Latvija - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat ?

Poll ended at 11/06/2013 12:21

Pobjeda Latvije
29
12%
Neriješeno
17
7%
Pobjeda BiH
200
81%

Total votes: 246

Idemedosumom

#1626 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

kipar Who is you? :roll:

Latvija uopste nije odigrala ispod SVOG nivoa. Ekipa tog ranga, s igracem manje ne moze bolje protiv ekipe kakva smo mi trenutno. Cak su imali dosta srece u prvom poluvremenu, da smo ih tad naceli Bog zna koliko bi komada fasovali do kraja.
Muhamed Đakmić

#1627 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Muhamed Đakmić »

Onda smo mi veliki sretnici, jer već 4-5, možda i više ekipa u posljednjih 3-4 godine ima svoj najlošiji dan protiv nas :oops:
cyprus

#1628 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

_terminaš_ wrote:
cyprus wrote: Po prikazanom je realan... Ali po odnosu snaga nije... Po odnosu snaga nije realno ni da Španija u Rigi uzme 0:5...
Onda su sve reprezentacije u pet deka. Nije ni onaj rezultat protiv Lihtenštajna realan. Mogli su oni bolje odigrati, ljudi imali loš dan pa primili osmicu. :skoljka:
Pa i nije... Lihtenštajn prije nas u ovom mileniju nijednom nije primio 8 golova... Niti je Latvija u Rigi ikada primila ranije 5 golova... Shvatite da tako ubjedljivo pobjediti ove dvije selekcije nije nešto što je realno i očekivano... To valjda dokazuje koliko sjajno igramo u ovim kvalifikacijama... Iznad očekivanog.

Elem, ono što želim reći, ove ekipe nisu toliko loše, koliko smo ih mi učinili lošim...
Lakat Jebić

#1629 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:
_terminaš_ wrote:
cyprus wrote: Po prikazanom je realan... Ali po odnosu snaga nije... Po odnosu snaga nije realno ni da Španija u Rigi uzme 0:5...
Onda su sve reprezentacije u pet deka. Nije ni onaj rezultat protiv Lihtenštajna realan. Mogli su oni bolje odigrati, ljudi imali loš dan pa primili osmicu. :skoljka:
Pa i nije... Lihtenštajn prije nas u ovom mileniju nijednom nije primio 8 golova... Niti je Latvija u Rigi ikada primila ranije 5 golova... Shvatite da tako ubjedljivo pobjediti ove dvije selekcije nije nešto što je realno i očekivano... To valjda dokazuje koliko sjajno igramo u ovim kvalifikacijama... Iznad očekivanog.

Elem, ono što želim reći, ove ekipe nisu toliko loše, koliko smo ih mi učinili lošim...
mozel se reci da je ova reprezentacija najbolja ekipa od kako se biljeze fudbalski rezultati? :D
Djubre_

#1630 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Djubre_ »

EminaSA wrote:Ma pustite vise komentare susjeda i komsija, sto vam je to toliko bitno u zivotu sta oni misle o nama? Brinimo se o sebi...ionako su oni svi karine za nas :-D
Nemoj tako. Ja ne patim od tog rata niti taj rat mislim prenositi na svoju djecu unucad i ako bog da praunucad. Ljudi treba da se vole. Ma koliko nas ti susjedi neki mrzili. Meni je bilo lijepo procitati par komentara sa b92. Znam da ima ljudi koji nas ne vole.. ali ima onih koji navijaju za nas nego recimo jednu njemacku.. takve volim i ja j navijam sa njima. Da ide hrvatska ili srbija.. takodjer bi navijao za njih nego jednu ganu.. nigeriju.. itd.. ne zivi se od proslosti..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Logovan

#1631 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

cyprus wrote:
_terminaš_ wrote:

Pa eto po tebi ostvarujemo nerealne rezultate i svaki pojedinac u reprezentaciji igra iznad svih očekivanja. :D Da se hoće ovako nastaviti u preostalim kvalifikacionim utakmicama pa da pobjeđujemo sa 4, 5, 6, 7 golova razlike a kad dođemo na SP samo ćemo nastavit tamo gdje smo stali. Da Bog da svaku reprezentaciju pobijedili nerealno, tj. učinili je lošom. 8-)

Lakat Jebić@ Vjerovatno jeste. Ovako ni Barcelona nije igrala u vrijeme Guardiole a ni Bayern nam ne može prismrditi, a da ne govorim o reprezentacijama.... :D
KPNCTNJAH

#1632 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KPNCTNJAH »

cyprus wrote: Elem, ono što želim reći, ove ekipe nisu toliko loše, koliko smo ih mi učinili lošim...

Samo si ovo mogao napisati i ne bi se popunile dvije stranice glupostima 8-)
Kemal Malovčić

#1633 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kemal Malovčić »

Preakissmo.
cyprus

#1634 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

KPNCTNJAH wrote:
cyprus wrote: Elem, ono što želim reći, ove ekipe nisu toliko loše, koliko smo ih mi učinili lošim...

Samo si ovo mogao napisati i ne bi se popunile dvije stranice glupostima 8-)
Pa i jesam, al drugim riječima :mrgreen:
KPNCTNJAH

#1635 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KPNCTNJAH »

Ma znas ti dobro sta si htio :razz: ono nase u Portugalu je bio los dan, daleko od nase prave igre i velika sreca protivnika (2-3 gola iz slobodnjaka primili :roll: )

Latvija je igrala koliko smo im mi dopustili, branili su se svim silama, kad su primili prvi gol shvatili su da nemaju sta vise traziti u toj utakmici... recimo i ovako, da su se uspjeli odbraniti u drugom poluvremenu kao u prvom i da je ostalo 0:0 to bi bila jedna od najboljih njihovih partija... :razz:
cyprus

#1636 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Ma ludi ste ako mislite da Latvija ne može bolje :P
MOSALJOZE

#1637 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

cyprus wrote:Ma ludi ste ako mislite da Latvija ne može bolje :P
cyprus ti misliš jedno 99% te uvjereva da nije tako.Ko je lud??
I da imam odkud mi

#1638 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by I da imam odkud mi »

plain vanilla wrote:Image

:mrgreen:
Lol :D
north

#1639 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by north »

Kipar mora da ima trebu iz Latvije pa ne da na njih :razz: ....Kakav ba njihov loš dan, niđe veze, 5-0 jeste nerealno, jer se trebao ponoviti Lictenstein, još su i sreće imali..Takve ekipe kad smo pravi i kad igramo svi ko jedan su za nas samo lakši trening i to nije sad nikakvo preseravanje niti pretjerano veličanje svoga, nego surova realnost....Ova Slovačka mi je sada totalna enigma, jer ekipa koja ima par solidnih igrača da se onako blamira je fakat čudno, ne mogu oni ništa popraviti puno do septembra, sa Misketom i Bičakčićem i da se aBd niko više ne povrijedi jači smo još za 20% i očekujem realno da im se u Zenici krvi napijemo, i onda u Bratislavi ovjeriti plasman, nema se kad čekati Litvanija, tamo samo ovjeriti kvalifikacije bez poraza 8) :bih:
luckylaka

#1640 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by luckylaka »

_terminaš_ wrote:
cyprus wrote:Joj kako neki od vas imaju čudan pogled na fudbal :mrgreen:

Ono kako je jučer odigrala Latvija bilo je dno dna... Bez ikakvog pretjerivanja ono što su prikazali je bio nivo jednog San Marina ili Gradine iz Srebrenika... Naravno da značajne zasluge za njihovu takvu partiju ima i sjajna igra naših momaka, ali niđe veze je reći da Latvija nije mogla pružiti jači otpor i bar koji put pogledat prema našem golu... Jesmo kvalitetniji, ali ne ovoliko koliko rezultat pokazuje... Što može značiti samo jedno od ove tri opcije:

1. mi smo odigrali iznad naših mogućnosti
2. oni su odigrali ispod svojih
3. i jedno i drugo

Eto vi procjenite do čega je...
Rezultata 5:0 nije realan??? :-) Ovo hoćeš da kažeš?
Meni nije realan trebalo je biti 9:0
luckylaka

#1641 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by luckylaka »

U pravu si moze Latvija bolje ali protiv Hrvatske ili Srbije protiv nas mogu samo jos gore :-D
limeni

#1642 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by limeni »

oni su 50min odigrali najbolje sto znaju, branili se kako su mogli (strasan golman!) i onda je dosao njihov kraj..ako oni imaju 15-5 suteva i izgube onda je nerealno da izgube ali ako imas 28-3 suta onda je realno da izgubis..nasi su odigrali dobro, ali mislim da smo protiv grcke u zenici odigrali jos jace.
and

#1643 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by and »

cyprus wrote:Joj kako neki od vas imaju čudan pogled na fudbal :mrgreen:

Ono kako je jučer odigrala Latvija bilo je dno dna... Bez ikakvog pretjerivanja ono što su prikazali je bio nivo jednog San Marina ili Gradine iz Srebrenika... Naravno da značajne zasluge za njihovu takvu partiju ima i sjajna igra naših momaka, ali niđe veze je reći da Latvija nije mogla pružiti jači otpor i bar koji put pogledat prema našem golu... Jesmo kvalitetniji, ali ne ovoliko koliko rezultat pokazuje... Što može značiti samo jedno od ove tri opcije:

1. mi smo odigrali iznad naših mogućnosti
2. oni su odigrali ispod svojih
3. i jedno i drugo

Eto vi procjenite do čega je...
jedini problem je što im ovi naši kvarnjaci 90 min.nisu dali lopte.
Saian

#1644 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Saian »

ovo je zapravo kad malo razmislis ( a i ne moras) bilo pet u pola bez muka, jel :oops:
Sherlock_Holmes

#1645 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Sherlock_Holmes »

MOSALJOZE wrote:
cyprus ti misliš jedno 99% te uvjereva da nije tako.Ko je lud??
Priklanjanje većini.
Poznat je to balkanski sindrom
simonese

#1646 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by simonese »

leškarenje wrote:Nasi protivnici sad samo razmisljaju o tome koliko ce primiti komada,ja mislim da bi tricom svi bili zadovoljni :D
:thumbup:
cyprus

#1647 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

north wrote:...i to nije sad nikakvo preseravanje niti pretjerano veličanje svoga...
Praktično tvrditi da smo najbolja reprezentacija koja je ikada kročila na latvijsko tlo naravno nije preuveličavanje :mrgreen: A potvrda da to i jesmo se nalazi i na ovom spisku svih domaćih utakmica Latvije od sticanja nezavisnosti :mrgreen: Tu se fino vidi koliko su Latvijci navikli da kući gube 0:5 :mrgreen:

Latvija - BiH 0:5
Latvija - Lihtenštajn 2:0
Latvija - Grčka 1:2
Latvija - Litvanija 5:0
Latvija - Kazahstan 0:0
Latvija - Malta 2:0
Latvija - Grčka 1:1
Latvija - Finska 2:3
Latvija - Izrael 1:2
Latvija - Gruzija 1:1
Latvija - Hrvatska 0:3
Latvija - Estonija 0:0
Latvija - Moldavija 3:2
Latvija - Švicarska 2:2
Latvija - Luksemburg 2:0
Latvija - Armenija 0:0
Latvija - Izrael 1:1
Latvija - Grčka 0:2
Latvija - Litvanija 2:1
Latvija - Estonija 1:0
Latvija - Lihtenštajn 4:1
Latvija - Sjeverna Irska 1:0
Latvija - Moldavija 1:2
Latvija - Danska 0:2
Latvija - Španija 0:2
Latvija - Mađarska 0:2
Latvija - Island 4:0
Latvija - Švedska 0:1
Latvija - Japan 2:2
Latvija - Slovačka 1:1
Latvija - Rusija 1:1
Latvija - Lihtenštajn 1:0
Latvija - Luksemburg 4:0
Latvija - Finska 1:2
Latvija - Oman 2:3
Latvija - Estonija 2:2
Latvija - Portugal 0:2
Latvija - Vels 0:2
Latvija - Azerbejdžan 2:2
Latvija - Island 0:0
Latvija - Bjelorusija 1:4
Latvija - Kazahstan 3:1
Latvija - Kuvajt 0:2
Latvija - Turska 1:0
Latvija - Mađarska 3:1
Latvija - Poljska 0:2
Latvija - Uzbekistan 0:3
Latvija - San Marino 3:0
Latvija - Litvanija 2:1
Latvija - Švedska 0:0
Latvija - Bjelorusija 2:4
Latvija - Azerbejdžan 0:0
Latvija - Kazahstan 2:1
Latvija - Rusija 1:3
Latvija - Ukrajina 0:1
Latvija - Hrvatska 0:1
Latvija - San Marino 1:1
Latvija - Belgija 0:4
Latvija - Škotska 0:1
Latvija - Bjelorusija 0:1
Latvija - Finska 1:0
Latvija - Litvanija 1:2
Latvija - Slovačka 1:3
Latvija - Rumunija 0:2
Latvija - Norveška 1:2
Latvija - Slovenija 1:2
Latvija - Albanija 0:0
Latvija - Grčka 0:0
Latvija - Gruzija 1:0
Latvija - Andora 2:0
Latvija - Izrael 1:5
Latvija - Albanija 2:2
Latvija - Gruzija 1:2
Latvija - Estonija 1:0
Latvija - Azerbejdžan 0:0
Latvija - Andora 4:1
Latvija - Austrija 1:3
Latvija - Bjelorusija 2:0
Latvija - Poljska 2:3
Latvija - Litvanija 1:0
Latvija - Škotska 0:2
Latvija - Švedska 1:2
Latvija - Finska 0:0
Latvija - Lihtenštajn 1:0
Latvija - Austrija 3:2
Latvija - Sjeverna Irska 0:1
Latvija - Estonija 0:0
Latvija - Portugal 1:3
Latvija - Irska 0:3
Latvija - Gruzija 1:3
Latvija - Malta 2:0
Latvija - Irska 0:2
Latvija - Sjeverna Irska 1:2
Latvija - Albanija 0:0
Latvija - Španija 0:0
Latvija - Danska 0:0
Latvija - Litvanija 1:2
fantom slobode

#1648 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by fantom slobode »

Hajde cyprus, de nam postavi kako gubi Lihtenstajn kod kuce, da i to vidimo, ima li gdje 8:1...
simonese

#1649 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by simonese »

fantom slobode wrote:Hajde cyprus, de nam postavi kako gubi Lihtenstajn kod kuce, da i to vidimo, ima li gdje 8:1...
nemoj zajebavat,momci su samo imali losu noc prtiv nas inace su .........
cyprus

#1650 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:Hajde cyprus, de nam postavi kako gubi Lihtenstajn kod kuce, da i to vidimo, ima li gdje 8:1...
Joj mrsko mi :mrgreen: Ukratko, prije nas, zadnji put su kod kuće primili 8 golova od Rumunije 1997. godine :mrgreen:
Locked