Njen muz, Drago je isto neka faca u SDU, moguce i gradski vjecnikJoseMujica wrote:ma kake glave...od face ne smjedoh ni razmišljati o široj geometriji svijeta jel okrugla jal ravna ploha
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Katamaran_Sa
#1626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Maksimus
#1627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, registrovao sam se jer nisam imao nalogshiljak wrote:znači registrovao si se na forum samo da napišeš ogroman post, i pitaš se čemu tolika euforija?To bi mogao ti da kažeš
Ja to gledam na drugi način. Ako glasam za SNSD, onda će svi misliti da imam nešto protiv bošnjaka jer sam dodik govori protiv države..Kako ćeš ti koji si iz RS-a pričati sa nekim bošnjakom u rs-u, kad on pretpostavlja da si glasao za dodika..
Ako glasam za HDZ, zašto bi glasao, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?
Ako glasam za SDA, ista stvar kao i sa HDZ-om, šta dobijem, korupciju, i opet sama stranka govori da je za bošnjake..
Imamo naravno stranaka koje nisu nacionalno opredijeljene, ali nijedna stranka nema toliko glasova da bi nešto postigla puno.. zato što svi glasaju za hdz, sda, snsd..
E tu dolazi DF. Ako osvoje ogroman broj glasova, a sigurno hoće, za 4 godine će i ovi srbi i hrvati glasati za iste jer vide da ima koristi (ili možda za neku drugu, više srpsku, ali koja je za sve a ne samo za jedan narod).. U suštini kroz 4-8-16 godina se stvori takva ideja da više neće niko da glasa za sda, hdz itd, nego samo ove što su tipa DF (pa makar tad DF bila i najgora stranka). Kontaš?
Izgleda da ti ne kontaš, jer si u svom postu napisao isto ono što sam ja rekao. "zašto bi glasao za HDZ, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?..." Znači hajmo da glasamo za DF jer nije bitno ko su oni, šta će uraditi, hoće li krasti, bitno je da sve nacionalnosti glasaju za njih. Do mojega.
Kakav si ti čovjek ako o nekome sudiš po tome za koga glasa? Kao što rekoh, ja imam poznanike, pa čak i prijatelje koji glasaju za razne stranke, imam čak i jednog prijatelja koji je aktivista Prvog marta. Ja NISAM protiv njih, niti mislim da su oni lično protiv mene, to postoji sukob mišljenja, ali ne i sukob ličnosti. I to je ono što većina ljudi ne može da shvati. A to što ste ti i većina ljudi iz FBiH protiv RS i smatrate da je sve iz RS protiv vas, to je vaš problem. I glavni razlog zašto nijedna stranka iz FBiH neće dobiti glasove iz RS ni obrnuto. A ni od Hrvata.
Ja nisam nacionalista, niti sam ikada glasao za Dodika (doduše rijetko sam i glasao) niti ga branim i bio bih najsrećniji da Dodik sjaši i ode u gdje mu je mjesto. Mislim, da dođe SDS, opet ista priča.
Komšić u RS nikada neće dobiti glasove, možda se jednog dana pojavi neko zaista novi, a do tada ostaje status quo.
-
Maksimus
#1628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E jebiga, tek sam se registrovao i napisao jedan post i napadoste me da samo piskaram na forumuAdara87 wrote: Šta predlažeš da se uradi? Da možda osnuješ svoju stranku, pa da uradiš šta misliš da se treba uraditi po svim ovim pitanjima gdje je DF, do sada, kiksao, pa da glasamo za tebe? Ili da uputiš primjedbe DF-u za ovo do sada, loše, uradjeno, ili da se aktiviraš, pa da pokušaš ispraviti, dakle??? Nešto? ili, piskarati na forumu...
Last edited by Maksimus on 08/04/2013 17:56, edited 2 times in total.
-
StupskaBitanga
#1629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hanka je glasala a ona je pretpredsjednik DFshiljak wrote:pametnom dostaDuckZz wrote:Čitam na Avazu da je DF podržala pored drugih stranaka povecanje plate ?
Odluka je donesena po dogovoru s budžetskim korisnicima tako što će oni povući tužbe protiv Vlade koju tuže jer krši kolektivne ugovore, a Vlada će zauzvrat povećati osnovice. Mislim da je ovo jedan sramotan čin, uprkos obećanju premijera Vlade Suada Zeljkovića da se neće povećati plaće, ipak, se to dogodilo – kazao je Kojović dodajući da su ovu sramotnu odluku podržale SDA, SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.
- _Reds_
#1630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E moj Siljak, ti si ovim svojim komentarom pokazao koliko si pametan, da ne kazem povrsan.StupskaBitanga wrote:Hanka je glasala a ona je pretpredsjednik DFshiljak wrote:pametnom dostaDuckZz wrote:Čitam na Avazu da je DF podržala pored drugih stranaka povecanje plate ?
Odluka je donesena po dogovoru s budžetskim korisnicima tako što će oni povući tužbe protiv Vlade koju tuže jer krši kolektivne ugovore, a Vlada će zauzvrat povećati osnovice. Mislim da je ovo jedan sramotan čin, uprkos obećanju premijera Vlade Suada Zeljkovića da se neće povećati plaće, ipak, se to dogodilo – kazao je Kojović dodajući da su ovu sramotnu odluku podržale SDA, SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.
-
StupskaBitanga
#1631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
- dingosp0
#1632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
slazem se sa Maksimusom .... covjek objasnio ...
ovako se digla isto neka euforija kad je onaj soson napravio SBB.... to amanjarabi eto promjene eto zlatnih kasika..
ljudi ovdje nikad nece biti bolje NIKADA dok se ne promjeni sve ... na to sve mislim na ustav, sastav drzave, administracija, vlade, kantoni, entiteti i ostalih 1000 PM ... kad dobijemo normalno uredjenu drzavu tek onda mozes se nadati necemu...sve dok trosimo 70% budzeta na administraciju i rotiramo iste stranke i ljude 20 godina moze samo sanjati o promjenama...
ovako se digla isto neka euforija kad je onaj soson napravio SBB.... to amanjarabi eto promjene eto zlatnih kasika..
ljudi ovdje nikad nece biti bolje NIKADA dok se ne promjeni sve ... na to sve mislim na ustav, sastav drzave, administracija, vlade, kantoni, entiteti i ostalih 1000 PM ... kad dobijemo normalno uredjenu drzavu tek onda mozes se nadati necemu...sve dok trosimo 70% budzeta na administraciju i rotiramo iste stranke i ljude 20 godina moze samo sanjati o promjenama...
- ultima_palabra
#1633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A to će se promijeniti samo od sebe?dingosp0 wrote:slazem se sa Maksimusom .... covjek objasnio ...
-
Canton
#1634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako je krenulo neće dočekati izbore 2014StupskaBitanga wrote:24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
-
nuki_cika
#1635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mrzim ovakve postove.dingosp0 wrote:slazem se sa Maksimusom .... covjek objasnio ...
- vee-jay
#1636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta bi? Nisu te primili ili nisu mogli obecati penziju?nosara wrote: Jos da je naveo ko su fasisti i sovinisti...
Nista, brate, od tog posla... Samo komplikovanje... "Partija nece niukakve koalicije, nikad, pa ako zaista hocete promjene, ako zaista vjerujete u mene i spremni ste da se zajedno suocimo sa svim izazovima koji stoje pred nama, svojim glasom mi dajte sansu da stanje promijenim...!"
Ali, Zelja nije osnovao Partiju, on je osnovao jos jednu stranku... I to demokratsku... Malo li ih je...?
- _Reds_
#1637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imamo A-SDA, a sad smo dobili zvan zvanicno i DF-SDA. Sve mi je jasnije da je ovu stranku ciljano osnovao sami vrh SDA, kako bi totalno razbio iovako razbijeni lijevi blok u ovoj zemlji, i kako bi sebi omogucio jos 20 godina lagodne vlasti, i zlatne kasike.StupskaBitanga wrote:24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
- shiljak
#1638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
haha, ma to sam bezveze napisao radi avaza. Ne znam da li je to toliko loše ili ne, to što su povećali plate.. možda kad se sve sabere i oduzme više se isplati nego da nisu. Ne znam, samo nagađam._Reds_ wrote: E moj Siljak, ti si ovim svojim komentarom pokazao koliko si pametan, da ne kazem povrsan.
-
StupskaBitanga
#1639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_Reds_ wrote:Imamo A-SDA, a sad smo dobili zvan zvanicno i DF-SDA. Sve mi je jasnije da je ovu stranku ciljano osnovao sami vrh SDA, kako bi totalno razbio iovako razbijeni lijevi blok u ovoj zemlji, i kako bi sebi omogucio jos 20 godina lagodne vlasti, i zlatne kasike.StupskaBitanga wrote:24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
- _Reds_
#1640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja postujem ljude koji imaju svoj politicki stav, ali kad slijepo brane nesto sto se odbraniti ne moze, to vise nisu ljudi, to su ovce.shiljak wrote:haha, ma to sam bezveze napisao radi avaza. Ne znam da li je to toliko loše ili ne, to što su povećali plate.. možda kad se sve sabere i oduzme više se isplati nego da nisu. Ne znam, samo nagađam._Reds_ wrote: E moj Siljak, ti si ovim svojim komentarom pokazao koliko si pametan, da ne kazem povrsan.
Braniti povecanje plata je apsurd, u situaciji kakva jeste. Jedino ko ce ovim dobiti je SDA i njeni budzetski korisnici, odnosno glasaci,a DF je tako slijepo nasijela na ovu igru.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadam se da neko blizak vrhu ove stranke cita ovu teu.
Prof. Hanka Vajzovic je osoba koja ce vas vec u samom startu kostati niza glasova, narocito u Sarajevo, i narocito kod ljudi koji prate politiku u ovom kantonu, i politiku i talove familijarno interesne. Kao i kod onih koji prate koliko precizno i striktno Vajzovicka podrzava sve SDA stavove i odluke kako u KS tako i u Domu naroda. (podrska SDA za "vitalni nacionalni interes")
Pricati o politickoj moralnosti a imati u predsjednistu stranke osobu koja je sudionik direktne, politicko-interesne trgovine sa svojom podrskom i dizanjem ruke, je licemjerno i autogol.
Prof. Hanka Vajzovic je osoba koja ce vas vec u samom startu kostati niza glasova, narocito u Sarajevo, i narocito kod ljudi koji prate politiku u ovom kantonu, i politiku i talove familijarno interesne. Kao i kod onih koji prate koliko precizno i striktno Vajzovicka podrzava sve SDA stavove i odluke kako u KS tako i u Domu naroda. (podrska SDA za "vitalni nacionalni interes")
Pricati o politickoj moralnosti a imati u predsjednistu stranke osobu koja je sudionik direktne, politicko-interesne trgovine sa svojom podrskom i dizanjem ruke, je licemjerno i autogol.
- _Reds_
#1642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dosli smo do pravih rijeci.-LIBERO- wrote:Nadam se da neko blizak vrhu ove stranke cita ovu teu.
LICEMJERI, za manje od 24 sata, cestitam.
- Co0l
#1643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Precjenjujes SDA._Reds_ wrote:Imamo A-SDA, a sad smo dobili zvan zvanicno i DF-SDA. Sve mi je jasnije da je ovu stranku ciljano osnovao sami vrh SDA, kako bi totalno razbio iovako razbijeni lijevi blok u ovoj zemlji, i kako bi sebi omogucio jos 20 godina lagodne vlasti, i zlatne kasike.StupskaBitanga wrote:24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
-
StupskaBitanga
#1644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a bez njene ručice Vlada SDA u KS ne bi postojala i sada nju uzme ŽK i stavi kao potpredsjednicu
Ili jee ćorav, paglu ili se pravi takav
Ili jee ćorav, paglu ili se pravi takav
- _Reds_
#1645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti is podcjenjujes vjeruj mi. SDA je 20 godina ukopavala polozaje, i korijene.Co0l wrote:Precjenjujes SDA._Reds_ wrote:Imamo A-SDA, a sad smo dobili zvan zvanicno i DF-SDA. Sve mi je jasnije da je ovu stranku ciljano osnovao sami vrh SDA, kako bi totalno razbio iovako razbijeni lijevi blok u ovoj zemlji, i kako bi sebi omogucio jos 20 godina lagodne vlasti, i zlatne kasike.StupskaBitanga wrote:24h osnovani a već sebi zabijaju čavle u mrtvački sanduk. Rekord nema šta
Slobodno im moto moze biti "SDA svuda oko Vas".
-
mmaar
#1646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos jedan interesni klan koji treba da se namiri i obogati s nasih ledja.
-
Canton
#1647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za par mjeseci.. najveci pljuvaci DF-a ce biti oni koji su ih prije formiranja dizali u nebo. Mislim da su se vec danas mnogi razocarali. Pravo razocarenje tek slijedi pri formiranju opcinskih i kantonalnih odbora.
- Co0l
#1648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu oni svuda al to ni izbliza nije zbog njihove sposobnosti kolko zbog nesposobnosti opozicije (ako danas takvo nesto uopste i postoji)._Reds_ wrote: Ti is podcjenjujes vjeruj mi. SDA je 20 godina ukopavala polozaje, i korijene.
Slobodno im moto moze biti "SDA svuda oko Vas".
-
Krushna mrva
#1649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sretno Zeljko, sa ovakvim mahalcima koji samo gledaju da podapnu trebace ti. U svakom slucaju SDP od danas definitivno nema ekskluzivitet na ljevici, a po svemu sudeci gubi primat u velikom stilu.
- valter.ba
#1650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemojte prejudicirati! Ovo je idealna prilika za DF da se izdigne iz politicke zabokrecine. Ukoliko ovaj stav nije usaglasen sa predsjednistvom stranke ne gine joj noga tako bi DF vrlo prakticno pokazala sta ceka one koji svojevoljno nastavljaju politikutihog ubijanja ovog naroda. Ako je ovo i stav predsjednistva popusili su ga u startu!_Reds_ wrote:Dosli smo do pravih rijeci.-LIBERO- wrote:Nadam se da neko blizak vrhu ove stranke cita ovu teu.
LICEMJERI, za manje od 24 sata, cestitam.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2