Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Creasy

#1626 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Straza wrote:Ima li Bosnjaka da rade u Lukavici?

Ima ih osim SIPA-e u CM-u, Jysku, Konzumu... Koja je svrha tvog pitanja? :-?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1627 Re: Istočno Sarajevo

Post by Matijevic_Vlado »

Creasy wrote:

Ima ih osim SIPA-e u CM-u, Jysku, Konzumu... Koja je svrha tvog pitanja? :-?
mozda je neki statisticar :mrgreen:
dycy91

#1628 Re: Istočno Sarajevo

Post by dycy91 »

Ras Al Ghul wrote:Maks 50 ljudi?
Pa ne bih baratao sa brojkama, ali znam da se u radnjama koje postoje i u gradu i u Lukavici radnici rotiraju, cas rade u jednoj cas u drugoj radnji. Isto vazi za banke, za mtel itd... A sama Sipa ti zaposljava... opet ne bih o brojkama, samo stani na semafor kod Mladog jagnjeta u 17:00 radnim danom pa da vidis koliko prodje auta iz Sipe. :kiss:
Ras Al Ghul

#1629 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

dycy91 wrote:
Pa ne bih baratao sa brojkama, ali znam da se u radnjama koje postoje i u gradu i u Lukavici radnici rotiraju, cas rade u jednoj cas u drugoj radnji. Isto vazi za banke, za mtel itd... A sama Sipa ti zaposljava... opet ne bih o brojkama, samo stani na semafor kod Mladog jagnjeta u 17:00 radnim danom pa da vidis koliko prodje auta iz Sipe. :kiss:
SIPA je državna institucija, to ne pikam, kolko radi Bošnjaka radi i Srba, interesuje me privatluk, a vas dolzi 80 posto da radite u balijsko sarajevo, kojeg bi zapalili da se pitate iste sekunde :kiss:
Creasy

#1630 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Ras Al Ghul wrote:
dycy91 wrote:
SIPA je državna institucija, to ne pikam, kolko radi Bošnjaka radi i Srba, interesuje me privatluk, a vas dolzi 80 posto da radite u balijsko sarajevo, kojeg bi zapalili da se pitate iste sekunde :kiss:

A koliko Srba radi u Sarajevu u privatnim firmama? :roll:
Ras Al Ghul

#1631 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Jel me zajebavaš s tim pitanjem?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1632 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

Ras Al Ghul wrote:
Romeo 80 wrote:
Pa samo zgrada Sipe ti je u Lukavici, da ne govorimo o ostalom...
O čemu ostalom :lol:
Gledaj, meni je savršeno jasno da ti ovi odgovori ne idu u prilog. Znam da bi bio puno sretniji da možeš dokazati da u Lukavici nema nijednog bošnjaka, jer ti se ovako kvari koncepcija. Vidi se da si nacionalno opterećen.
Ja uvijek kažem, najveći problem prosječnog bosanca je nedostatak para, a posljedično tome nemogućnost putovanja. Ljudi su naprosto začahureni i imaju neke svoje iskrivljene vizije svijeta koji ih okružuje.

Više druženja sa ljudima iz drugih sredina bi mnogo pomoglo u stvaranju zdravijih međuljudskih odnosa i to važi za svakoga...
Creasy

#1633 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Romeo 80 wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Romeo 80 wrote:
Pa samo zgrada Sipe ti je u Lukavici, da ne govorimo o ostalom...
O čemu ostalom :lol:
Gledaj, meni je savršeno jasno da ti ovi odgovori ne idu u prilog. Znam da bi bio puno sretniji da možeš dokazati da u Lukavici nema nijednog bošnjaka, jer ti se ovako kvari koncepcija. Vidi se da si nacionalno opterećen.
Ja uvijek kažem, najveći problem prosječnog bosanca je nedostatak para, a posljedično tome nemogućnost putovanja. Ljudi su naprosto začahureni i imaju neke svoje iskrivljene vizije svijeta koji ih okružuje.

Više druženja sa ljudima iz drugih sredina bi mnogo pomoglo u stvaranju zdravijih međuljudskih odnosa i to važi za svakoga...

Pa on je stari trovač i na ovu temu dolazi samo da pljuje i potpaljuje...
Ras Al Ghul

#1634 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana, ja opet pitam jel cifra max 50 ljudi u privatluku da radi u Lukavici, nemojte mi gluposti govoriti kao što su SIPA jer je to državna institucija?
DownhillMaster

#1635 Re: Istočno Sarajevo

Post by DownhillMaster »

Ima ih 50 sigurno jer rade na građevini po Dobrinji što se zgrade prave.Koliko im daš za toliko rade tj. najjeftinija su radna snaga pa ih većinom zapošljavaju,ne prijavlju itd pa gode privatnicima
petunija

#1636 Re: Istočno Sarajevo

Post by petunija »

@Romeo 80 :thumbup:
Creasy

#1637 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Ras Al Ghul wrote:Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana, ja opet pitam jel cifra max 50 ljudi u privatluku da radi u Lukavici, nemojte mi gluposti govoriti kao što su SIPA jer je to državna institucija?
Pa u odnosu na broj stanovnika u IS, 50 je srazmjerno jednak broj broju zaposlenih Srba u Sarajevu... E sad, znam da je ovo prekomplikovano za tebe da shvatiš, ali ne da mi se otvarati paint da ti nacrtam. :D U prevodu, to je za tebe:

Image

ŠPANSKO SELO :lol:
Ras Al Ghul

#1638 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

cezzar wrote:
Creasy wrote:
Ras Al Ghul wrote:Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana, ja opet pitam jel cifra max 50 ljudi u privatluku da radi u Lukavici, nemojte mi gluposti govoriti kao što su SIPA jer je to državna institucija?
Pa u odnosu na broj stanovnika u IS, 50 je srazmjerno jednak broj broju zaposlenih Srba u Sarajevu... E sad, znam da je ovo prekomplikovano za tebe da shvatiš, ali ne da mi se otvarati paint da ti nacrtam. :D U prevodu, to je za tebe:

Image

ŠPANSKO SELO :lol:
:lol: :lol: :lol:
OK, hvala statističaru iz Vojkovića, a sad pozdravi rodbinu jer moraju na posao u glavni grad države :kiss:
Banksy

#1639 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Ras Al Ghul wrote: Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana,
Realno, prosječan drot iz Vojkovića ne želi da Bošnjaci rade u ''IS'' i nije ga stid to priznati. Šta više, voli da ga se čuje kad to naglas izgovori.
Bodkin

#1640 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Ras Al Ghul wrote: Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana,
Realno, prosječan drot iz Vojkovića ne želi da Bošnjaci rade u ''IS'' i nije ga stid to priznati. Šta više, voli da ga se čuje kad to naglas izgovori.
samo sto on pita gluposti. pita li se mozda koliko to bosnjaka HOCE da ide tamo da radi. znate li kakve su plate?pa i srbi idu u sarajevo da rade zbog plata ali ce bosnjaci ici u lukavicu radi 300 km :lol: i jos eto kao 50 je njegova cifra. daj ba @banksy jel to nisi vidjela falinku u logici? ;-)
Creasy

#1641 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Banksy wrote:

U suštini, ne zanima me mnogo mišljenje papaka iz Dobroševića... :D
Banksy

#1642 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Zašto ne, trebalo bi, svi ste nekad bili komšije, dijelili iste muke prigradskih sela - voda, struja, kanalizacija, septičke jame, šta fali da i danas razmjenite koju ...?
Cossack

#1643 Re: Istočno Sarajevo

Post by Cossack »

Realno Istočno Sarajevo je sagrađeno za one kojima je bila muka da žive među Bošnjacima a opet su poslom bili vezani za ovaj grad. Zbog toga je i logično da dosta ljudi iz IS radi u Sarajevu. Obrnuto - osim određenog broja ljudi koji rade u SIPA-i nema nikoga.
Creasy

#1644 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Banksy wrote:Zašto ne, trebalo bi, svi ste nekad bili komšije, dijelili iste muke prigradskih sela - voda, struja, kanalizacija, septičke jame, šta fali da i danas razmjenite koju ...?

Ti 1992. prvi put vidio tuš i sad nama ovde prosipaš urbanizam... Ajde vozi, bunara ti! :D
Banksy

#1645 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Creasy wrote:
Banksy wrote:Zašto ne, trebalo bi, svi ste nekad bili komšije, dijelili iste muke prigradskih sela - voda, struja, kanalizacija, septičke jame, šta fali da i danas razmjenite koju ...?

Ti 1992. prvi put vidio tuš i sad nama ovde prosipaš urbanizam... Ajde vozi, bunara ti! :D
Veliki pozdrav, i tebi i društvu ispred granapa ... malog prigradskog sarajevskog sela ... :mrgreen: Uzdravlje :bih:
Chisum

#1646 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

Volio je fudbal, volio je Zvezdu, sanjao je kako istrcava na travnjak Marakane... iz hiljada grla ori se njegovo ime...

...ali, kako Mokro ima samo folklornu sekciju, kurs kukichanja i videoteku - dali su ga u drotove.

Nego, sta se desava u ovom sarajevskom prigradskom naselju? Ima li kakav update? Je li nikla jos koja zeleno-zuto-roza zgrada sa PVC stolarijom i baroknim balustradama?
Ras Al Ghul

#1647 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Chisum wrote:Volio je fudbal, volio je Zvezdu, sanjao je kako istrcava na travnjak Marakane... iz hiljada grla ori se njegovo ime...

...ali, kako Mokro ima samo folklornu sekciju, kurs kukichanja i videoteku - dali su ga u drotove.

Nego, sta se desava u ovom sarajevskom prigradskom naselju? Ima li kakav update? Je li nikla jos koja zeleno-zuto-roza zgrada sa PVC stolarijom i baroknim balustradama?
Po drotu iz Vojkovića Bošnjaci masovno naseljavaju IS i traže poslove tamo :lol: još možeš zamisliti, proporcionalan je broj radnika Srba iz IS u Sarajevu, sa brojem radnika Bošnjaka u IS :lol:
Creasy

#1648 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Šta je ovo, teferič? Ajmo razlaz, niste u Strugačini! :lol:
Chisum

#1649 Re: Istočno Sarajevo

Post by Chisum »

Taj vragolasti narodni humor, izmedju dva plasta sijena...

Ne dozvoli da iscezne, da nestane... Zapisuj, biljezi.
Ras Al Ghul

#1650 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Chisum wrote:Taj vragolasti narodni humor, izmedju dva plasta sijena...

Ne dozvoli da iscezne, da nestane... Zapisuj, biljezi.
:lol: :lol:
Post Reply