Straza wrote:Ima li Bosnjaka da rade u Lukavici?
Ima ih osim SIPA-e u CM-u, Jysku, Konzumu... Koja je svrha tvog pitanja?
Straza wrote:Ima li Bosnjaka da rade u Lukavici?
mozda je neki statisticarCreasy wrote:Straza wrote:Ima li Bosnjaka da rade u Lukavici?
Ima ih osim SIPA-e u CM-u, Jysku, Konzumu... Koja je svrha tvog pitanja?
Pa ne bih baratao sa brojkama, ali znam da se u radnjama koje postoje i u gradu i u Lukavici radnici rotiraju, cas rade u jednoj cas u drugoj radnji. Isto vazi za banke, za mtel itd... A sama Sipa ti zaposljava... opet ne bih o brojkama, samo stani na semafor kod Mladog jagnjeta u 17:00 radnim danom pa da vidis koliko prodje auta iz Sipe.Ras Al Ghul wrote:Maks 50 ljudi?
SIPA je državna institucija, to ne pikam, kolko radi Bošnjaka radi i Srba, interesuje me privatluk, a vas dolzi 80 posto da radite u balijsko sarajevo, kojeg bi zapalili da se pitate iste sekundedycy91 wrote:Pa ne bih baratao sa brojkama, ali znam da se u radnjama koje postoje i u gradu i u Lukavici radnici rotiraju, cas rade u jednoj cas u drugoj radnji. Isto vazi za banke, za mtel itd... A sama Sipa ti zaposljava... opet ne bih o brojkama, samo stani na semafor kod Mladog jagnjeta u 17:00 radnim danom pa da vidis koliko prodje auta iz Sipe.Ras Al Ghul wrote:Maks 50 ljudi?
Ras Al Ghul wrote:SIPA je državna institucija, to ne pikam, kolko radi Bošnjaka radi i Srba, interesuje me privatluk, a vas dolzi 80 posto da radite u balijsko sarajevo, kojeg bi zapalili da se pitate iste sekundedycy91 wrote:Pa ne bih baratao sa brojkama, ali znam da se u radnjama koje postoje i u gradu i u Lukavici radnici rotiraju, cas rade u jednoj cas u drugoj radnji. Isto vazi za banke, za mtel itd... A sama Sipa ti zaposljava... opet ne bih o brojkama, samo stani na semafor kod Mladog jagnjeta u 17:00 radnim danom pa da vidis koliko prodje auta iz Sipe.Ras Al Ghul wrote:Maks 50 ljudi?
Gledaj, meni je savršeno jasno da ti ovi odgovori ne idu u prilog. Znam da bi bio puno sretniji da možeš dokazati da u Lukavici nema nijednog bošnjaka, jer ti se ovako kvari koncepcija. Vidi se da si nacionalno opterećen.Ras Al Ghul wrote:O čemu ostalomRomeo 80 wrote:Pa samo zgrada Sipe ti je u Lukavici, da ne govorimo o ostalom...Straza wrote:Ima li Bosnjaka da rade u Lukavici?
Romeo 80 wrote:Gledaj, meni je savršeno jasno da ti ovi odgovori ne idu u prilog. Znam da bi bio puno sretniji da možeš dokazati da u Lukavici nema nijednog bošnjaka, jer ti se ovako kvari koncepcija. Vidi se da si nacionalno opterećen.Ras Al Ghul wrote:O čemu ostalomRomeo 80 wrote:
Pa samo zgrada Sipe ti je u Lukavici, da ne govorimo o ostalom...
Ja uvijek kažem, najveći problem prosječnog bosanca je nedostatak para, a posljedično tome nemogućnost putovanja. Ljudi su naprosto začahureni i imaju neke svoje iskrivljene vizije svijeta koji ih okružuje.
Više druženja sa ljudima iz drugih sredina bi mnogo pomoglo u stvaranju zdravijih međuljudskih odnosa i to važi za svakoga...
Pa u odnosu na broj stanovnika u IS, 50 je srazmjerno jednak broj broju zaposlenih Srba u Sarajevu... E sad, znam da je ovo prekomplikovano za tebe da shvatiš, ali ne da mi se otvarati paint da ti nacrtam.Ras Al Ghul wrote:Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana, ja opet pitam jel cifra max 50 ljudi u privatluku da radi u Lukavici, nemojte mi gluposti govoriti kao što su SIPA jer je to državna institucija?

OK, hvala statističaru iz Vojkovića, a sad pozdravi rodbinu jer moraju na posao u glavni grad državecezzar wrote:Creasy wrote:Pa u odnosu na broj stanovnika u IS, 50 je srazmjerno jednak broj broju zaposlenih Srba u Sarajevu... E sad, znam da je ovo prekomplikovano za tebe da shvatiš, ali ne da mi se otvarati paint da ti nacrtam.Ras Al Ghul wrote:Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana, ja opet pitam jel cifra max 50 ljudi u privatluku da radi u Lukavici, nemojte mi gluposti govoriti kao što su SIPA jer je to državna institucija?U prevodu, to je za tebe:
ŠPANSKO SELO![]()
![]()
Realno, prosječan drot iz Vojkovića ne želi da Bošnjaci rade u ''IS'' i nije ga stid to priznati. Šta više, voli da ga se čuje kad to naglas izgovori.Ras Al Ghul wrote: Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana,
samo sto on pita gluposti. pita li se mozda koliko to bosnjaka HOCE da ide tamo da radi. znate li kakve su plate?pa i srbi idu u sarajevo da rade zbog plata ali ce bosnjaci ici u lukavicu radi 300 kmBanksy wrote:Realno, prosječan drot iz Vojkovića ne želi da Bošnjaci rade u ''IS'' i nije ga stid to priznati. Šta više, voli da ga se čuje kad to naglas izgovori.Ras Al Ghul wrote: Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana,
Banksy wrote:Realno, prosječan drot iz Vojkovića ne želi da Bošnjaci rade u ''IS'' i nije ga stid to priznati. Šta više, voli da ga se čuje kad to naglas izgovori.Ras Al Ghul wrote: Nije mi to poenta, znam da ima Bošnjaka u Lukavici, i da tamo rade, samo ne u obimu koji želi drot iz Vojkovića da predstavi jer mu objektivnost nije jača strana,
Banksy wrote:Zašto ne, trebalo bi, svi ste nekad bili komšije, dijelili iste muke prigradskih sela - voda, struja, kanalizacija, septičke jame, šta fali da i danas razmjenite koju ...?
Veliki pozdrav, i tebi i društvu ispred granapa ... malog prigradskog sarajevskog sela ...Creasy wrote:Banksy wrote:Zašto ne, trebalo bi, svi ste nekad bili komšije, dijelili iste muke prigradskih sela - voda, struja, kanalizacija, septičke jame, šta fali da i danas razmjenite koju ...?
Ti 1992. prvi put vidio tuš i sad nama ovde prosipaš urbanizam... Ajde vozi, bunara ti!
Po drotu iz Vojkovića Bošnjaci masovno naseljavaju IS i traže poslove tamoChisum wrote:Volio je fudbal, volio je Zvezdu, sanjao je kako istrcava na travnjak Marakane... iz hiljada grla ori se njegovo ime...
...ali, kako Mokro ima samo folklornu sekciju, kurs kukichanja i videoteku - dali su ga u drotove.
Nego, sta se desava u ovom sarajevskom prigradskom naselju? Ima li kakav update? Je li nikla jos koja zeleno-zuto-roza zgrada sa PVC stolarijom i baroknim balustradama?
Chisum wrote:Taj vragolasti narodni humor, izmedju dva plasta sijena...
Ne dozvoli da iscezne, da nestane... Zapisuj, biljezi.