Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosnian batman wrote:vidim da se pljuju "kineski' telefunkeni, grundinzi, philipsi
ja kupi smart telefunken 82 cm u Bingu za 4 stoje
dobio i loptu pride
tv _ u ništa ne fali, vrlo je bitno sta gledate, kad sam našo pravi video klip u max kvalitetnoj HD rezoluciji kojeg sam gledao sa usb sticka onda sam vidio šta znači iz kojeg izvora je slika, na ovom klipu slika je perfektna tako da čisto sumnjam da bi razvikani sony, lg ili samsung a skuplji za pola cijene dali išta bolje
Cestitam ti na novom tv, da ti bidne hairli i nemoj se osvrtati na naske, mi uzivamo u svome neznanju o sony samsung lg i kozna kakvijem sve drugijem izvikanim cudesima sto ne vrijede pera tvojega frankena
ako je slicna situacija u tv oblasti, a sto ne znam jer ne pratim, ali pretpostavljam, kao sto je u oblasti mobitela, a sto znam, jer pratim, gdje kinezi pocinju da rasturaju razvikane ajfune, samsunge i ostale koji prodaju maglu i muda pod bubrege masno naplacujuci iskljucivo svoje ime, tj. brand a pruzajuci isti ili cak losiji kvalitet odmanje razvikanih kineza, onda se i ovdje događa ista stvar, prodavanje magle za naivne
p. s. koristim kineza mobitel, xiomi, ranije ajfun i NIKAD se vise ne bi vratio ajfunu koji za duplo vise para prodaje mobitele iste ili losije kvalitete
Ja nisam vidio gori tv od telefunken a
Kad udjes u menu kao da igras tetris heh...a kostao 800km za velicinu 42"........samo 50-100km razlika u odnosu na dobar sony......nigdje veze.
skafiskafsnjak wrote:Ljudi jedno pitanje. Hocu ovdje da pitam, nadam se da znate. Kako radi ono Pip ? Treba da imam dva izvora jel ?
Npr digitalnu... I kablovsku ?
Mislis na picture in picture tj slika u slici?
Da da
To ti je opcija da prikazuje dva kanala na ekranu u isto vrijeme, ne trebas imati dva izvora jer sve ide sa jednog, ali ton moze ici samo sa jednog kanala, tako je bar bilo kod mene.
kloniran wrote:
To ti je opcija da prikazuje dva kanala na ekranu u isto vrijeme, ne trebas imati dva izvora jer sve ide sa jednog, ali ton moze ici samo sa jednog kanala, tako je bar bilo kod mene.
Ev probam na jednom tv, Samsung es6710s ...kaze mi, treba dva izvora.. Nigdje vezze
Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
MTV wrote:Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
MTV wrote:Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
Veoma glupo... Bas bezveze...
Da bi prikazao sliku u slici sa istog izvora trebao bi da ima dva tunera a očito je da taj model nema.
Veoma glupo... Bas bezveze...
Da bi prikazao sliku u slici sa istog izvora trebao bi da ima dva tunera a očito je da taj model nema.
Upravo tako. Ne može se u PIP modu gledati dva kanala sa istog izvora bez dva tunera. Samo kombinacije HDMI/box/sat receiver-analogna/digitalna/satelit i sl.
može li se podesit negdje da sa usb sticka reprodukuje clipove tako da kad je manja rezolucija od HD ne širi snimak na cijeli ekran, i taki ga krivi i ružno prikazuje, nego da snimak prikazuje u original rezoluciji, npr. ako 640 x 480 a da ostatak ekrana bude crna podloga, onako kako radi PC sa windows plejerom, po difoltu prikazuje onu veličinu koja je u snimku a tek po potrebi mi klikom mozemo rasirit na cijeli ekran
bosnian batman wrote:može li se podesit negdje da sa usb sticka reprodukuje clipove tako da kad je manja rezolucija od HD ne širi snimak na cijeli ekran, i taki ga krivi i ružno prikazuje, nego da snimak prikazuje u original rezoluciji, npr. ako 640 x 480 a da ostatak ekrana bude crna podloga, onako kako radi PC sa windows plejerom, po difoltu prikazuje onu veličinu koja je u snimku a tek po potrebi mi klikom mozemo rasirit na cijeli ekran
koliko love, toliko i mjuze... imas u uputstvu, dobio si ga, ne?
stema se priko daljinskog.
a mere i manuelno.
P.S. Moj precijenjeni sony, ko mi je kriv pa sam blecak sto zalud trosi pare na skuplje, to sam odradi.
kloniran wrote:Doduse kod mene je bila tv kartica, ali dvije slike su normalno isle sa jednog izvora, dok zvuk nije mogao i mogao se koristiti samo za jedan kanal
E to je drugo. Preko satelitske kartice, npr. Sky Star možeš puštati PIP pod uslovom da su oba kanala sa istog trnaspondera. Slično je vjerovatno i kod tv kartica.