TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#1626 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:vidim da se pljuju "kineski' telefunkeni, grundinzi, philipsi

ja kupi smart telefunken 82 cm u Bingu za 4 stoje
dobio i loptu pride :D

tv _ u ništa ne fali, vrlo je bitno sta gledate, kad sam našo pravi video klip u max kvalitetnoj HD rezoluciji kojeg sam gledao sa usb sticka onda sam vidio šta znači iz kojeg izvora je slika, na ovom klipu slika je perfektna tako da čisto sumnjam da bi razvikani sony, lg ili samsung a skuplji za pola cijene dali išta bolje

Cestitam ti na novom tv, da ti bidne hairli i nemoj se osvrtati na naske, mi uzivamo u svome neznanju o sony samsung lg i kozna kakvijem sve drugijem izvikanim cudesima sto ne vrijede pera tvojega frankena :thumbup:
bosnian batman

#1627 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

hvala hvala

ako je slicna situacija u tv oblasti, a sto ne znam jer ne pratim, ali pretpostavljam, kao sto je u oblasti mobitela, a sto znam, jer pratim, gdje kinezi pocinju da rasturaju razvikane ajfune, samsunge i ostale koji prodaju maglu i muda pod bubrege masno naplacujuci iskljucivo svoje ime, tj. brand a pruzajuci isti ili cak losiji kvalitet odmanje razvikanih kineza, onda se i ovdje događa ista stvar, prodavanje magle za naivne
p. s. koristim kineza mobitel, xiomi, ranije ajfun i NIKAD se vise ne bi vratio ajfunu koji za duplo vise para prodaje mobitele iste ili losije kvalitete
channel10

#1628 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Samo dobro sacuvaj racun i garantni list.
semirsar

#1629 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

astoba, pa tosu samo 4stoje... sica ba, ali lopta je zakon, sto jesjes :thumbup:
steta sto nije i za pumpu za duvanje nadoplatio :roll:
Pauza

#1630 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

ček'in :bih:
rovac13

#1631 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Ja nisam vidio gori tv od telefunken a :D
Kad udjes u menu kao da igras tetris heh...a kostao 800km za velicinu 42"........samo 50-100km razlika u odnosu na dobar sony......nigdje veze.
kloniran

#1632 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kloniran »

da se ponovim, da li se iko susretao sa ova dva? :D
irac300

#1633 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by irac300 »

@dileja počeo i na ovoj temi reklamirati kineske produkte. :lol: Valjda se pojavi marka televizora kitotel, da čovjek rahat gleda. :lol:
MTV

#1634 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kitotel :pisnuo: :pisnuo:
samoTEgledam

#1635 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by samoTEgledam »

MTV wrote:Kitotel :pisnuo: :pisnuo:
Fakat ima dara za brendiranje :D
skafiskafsnjak

#1636 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi jedno pitanje. Hocu ovdje da pitam, nadam se da znate. Kako radi ono Pip ? Treba da imam dva izvora jel ?

Npr digitalnu... I kablovsku ?
kloniran

#1637 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:Ljudi jedno pitanje. Hocu ovdje da pitam, nadam se da znate. Kako radi ono Pip ? Treba da imam dva izvora jel ?

Mislis na picture in picture tj slika u slici?
skafiskafsnjak

#1638 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ljudi jedno pitanje. Hocu ovdje da pitam, nadam se da znate. Kako radi ono Pip ? Treba da imam dva izvora jel ?

Da da
kloniran

#1639 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:

Da da

To ti je opcija da prikazuje dva kanala na ekranu u isto vrijeme, ne trebas imati dva izvora jer sve ide sa jednog, ali ton moze ici samo sa jednog kanala, tako je bar bilo kod mene.
skafiskafsnjak

#1640 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
To ti je opcija da prikazuje dva kanala na ekranu u isto vrijeme, ne trebas imati dva izvora jer sve ide sa jednog, ali ton moze ici samo sa jednog kanala, tako je bar bilo kod mene.
Ev probam na jednom tv, Samsung es6710s ...kaze mi, treba dva izvora.. Nigdje vezze
MTV

#1641 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
skafiskafsnjak

#1642 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

MTV wrote:Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
Veoma glupo... Bas bezveze...
Mr.Who

#1643 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Mr.Who »

skafiskafsnjak wrote:
MTV wrote:Ne znam kako je rijeseno kod drugih TV al kod samsunga trebaju dva izvora. Npr. nesto gledas preko HDMI prikljucka (resiver, Android Box, PC) ukljucis PiP i mozes birati analogne ili digitalne kanale. Ne znam moze li obrnuto.
Da bi prikazao sliku u slici sa istog izvora trebao bi da ima dva tunera a očito je da taj model nema.
moke_31

#1644 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Mr.Who wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Da bi prikazao sliku u slici sa istog izvora trebao bi da ima dva tunera a očito je da taj model nema.
Upravo tako. Ne može se u PIP modu gledati dva kanala sa istog izvora bez dva tunera. Samo kombinacije HDMI/box/sat receiver-analogna/digitalna/satelit i sl.
kloniran

#1645 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kloniran »

Doduse kod mene je bila tv kartica, ali dvije slike su normalno isle sa jednog izvora, dok zvuk nije mogao i mogao se koristiti samo za jedan kanal
bosnian batman

#1646 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

može li se podesit negdje da sa usb sticka reprodukuje clipove tako da kad je manja rezolucija od HD ne širi snimak na cijeli ekran, i taki ga krivi i ružno prikazuje, nego da snimak prikazuje u original rezoluciji, npr. ako 640 x 480 a da ostatak ekrana bude crna podloga, onako kako radi PC sa windows plejerom, po difoltu prikazuje onu veličinu koja je u snimku a tek po potrebi mi klikom mozemo rasirit na cijeli ekran
semirsar

#1647 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:može li se podesit negdje da sa usb sticka reprodukuje clipove tako da kad je manja rezolucija od HD ne širi snimak na cijeli ekran, i taki ga krivi i ružno prikazuje, nego da snimak prikazuje u original rezoluciji, npr. ako 640 x 480 a da ostatak ekrana bude crna podloga, onako kako radi PC sa windows plejerom, po difoltu prikazuje onu veličinu koja je u snimku a tek po potrebi mi klikom mozemo rasirit na cijeli ekran
koliko love, toliko i mjuze... imas u uputstvu, dobio si ga, ne?
stema se priko daljinskog. :mrgreen:
a mere i manuelno.
P.S. Moj precijenjeni sony, ko mi je kriv pa sam blecak sto zalud trosi pare na skuplje, to sam odradi. :skoljka:
bosnian batman

#1648 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

jebiga mrsko mi čitat a i nemam nesto vremena da studiram to
koja tipka je na dalljinskom
MTV

#1649 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

bosnian batman wrote:jebiga mrsko mi čitat a i nemam nesto vremena da studiram to
koja tipka je na dalljinskom
Na samsungu tipka P.SIZE. Ili ako nema dugme kad pokrenes video dugme opcije-velicina slike-4:3-16:9-zoom.
moke_31

#1650 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

kloniran wrote:Doduse kod mene je bila tv kartica, ali dvije slike su normalno isle sa jednog izvora, dok zvuk nije mogao i mogao se koristiti samo za jedan kanal
E to je drugo. Preko satelitske kartice, npr. Sky Star možeš puštati PIP pod uslovom da su oba kanala sa istog trnaspondera. Slično je vjerovatno i kod tv kartica.
Post Reply