IRA je decenijama izvodila slicne napade, jel to znaci da su engleske sluzbe sigurnosti zakurac, a SAS koji vazi za najbolju specijalnu formaciju na svijetu, supalj?
RUSIJA
- dječak sa šibicama
#1626 Re: RUSIJA
Ne lupaj, gdje ima terorista, ima i konstantnih napada i sukoba.
IRA je decenijama izvodila slicne napade, jel to znaci da su engleske sluzbe sigurnosti zakurac, a SAS koji vazi za najbolju specijalnu formaciju na svijetu, supalj?
-
LDLT
#1627 Re: RUSIJA
Samo što Rusi imaju dosta zajebane.
IRA je izbjegavala napade na civile, napadali su prvenstveno vojne mete. Jedino mislim da su zajebali kad su digli u zrak onaj hotel di je bila Thatcher i kod minobacačkog napada na Downing 10.
IRA koliko znam nikad nije izvodila samoubilačke napade.
IRA je izbjegavala napade na civile, napadali su prvenstveno vojne mete. Jedino mislim da su zajebali kad su digli u zrak onaj hotel di je bila Thatcher i kod minobacačkog napada na Downing 10.
IRA koliko znam nikad nije izvodila samoubilačke napade.
- Challenger__
#1628 Re: RUSIJA
Federalne službe bezbjednosti se nisu ni miješale u ovu sitnu provokaciju. Sve su odradile lokalne (čečenske) snage sigurnosti.
- Kikibombona
#1629 Re: RUSIJA
Ma pusti Cool, lik ima dvostruke standarde.dječak sa šibicama wrote:Ne lupaj, gdje ima terorista, ima i konstantnih napada i sukoba.
PKK je godinama maltretirala Tursku, kao i IRA Englesku. To je jako tesko sprijeciti. Evo i u posljednjim sukobima PKK je likvidirao nekolicinu oficira i vojnika. Ne moze se to nikako sprijeciti kao ni ovi upadi terorista u Grozni.
Al evo, Kadirov ih je sve sredio i pokazao da im je akcija bila glupa. Nista nisu postigli osim sto su izginuli.
- dječak sa šibicama
#1630 Re: RUSIJA
Koliko je akcija glupa ne znam, ali je zankovit tajming.
Ove korisne budale, bradonje sa Kavkaza, ionako ginu uzaludno... ovaj put su to uradili na datum redovnog Putinovog obracanja naciji. Sta su time mislili postici, ne znam, ali osim sto su pobili desetak policajaca, nisu postigli nista.
Ko stoji iza njih, nije tesko zakljuciti. Debeloguzi saudijski seici ce ratovati do posljednjeg sirijca, cecena, i inih.
Ove korisne budale, bradonje sa Kavkaza, ionako ginu uzaludno... ovaj put su to uradili na datum redovnog Putinovog obracanja naciji. Sta su time mislili postici, ne znam, ali osim sto su pobili desetak policajaca, nisu postigli nista.
Ko stoji iza njih, nije tesko zakljuciti. Debeloguzi saudijski seici ce ratovati do posljednjeg sirijca, cecena, i inih.
- Helena2014
#1631 Re: RUSIJA
Nije ovo bezazlena situacija za nas, čini mi se
SLOVENSKI PREDSJEDNIK
Pahor: Primanjem BiH u NATO spriječiti ruski utjecaj
http://www.vijesti.ba/vijesti/regija/24 ... jecaj.html
SLOVENSKI PREDSJEDNIK
Pahor: Primanjem BiH u NATO spriječiti ruski utjecaj
http://www.vijesti.ba/vijesti/regija/24 ... jecaj.html
-
flexibila
#1632 Re: RUSIJA
Sta se desava sa Rusijom jeli propala ili jos dise.......imali neko info i prve ruke o geopolitickim igrama. 
-
jefferson
#1633 Re: RUSIJA
Kaze Putin sve OK. Imperijalizam, satanizam, fasizam, nacizam, sve ce to Rusi rjesiti. Samo je rekao rusima da ce morati malo kais stegnuti.flexibila wrote:Sta se desava sa Rusijom jeli propala ili jos dise.......imali neko info i prve ruke o geopolitickim igrama.
- Kikibombona
#1634 Re: RUSIJA
Al priznaj Jeff, Amerika ne zeli jaku i stabilnu Rusiju. Putin je u pravu kada kaze da ce Amerika izmisliti razlog ako treba, samo da zaustavi jacanje Rusije.jefferson wrote:Kaze Putin sve OK. Imperijalizam, satanizam, fasizam, nacizam, sve ce to Rusi rjesiti. Samo je rekao rusima da ce morati malo kais stegnuti.flexibila wrote:Sta se desava sa Rusijom jeli propala ili jos dise.......imali neko info i prve ruke o geopolitickim igrama.
Vidjet cemo sta ce biti na kraju balade.
-
jefferson
#1635 Re: RUSIJA
Pa normalno, sve je to takmicenje. Ali otkad je Rusija bila jaka? Dok su cijene nafte bile visoke. Nesto ne znam da je pojam jake drzave drzava koj bazira ekonomiju na fosilnim gorivima. I dijete u osnovnoj skoli zna da je to neodrzivo.Kikibombona wrote:Al priznaj Jeff, Amerika ne zeli jaku i stabilnu Rusiju. Putin je u pravu kada kaze da ce Amerika izmisliti razlog ako treba, samo da zaustavi jacanje Rusije.jefferson wrote:Kaze Putin sve OK. Imperijalizam, satanizam, fasizam, nacizam, sve ce to Rusi rjesiti. Samo je rekao rusima da ce morati malo kais stegnuti.flexibila wrote:Sta se desava sa Rusijom jeli propala ili jos dise.......imali neko info i prve ruke o geopolitickim igrama.
Vidjet cemo sta ce biti na kraju balade.
-
Avetinho
#1636 Re: RUSIJA
Sjecam se u doba Milosevica bila im je popularna ona "Jescemo korenje ako treba". Vidim i Putinko ide u tom pravcu. Samo sto uvijek korijenje jedu neki drugi, nikad oni koji se hvale jelovnikom.
- Kikibombona
#1637 Re: RUSIJA
Tacno. Ako Rusija krahira radi pojeftinjenja energenata onda bolje nije ni zasluzila. Svakako su cijene bile sramno visoke (opet zahvaljuci Americi i prijateljima).jefferson wrote:Pa normalno, sve je to takmicenje. Ali otkad je Rusija bila jaka? Dok su cijene nafte bile visoke. Nesto ne znam da je pojam jake drzave drzava koj bazira ekonomiju na fosilnim gorivima. I dijete u osnovnoj skoli zna da je to neodrzivo.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1638 Re: RUSIJA
Avetinho wrote:Sjecam se u doba Milosevica bila im je popularna ona "Jescemo korenje ako treba". Vidim i Putinko ide u tom pravcu. Samo sto uvijek korijenje jedu neki drugi, nikad oni koji se hvale jelovnikom.
Samo zaboravljaš da Rusija može da hrani pola Evrope bez da osjeti, plus energenti i ostala prirodna bogatstva.....porediti Srbiju i Rusiju
-
Avetinho
#1639 Re: RUSIJA
Cekaj: cijena nafte visoka, krivi Amerika i Prijatelji. Cijena nafte niska, krivi Amerika i Prijatelji.Kikibombona wrote:Tacno. Ako Rusija krahira radi pojeftinjenja energenata onda bolje nije ni zasluzila. Svakako su cijene bile sramno visoke (opet zahvaljuci Americi i prijateljima).jefferson wrote:Pa normalno, sve je to takmicenje. Ali otkad je Rusija bila jaka? Dok su cijene nafte bile visoke. Nesto ne znam da je pojam jake drzave drzava koj bazira ekonomiju na fosilnim gorivima. I dijete u osnovnoj skoli zna da je to neodrzivo.
Mogla bi se mlada putincad dogovoriti da li benzin treba da je skup ili jeftin.
-
Avetinho
#1640 Re: RUSIJA
Jeste, jeste. Zaboravio sam da je u bojnom poklicu o korijenju bila i "kora sa drveca". Ima Sibir sume, moze prehraniti i vise od cijele Rusije.Lajavikrelac wrote:Avetinho wrote:Sjecam se u doba Milosevica bila im je popularna ona "Jescemo korenje ako treba". Vidim i Putinko ide u tom pravcu. Samo sto uvijek korijenje jedu neki drugi, nikad oni koji se hvale jelovnikom.![]()
![]()
![]()
![]()
Samo zaboravljaš da Rusija može da hrani pola Evrope bez da osjeti, plus energenti i ostala prirodna bogatstva.....porediti Srbiju i Rusiju![]()
- Kikibombona
#1641 Re: RUSIJA
Odlicno zapazanje Pravdaja. Konacno da se jednom usaglasimo.Avetinho wrote: Cekaj: cijena nafte visoka, krivi Amerika i Prijatelji. Cijena nafte niska, krivi Amerika i Prijatelji.
Mogla bi se mlada putincad dogovoriti da li benzin treba da je skup ili jeftin.
Ne pripadam putincadima, al ako mogu odgovoriti...... Benzin treba biti jeftin, po mogucnosti duplo nego je sada, pa taman propala Rusija na tvoje veliko zadovoljstvo.
- Domaci izdajnik
#1642 Re: RUSIJA
Ajde ne lupetaj gluposti....nemaš pojma, a i cinizam ti ne ide....Avetinho wrote:Jeste, jeste. Zaboravio sam da je u bojnom poklicu o korijenju bila i "kora sa drveca". Ima Sibir sume, moze prehraniti i vise od cijele Rusije.
-
Avetinho
#1643 Re: RUSIJA
Cinizam? Rjecnik u ruke. Nemoj se provaljivati.Lajavikrelac wrote:Ajde ne lupetaj gluposti....nemaš pojma, a i cinizam ti ne ide....Avetinho wrote:Jeste, jeste. Zaboravio sam da je u bojnom poklicu o korijenju bila i "kora sa drveca". Ima Sibir sume, moze prehraniti i vise od cijele Rusije.
-
Avetinho
#1644 Re: RUSIJA
Kikibombona wrote:Odlicno zapazanje Pravdaja. Konacno da se jednom usaglasimo.Avetinho wrote: Cekaj: cijena nafte visoka, krivi Amerika i Prijatelji. Cijena nafte niska, krivi Amerika i Prijatelji.
Mogla bi se mlada putincad dogovoriti da li benzin treba da je skup ili jeftin.![]()
Ne pripadam putincadima, al ako mogu odgovoriti...... Benzin treba biti jeftin, po mogucnosti duplo nego je sada, pa taman propala Rusija na tvoje veliko zadovoljstvo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1645 Re: RUSIJA
A sto onda Amerika zahtjeva da se prodaja nafte vrsi u njihovoj valuti?jefferson wrote: Pa normalno, sve je to takmicenje. Ali otkad je Rusija bila jaka? Dok su cijene nafte bile visoke. Nesto ne znam da je pojam jake drzave drzava koj bazira ekonomiju na fosilnim gorivima. I dijete u osnovnoj skoli zna da je to neodrzivo.
- Domaci izdajnik
#1646 Re: RUSIJA
Da ne bi lijepili dolare umjesto tapeta 
-
LDLT
-
Avetinho
#1648 Re: RUSIJA
Lajavikrelac wrote:Avetinho wrote:Sjecam se u doba Milosevica bila im je popularna ona "Jescemo korenje ako treba". Vidim i Putinko ide u tom pravcu. Samo sto uvijek korijenje jedu neki drugi, nikad oni koji se hvale jelovnikom.![]()
![]()
![]()
![]()
Samo zaboravljaš da Rusija može da hrani pola Evrope bez da osjeti, plus energenti i ostala prirodna bogatstva.....porediti Srbiju i Rusiju![]()
A vidi ovo:
http://www.themoscowtimes.com/business/ ... 12594.htmlThe Moscow Times wrote:Russian Inflation Surges to 9.1 Percent in November; Food Prices Skyrocket
Food products have seen the fastest upticks with the price of Russian staple buckwheat rocketing 54.4 percent in November on fears of shortages. The cost of fresh tomatoes jumped 34.9 percent, the price of cucumbers 20.7 percent and the price of potatoes 12.6 percent, according to Rosstat.
- Domaci izdajnik
#1649 Re: RUSIJA
Pa logično da cijene skaču kad rublja devalvira..... 
-
LDLT
#1650 Re: RUSIJA
It soon became clear that Putin did not have much of a roadmap at all. His idea for coping with the isolation from the West, and for dealing with the recession that is almost certain to hit next year, revolved around the adage of “import replacement,” which would see Russia break its dependence on foreign technology, food and consumer goods by producing everything it needed at home. “We have to break our critical dependence on foreign technology and industrial products,” he said.
O pa, sve rješeno. Problem identificiran i solucija prezentirana
Ne mogu dobiti, napravit će sami. Jednostavno
O pa, sve rješeno. Problem identificiran i solucija prezentirana
Ne mogu dobiti, napravit će sami. Jednostavno