Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kmirsad

#1626 Re: Varate li?

Post by kmirsad »

:roll: Što bi ja volio jednom to probati da uradim... pa da se i ja ko ostali pušem u kafani... :-D
radostan dan

#1627 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

kmirsad wrote::roll: Što bi ja volio jednom to probati da uradim... pa da se i ja ko ostali pušem u kafani... :-D
ti što pričaju po kafani prepričavaju svoje želje, a ne iskustva. :mrgreen: ;-)

nema mi ništa gore od autoritativnih kafanskih jebača. poluotkopčane šulje, masni seksistički vicevi, nedvosmislenih aluzija, visoko podignuta obrva dok priča kako ga je - složio - itd, itd...
Last edited by radostan dan on 21/12/2012 20:26, edited 1 time in total.
kaostvorena

#1628 Re: Varate li?

Post by kaostvorena »

hrle1976 wrote:Varanje u obicnim vezama i nije varanje, to se zove slobodan zivot bez obaveza. A brak je neka druga prica... tu mozda poneko samog sebe prevari kad pred maticarom kaze AHA :D
:thumbup:
kmirsad

#1629 Re: Varate li?

Post by kmirsad »

:roll: Hmmmm... i meni tako nešto palo na pamet... :-D
Ma ja ba

#1630 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

kmirsad wrote::roll: Što bi ja volio jednom to probati da uradim... pa da se i ja ko ostali pušem u kafani... :-D
nema druge nego da raspalis sa lovackim pricama. :lol: :lol: :run:
kmirsad

#1631 Re: Varate li?

Post by kmirsad »

Ma ja ba wrote:
Tako, neki dan na sijelu, kobra mog jarana se žali kako ostale kobre na sjelu neprekidno pričaju kako su ga imale jutros, sinoć dva put... kako su hrobično neispavane jer im nočima njihovi napaljeni muževi dosađuju i napastvuju... On se zamisli... pa joj kaže... ženo... laži bona i ti... :lol: :lol: :lol:
Ma ja ba

#1632 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

kmirsad wrote:Tako, neki dan na sijelu, kobra mog jarana se žali kako ostale kobre na sjelu neprekidno pričaju kako su ga imale jutros, sinoć dva put... kako su hrobično neispavane jer im nočima njihovi napaljeni muževi dosađuju i napastvuju... On se zamisli... pa joj kaže... ženo... laži bona i ti... :lol: :lol: :lol:
:lol: znaci, gdje svi Turci tu i mali Mujo. :lol:
dobar joj je savjet dao. :lol:
hrle1976

#1633 Re: Varate li?

Post by hrle1976 »

kmirsad wrote:
Ma ja ba wrote:
Tako, neki dan na sijelu, kobra mog jarana se žali kako ostale kobre na sjelu neprekidno pričaju kako su ga imale jutros, sinoć dva put... kako su hrobično neispavane jer im nočima njihovi napaljeni muževi dosađuju i napastvuju... On se zamisli... pa joj kaže... ženo... laži bona i ti... :lol: :lol: :lol:
Koja orgija :lol:
kmirsad

#1634 Re: Varate li?

Post by kmirsad »

:roll: ... a opet :roll: :roll: ... stara latinska kaže... jadan je... ko seksa svoju ženu i broji tuđe pare... :-D
eluna

#1635 Re: Varate li?

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
Ma ja ba wrote:
Great Cornholio wrote:Za prevaru je potrebno dvoje, tako da se krivica ne može svaliti samo na jedno.

Postoje razlozi, moguće je pronaći motive zbog kojih neko vara, ali ne postoji opravdanje za prevaru.
Brak u kome muž vara suprugu sa nekom drugom, bila ta druga udata ili ne, je bolestan brak, i najbolje bi bilo da se takav brak raskine, i to prije nego što ne dođu djeca, jer nije pošteno da nevini ispaštaju zbog tuđih grijehova.
Da li sam te dobro shvatila? Zelis li reci da u navedenom scenariju i on i ona imaju jednaku odgovornost prema njegovom braku?
Da, oboje "ruše" taj brak, a ona se može opravdati jedino time da nije znala da je u braku, da joj je on lagao da nije oženjen.
sinko cornholio - de stavi prst na čelo pa malo pročitaj ŠTA pišeš!?

slobodna žena koja ulazi u vezu sa oženjenim muškarem možda radi upravo to jer ne želi da je za 5 mjeseci neki tamo **tonosac počne maltretirati pitanjima tipa "s kim si to bila, gdje" itd. ...... a ako je čak i upita taj sa kojim se viđa može mrtva hladna da ga skine s nokta rečenicom "nisi ti meni muž" ......... dakle, ulazi u vezu sa oženjeim muškarcem jer na taj način štiti svoj MIR i svoju SLOBODU jer ne želi da se uda, i ne želi da je neko zivka i provjerava

Sa druge strane - oženjen muškarac VARA..........laže, petlja, zakida djeci od usta .......... zakida suprugu za sve emocije i pažnju koju ne samo da je dužan da joj posveti, nego je i moralno obavezan .....ipak je svojoj supruzi obećao sebe i pred bogom i pred ljudima

a ti tvrdiš da je odgovornost varalice i odgovornost proračunate osobe ista .......... :-) :-) :-)
Great Cornholio

#1636 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

eluna wrote: sinko cornholio - de stavi prst na čelo pa malo pročitaj ŠTA pišeš!?

slobodna žena koja ulazi u vezu sa oženjenim muškarem možda radi upravo to jer ne želi da je za 5 mjeseci neki tamo **tonosac počne maltretirati pitanjima tipa "s kim si to bila, gdje" itd. ...... a ako je čak i upita taj sa kojim se viđa može mrtva hladna da ga skine s nokta rečenicom "nisi ti meni muž" ......... dakle, ulazi u vezu sa oženjeim muškarcem jer na taj način štiti svoj MIR i svoju SLOBODU jer ne želi da se uda, i ne želi da je neko zivka i provjerava

Sa druge strane - oženjen muškarac VARA..........laže, petlja, zakida djeci od usta .......... zakida suprugu za sve emocije i pažnju koju ne samo da je dužan da joj posveti, nego je i moralno obavezan .....ipak je svojoj supruzi obećao sebe i pred bogom i pred ljudima

a ti tvrdiš da je odgovornost varalice i odgovornost proračunate osobe ista .......... :-) :-) :-)
Hvala za ovo "sinko", shvatiću to kao kompliment, izgleda da se iz ovog što pišem stiče dojam da sam mlad u duši 8-) :D

Stavih prst na čelo, duboko se zamislih, jedva se isščupah iz dubine u koju porinuh, i poslije par minuta šoka i nevjerice, odlučih da se prekrstim, izgovarajući pri tome "tobejarabi , tobestakfirulah",očima čineći vako :-) :D

Istina je da čovjek uči dok je živ, evo npr. ja nisam znao da ima i ovakvih žena, žena koje se ne žele udavati, već se žele vucarati sa oženjenima, zato što ako bi se udale nekome bi morale "polagati račune". a ovako vucarajući se sa oženjima uvijek ih mogu šutnuti, kad im ovi počnu "solit pamet" i ukidati im bezgraničnu slobodu :-)

Šta reći, osim "Živio Dino Mehmeda Mujkić" :lol:
Great Cornholio

#1637 Re: Varate li?

radostan dan wrote:
ti što pričaju po kafani prepričavaju svoje želje, a ne iskustva. :mrgreen: ;-)

nema mi ništa gore od autoritativnih kafanskih jebača. poluotkopčane šulje, masni seksistički vicevi, nedvosmislenih aluzija, visoko podignuta obrva dok priča kako ga je - složio - itd, itd...
Znao sam da si varalica :D
honky tonk

#1638 Re: Varate li?

Post by honky tonk »

tako chorni, reci him :mrgreen:
Ma ja ba

#1639 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
Hvala za ovo "sinko", shvatiću to kao kompliment, izgleda da se iz ovog što pišem stiče dojam da sam mlad u duši 8-) :D

Stavih prst na čelo, duboko se zamislih, jedva se isščupah iz dubine u koju porinuh, i poslije par minuta šoka i nevjerice, odlučih da se prekrstim, izgovarajući pri tome "tobejarabi , tobestakfirulah",očima čineći vako :-) :D

Istina je da čovjek uči dok je živ, evo npr. ja nisam znao da ima i ovakvih žena, žena koje se ne žele udavati, već se žele vucarati sa oženjenima, zato što ako bi se udale nekome bi morale "polagati račune". a ovako vucarajući se sa oženjima uvijek ih mogu šutnuti, kad im ovi počnu "solit pamet" i ukidati im bezgraničnu slobodu :-)

Šta reći, osim "Živio Dino Mehmeda Mujkić" :lol:
Ne bih da se mijesam u vasu diskusiju, ali samo da kazem da mi je smjesan izraz koji si izabrao koristiti u svom postu - "vucarati". Tipican mahalski izraz.
Aleluja

#1640 Re: Varate li?

Post by Aleluja »

...pa vucaranje nego šta, nema ništ prikladnije pobogu! :oops:

:mrgreen:
Great Cornholio

#1641 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote: Ne bih da se mijesam u vasu diskusiju, ali samo da kazem da mi je smjesan izraz koji si izabrao koristiti u svom postu - "vucarati". Tipican mahalski izraz.
Ja osim što sam intelektualac i europejac 8-) :D , takođe sam i čo'ek iz naroda, al' hajd' dobro zamijenićemo "vucaranje" "bludničenjem", da ne bude smiješno, već ozbiljno.
burek_in_space

#1642 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Zashto to ne bi pojednostavili, pa nazvali "opushtenim uzhivanjem u charima zhivota svagdashnjeg bez obzira na sve moralne dileme koje sa sobom nosi? " :mrgreen:
Great Cornholio

#1643 Re: Varate li?

burek_in_space wrote:Zashto to ne bi pojednostavili, pa nazvali "opushtenim uzhivanjem u charima zhivota svagdashnjeg bez obzira na sve moralne dileme koje sa sobom nosi? " :mrgreen:
Ti si vala prećero sa školom :-) :lol: Ali ipak, za stil fajv, najn :D
Ma ja ba

#1644 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

burek_in_space wrote:Zashto to ne bi pojednostavili, pa nazvali "opushtenim uzhivanjem u charima zhivota svagdashnjeg bez obzira na sve moralne dileme koje sa sobom nosi? " :mrgreen:
ma to je predugo za izgovoriti, a i zvuci intelektualno, dakle narodu je to nepoznanica kao x, y i z. :mrgreen: nije svako ni u skolu isao. :lol:

prikladnije je mahalati. :mrgreen:
MedenoSrce

#1645 Re: Varate li?

Post by MedenoSrce »

Znam ga ja iz škole :mrgreen: ... uvijek za pismeni rad dobijao 5 ili 5- kada puno griješi na č i ć
Great Cornholio

#1646 Re: Varate li?

MedenoSrce wrote:Znam ga ja iz škole :mrgreen: ... uvijek za pismeni rad dobijao 5 ili 5- kada puno griješi na č i ć
Znači, Ćaršijska raja :D
alanskoda

#1647 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ja ne varam, sem kad moram. :D
Great Cornholio

#1648 Re: Varate li?

Evo npr. jedan primjer da probamo analizirati, ovo s "vucaranjem" smo apsolvirali :D

Dvoje uđu u brak, ljubav i strast im pomutili razum pa se odlučili za takav sulud potez :-) :D, a i skontali da je jeftinije da žive zajedno a time i ublaže "patnju" koja je prisutna uvijek kada su razdvojeni :D , ali ipak nakon nekog vremena jedno od njih počne da vara. Šta se desilo, koji su mogući razlozi koji su doveli da se jedno "ohladi" i počne da "pati" za drugom/drugim? Ja mislim da je glavni razlog taj što je jedno ili su oboje prestali da se trude, da se daju maksimalno, onako kako su to činili dok nisu bili sigurni u "pozitivan ishod" veze.
burek_in_space

#1649 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Great Cornholio wrote:Evo npr. jedan primjer da probamo analizirati, ovo s "vucaranjem" smo apsolvirali :D

Dvoje uđu u brak, ljubav i strast im pomutili razum pa se odlučili za takav sulud potez :-) :D, a i skontali da je jeftinije da žive zajedno a time i ublaže "patnju" koja je prisutna uvijek kada su razdvojeni :D , ali ipak nakon nekog vremena jedno od njih počne da vara. Šta se desilo, koji su mogući razlozi koji su doveli da se jedno "ohladi" i počne da "pati" za drugom/drugim? Ja mislim da je glavni razlog taj što je jedno ili su oboje prestali da se trude, da se daju maksimalno, onako kako su to činili dok nisu bili sigurni u "pozitivan ishod" veze.
Nisi u pravu sa ovom svojom tezom, jer ne mora da znachi da je do prevare doshlo zato shto se jedno od njih, ako ne i oboje, prestalo truditi u vezi.
Moguca je, a imam i lichne i okolinske :D primjere, gdje se jedno trudilo do zadnjeg dana, a drugoj strani to nije predstavljalo big deal, pa su mu/joj gace same spadale prvom prilikom.
A kako i zashto dolazi do prevare - kao i u svemu ostalom, i to je poprilichno individualno.
Ma ja ba

#1650 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

alanskoda wrote:Ja ne varam, sem kad moram. :D
:lol: a sto se mora nije tesko. :lol:
Post Reply