Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
holowey

#1626 Re: mobilni radari tj kamere

Post by holowey »

Throttle wrote:Kakva je ono antena iz devedesetih na vrhu :lol:
grid direkciona...slika odmah ide u bazu umjesto na medij za pohranu...usmjerena prema sarajevu vjerovatno za kantonalni mup...ispod nje panel antena usmjerena prema hadzicima za opstinsku pu...
Namce

#1627 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Namce »

zdruzdjo wrote:U binjezevu su montirali fakat neku "skulu" na radar.
Garant ono kino za kontrolu tablica i validnosti registracije.
Jeste, upravo to kino, jučer su mi potvrdili iz PU Hadžići.
milann1971

#1628 Re: mobilni radari tj kamere

Post by milann1971 »

ljudi skidajte waze navigaciju, uclanjujte se u viber grupe radarske, skinite app nasa patrola, javljajte, citajte i ne kukajte...svakako vozite po pravilima..uklapajte se do +20 preko ogranicenja... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kokuz_sa

#1629 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Imal ko grupu na viberu za centralnu bosnu za radare?
Namce

#1630 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Namce »

Maloprije me policija zaustavila u Binježevu 300 metara nakon što sam prošao kameru i čitač tablica, razlog zaustavljanja čitač im očitao da mi auto nije registrovano...na uvid saobraćajne i provjere u MUP-u pustili su me...pežo 207 ispred mene isto zaustavljen i jaro vidim skida tablice sa auta.
Dope_Man

#1631 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Namce wrote:Maloprije me policija zaustavila u Binježevu 300 metara nakon što sam prošao kameru i čitač tablica, razlog zaustavljanja čitač im očitao da mi auto nije registrovano...na uvid saobraćajne i provjere u MUP-u pustili su me...pežo 207 ispred mene isto zaustavljen i jaro vidim skida tablice sa auta.
Nije mi drago cuti to da moze da omane pa te bezveze zaustave, ali mi je drago ako ce odredjeni broj auta iskljuciti iz saobracaja. A nevjerovatno je koliko raje vozi tako bez registracije sve dok ih ne uhvate slucajnom kontrolom (a mene vec godinu dana skoro nije zaustavila nijedna rutinska kontrola).
MOSALJOZE

#1632 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

Dope_Man wrote:
Namce wrote:Maloprije me policija zaustavila u Binježevu 300 metara nakon što sam prošao kameru i čitač tablica, razlog zaustavljanja čitač im očitao da mi auto nije registrovano...na uvid saobraćajne i provjere u MUP-u pustili su me...pežo 207 ispred mene isto zaustavljen i jaro vidim skida tablice sa auta.
Nije mi drago cuti to da moze da omane pa te bezveze zaustave, ali mi je drago ako ce odredjeni broj auta iskljuciti iz saobracaja. A nevjerovatno je koliko raje vozi tako bez registracije sve dok ih ne uhvate slucajnom kontrolom (a mene vec godinu dana skoro nije zaustavila nijedna rutinska kontrola).
Očito da sistem ima još nekih greški,valjda to riješe.Kako god,neka me zaustave regularnog i onog što nije nikako registrovao neće mi biti mrsko.Skloniti trulje i ubice sa ulice pod svaku cijenu.
Optimist

#1633 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Dope_Man wrote:
Mene zaustavljaju na sedmicnoj bazi, narocito petkom i subotom uvece. :lol:
supercali

#1634 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

Ovakva kamera treba negdje i u gradu biti
Filter

#1635 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Filter »

po onome sto sam citao, oko 70% je tacnost sistema, dovoljno :D
supercali

#1636 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

A je li moguce onda da neregistrovanog ocita kao regularnog ako sistem grijesi?
commendatore

#1637 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

Herr Flick wrote:

:D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

ovo s policijom je dobro bilo
condy

#1638 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Tablice prekrio snijeg i led, ne mogu se vidjeti reg oznake, sta ako uslika ?? :mrgreen:
drug_profi

#1639 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

condy wrote:Tablice prekrio snijeg i led, ne mogu se vidjeti reg oznake, sta ako uslika ?? :mrgreen:
CSI tim u MUP-u sa slike uzme otiske prstiju sa brave, ili refleksiju tvog lica ili dijela lica iz nekog od retrovizora, uz koristenje satelitskog snimka date pozicije u datom vremenu, i tako potvrdi tvoj identitet.
Sve troskove ti naplate.

:D
condy

#1640 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Ipak ću skinuti snijeg, pošten sam čovjek :D
530i

#1641 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

Ne bih se bunio da me radi toga kontrolišu....barem 20% auta nije registrovano ili voze onaj mjesec nakon isteka registracije na kvarno sa tablicama...
MOSALJOZE

#1642 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

530i wrote:Ne bih se bunio da me radi toga kontrolišu....barem 20% auta nije registrovano ili voze onaj mjesec nakon isteka registracije na kvarno sa tablicama...
Koja je fora s tim vozanjem mjesec dana :?
supercali

#1643 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

MOSALJOZE wrote:
530i wrote:Ne bih se bunio da me radi toga kontrolišu....barem 20% auta nije registrovano ili voze onaj mjesec nakon isteka registracije na kvarno sa tablicama...
nakon isteka registracije imas jos mjesec dana fore da vratis tablice u mup
e sad vjerovatno ljudima istekne registracija i onda 2-3 dana prije isteka toga registruju auto i ustede mjesec dana na registraciji i u biti registracija im traje 13 mjeseci ako ih niko ne uhvati za to vrijeme
530i

#1644 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

Upravo to.
MOSALJOZE

#1645 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

:facepalm:
commendatore

#1646 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

drugi profil wrote:
condy wrote:Tablice prekrio snijeg i led, ne mogu se vidjeti reg oznake, sta ako uslika ?? :mrgreen:
CSI tim u MUP-u sa slike uzme otiske prstiju sa brave, ili refleksiju tvog lica ili dijela lica iz nekog od retrovizora, uz koristenje satelitskog snimka date pozicije u datom vremenu, i tako potvrdi tvoj identitet.
Sve troskove ti naplate.

kalaš je jeftiniji od kazne - izrafalaj kameru - samo nemoj pucat ispred kamere da te ne uslika zbog brzine metaka

jedan okvir treba da se unisti - 2 da se ovjeri
supercali

#1647 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

commendatore wrote:
drugi profil wrote:
Sve troskove ti naplate.

kalaš je jeftiniji od kazne - izrafalaj kameru - samo nemoj pucat ispred kamere da te ne uslika zbog brzine metaka

jedan okvir treba da se unisti - 2 da se ovjeri
pa ne prelaze meci preko asfalta da bi kamera okinula
commendatore

#1648 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

supercali wrote: pa ne prelaze meci preko asfalta da bi kamera okinula
jesi vala halomet - fakat bukvalac
tempuser

#1649 Re: mobilni radari tj kamere

Post by tempuser »

MOSALJOZE wrote:
Nekad se vozilo i puno duze, zapravo koliko hoces, jer se nisu morale vracati tablice, sad se poslije 30 dana moras vratiti ili ide kazna.
Dope_Man

#1650 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

MOSALJOZE wrote::facepalm:
STA JE BA, USTEDI RAJA ZA 12 GODINA CIJELU JEDNU REGISTRACIJU, JEL IMAS NESTO PROTIV HAAA???

:run:
Post Reply