IRAN

Post Reply
Nadzornik

#16226 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Isto mislis li da bi ijedna od tih sila usla u nuklearni rat radi Irana ??
Upravo tako... :thumbup:

Gdje koja sila udje i zapisa teritoriju ova druga samo rezi i oblijece oko nje ko macka oko vruce kase.

Ustati i spomenuti Iran i njegove saveznike... :thumbup:
славянин

#16227 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Isto mislis li da bi ijedna od tih sila usla u nuklearni rat radi Irana ??
Upravo tako... :thumbup:

Gdje koja sila udje i zapisa teritoriju ova druga samo rezi i oblijece oko nje ko macka oko vruce kase.

Ustati i spomenuti Iran i njegove saveznike... :thumbup:
E tu dolazi do natezanja... jer od 1992 cijela doktrina Rusije je da neda pristupa drzavama koje granice sa njom i to smatraju sferom uticaja (efekt toga je vidjen u Ukrajini i Gruziji) dok naprimjer Sirija i Iran su van te sfere iako tradicionalno na Ruskoj strani.Zato imamo ta proxy cackanja a do opceg rata sumnjam da ce doci.Ali eskalacija tipa oni nama sankcije mi blokiramo hormuz bi bio casus belli za Ameriku i Rusi tu nebi imali argumenata da bace na stol ili da potkrijepe direktno uplitanje.Mislim da za Iran stoji dugo vremena ekonomskog pritiska i unutrasnjeg podrivanja - ne pomaze im ni to sto su se razmahali po susjedstvu.
Nadzornik

#16228 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Nadam se da ovi veliki imaju dovoljno razuma i da one crvene linije obazrivo povlace.
Ni jedna linija nije vrijedna egzinstencije cijelokupnog covjecanstva.
insomnia78

#16229 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Parlament tzv Irana nogiro ministra ekonomije. Ne cveta cveće ni u šijsko preduzeće
Kikibombona

#16230 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Hiljade Kurda u Mariwanu, tzv. Iran, na dzenazi jednom od cetvorice Kurda koji su stradali dok su gasili pozar koji je podmetnula teroristicka skupina IRGC pod izgovorom da se u sumama skrivaju teroristi
During the funeral procession for #PDKI member Sharif Bajower earlier today in Mariwan protesters shouted, “The enemy [#Iran] is engaging in wishful thinking, thousands like Sharif are alive!” And, “Martyrs Never Die!”.
https://twitter.com/PDKIenglish/status/ ... 0903541760
Thousands of Kurds in East Kurdistan (Iran) sing Kurdistan's national anthem & chant pro-Kurdistan/anti-Iran slogans: "As long as one Kurd remains alive, Kurdistan will remain alive," & "This time the revolution will take place in the mountains & cities."
https://twitter.com/PollaGarmiany/statu ... 7631772672

Perzijska vlast se odrzava silom i brutalnom represijom. Koliko jos dugo, vidjet cemo...

Istu taktiku koriste Turci i Afrinu... i u mnogim regijama istocne Turske, poput Dersima u ovom slucaju. Pale sume jer se tamo skrivaju teroristi. Idealno rjesenje. Popaliti sve sume u kurdskom regionu, isusisti sve rijeke itd.

https://twitter.com/AriMuradd/status/10 ... 2161235968
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16231 Re: IRAN

Post by Truba »

https://www.persecution.org/2018/08/30/ ... hristians/

špinjuni

Pastor Victor Bet-Tamraz and his wife Shamiram Issavi, who are ethnic Assyrian Christians, and Amin Afshar Naderi and Hadi Asgari, who are Christian converts from Islam, were sentenced to a combined total of 45 years in prison for allegedly conducting “illegal church activities” and spreading propaganda which reportedly “threaten national security.”
“These Christians were solely arrested for practicing their Christian faith, including attending Christmas gatherings and organizing house churches,” Mike Ansari of Heart4Iran, told CBN News.

Amnesty International said in a statement. “In the past year alone, dozens of Christians, mostly Christian converts, have been targeted.

da parafraziram
budući da nam je hrvatska pomogla u ratu :D nećemo se protiviti pelješkom mostu
Kikibombona

#16232 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Iranci su dobro zdrmali stab KDPI u Iraku, gradu Koya. Stab su pogodili za vrijeme sastanka na kojem su bili neki od vodecih politickih i vojnih lidera Demokratske stranke iranskog Kurdistana. Stab je pogodjen sa dvije dalekometne rakete.

Poginulo je 13 pripadnika KDPI uz veliki broj ranjenih (oko 50)

Image

Sohajla Kadri, Peshmerga veteran i komadant zenskog odreda, ratovala jos sa Homeinijevim zlotvorima

Image

Ibrahim Zevaji, jedan od politickih lidera

Image

Osman Osmani, Peshmerga komadant

Image

Muhamed Hasan i Nasrin Hadan, vojni i politicki lideri, muz i zena, oboje poginuli

Image

Pogodjeni stab KDPI

Image
Image
Image

Dzenaza palim borcima

video

https://twitter.com/FazelHawramy/status ... 6370248704

https://pbs.twimg.com/media/DmqkrmCXgAUBuO-.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DmqkrmHWsAEj-eo.jpg

KDPI je najavio zestok odgovor teroristickoj Iranskoj revolucionarnoj gardi. Druge kurdske stranke iz Irana, PJAK, KOMALA i PAK su najavili zestok odgovor.

Vlasti irackog Kurdistana su se danas sastale sa americkim generalima. Iranske rakete su se pokazale kao veoma razorne i precizne. Kurdski premijer je rekao Amerikancima, danas je pogodjena stranka KDPI (opoziciona stranka iz Irana), sutra cete biti vi, Saudijska Arabija ili Izrael.
mirsek

#16233 Re: IRAN

Post by mirsek »

Ja ja jesil vidio kako se terorizam, separatizam i kurcenje bez pokrica ne isplati. Kazem ti ja, sad kmece amerima, sutra ce moliti Boga da im ostane autonomija..
Kikibombona

#16234 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Ja ja jesil vidio kako se terorizam, separatizam i kurcenje bez pokrica ne isplati. Kazem ti ja, sad kmece amerima, sutra ce moliti Boga da im ostane autonomija..
Aj pogledaj koliko je teroristicka IRGC izgubila boraca ove godine u sukobima sa kurdskim grupama...

Iran’s attack on Kurds is a message to Washington, Riyadh and Jerusalem

https://www.jpost.com//Middle-East/Iran ... lem-566895

Majk Pens je danas osudio iranski napad na kurdistanski region i stranku KDPI!

Neka Iranci nastave sa ovakvim napadima, pa ce biti plakanja kada Amerika digne vojsku...

Vadit ce Hamneija iz rupe kao Sadama.
GandalfSivi

#16235 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:Ja ja jesil vidio kako se terorizam, separatizam i kurcenje bez pokrica ne isplati. Kazem ti ja, sad kmece amerima, sutra ce moliti Boga da im ostane autonomija..
Aj pogledaj koliko je teroristicka IRGC izgubila boraca ove godine u sukobima sa kurdskim grupama...

Neka Iranci nastave sa ovakvim napadima, pa ce biti plakanja kada Amerika digne vojsku...

Jarane, kako si puk’o svega mi :-)
Kikibombona

#16236 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:
Kikibombona wrote:

Jarane, kako si puk’o svega mi :-)
- veliki broj pripadnika IRGC je poginuo ove godine u sukobima sa kurdskim skupinama - korekt
- IRGC je na listi teroristickih organizacija Amerike - korekt
- Jerusalem post pise da je napad na Kurdistan poruka Americi, Izraelu i Saudiji - korekt
- Majk Pens osudio napad na stab KDPI - korekt
- Amerika prijeti Iranu, uvodi sankcije i navodi mogucnost vojne intervencije - korekt
- Sadama Huseina su izvadili iz rupe - korekt

Puko je onaj ko podrzava despotski mulanski rezim.
GandalfSivi

#16237 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
Ma ja sam zadnji koji bi ih podrzavao, ali ozbiljno ti kazem, izadji malo, udahni vazduh, prosetaj, odmori malo od foruma, duboko ides u svemu ovome...
Kikibombona

#16238 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:
Kikibombona wrote:
Ma ja sam zadnji koji bi ih podrzavao, ali ozbiljno ti kazem, izadji malo, udahni vazduh, prosetaj, odmori malo od foruma, duboko ides u svemu ovome...
Hvala sto brines.

Jedino, mala zamjerka, trebao si se obratiti na pp. Dobronamjeran savjet, jednako kao humanitarna pomoc, imaju pravu vrijednost kada se ukazu bez publiciteta.
Truba

#16239 Re: IRAN

Post by Truba »

e tu si u pravu
svaka čast

zato su moji postovi jebitačni i kratki :mrgreen:
insomnia78

#16240 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Na PP samo oko snošaja
Kikibombona

#16241 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Je li ovo Iran vrbovao naseg Fuketa? :cry: :lol:

SBB optuzuje Fuketa radi saradnje sa Iranom. :D

UPADLJIVO AMERIČKO DISTANCIRANJE: Zašto Fuad Kasumović ne može u SAD?

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/88 ... u_sad.html

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidaria

http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... aff3e3642c
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16242 Re: IRAN

Post by pici »

KOD ZVORNIKA
Uhapšen Sarajlija zbog sumnje da je krijumčario Irance
ma daj sto lazete pa u slobodarskom iranu pare rastu na drvecu... ma dajjj
Truba

#16243 Re: IRAN

Post by Truba »

da nije neki forumaš :D
славянин

#16244 Re: IRAN

Post by славянин »

Black swan wrote:da nije neki forumaš :D
Da nisu salika presreli sa odmora dok se vracao :D
Truba

#16245 Re: IRAN

Post by Truba »

krijumčario nijemce u iran
:D
jeza u ledja

#16246 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

:lol:
insomnia78

#16247 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

:lol:
insomnia78

#16248 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Téhéran accuse un "régime étranger" allié de Washington d'être responsable de l'attentat meurtrier à Ahvaz
Teheran je za smrtonosni teroristicki napad u Ahvazu optuzio “strani rezim” americkog saveznika
Kikibombona

#16249 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Majk Pompeo porucio Iranu da ce dobiti direktan udarac ako nastave preko svojih proksija ugrozavati americke interese na Bliskom istoku.

Ova izjava nema veze sa danasnjim dogadjajima. Pompeo je zaprijetio da ce americka vojska uputiti udarac Iranu i da njih smatra odgovornim za anti-americko djelovanje siitskih frakcija diljem Bliskog istoka.

Danasnji napad su vjerovatno izvele arapske organizacije iz Ahvaza. Vecinsko stanovnistvo Ahvaza su Arapi.
славянин

#16250 Re: IRAN

Post by славянин »

Ne cveta cvece ni u sitsko preduzece - sto bi rekao insomnia :D
Post Reply