Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li kome došao račun za februar? Baš me zanima koliko ćemo sad plačati, je li nam ide 15 KM i 10 KM digitalna, ili će ostati 13,90 KM + 13,50 KM digitalna.
Hajde vidjet ćemo kad dođe račun kakvo je stanje.
crnivrag wrote:
Zapravo korisnici ne moraju prelaziti na Telemach usluge, te i dalje imaju mogućnost da koriste internet pakete i brzine koje su i dosada koristili po istoj cijeni.
Da, kako pise na njihovoj stranici do 01.08.2016 mozemo ostati na istim paketima. Mene zanima sta ce biti kasnije, iskreno ne placa se ni meni vise od ovih 36,40 za internet i digitalnu. Ako nakon 1.8 budem morao preci na neki Telemach paket definitivno mi nece odgovarati, jer u start paketu fali kanala koji me zanimaju a koje sad imam. Valjda ce skontat nesto do 01.08, ako ne onda mi valja traziti neku alternativu.
Dakle do 1.8.2016 mogu zadrzati ovaj paket. Ovaj paket placam 52,90 na dva tv-a. Imam 190+ kanala i internet 30mb/s. Ako uzmem novi paket placat cu za istu uslugu 66.90Km - 13 km skuplje za malo brzi internet. Ja definitivno ostajem na trenutnom paketu, dok ne ponude nesto bolje.
B Ling wrote:
Dakle do 1.8.2016 mogu zadrzati ovaj paket. Ovaj paket placam 52,90 na dva tv-a. Imam 190+ kanala i internet 30mb/s. Ako uzmem novi paket placat cu za istu uslugu 66.90Km - 13 km skuplje za malo brzi internet. Ja definitivno ostajem na trenutnom paketu, dok ne ponude nesto bolje.
Da, nedavno je bila obavijest na stranici hs-hkb.ba da postojeci paketi ostaju aktivni do 01.08.2016. godine. Nema nikakve informacije sta ce biti poslije toga, najlogicnija pretpostavka je da cemo morati odabrati neki od Telemach paketa ali vidjet cemo, ima jos do 01.08
izgleda da je telemach u prosjeku skuplji desetak maraka. ako bi uzeo DUO NET GRANDE, samo bi mi se brzina interneta promjenila, a i ova koju sada imam je dovoljna. takodjer sve ovo vrijedi za jedan tv. ukoliko bih htio da imam ono sto sada imam, morao bih dati jos po desetak maraka po tv-u, na kraju mi racun bude oko 80 maraka ako hocu DUO NET GRANDE.... u poredjenju sa 36.30KM koliko sada placam......
r_faruk wrote:izgleda da je telemach u prosjeku skuplji desetak maraka. ako bi uzeo DUO NET GRANDE, samo bi mi se brzina interneta promjenila, a i ova koju sada imam je dovoljna. takodjer sve ovo vrijedi za jedan tv. ukoliko bih htio da imam ono sto sada imam, morao bih dati jos po desetak maraka po tv-u, na kraju mi racun bude oko 80 maraka ako hocu DUO NET GRANDE.... u poredjenju sa 36.30KM koliko sada placam......
cekamo 1.8 pa cemo vidjeti....
Haj sto su skuplji nego se jos posebno po tv treba placati? Koja otimacina jbt
Sve mogu "svariti" što se tiče telemaha, ali da za drugi tv plaćam dodatno digitalnu, e to ne mogu.
I mene baš zanima šta će dalje biti, pošto sad na dva televizora imam dugitalnu. Naravno jednokratno sam dao 60 KM za ci modul za drugi tv.
r_faruk wrote:izgleda da je telemach u prosjeku skuplji desetak maraka. ako bi uzeo DUO NET GRANDE, samo bi mi se brzina interneta promjenila, a i ova koju sada imam je dovoljna. takodjer sve ovo vrijedi za jedan tv. ukoliko bih htio da imam ono sto sada imam, morao bih dati jos po desetak maraka po tv-u, na kraju mi racun bude oko 80 maraka ako hocu DUO NET GRANDE.... u poredjenju sa 36.30KM koliko sada placam......
Drugi TV je 3,5KM ako uzmeš D3 kuću. Puno skuplje je ako hoćeš samo reciever/modul, umjesto D3 kuće.
Ovdje je veći problem sa forumašima poput @kemox , a ima ih još, koji su kupili dodatni modul/reciever , aveć su platili uslugu. Njima bi se, barem, neki popust morao dati (tipa besplatno spajanje na D3 kuću i uz to nekoliko mjeseci besplatna digitalna na drugi televizor dok se ne otplati vrijednost modula/recievera.
Last edited by The Realist on 16/02/2016 16:53, edited 1 time in total.
Drugi TV je 3,5KM ako uzmeđ D3 kuću. Puno skuplje je ako hoćeš samo reciever/modul, umjesto D3 kuće.
Ovdje je veći problem sa forumašima poput @kemox , a ima ih još, koji su kupili dodatni modul/reciever , aveć su platili uslugu. Njima bi se, barem, neki popust morao dati (tipa besplatno spajanje na D3 kuću i uz to nekoliko mjeseci besplatna digitalna na drugi televizor dok se ne otplati vrijednost modula/recievera.
A kada se malo bolje skonta mi smo i dalje na hs u i na hs u je bilo da može više modula na jednu pretplatu. Tako da mi nije jasno kako se to ukida ako smo još na hs u i pravno ostaje hs samo da udjelom telemacha.
chakany wrote:Je li kome došao račun za februar? Baš me zanima koliko ćemo sad plačati, je li nam ide 15 KM i 10 KM digitalna, ili će ostati 13,90 KM + 13,50 KM digitalna.
kakaljin wrote:
A kada se malo bolje skonta mi smo i dalje na hs u i na hs u je bilo da može više modula na jednu pretplatu. Tako da mi nije jasno kako se to ukida ako smo još na hs u i pravno ostaje hs samo da udjelom telemacha.
To je interesantno kako će se riješiti, jer, kao što kažeš, vi i jesta na operateru kod kojeg ste i uzeli modul/reciever. Ne znam ima li neki zakonski okvir do kada se neka usluga mora pružati (tipa ovo sa modulima i reciverima), ali možda ima ljudi koji su nedavno uzeli ove stvari.
Oni definitivno pokušavaju sve na Telemach prebaciti. Ja sam htio samo da uzmem Duo Net Grande Family, ali na HS-u, kako ne bih morao sada platiti januarski račun i rekoše nije problem. Dođe tehničar i kaže da na Telemach prelazim i sa njima sam ugovor potpisao (meni suštinski to nije nikakav problem, isti paket, isto plaćem, pa mi je svejedno, samo interesantno kako sam uspio preći, bez da sam izmirio račun za januar).
chakany wrote:Je li kome došao račun za februar? Baš me zanima koliko ćemo sad plačati, je li nam ide 15 KM i 10 KM digitalna, ili će ostati 13,90 KM + 13,50 KM digitalna.
Pa nije ni za januar još stigao .
Ma krenuo da napišem januar, i napisah za februar
E svašta
kakaljin wrote:
To je interesantno kako će se riješiti, jer, kao što kažeš, vi i jesta na operateru kod kojeg ste i uzeli modul/reciever. Ne znam ima li neki zakonski okvir do kada se neka usluga mora pružati (tipa ovo sa modulima i reciverima), ali možda ima ljudi koji su nedavno uzeli ove stvari.
Oni definitivno pokušavaju sve na Telemach prebaciti. Ja sam htio samo da uzmem Duo Net Grande Family, ali na HS-u, kako ne bih morao sada platiti januarski račun i rekoše nije problem. Dođe tehničar i kaže da na Telemach prelazim i sa njima sam ugovor potpisao (meni suštinski to nije nikakav problem, isti paket, isto plaćem, pa mi je svejedno, samo interesantno kako sam uspio preći, bez da sam izmirio račun za januar).
A da nije to prebacivanje korisnika na telemach ustvari odvođenje korisnika sa HS A da bi na kraju hs imao veoma mali broj korisnika i da ga se kasnije kupi u 100% udjelu za male pare.
B Ling wrote:
Da, nedavno je bila obavijest na stranici hs-hkb.ba da postojeci paketi ostaju aktivni do 01.08.2016. godine. Nema nikakve informacije sta ce biti poslije toga, najlogicnija pretpostavka je da cemo morati odabrati neki od Telemach paketa ali vidjet cemo, ima jos do 01.08
Ne morate prelazit na Telemach usluge i ne morate uzimatii Teelemach pakete.
Podsjećamo da možete koristiti postojeće usluge ili se opredijeliti za neki od novih unaprijeđenih paketa.
HocuDaKazem86 wrote:Na koji broj trebam zvati za prijavu kvara? Pokušavam evo na onaj broj što piše na računu nema šanse dobiti operatera da se javi.
U slučaju da ne možete iskomunicirati s korisničkim servisom putem broja 1360, molimo Vas da nam se javite u inbox s upitom i korisničkim podacima, pozvaćemo mi Vas.
MH i HS kablovska wrote:
Podsjećamo da možete koristiti postojeće usluge ili se opredijeliti za neki od novih unaprijeđenih paketa.
Ne moramo do 1.8.2016 kao sto pise na vasoj stranici. A sta nakon toga?
MH i HS kablovska wrote:
Ne moramo do 1.8.2016 kao sto pise na vasoj stranici. A sta nakon toga?
Opet necemo morati preci na telemach jer ti je isto bio HS ili telemach. Isti su paketi duo i trio. Ako sta novo ne izbace,a cisto sumnjam da hoce onda cemo do 1.8 piciti na ovom nekom mjesanom paketu i onda ce vjerovatno biti biraj koji ces duo ili trio ili te automatski prebace na neki paket koji je slican sa cijenom starog kid paketa.
Ovo je najbolje sacekati mart, april kad bi svi operateri trebali zavrsiti promjene pa onda vidjeti sta uzeti.