laik1981 wrote: ↑01/05/2020 10:59
Pa opet to znaci da su u bolnice dosli dva-tri dana prije smrti.. I zar ne postoje trijaze na bolnickim odjelima gdje se provjeravaju simptomi? Meni su te njihove metode dosta sumnjive..
Kod hroničnih bolensika, tok bolesti ide puno brže. Na hematologiji je normalno stanje pacijenta da ima temperaturu, ljudi koji boluju od leukemije nemaju (ili imaju jako slab) imuni sistem i na prijemu nije nimalo čudno da su u febrilom stanju. Isto kao prijem na drugi odjel pacijenta s infekcijom, na gastro s cirozom... Sve temperature nisu korona, sve temperature se prate, prema pacijentima se ponaša kao da jesu pozitivni, to se ne može isključiti. Možda nekad trijaža fuli, češće se jednostavno na prijemu ne zna. I otud povećan broj zaraženih medicinskih radnika, uglavnom su s jedne klinike, od pacijenata koji na prijemu nisu bili u "korona" stanju.
S druge strane, dosta dugo se poručivalo "ako ste bolesni, ne dolazite"...sada je opet poruka "ako imate i najmanji simptom, dođite". I testira se puno. Ja sam testirana prije dva dana, već oko 8:30 nas je bilo 30 u redu, obrađuje se jako puno uzoraka. Ja još nisam dobila poziv.