ovo ko one ukrstenice512MB wrote:Ili "Kraftfahrzeughaftpflichtversicherungskostenbeitrag"
kraftfarcojg
al haj majke ti jesul dure vidi suglasnika jedanog do drugog ftpfl
ovo ko one ukrstenice512MB wrote:Ili "Kraftfahrzeughaftpflichtversicherungskostenbeitrag"
Pa, nije to zbog IT-a, nego zbog razgovora, također ako planiram raditi kao konsultant (što i planiram), dobro će mi doći u komunikaciji sa Švabskim firmama.512MB wrote:Koji ce ti Njemacki jezik u IT, to bi ja radi razonode pomalo guro..konjislav wrote: Ovo je tačno. Ja sam svojevremeno poslije srednje škole imao znanje njemačkog jezika B1 - B2, jedino mi falilo riječi, što ovaj reče, falilo mi prakse. Kada sam bio prvi put u Njemačkoj, baš mi išlo od ruke, haman sve sam razumio. Sad je slična situacija, samo još manje znam jer ga nisam dugo koristio, i znanje mi je negdje oko B1 nivoa. Kontam da krenem na kurs njemačkog, ima u firmi, a pored toga još jedan profesionalni (firma bi platila), samo da se još malo snađem, da dobijem plavu kartu u ruke, te da uzmem stan koji meni odgovara na duže vrijeme, onda se kontam na jezik zadati maksimalno.
Jest nama koji znamosumirprimus wrote:ovo je skoro pa lako hahahahaMarlboroGold wrote:Kae jedna riječ, šta je to... Eiskunstlaufweltmeisterschaft
Mora da su se šprdali ili bili pijani pa je slučajno prihvaćena ta riječ512MB wrote:Ova je najduza koju znam![]()
"Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung"
Sve zavisi kojem sloju drustva pripadas, ja se druzim redovno sa irancom (doktor) i jednim talijanom (programer), igramo futbala, izlazimo zajedno, diskutiramo o politici, znaju ponesta nabadat njemackog al daleko od tog da znaju tecno pricat. I ama bas nigdje nisu donji i nigdje ne oskudjevaju, normalno zive ljudi.Tomahawk11 wrote:Moraš i živjeti, nećeš samo raditi
To baš ako si u kakvom kvartu sa strancima i ako ti je krug prijatelja koji nisu iz njemačkog govornog područja.512MB wrote:Sve zavisi kojem sloju drustva pripadas, ja se druzim redovno sa irancom (doktor) i jednim talijanom (programer), igramo futbala, izlazimo zajedno, diskutiramo o politici, znaju ponesta nabadat njemackog al daleko od tog da znaju tecno pricat. I ama bas nigdje nisu donji i nigdje ne oskudjevaju, normalno zive ljudi.Tomahawk11 wrote:Moraš i živjeti, nećeš samo raditi
Tomahawk11 wrote: To baš ako si u kakvom kvartu sa strancima i ako ti je krug prijatelja koji nisu iz njemačkog govornog područja.
Govorim za prosječnog čovjeka, onog koji će otići u market, kino, telekom, bolnicu ili nešto deseto.
Ama, ne trebaš, i gluhonijemi se sporazumije kad treba, ali nije to to.512MB wrote:Tomahawk11 wrote: To baš ako si u kakvom kvartu sa strancima i ako ti je krug prijatelja koji nisu iz njemačkog govornog područja.
Govorim za prosječnog čovjeka, onog koji će otići u market, kino, telekom, bolnicu ili nešto deseto.
Za nisht od tog ne trebas znat njemacki jezik...
Ti to nazivas kremom, ja ih nazivam jaranimainsomnia78 wrote:Ti bas s kremom![]()
Ih da vidis sta je takvih slojevitih u Fr
Onda vidis curica od sedam godina mu prevodi u granapu
Ovaj jaran iranac zivi sasvim normalno, ne ustrucava se nista, nabada ponesto na njemacki, kad zapne presalta na engleski i to je to, djeca idu u skolu izd... covjek me nikad u zivotu nije pitao da mu nesto prevedem, sve sam rjesava bez problema. Ne vidim i gdje bi imao poteskoca?Tomahawk11 wrote: Ama, ne trebaš, i gluhonijemi se sporazumije kad treba, ali nije to to.
Tacno. Sve i da se druzis samo sa strancima, dodje period u zivotu kad ti treba lokalni jezikTomahawk11 wrote:Moraš i živjeti, nećeš samo raditi
Naprimjer kad?Bodkin wrote:Tacno. Sve i da se druzis samo sa strancima, dodje period u zivotu kad ti treba lokalni jezikTomahawk11 wrote:Moraš i živjeti, nećeš samo raditi