Ukrajina
-
Jordan1961
#162026 Re: Ukrajina
Docekase i cetnici svojih 5 minuta pa slave k'o da je Putin licno na bijelom konju ujahao u Berlin.
Ali daleko od toga. Na grand scale of things pad Bahmuta strateski ne znaci nista.
Hrabrom i dugotrajnom odbranom je kupljeno vrijeme Ukrajini da ojaca odbranu i da se pripremi za oslobadjanje teritorije.
Zapadu je pokazao odlucnost Ukrajine da se brani tako da mozemo reci da je Zapad tj. NATO sada 100% iz Ukrajine.
I to je ono sto je sada najbitnije jer da se ne lazemo, bez NATO podrske sve bi bilo davno gotovo.
Ukrajina bi najvecu gresku napravila da nespremna pokrene ofanzivu.
Bitno im je napraviti dobre planove (a tu strucnu podrsku imaju od NATO), nabaviti oruzje i opremu za izvrsiti zadatke. Uz motivaciju koja im ne nedostaje, izgledi za uspjeh su znacajni. No ne treba zanemariti ni cinjenicu da imaju ozbiljnog protivnika nasuprot. Tako da se svaka greska sada moze skupo ili preskupo platiti.
Inace me situacija podsjeca na onu nakon pada Vukovara. Cetnici slavili na rusevinama unistenog grada ali se vec tada dalo naslutiti da im se planovi nece ostvariti, da su ranjivi i musterija za ozbiljan poraz. Mislim da ce se situacija odvijati na slican nacin i sada.
Slava Ukrajini!
Ali daleko od toga. Na grand scale of things pad Bahmuta strateski ne znaci nista.
Hrabrom i dugotrajnom odbranom je kupljeno vrijeme Ukrajini da ojaca odbranu i da se pripremi za oslobadjanje teritorije.
Zapadu je pokazao odlucnost Ukrajine da se brani tako da mozemo reci da je Zapad tj. NATO sada 100% iz Ukrajine.
I to je ono sto je sada najbitnije jer da se ne lazemo, bez NATO podrske sve bi bilo davno gotovo.
Ukrajina bi najvecu gresku napravila da nespremna pokrene ofanzivu.
Bitno im je napraviti dobre planove (a tu strucnu podrsku imaju od NATO), nabaviti oruzje i opremu za izvrsiti zadatke. Uz motivaciju koja im ne nedostaje, izgledi za uspjeh su znacajni. No ne treba zanemariti ni cinjenicu da imaju ozbiljnog protivnika nasuprot. Tako da se svaka greska sada moze skupo ili preskupo platiti.
Inace me situacija podsjeca na onu nakon pada Vukovara. Cetnici slavili na rusevinama unistenog grada ali se vec tada dalo naslutiti da im se planovi nece ostvariti, da su ranjivi i musterija za ozbiljan poraz. Mislim da ce se situacija odvijati na slican nacin i sada.
Slava Ukrajini!
-
emirolini
#162027 Re: Ukrajina
Ako vas nerviramo zasto se onda vracate na temu? Imate bolje izvore, kurir, informer i happy…
- drug_profi
#162028 Re: Ukrajina
Twit je tipicni sarkazam montipajtonovski. Kako se iko mogao primiti?
- Peacean
#162029 Re: Ukrajina
Pa za to služe javni forumi, da svako može da se pravi pametan i zastupa svoju verziju događaja
Oni koji znaju tačne informacije se nalaze u raznim generalštabima i kancelarijama visokih dužnosnika ne na jednom bosanskom forumu
-
sumirprimus
#162030 Re: Ukrajina
Jqo jao, ovo ko komarci kad zuje i bockaju ala su se ponadali i tačno konacno docekali jednu fobru vijest udruzenim snagama pocetnici i sljedbenici iranskog teroristickog rezima
Bahmut je davno trebao pasti, svska im cast koliko su izdrzali ove orl kamikaze tacno bolje ginu po livadama
Bahmut je davno trebao pasti, svska im cast koliko su izdrzali ove orl kamikaze tacno bolje ginu po livadama
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#162031 Re: Ukrajina
konstantinopolj - to je ultimativni cilj - al prije toga deblokada srbije, povratak kosova i obnova dusanovog carstva
to svaki pravi rusista i velikosrbista zna
-
sumirprimus
#162032 Re: Ukrajina
F-16 fighter jets for Ukraine:
have 60+ F-16AM/BM Block 20 MLU (AM = one seater, BM = two seater) stored and another 132 in service, which will all be replaced by F-35A fighters.
1/20
Doobar tred, na srednje staze orci opept gube. Nema navina da ovo dobiju kako god, bice ovo dugo toplo dzehenemsko za orke ljeto
Slava Ukrajini, pozdrav domovini
Kvota 1.05
- japin_mutapi
#162033 Re: Ukrajina
konstantinopolj - to je krajnji cilj, vrhunac sirenja rusistickog carstva - al prije toga deblokada srbije, povratak kosova i obnova dusanovog carstva
to svaki pravi rusista i velikosrbista zna
-
Jordan1961
#162034 Re: Ukrajina
Pa naumila je bila biti u Kijevu za 3 dana, unistiti i drzavu i naciju i nastaviti dalje. Sve je to javno objavljeno i ovdje reklamirano od cetnicki-rusisticke bagre.
Nije valjda da je to "naumila" sada spalo na tamo neki Bahmut?
Uostalom ako uzima sta je "naumila", ciljevi su poznati. Kako onda ne znas sta je iduci cilj?
Mozda je bila naumila da izgubi Herson i Harkivsku regiju?
-
emirolini
#162035 Re: Ukrajina
Ni Aljaska veceras ne spava mirno…
-
sumirprimus
#162036 Re: Ukrajina
Kljuc ukr uspjeha, sve ostalo zao mi je,ikone sa tavana i pravac na skup podrske ili litije sta je vec 25 26og
-
sumirprimus
#162037 Re: Ukrajina
Foe ih najvise svrbi. Nema tu u blatu rasprave
-
sumirprimus
#162038 Re: Ukrajina
Evo jedan skolovan bub
- qlface
#162039 Re: Ukrajina
Je li shvataš da je ovo najčitaniji i najaktivniji forum u državi? Ljudi dolaze ovdje bukvalno da čuju šta narod misli, agencije prate ovaj forum radi statistike za marketing. Ljudi koji se kreću oko nas se informišu ovdje i onda lupaju gluposti i dave vašim maloumnim navijačkim teorijama. Takvi ljudi su sada otkazali druženje za vikend jer im je Bahmut pokvario mjesec, sve jer su vjerovali vama i bili uvučeni u fanatizam na temi. Zato sam ja ovdje, trebao sam biti na roštilju ali zbog vaših ispiranja mozga nisam. Vjerovao ili ne.
Jednom sam se zajebao i dozvolio američkim botovima da mi provlače pandemijski narativ. Ovaj ratni nećete, idi lijepo pa gini za Zelenskog i Bidena ako ti je toliko stalo, na truj mozgove normalnim ljudima.
- General War
#162040 Re: Ukrajina
- madner
#162041 Re: Ukrajina
Pa nije poenta kada imas sve informacije, onda i drugoligas moze shvatiti sta se dogadja. Ovako kada imas razne informacije i koristis logiku i analitiku pa dodjes do pravih zakljucaka je puno zanimljivije.Excel2 wrote: ↑21/05/2023 11:48A zasto mislis da sad imas sve informacije? Brate, ozbiljno se brukas. Imas neki dio licnosti koji je ozbiljno u rasulu.madner wrote: ↑21/05/2023 11:33
Nisam rekao da ce Ukraina pasti. Rekao sam da ce pasti Jug ali da nece zauzeti Kiev. Podaci o obje strane na pocetku nisu bile ispravne, sa boljim podacima su i prognoze bolje.
Mislim da u ovoj godini nije bilo kvalitetnije analize of mojih, bar od ovih sto se ne placaju. Ono sto ste citali prije par mjeseci i popljuvali sad objavljuju. Kada sam rekao da je omjer razmjene u gradu los po ZSU i najlosiji u cijeloj zemlji? ( za treceligase, ne znaci da je negativan)
Nakon pada sada objavljuju da je van grad omjer bio puno bolji za ZSU nego u gradu. Sto ce reci da su se povukli kada je bilo vrijeme imali bi dosad pravi kontranapad.
Ovako prosao prvi prozor sto se tice vremena, nisu nista uradili.
Niko ne moze pogoditi 100%, ali vrlo sam zadovoljan ovom godinom i pravilnom ocjenom situacije i ljudi. Kepec je kepec, Sirski umislja da je puno bolji general nego sto jeste, Sogi i Garasimov su nesposobni, Celo i Debeli Celo su sposobni.
Srecom po Ukraini Zaluzni je najsposobniji od svih, ako ga kepec ne izgura zbog ega.
Uglavnom nisam nepogrijesiv iako trenutno tako izgleda, bilo je greski.
-
geoxx
#162042 Re: Ukrajina
Druze tek svaki deseti post ti ima vise od dvije recenice. O kakvim ti analizama pricas?
Cuj zadnje recenice. Cristiano Ronaldo foruma.
Cuj zadnje recenice. Cristiano Ronaldo foruma.
-
BiBi911
#162043 Re: Ukrajina
qlface wrote: ↑21/05/2023 12:03Je li shvataš da je ovo najčitaniji i najaktivniji forum u državi? Ljudi dolaze ovdje bukvalno da čuju šta narod misli, agencije prate ovaj forum radi statistike za marketing. Ljudi koji se kreću oko nas se informišu ovdje i onda lupaju gluposti i dave vašim maloumnim navijačkim teorijama. Takvi ljudi su sada otkazali druženje za vikend jer im je Bahmut pokvario mjesec, sve jer su vjerovali vama i bili uvučeni u fanatizam na temi. Zato sam ja ovdje, trebao sam biti na roštilju ali zbog vaših ispiranja mozga nisam. Vjerovao ili ne.
Jednom sam se zajebao i dozvolio američkim botovima da mi provlače pandemijski narativ. Ovaj ratni nećete, idi lijepo pa gini za Zelenskog i Bidena ako ti je toliko stalo, na truj mozgove normalnim ljudima.
Jel ti to nisu dali sendvic.
Moramo te kod Billa opet vodit na pelcovanje
-
emirolini
#162044 Re: Ukrajina
Holy ducking ship….qlface wrote: ↑21/05/2023 12:03Je li shvataš da je ovo najčitaniji i najaktivniji forum u državi? Ljudi dolaze ovdje bukvalno da čuju šta narod misli, agencije prate ovaj forum radi statistike za marketing. Ljudi koji se kreću oko nas se informišu ovdje i onda lupaju gluposti i dave vašim maloumnim navijačkim teorijama. Takvi ljudi su sada otkazali druženje za vikend jer im je Bahmut pokvario mjesec, sve jer su vjerovali vama i bili uvučeni u fanatizam na temi. Zato sam ja ovdje, trebao sam biti na roštilju ali zbog vaših ispiranja mozga nisam. Vjerovao ili ne.
Ovaj je skroz drugi lvl…
Americkim botovima, marketing analize sa teme Ukrajina, otkazan rostilj radi Bakhmuta… izvini druze ali nema sanse da s tobom udjem u bilo kakvu diskusiju, ne vrijedi…
Ja ipak nisam otkazao rostilj zbog pada Bakhmuta. Adio.
-
sumirprimus
#162045 Re: Ukrajina
Ta ce juzna korea bolje angola
-
sumirprimus
#162046 Re: Ukrajina
Jebte posto sam ko hame po stranice foe
Al i bolje
Kakvi su ono jutros gledam bubovi sve sa najlonom preko rovoova stae ono kalve su pno antibub inovacije
Al i bolje
Kakvi su ono jutros gledam bubovi sve sa najlonom preko rovoova stae ono kalve su pno antibub inovacije
- madner
#162047 Re: Ukrajina
Pa necu svaki dan azurirat, lako je poslje reci znao sam tako je. Napisi sad sta ce biti za sest sedmica ili 3 mjeseca pa kada vidis fule znas sta treba poboljsat.
Zinedine Zidan, CR za mene nije i nikad nece biti vise od ufuranog firauna.
-
sumirprimus
#162048 Re: Ukrajina
Sta kae i jutros su obarali stormove krovoovima
- doox
#162049 Re: Ukrajina
Ovaj Che....tj. madner, u zadnje vrijeme se baš raspištoljio i odbacio masku suzdržanosti i počeo opet biti onaj stari prvak ex Yu blogosfere.
- japin_mutapi
#162050 Re: Ukrajina
dijagnoza f 16