Norm wrote:jefferson wrote:
Daj bolan vise ta prica o zagadjenju i Mitalu. Samo se prica o Mitalu jer Mital dobro dodje da se krivica na nekoga svali.
Sutra kada se Mital zatvori sta kada opet se navuce smog nad zenicom zbog lozenja loseg ugljena, zbog raspadajucih auta i slicno? Sta cemo sa kineskim zidom i njegovim uticajem na ruzu vjetrova? Na kraju, sta sa 2800 ljudi u Mitalu i njihovim porodicama.
Jbt, majke mi ili sam ja ostario pa se jedini sjecam 80-tih i zagadjenja ili kod ljudi pamcenje nije bas najbolje pa su svi sada ekolozi.
Obecavao? Obecavali su neki i zlatne kasike i evo 25 godina nakon, cime jedes?
80-te godine proslog vijeka i sada je razlika koliko?
u 80-tim godinama proslog vijeka a i ja se sjecam toga Zenicka djeca su isla u odmaralista i na zimovanja i na ljetovanja...skoro pa dzaba...
nikone trazi zatvaranje Mittala nego da prestane zahebavat sa grijanjem i ulozi malo u modernizaciju procesa proizvodnje a ne da nas gleda ko jad i zadnju bijedu, sto ocito i jesmo...
lozenje loseg uglja je posljedica nepostojanja gradskog grijanja i nepostojanje vizije za sirenje mreze...zaljepili se za KTG evo vec 10 god.i nista...
jedem prstima,najsladje mi je...

kada imam sta..
Gleda nas ko sirotinju?
1. BiH je siromasna i nazadna drzava. To sto ljudi u BiH jos zive u uvjerenju da smo neki bitan faktor potvrdjuje da je SFRJ bila anomalija na nasim protorima i da mi ne znamo sami o sebi brinuti. Nama uvijek treba neko sa kandzijom, a tvoj argument kako nas Mital gleda to potvrdjuje.
2. Mital nije socijalna institucija. Mital koliko znam moze da na cisto ekonomskoj osnovi pocne naplacivati grijanje ili da uopste ne grije. Moze reci sutra: cuje te, previse je to politike, mi se za 3 godine povlacimo sa grijanjem, evo skontajte sta dalje.
3. Nema vzije? Pa o cemu ja govorim? 25 godina prebrojavaju krvna zrnca, strucnjaci su se penzionisali, otisli, a ovi sto su ostali ili sto znaju a zavrsili skole u BiH nakon rata ne mogu nigdje jer nemaju prava krvna zrnca. Znaci ostali su ovi sto brane "bosnjacki" (stavi neki drugi takodje) nacionalni interes jer ne da nemaju vizije, oni ne zaju i da hoce kako da to urade.
4. Slazem se da je lozenje posljedica nepostojanja vizije. Medjutim, to je isto tako PROBLEM! Kako se Mital optuzuje svaki dan,s to se ne kaze ljudima da trose bolji ugalj? 8 od 10 dizela starih 10 godina nema DPF jer je to glupost, jer auto vise trosi itd. i skinu ga. Ali ce odmah optuziti Mital. Sto se takvi ne kaznjavaju?
Mital je dobro dosao da se upre prstom jer svi znaju da nema nista od te kritike, koja je argumentovana i na mjestu, nemoj me pogresno shvatiti. Medjutim, to je kao ono kada anketa u Pakistanu pokaze da vecina stanovnistva u islamabadu krivi ameriku za losu ulicnu rasvjetu. Tako i mi, krivi one za koje znamo da nece nista uraditi i nad kojima nemamo nikakvog uticaja. krivi strance, jer nisu ansi. A nasi? E oni mogu raditi sta hoce. Znas ono, ne talasaj, dobro je samo nek ne puca.