Dobro je da paziš na času. Nije to neka mudrost niti posebna sposobnost posjedovati dionice bilo čega. Pogotovo u današnje vrijeme. Samo zaostali ljudi to smatraju za nešto posebno. Mene slučajno snašlo. Da nije, možda bih i ja bio hibridni navijač.
La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#16201 Re: La Liga Santander
Dobro je da paziš na času. Nije to neka mudrost niti posebna sposobnost posjedovati dionice bilo čega. Pogotovo u današnje vrijeme. Samo zaostali ljudi to smatraju za nešto posebno. Mene slučajno snašlo. Da nije, možda bih i ja bio hibridni navijač.
-
Osmi Socrates
#16202 Re: La Liga Santander
U svakom slučaju bolje nego da je predsjednik kluba za koji navijam jedan od najvećih EU građevinskih mafijaša i da pod maskom neke navijačke grupe koja navodno posjeduje klub pere pare od prljavih poslova. Španski sudovi ne smiju ni pisnut'. 
-
LSD
#16203 Re: La Liga Santander
Osmi Socrates wrote: ↑24/08/2026 13:09
Navijači Barce i Reala sve prihvatili zdravo za gotovo. Navijači ova dva kluba nemaju mozga kojim razmišljaju nezavisno. Progutaju sve što im takozvani predsjednici serviraju. Ne računam vas. Vi ste hibridni navijači. Ne znam ni objasniti.
Sigurno su se ova dva smrtna protivnika udružena u kartel iz fudbalskih razloga odlučili da unište ostatak španskog fudbala. Iz časnih razloga. Toliko im je La Liga draga i bitna. Naravno. Kao što rekoh, u Engleskoj su barem navijači protestirali.
TI si zesca pukotina...nemoj se ljutiti, ljubi te facko
-
Osmi Socrates
#16204 Re: La Liga Santander
Jesam li šta slagao tu?
Ubište se od priče o španskom fudbalu, a dva smrtno posvađana predsjednika se udružila da ga unište.
I navijači sve progutaju. Vamos Tamos. Ni glasa da puste.
Udružili su se i vlasnici engleskih klubova, to priznajem, ali nema priče kad navijači počnu da ti jebu sve po spisku. Trebali su svi podnijeti ostavke i prodati klubove.
Ubište se od priče o španskom fudbalu, a dva smrtno posvađana predsjednika se udružila da ga unište.
I navijači sve progutaju. Vamos Tamos. Ni glasa da puste.
Udružili su se i vlasnici engleskih klubova, to priznajem, ali nema priče kad navijači počnu da ti jebu sve po spisku. Trebali su svi podnijeti ostavke i prodati klubove.
Last edited by Osmi Socrates on 24/08/2026 15:25, edited 1 time in total.
-
LSD
#16205 Re: La Liga Santander
Gomila gluposti i neistina... da ne kazem lazi, ne bih te ne vrijeđam licno, jer su nebitan lik.
Ali moras se malo uputiti i obrazovati o spanskom fudbalu, prije nego sto krenes ovako lupetati.
Ovo je cirkus sta pises
Ali moras se malo uputiti i obrazovati o spanskom fudbalu, prije nego sto krenes ovako lupetati.
Ovo je cirkus sta pises
-
Osmi Socrates
#16206 Re: La Liga Santander
Šta si se bogati ti obrazovao o španskom fudbalu? Ne možeš bolan pričati o obrazovanju kad osnovne stvari ne znaš, ne razumiješ i ne prihvataš.
Obrazovanje podrazumijeva hladnu glavu i objektivno sagledavanje činjenica a ne cheerleading suknjice.
Super Liga je bila jedno veliko fuck you španskom fudbalu. I evropskom, u cjelini.
Obrazovanje podrazumijeva hladnu glavu i objektivno sagledavanje činjenica a ne cheerleading suknjice.
Super Liga je bila jedno veliko fuck you španskom fudbalu. I evropskom, u cjelini.
- dr_Evil
#16207 Re: La Liga Santander
Đe su?Osmi Socrates wrote: ↑24/08/2026 15:28 Šta si se bogati ti obrazovao o španskom fudbalu? Ne možeš bolan pričati o obrazovanju kad osnovne stvari ne znaš, ne razumiješ i ne prihvataš.
- JohnnyS
#16208 Re: La Liga Santander
Bogati kakva jebena Superliga, bilo pa prošlo.
Ti ko ovi što u 2026.godini seru protiv maski i cjepiva protiv korone umjesto da iza sebe ostave te traume.
Stvarno ne vidim čemu ova tirada i serija upisa ko da je blog. Je li to tebi stalo do španjolskog nogometa pa onda želiš da se ukine duopol? Jesi li neki die hard Valencije ili Deportiva pa ti žao što nisu klubovi relevantni kao prije?
Ne gledaš la ligu, misliš da je bezveze, pusti onda Real i Barcelonu da se iživljavaju nad Villarrealom i Real Sociedadom i ne sekiraj se.
Ti ko ovi što u 2026.godini seru protiv maski i cjepiva protiv korone umjesto da iza sebe ostave te traume.
Stvarno ne vidim čemu ova tirada i serija upisa ko da je blog. Je li to tebi stalo do španjolskog nogometa pa onda želiš da se ukine duopol? Jesi li neki die hard Valencije ili Deportiva pa ti žao što nisu klubovi relevantni kao prije?
Ne gledaš la ligu, misliš da je bezveze, pusti onda Real i Barcelonu da se iživljavaju nad Villarrealom i Real Sociedadom i ne sekiraj se.
- JohnnyS
#16209 Re: La Liga Santander
Inače Real i Barcelona uništili ligu, ligu koja je dala većinu igrača aktualnog europskog i svjetskog prvaka u nogometu.
S druge pak strane, engleskoj nogometnoj reprezentaciji dva najbolja igrača uopće ne igraju u najjačoj ligi vasione, a treći najbolji se upravo prodao u Barcelonu.
Tako bi rezonirao netko tko bi se prepirao o jačini lige.
Mene boli kurac i za jačinu engleske i španjolske i nizozemske lige. Znam samo da se Real zadnjih deset godina napati više protiv Espanyola i Villarreala nego protiv Liverpoola i Manchester Cityja
S druge pak strane, engleskoj nogometnoj reprezentaciji dva najbolja igrača uopće ne igraju u najjačoj ligi vasione, a treći najbolji se upravo prodao u Barcelonu.
Tako bi rezonirao netko tko bi se prepirao o jačini lige.
Mene boli kurac i za jačinu engleske i španjolske i nizozemske lige. Znam samo da se Real zadnjih deset godina napati više protiv Espanyola i Villarreala nego protiv Liverpoola i Manchester Cityja
-
Osmi Socrates
#16210 Re: La Liga Santander
Bogami je nedavno prošlo.
Evo šta Laporta reče u februaru ove godine, kad su zvanično napustili projekat. Znači prije šest mjeseci. Ne iskrivljuj jebene činjenice. Perez još nije napustio projekat.
"President Joan Laporta said the club quit the European Super League to "rejoin the football family" ...."
Evo šta Laporta reče u februaru ove godine, kad su zvanično napustili projekat. Znači prije šest mjeseci. Ne iskrivljuj jebene činjenice. Perez još nije napustio projekat.
"President Joan Laporta said the club quit the European Super League to "rejoin the football family" ...."
- JohnnyS
#16211 Re: La Liga Santander
Kakav projekt? On sam u tome. Pa nije Perez Isus pa da je svemoguć. Sam si rekao kako je projekt umro kad su otišli engleski klubovi. Dakle u isto doba kad i korona. Okreni se, neće te nitko cijepiti i neće biti privatne superlige
-
Osmi Socrates
#16212 Re: La Liga Santander
Vidim da i vi ne razumijete ugovore kao ni Alvarez. 
- JohnnyS
#16213 Re: La Liga Santander
Ok, Florentino Krist će uspjeti napraviti Superligu
-
Osmi Socrates
#16214 Re: La Liga Santander
A dobro, sad vidim da je i Perez napustio projekat nekoliko dana nakon Laporte.
Prije šest mjeseci.
Bravo za čuvare španskog nogometa.
Trebalo im samo pet godina.
Bravo za čuvare španskog nogometa.
- JohnnyS
#16215 Re: La Liga Santander
Eto, sad se možeš vratiti u današnjicu, ostaviti dva najveća svjetska kluba na miru da ćerupaju svoju bezveznu propali ligu i gledati utakmice u kišnim noćima u Stokeu
-
Osmi Socrates
#16216 Re: La Liga Santander
Današnjica je da su oba kluba morala potpisati obvezujući ugovor sa UEFA da se ovaj pokušaj uništavanja fudbala i legalno završi.
E sad možemo u sutrašnjicu.
Da nije UEFA korupcije, trebali su ih kazniti žestoko, ali hajde. Ipak su to giganti.
Da vidimo kad će vam UEFA sljedeći put pokloniti neku utakmicu u Evropi.
E sad možemo u sutrašnjicu.
Da nije UEFA korupcije, trebali su ih kazniti žestoko, ali hajde. Ipak su to giganti.
Da vidimo kad će vam UEFA sljedeći put pokloniti neku utakmicu u Evropi.
-
LSD
#16217 Re: La Liga Santander
Stvarno ne vidim nikakv smisao ovog Sokaratovog lupetanja ovdje
ni on ne zna zasto pise na ovoj temi, al eto.
- JohnnyS
#16218 Re: La Liga Santander
Ovakve nepovezane upise jedne s drugima imaju ljudi kad se bunike najedu
-
Osmi Socrates
#16219 Re: La Liga Santander
Samo da raščistimo. Nikakvo to lupetanje nije. Zavedeno u UEFA. Postoje ugovorne obaveze potpisnika. Sad možete u miru i legalno nastaviti oštećivati ostale španske klubove. 
Doduše, možda se i vi sjetite kao Alvarez da potpisani ugovor ne znači ništa. Pa opet ispočetka.
Doduše, možda se i vi sjetite kao Alvarez da potpisani ugovor ne znači ništa. Pa opet ispočetka.
- JMGuti
#16220 Re: La Liga Santander
Ma meni je engleska liga najzanimljivija. Ne u smislu borbe za naslov, ona je uglavnom (ne uvijek) vec godinama borba samo dvije ekipe. Ali ljepota nogometa, intenzitet,stadioni, navijaci, ima nesto posebno u EPL u odnosu na ostale lige. Ljepse je pogledati Brentford - Brighton, nego Betis - Sociedad. Barem meni. Neko voli samo Bundesligu.darius_maximus wrote: ↑24/08/2026 15:04 @JMGuti, bezveze trošiš vrijeme.
To da je La Liga zanimljivija, uz zdravije vlasničke strukture i manje potršenih para, od Premier lige nije neka tajna.
I njemačka liga je iz istog razloga zanimljivija.
Zanimljivo je koliko se može stvoriti iz svoje akademije, ili pronaći kao mladi talenat.
Ono po čemo engleska liga definitivno jeste jedinstvena je to što ni igrači, ni treneri, ni vlasnici uglavnom nisu Englezi.![]()
Ali ovaj samoprozvani dionicar... Lupa ko maksim po diviziji. Mislim da na cijelom forumu ne mozes naci antipaticnog lika kao sto je on.
-
Mustang1
#16221 Re: La Liga Santander
Dugo si na forumu, sjecas se hidranta/cikcange? Ovaj mi djeluje kao taj lik samo ili je cito knjige u medjuvremenu ili koristi puno chatgpt.JMGuti wrote: ↑24/08/2026 12:52Ja sam primijetio odavno da ti generalno nemaš pojma, prosipaš previše nepostojeću pamet na forumu i nisam prvi koji ti je to rekao, ali ovakav završetak rasprave prevazilazi čak i tvoju neslavnu reputaciju.Osmi Socrates wrote: ↑24/08/2026 12:47 Domaća prvenstva odmah odbij. Lopovluk dva kluba. Pa ko koga zajebe. Za evropska takmičenja, bilo je i tu lopovluka, ali, kao što Johnny kaže, Zvezda je bila evropski prvak prije njih.
-
Osmi Socrates
#16222 Re: La Liga Santander
Žao mi što život ne trošim da budem simpatičan rudimentarnim likovima poput tebe.
Evo ubih se od tuge. Pazi bogati izabr'o Real da navija.
Mog'o si komotno neki cirkus izabrati da navijaš. Liči mi na izbor da pokriješ svoju očajnu ispodprosječnost. Takvi poput tebe su navijali za Zvezdu u bivšoj Jugoslaviji.
No fuckin' standards.
Evo ubih se od tuge. Pazi bogati izabr'o Real da navija.
No fuckin' standards.
- JMGuti
#16223 Re: La Liga Santander
To sam vec jednom pokusavao objasniti. Nas 99 nije biralo za koga ce navijati. Ti jesi radi fore. I to je ispalo tako da moras prodavati ljudima niskobudzetnu pricu o dionicamaOsmi Socrates wrote: ↑24/08/2026 21:23 Žao mi što život ne trošim da budem simpatičan rudimentarnim likovima poput tebe.![]()
Evo ubih se od tuge. Pazi bogati izabr'o Real da navija.Mog'o si komotno neki cirkus izabrati da navijaš. Liči mi na izbor da pokriješ svoju očajnu ispodprosječnost. Takvi poput tebe su navijali za Zvezdu u bivšoj Jugoslaviji.
No fuckin' standards.
- JohnnyS
#16224 Re: La Liga Santander
A kakav čovjek izabere za jebeni Tottenham navijat, vjerojatno rođeni kontraš i onaj tip koji prodavačicama u trgovinama soli pamet da su krivo složile paradajz i rabarbara jer je paradajz voće, a rabarbara povrće.
Ohani malo, nogomet je, nije smisao života. Što ne gledaš utakmicu sad? Realovi otpatci vode dva kluba puna drugih realovih otpadaka. I to je najjača liga na svijetu
Ohani malo, nogomet je, nije smisao života. Što ne gledaš utakmicu sad? Realovi otpatci vode dva kluba puna drugih realovih otpadaka. I to je najjača liga na svijetu
-
Osmi Socrates
#16225 Re: La Liga Santander
Pa valjda si odrastao. Stekao si neke standarde. To se stiče godinama, inače.
Žao mi je što nisam poput vas cheerleadersa.
Trideset hiljada ljudi posjeduje dionice Tottenhama. Nisam sam. Mi smo kult.
Većina. Jedino su ovi milijarderi što posjeduju većinu normalni idioti. 
Žao mi je što nisam poput vas cheerleadersa.
Trideset hiljada ljudi posjeduje dionice Tottenhama. Nisam sam. Mi smo kult.