Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
bingov buraz

#16201 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Mene ovo okupljanje milion likova u Winterfel malo baca na Alamo,nadam se da neće završiti isto :mrgreen:
Tu bi Cersei mogla pokupiti kajmak ko general Houston.

Night King aka Santa Ana :lol:
seln

#16202 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

bingov buraz wrote:Mene ovo okupljanje milion likova u Winterfel malo baca na Alamo,nadam se da neće završiti isto :mrgreen:
Tu bi Cersei mogla pokupiti kajmak ko general Houston.

Night King aka Santa Ana :lol:
A Bran mu onda dodje kao Yellow Rose.
hadzinicasa

#16203 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hadzinicasa »

ne mogu da nadjem citat kada Bran govori o smrti i zaboravljanju. sjajan citat u kojem mislim da je dosta toga objasnjeno.
zaborav je smrt onoga sto je postojalo.
VenomousV

#16204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

https://www.facebook.com/TyrionLovers/v ... 850016254/

Things we do for love Indian drama version :lol:
Coconut

#16205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

pici wrote:
Coconut wrote:
karanana wrote:sta konkretno znaci "brisanje sjecanja na ljude" ako ubije trookog gavrana?
pa mislim ako mrtvi pobjede ionako nece biti nikog da se sjeca tako da ne znam sta u realnosti to znaci.
Mozda zeli da izbrise o sebi svu historiju jer Bran zna sta je on bio prije. Mozda je to neka njegova slabost i nacin da ga ubiju :-? Da mu izvade onak dragonglass iz prsa.
Brann je rekao da ne zna kako da ga ubiju kad su ga pitali mozeli vatra zmaja da mu naudi... da zna rekao bi im to odmah... kolko sam skontao iz iterakcije Branna i Sama, zeli da izbrise ljudsku istoriju jer ga trooki gavrani podsjecaju sta je nekad bio tj covjek i to mrzi... on je stvoren da unisti ljudski rod, medjutim djeca sume su se prejebala pa su vidjeli da su stvorili monstruma koji mrzi sve sto je zivo a najvise ljude pa zbog toga mu bran je trn u oku, ne zeli sjecanje da je nekad bio ljudsko bice.
Pa na to sam otprilike i mislila; da on zeli da “izbrise” svoju historiju, da mu je cilj da unisti historiju Westerosa napao bi prvo Citadelu
brazzo19

#16206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brazzo19 »

Vracam nekako "film" nazad i ne mogu da skontam nikako kako je nastao NK i WW ko su oni bili sta kako ? mislim da to uopste nije prikazano u seriji .... znamo da ima jedan NK a koliko ima WW.a? to su oni "glavni" odmah poslije NK, na one obicne kosture sto ih ima milion ne racunam :D Sam je ubio jednog WW jel tako ?
r_faruk

#16207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Coconut wrote:
karanana wrote:sta konkretno znaci "brisanje sjecanja na ljude" ako ubije trookog gavrana?
pa mislim ako mrtvi pobjede ionako nece biti nikog da se sjeca tako da ne znam sta u realnosti to znaci.
Mozda zeli da izbrise o sebi svu historiju jer Bran zna sta je on bio prije. Mozda je to neka njegova slabost i nacin da ga ubiju :-? Da mu izvade onak dragonglass iz prsa.
more'l bran to nekom ispricati, pa ako bran umre ko ga *ebe, znace neko drugi. ne kontam sta ima brisat'. eto ako ubije brana niko drugi nece znati nista o ovoj hordi koja se sprema da pregazi preko zida....

ne kontam zasto je brann prijetnja NK i WW, zato sto nesto zna o njima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Niko u westerosu ne znakako je nastao NK, cak ni oni u citadeli, samo Brann zna i zato kaze da su mu trooki gavrani prioritet, jer hoce da izbrise sjecanje na sebe jer ga trooki gavrani imaju sjecanje na ono sto je nekad bio a to je covjek...

Image
r_faruk

#16209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Niko u westerosu ne znakako je nastao NK, cak ni oni u citadeli, samo Brann zna i zato kaze da su mu trooki gavrani prioritet, jer hoce da izbrise sjecanje na sebe jer ga trooki gavrani imaju sjecanje na ono sto je nekad bio a to je covjek...
al nece nikome da kaze no ceka da ga NK razbuca...
Last edited by r_faruk on 25/04/2019 22:47, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#16210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ramzess Veliki »

AleksoMKD wrote:Mogli su Jamieu napraviti saku od dragonglass-a pa da samara oko sebe.
A Tyrionu dildo od istog materijala. :D
pici

#16211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

r_faruk wrote:
al nece nikome da kaze no cega da ga NK razbuca...

pa i sam Sam je prije kad mu je Brann rekao da ide na sjever da bi postao trooki gavran bio zbunjen i nije znao o cemu ovaj prica, svi su ga pitali sta je on ko je trooki gavran... ni Brann ne zna kako ubiti NK zna samo kako je nastao, sad da im prica o tome mislim bez veze
tuzlak1212

#16212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Ramzess Veliki wrote:
AleksoMKD wrote:Mogli su Jamieu napraviti saku od dragonglass-a pa da samara oko sebe.
A Tyrionu dildo od istog materijala. :D
Znaci ipak sam onaj trzaj glavom dobro skonto sta je u pitanju :D
skank

#16213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by skank »

Jedno pitanje: Koiliko vremena nakon premijere na hbogo.ba bude dostupna nova epizoda?
bunk

#16214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Na ovom gore drugom videu sto je @pici postavio na 0:43 djeca sume dok cekaju da onog lika svezanog za drvo pretvore u NK su poredana u krugove identicne onim koje smo vidjeli od dijelova tijela u prvoj epizodi i u ovoj predzadnjoj kad je Thormund usao u onaj zamak pa dijete izgori na zidu i plamen se pojavi u tom obliku..
drogon2

#16215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

brazzo19 wrote:Vracam nekako "film" nazad i ne mogu da skontam nikako kako je nastao NK i WW ko su oni bili sta kako ? mislim da to uopste nije prikazano u seriji .... znamo da ima jedan NK a koliko ima WW.a? to su oni "glavni" odmah poslije NK, na one obicne kosture sto ih ima milion ne racunam :D Sam je ubio jednog WW jel tako ?
Pa prikazano ti je. Bran ode u proslost i vidi da su svezali tipa za drvo, proboli mu srce dragonglassom i rodjen je NK. Poslije mj Leaf objasnjava da su to djeca sume uradila kako bi se zastitila od prvih ljudi, al da je NK otisao u helac haha. Ne znam koliko ce WW prikazat u seriji, al msm da u jednom momentu Kraster spomene da je imao 99 sinova, a sinove je kao sto smo vidjeli u seriji davao WW. Sad koliko ih je od tih 99 dao i koliko ce ih prikazat to i ne znamo bas.
pici

#16216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

ovo mi nikad nije bilo jasno... evo sad Jon se napravio pametan, uvjek sam znao da je zesci moron :mrgreen:
AleksoMKD

#16217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

pici wrote:
ovo mi nikad nije bilo jasno... evo sad Jon se napravio pametan, uvjek sam znao da je zesci moron :mrgreen:
Njih saka jada protiv milion zombija.

Ovako ima vojsku i zmajove. Plus ovajput mu Bran/trooki gavran/blod of the first men da ideju.

A ne neki tamo konvertit sto se moli vatri. :D
AleksoMKD

#16218 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Jedna teorija oko Brana i Nk.

MOGUCI SPOJLERI ko klikne svojevoljno i posle me optuzi za spojlanje taj je Frej.

https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... ing_clear/
Juliuscezar

#16219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

al zamislite samo atmosferu, osjecanja, stanje uma. Čekaš da se za par sati suprostavis vojsci mrtvaca. ja ne bih izlazio sa wca
AleksoMKD

#16220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

bhnapoleon1 wrote:al zamislite samo atmosferu, osjecanja, stanje uma. Čekaš da se za par sati suprostavis vojsci mrtvaca. ja ne bih izlazio sa wca
Ocigledno je i o tome razmisljano pri izboru glumca za ulogu Jon Snow-a jer je Kitov predak izumitelj (relativno) modernog toaleta :D

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Harington_(writer)

Invention of the flush

Around this time, Harington also devised England's first flushing toilet – called the Ajax (i.e., a "jakes", which was an old slang word for toilet). It was installed at his manor in Kelston. In 1596, Harington wrote a book called A New Discourse upon a Stale Subject: The Metamorphosis of Ajax about his invention.[7] He published it under the pseudonym of Misacmos. The book made political allusions to the Earl of Leicester that angered the Queen. The book was a coded attack on the stercus or excrement that was poisoning society with torture and state-sponsored "libels" against his relatives Thomas Markham and Ralph Sheldon. After the publication of this work, he was again banished from the court. The Queen's mixed feelings for him may have been the only thing that saved Harington from being tried at Star Chamber. The work itself enjoyed considerable popularity on its publication in 1596.[8]
pici

#16221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:Jedna teorija oko Brana i Nk.

MOGUCI SPOJLERI ko klikne svojevoljno i posle me optuzi za spojlanje taj je Frej.

https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... ing_clear/

alekso :mrgreen:

Image
AleksoMKD

#16222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
karanana

#16223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa nije mu jezik odsjeko.
AleksoMKD

#16224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:pa nije mu jezik odsjeko.
Teze sa jezikom udariti krevet u zid :D
alibaba_i_30_godina

#16225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

karanana wrote:pa nije mu jezik odsjeko.
Ni ruke. :mrgreen:
Post Reply