Bit će carina PDV i ostale takse taman da ga platis 5KM, jer parfemi su luksuzna roba i podliježu carini bez obzira na vrijednost, naručivao sam par puta sa strawberrynet i ocarinili su i parfeme plaćene 15KM, tako da iznos carinskih troškova premaši i iznos samog parfema. Prednost strawberrynet je to što ti oni vrate sve što platiš za carinu, samo im slikas uplatnice i pošalješ.insaneinthebrain wrote:Jel neko narucivao parfem preko ebaya. Cijena bi bila oko 40 KM. Hoce li biti kakvih dodatnih troskova
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
boshniak
#16201 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- insaneinthebrain
#16202 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
boshniak wrote:Bit će carina PDV i ostale takse taman da ga platis 5KM, jer parfemi su luksuzna roba i podliježu carini bez obzira na vrijednost, naručivao sam par puta sa strawberrynet i ocarinili su i parfeme plaćene 15KM, tako da iznos carinskih troškova premaši i iznos samog parfema. Prednost strawberrynet je to što ti oni vrate sve što platiš za carinu, samo im slikas uplatnice i pošalješ.insaneinthebrain wrote:Jel neko narucivao parfem preko ebaya. Cijena bi bila oko 40 KM. Hoce li biti kakvih dodatnih troskova
- kloniran
#16203 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Parfemi su svugdje u svijetu luksuzna roba.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#16204 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jučer stigao artikal naručen 04.12. a još čekam dva koja kasne od 22.11. i od 05.12.
Pravo su počeli kasniti...
Pravo su počeli kasniti...
-
Concord
#16205 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni jučer stigao artikal naručen 27.11. Imao uredan tracking, od 5.12 kad je izašao iz Kine nikakvog traga nije bilo do prekjučer kad se pojavio u BH. Već sam posumnjao da se izgubio. Još dogovorim sa glupim kinezom da naznači manju vrijednost da izbjegnem carinu/PDV, kaže da može najmanje 18$ napisati, ja gledam na paketu 16. Da su mi tražili izvod popušio bi ga.
Čekam još jedan artikal od 26.11, bez pravog trackinga. Taj ako dođe slavim.
Čekam još jedan artikal od 26.11, bez pravog trackinga. Taj ako dođe slavim.
- kloniran
#16206 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dobio i ja dva artikla narucena 21.12
- newklear
#16207 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Obzirom da mi ni nakon Estimated delivery roka nije došao naručeni artikal, tražio sam i dobio refund.
Sada mi taj artikl stoji kao Unpaid items.... je li i kod vas tako kada tražite refund? Nisam prije tražio i ne znam kako ide, je li ovo normalno?
Sada mi taj artikl stoji kao Unpaid items.... je li i kod vas tako kada tražite refund? Nisam prije tražio i ne znam kako ide, je li ovo normalno?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#16208 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jesi li dobro odradio proceduru refunda, preko čega si tražio refund ?newklear wrote:Obzirom da mi ni nakon Estimated delivery roka nije došao naručeni artikal, tražio sam i dobio refund.
Meni inače kad nešto nije došlo, odem na artikl i one opcije sa strane, i odaberem da artikl nije stigao, to mi otvori da pišem trgovcu i tu napišeš da želiš refund jer artikl nije stigao, te navedeš da ne želiš da ti pošalju još jedan artikl.
Inače kad god je nešto kasnilo, prvo mi trgovac zamoli za još 7 radnih dana, tj sedmica i po. Nakon toga mu opet pišem, pa mi ponudi da pošalju još jedan artikl na istu adresu bez naknade. To sam jednom prihvatio, ostalo sam nakon 7 dodatnih dana tražio refund
- newklear
#16209 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam tako tražio refund nego preko Contact seller, rekao da i nakon roka nije došlo i da tražim refund, on se prvo malo nećkao, tražio da pošalje drugi (ja nisam htio) i onda prihvatio nakon 2-3 dana i poslao pare nazad i od tada mi stoji kao neplaćeno... Sada, unutar toga, imam opciju "I didn't receive it" - da idem na to?liaar wrote:Jesi li dobro odradio proceduru refunda, preko čega si tražio refund ?newklear wrote:Obzirom da mi ni nakon Estimated delivery roka nije došao naručeni artikal, tražio sam i dobio refund.
Meni inače kad nešto nije došlo, odem na artikl i one opcije sa strane, i odaberem da artikl nije stigao, to mi otvori da pišem trgovcu i tu napišeš da želiš refund jer artikl nije stigao, te navedeš da ne želiš da ti pošalju još jedan artikl.
Inače kad god je nešto kasnilo, prvo mi trgovac zamoli za još 7 radnih dana, tj sedmica i po. Nakon toga mu opet pišem, pa mi ponudi da pošalju još jedan artikl na istu adresu bez naknade. To sam jednom prihvatio, ostalo sam nakon 7 dodatnih dana tražio refund
- zubi
#16210 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve ok, ne moras nista da radis...newklear wrote:Nisam tako tražio refund nego preko Contact seller, rekao da i nakon roka nije došlo i da tražim refund, on se prvo malo nećkao, tražio da pošalje drugi (ja nisam htio) i onda prihvatio nakon 2-3 dana i poslao pare nazad i od tada mi stoji kao neplaćeno... Sada, unutar toga, imam opciju "I didn't receive it" - da idem na to?liaar wrote:Jesi li dobro odradio proceduru refunda, preko čega si tražio refund ?newklear wrote:Obzirom da mi ni nakon Estimated delivery roka nije došao naručeni artikal, tražio sam i dobio refund.
- undefined007
#16211 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas došao item naručen 6.12 
-
Bavarac94
#16212 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja cekam stvari narucene 14.11. , 14.12. i 29.12. i jos jednu stvar iz oktobra koju je prodavac poslao kao zamjena(staklo doslo razbijeno).
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#16213 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigao najstariji artikal naručen 22.11., nakon 51 dan, Malaysia post. Procijenjeno vrijeme dostave bilo Dec 12, 2017 - Jan 15, 2018.
Trenutno najstarije što čekam je od 05.12.
Trenutno najstarije što čekam je od 05.12.
-
walk_M-A-N
#16214 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vidim da se spominje da su ljudi naručivali preko Aliexpress.
Evo ja se danas prijavio, ali za slanje iz Kine nudi samo UPS i DHL (80-140 eura).
Zar ne bi trebao biti neki Economy za 10-ak KM?
Kažu ovako:
Evo ja se danas prijavio, ali za slanje iz Kine nudi samo UPS i DHL (80-140 eura).
Kažu ovako:
Pa ili je do prodavača ili do težine od 0,8 kg, ne znam ima li to veze.Currently suppliers can choose from the following express shipping options: UPS, FedEx, DHL, TNT, EMS, TOLL, e-EMS, ePacket, China Post Registered Air Mail, China Post Air Parcel, China Post Ordinary Small Packet Plus, HongKong Post Air Mail, HongKong Post Air Parcel, Singapore Post, Swiss Post, Sweden Post, Russian Air, Special Line-YW, DHL Global Mail and S.F. Express.
Since the shipping methods are set up by the suppliers, you are advised to directly contact the supplier for more shipping information. To contact the supplier, you may go to the product detail page or shop and click Contact Now to send a message.
- kloniran
#16215 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sta kupujes?
- zlo zlo
#16216 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
7paketa danas, rekord 
-
hajros
#16217 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Pozdrav svima, ovo mi se još nije dogodilo za gotovo 10 godina online kupovine. Umjesto u Sarajevo završi u Gračanici valjda pošta zna šta radi!
- insaneinthebrain
#16218 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jel i kod vas raja ovako

-
walk_M-A-N
#16220 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je pitanje meni, dio za auto, Gsport crijeva. Jeftinije od otpada, a na otpadu teško i naći.kloniran wrote:sta kupujes?
Pitao sam prodavača, kaže problem je težina, vidjeće šta može uraditi.
Ali na ebay je tih 0,8 kg normalno, nije mi jasno.
I ovaj Ali mi se čini povoljan, sa nižim cijenama.
-
walk_M-A-N
#16221 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je pitanje meni, dio za auto, Gsport crijeva. Jeftinije od otpada, a na otpadu teško i naći.kloniran wrote:sta kupujes?
Pitao sam prodavača, kaže problem je težina, vidjeće šta može uraditi.
Ali na ebay je tih 0,8 kg normalno, nije mi jasno.
I ovaj Ali mi se čini povoljan, sa nižim cijenama.
-
hava123
#16222 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne trebaš ništa. Vidi dal su ti na paypalu vraćene pare.newklear wrote: Nisam tako tražio refund nego preko Contact seller, rekao da i nakon roka nije došlo i da tražim refund, on se prvo malo nećkao, tražio da pošalje drugi (ja nisam htio) i onda prihvatio nakon 2-3 dana i poslao pare nazad i od tada mi stoji kao neplaćeno... Sada, unutar toga, imam opciju "I didn't receive it" - da idem na to?
Ako ideš na ''"I didn't receive it" onda otvaraš ''case''
-
The BEN10
#16223 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo i ja bi da naručim bateriju, prijatelj reče da je nedavno kupio.je li iko narucivo baterije
kako ide sa dostavom, mogu li se baterije dostavljat,
prosle godine nije moglo
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#16224 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
netačnowalk_M-A-N wrote:Vidim da se spominje da su ljudi naručivali preko Aliexpress.
Kažu ovako:Pa ili je do prodavača ili do težine od 0,8 kg, ne znam ima li to veze.Currently suppliers can choose from the following express shipping options: UPS, FedEx, DHL, TNT, EMS, TOLL, e-EMS, ePacket, China Post Registered Air Mail, China Post Air Parcel, China Post Ordinary Small Packet Plus, HongKong Post Air Mail, HongKong Post Air Parcel, Singapore Post, Swiss Post, Sweden Post, Russian Air, Special Line-YW, DHL Global Mail and S.F. Express.
Since the shipping methods are set up by the suppliers, you are advised to directly contact the supplier for more shipping information. To contact the supplier, you may go to the product detail page or shop and click Contact Now to send a message.
koristim Aliexpress vec dugo i uvijek je freeshiping, jer imas tu opciju da uključiš.
Javi se ako nešto treba.
- newklear
#16225 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vraćene su pare, znači da ne diram ništa....hava123 wrote:Ne trebaš ništa. Vidi dal su ti na paypalu vraćene pare.newklear wrote: Nisam tako tražio refund nego preko Contact seller, rekao da i nakon roka nije došlo i da tražim refund, on se prvo malo nećkao, tražio da pošalje drugi (ja nisam htio) i onda prihvatio nakon 2-3 dana i poslao pare nazad i od tada mi stoji kao neplaćeno... Sada, unutar toga, imam opciju "I didn't receive it" - da idem na to?
Ako ideš na ''"I didn't receive it" onda otvaraš ''case''