Kakav je motor 1.6 benzin 120ks u Peugeot 3008? Mislim da je to VTI motor. Valja li ili ne valja? Sta je bolji izbor dizel 1.6 HDI ili ovaj benzinac? Da napomenem da dizela ne volim i ne vozim, ali je gotovo nemoguce naci neko novije auto a da nije dizel.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LikeLike
#16201 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jedno pitanje za znalce 
Kakav je motor 1.6 benzin 120ks u Peugeot 3008? Mislim da je to VTI motor. Valja li ili ne valja? Sta je bolji izbor dizel 1.6 HDI ili ovaj benzinac? Da napomenem da dizela ne volim i ne vozim, ali je gotovo nemoguce naci neko novije auto a da nije dizel.
-
UmaX
#16202 Re: Pitamo Mehanicare ?
VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
Ne valja ni 1.6HDI, ako je PSA u pitanju ili neki stariji benzinac, ili 2.0HDI.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16203 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije bas sve tako crno. 1.6 hdi je odlican motor, to ti ja iz iskustva mogu reci...UmaX wrote:VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
- bilic
#16204 Re: Pitamo Mehanicare ?
UZMI 1,6 HDI . PAZI DA JE ISPOD 150 000 i navozat češ se dobro .konektovan wrote:Nije bas sve tako crno. 1.6 hdi je odlican motor, to ti ja iz iskustva mogu reci...UmaX wrote:VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
Ne valja ni 1.6HDI, ako je PSA u pitanju ili neki stariji benzinac, ili 2.0HDI.![]()
I ja sam vozao 1,6 hdi
sad bi ga opet uzeo
-
dgL_
#16205 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prijatelj je uzeo P307 FL 2007 cini mi se 1.6 sa 110 KS i nije nesto veseo... Imao je nekih gluposti tipa pregrijavao se zbog termostata, izbaci mu STOP i low oil pressure... Vozio je nekim majstorima i nisu rijesili problem... Ja sam mu rekao odmah da tako nebi smio vozit... Pogotovo sto kaze da recimo na auto cesti mu se ne pali, ali kad nakon autoputa stane onda zna izbaciti... On vozi tako... Nekad se ne pali po par dana nekad se pali stalno... Ugl nije zadovoljan i hoce da ga proda... Neki dan stade pored mene i kako krenu ono na kvacilu bez gasa zaklepeta nesto ko na onim starim autima... Imao sam.osjecaj da je do mjenjaca ili kvacila... A papreno ga je platio.. (Izaso ga je oko 8200 sa svim)bilic wrote:UZMI 1,6 HDI . PAZI DA JE ISPOD 150 000 i navozat češ se dobro .konektovan wrote:Nije bas sve tako crno. 1.6 hdi je odlican motor, to ti ja iz iskustva mogu reci...UmaX wrote:VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
Ne valja ni 1.6HDI, ako je PSA u pitanju ili neki stariji benzinac, ili 2.0HDI.![]()
I ja sam vozao 1,6 hdi
sad bi ga opet uzeo
- JavierBosnia
#16206 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li gdje u Sa uzeti Osram sijalice, c5w ili one za unutrasnjost vozila. Citao sam neke ranije teme spominje se Interex, FIS, Motorex (to vjerovatno one vece za farove samo), trebaju mi ove manje
Nista ebay za sada, nemam kad cekati dostavu, nesto po gradu ako ima?
-
noviclan
#16207 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja bih vplio uzeti one t10 osramovr led white tako nesto za pozocije a mogu i za centralno svjetlo zna li ko gdje ima leglo istih ili na ebayacu jbg a mozda i u zgrebJavierBosnia wrote:Ima li gdje u Sa uzeti Osram sijalice, c5w ili one za unutrasnjost vozila. Citao sam neke ranije teme spominje se Interex, FIS, Motorex (to vjerovatno one vece za farove samo), trebaju mi ove manje
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16208 Re: Pitamo Mehanicare ?
standardni problem na Ćetvorkama ,od hrdje se zaglavi jedna polugica ...Kvest wrote:Imam problem sa bravom gepeka golf 4 u pitanju.Čuje se motorić da radi kada otključam i zaključam,ali brava ne reaguje.Kad ovako povučem dok je otvoren gepek mehanizam uopste ne radi tj.ona 2 "zuba" se ne pomjeraju.Prskala sam sa wd i gepek se zatvorio ali se nije mogao otvoriti.
Preporuka za nekog majstora u Sarajevu,i šta bi moglo biti?
- drug_profi
#16209 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam mislio da samo Opel hrđa.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16210 Re: Pitamo Mehanicare ?
sve hrdza,mercedes i ford najvise ,pitaj clana vau vau on to zna 
-
nookey
#16211 Re: Pitamo Mehanicare ?
otvoriti 'na silu' tj. spustiti sjedišta zadnja i povući onaj tapacirung/plastiku što štiti motorić pazeći da na popucaju žabice pa i ako popucaju mogu se zamijeniti. Rukom povući polugicu/limić koji otvara gepek i otvoriti. Kad se otvori sve fino naprskati wd-om, uzeti kombinirke i povlačiti taj limić gore dole više puta da se iščisti od hrđe/prljavštine. Ostaviti da se osuši jer wd ne podmazuje on samo čisti. Nakon toga obrisati taj limić koliko može čistom krpom i nakapati ulja za podmazivanje recimo može ono malo ulje što ima po Penny-u za mašinice i opet isto raditi pomjerati gore dole dok se ne podmaže dobro. To je rješenje simptoma a uzrok je vjerovatno pomalo kaplje voda sa motorića brisača, treba provjeriti da li kad se pršće ima imalo vode. Ako ima treba ili promijeniti crijevo ili zalijepiti možda sa malo žive gume jer zna puštati na spoju crijeva i motorića.bitanga_sa_otesa wrote:standardni problem na Ćetvorkama ,od hrdje se zaglavi jedna polugica ...Kvest wrote:Imam problem sa bravom gepeka golf 4 u pitanju.Čuje se motorić da radi kada otključam i zaključam,ali brava ne reaguje.Kad ovako povučem dok je otvoren gepek mehanizam uopste ne radi tj.ona 2 "zuba" se ne pomjeraju.Prskala sam sa wd i gepek se zatvorio ali se nije mogao otvoriti.
- kabal1337
#16212 Re: Pitamo Mehanicare ?
Provjeri u CondraduJavierBosnia wrote:Ima li gdje u Sa uzeti Osram sijalice, c5w ili one za unutrasnjost vozila. Citao sam neke ranije teme spominje se Interex, FIS, Motorex (to vjerovatno one vece za farove samo), trebaju mi ove manje
-
UmaX
#16213 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jest kad bih kupovao novo auto. To da, apsolutno. Polovan se ne bih usudio kupiti.konektovan wrote:Nije bas sve tako crno. 1.6 hdi je odlican motor, to ti ja iz iskustva mogu reci...UmaX wrote:VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
- JavierBosnia
#16214 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gledao sam nesto, astronomske cijene, 130 KM neka led traka osramova, nisam nasao po komadu za ovokabal1337 wrote:Provjeri u CondraduJavierBosnia wrote:Ima li gdje u Sa uzeti Osram sijalice, c5w ili one za unutrasnjost vozila. Citao sam neke ranije teme spominje se Interex, FIS, Motorex (to vjerovatno one vece za farove samo), trebaju mi ove manje
-
vauvau
#16215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Molim lijepo, ford hrđža najviše i najjače, mercedes je iza njega.bitanga_sa_otesa wrote:sve hrdza,mercedes i ford najvise ,pitaj clana vau vau on to zna
- kabal1337
#16216 Re: Pitamo Mehanicare ?
oko 50 KM te izadju te dvije Osramove sijalice.
Ja mislim da su na netu oko 20$ ? PS: Pogledaj Philips, oni imaju dozivotnu garanciju ili 5 godina ako se dobro sjecam. Samo sacuvaj racun.
Ja mislim da su na netu oko 20$ ? PS: Pogledaj Philips, oni imaju dozivotnu garanciju ili 5 godina ako se dobro sjecam. Samo sacuvaj racun.
- konektovan
#16217 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam kupio polovan, i evo 9-u godinu gazimo, bilo je nekih sitnica, ništa strašno.UmaX wrote:Jest kad bih kupovao novo auto. To da, apsolutno. Polovan se ne bih usudio kupiti.konektovan wrote:Nije bas sve tako crno. 1.6 hdi je odlican motor, to ti ja iz iskustva mogu reci...UmaX wrote:VTI motori se nisu pokazali. Previse problema s njima.
- amar1994
#16218 Re: Pitamo Mehanicare ?
dobar , al prljav i smrdi ko tvor

- konektovan
#16219 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ne smrdi ko pd vw...amar1994 wrote:dobar , al prljav i smrdi ko tvor![]()
- amar1994
#16220 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je tacnokonektovan wrote:Ma ne smrdi ko pd vw...amar1994 wrote:dobar , al prljav i smrdi ko tvor![]()
-
Kvest
#16221 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala na savjetimanookey wrote:otvoriti 'na silu' tj. spustiti sjedišta zadnja i povući onaj tapacirung/plastiku što štiti motorić pazeći da na popucaju žabice pa i ako popucaju mogu se zamijeniti. Rukom povući polugicu/limić koji otvara gepek i otvoriti. Kad se otvori sve fino naprskati wd-om, uzeti kombinirke i povlačiti taj limić gore dole više puta da se iščisti od hrđe/prljavštine. Ostaviti da se osuši jer wd ne podmazuje on samo čisti. Nakon toga obrisati taj limić koliko može čistom krpom i nakapati ulja za podmazivanje recimo može ono malo ulje što ima po Penny-u za mašinice i opet isto raditi pomjerati gore dole dok se ne podmaže dobro. To je rješenje simptoma a uzrok je vjerovatno pomalo kaplje voda sa motorića brisača, treba provjeriti da li kad se pršće ima imalo vode. Ako ima treba ili promijeniti crijevo ili zalijepiti možda sa malo žive gume jer zna puštati na spoju crijeva i motorića.bitanga_sa_otesa wrote:standardni problem na Ćetvorkama ,od hrdje se zaglavi jedna polugica ...Kvest wrote:Imam problem sa bravom gepeka golf 4 u pitanju.Čuje se motorić da radi kada otključam i zaključam,ali brava ne reaguje.Kad ovako povučem dok je otvoren gepek mehanizam uopste ne radi tj.ona 2 "zuba" se ne pomjeraju.Prskala sam sa wd i gepek se zatvorio ali se nije mogao otvoriti.
- JavierBosnia
#16222 Re: Pitamo Mehanicare ?
A 50 bas i ne bih dao, nije Porschekabal1337 wrote:oko 50 KM te izadju te dvije Osramove sijalice.
Sta je ovo po piku, lik garantuje 100% ispravnost, lafo Osram 13 KM te dvije. To vjerovatno neka kopija ili sta
-
Throttle
#16223 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nisu cjevaste i ubodne 50KM, toliko je Night breaker H7 npr za par
To 13KM je ok cijena za neke halogene, ako ces LED ubaci kineze, kupis ih vise i to je to
To 13KM je ok cijena za neke halogene, ako ces LED ubaci kineze, kupis ih vise i to je to
- Norm
#16224 Re: Pitamo Mehanicare ?
..pd vw ne smrdi...samo neobicno mirise...konektovan wrote:Ma ne smrdi ko pd vw...amar1994 wrote:dobar , al prljav i smrdi ko tvor![]()
- Paulaner
#16225 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za sto sluzi pomocna vodena pumpa,osim sto se ukljuci kad se pritisne dugme rest nakon gasenja auta?
Jel ima ona neku funkciju dok motor radi?
Jel ima ona neku funkciju dok motor radi?