Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
mikasa

#16201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

tvsabina wrote:Peđa dobro večer.

Večeras sam gledajući TV Bastilju koja se službeno naziva TV Kantona Sarajevo , u emisiji Dnevnik , saznala informaciju da je "u najavi hitna sjednica SKS" na kojoj će se razmatrati "nova zaduženja Kantona Sarajevo".
Molila bih da mi kažete od koga će Kanton Sarajevo posuđivati novac i u koje svthe će on biti potrošen ?
Hvala.
Nije meni upuceno ali koliko sam vidio danas, Pedja nije bio prisutan sjednici.
Izgleda da je cifra oko 40 miliona maraka ???
mikasa

#16203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Hvala na info, ali tu se radi samo o jednom kreditu: tri Lota ukupnog iznosa 10 miliona... Imas li info o drugom kreditu u Eurima, nekih 16-17 miliona
mikasa

#16205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Ok, hvala na link-u... Tacna je info o 16,5 miliona eura. Mislim da ce Adem Zolj definitivno ostati bez svoje dugogodisnje funkcije.
Unicredit banka za kredit od cca 8 milona KM od nas gradjana ce naplatiti oko 2 miliona :evil:
Pedja Kojovic

#16206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mikasa

Bio sam prisutan danasnjoj sjednici.
(Zbog neprijatnog kaslja koji me muci vec danima sam veci dio proveo pred salom a ne u njoj).

Innovation
Hvala na linkovima.

p.k.
mikasa

#16207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Pedja Kojovic wrote:mikasa

Bio sam prisutan danasnjoj sjednici.
(Zbog neprijatnog kaslja koji me muci vec danima sam veci dio proveo pred salom a ne u njoj).
p.k.
Sory, ja sam gledao samo nesto malo oko glasanje. Primijetio sam i detalj kada premijer izlazi sa Tarikom a nakon toga vas stranacki kolega glasa za predlozeni dnevni red.
Pedja, Vi niste glasali a zelio bi znati da li je i vas glas bio ZA ?
Innovation

#16208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:Innovation
Hvala na linkovima.
Molim lijepo. :)
cadburry

#16209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

Čovječe, koji su ovo talovi sa Unicredit Bankom. Jeftiniji kredit ja, koji sam daleko rizičniji klijent od KS, mogu dobiti npr. u Sberbanci. Katastrofa uslovi. Odavno ja mislim da Unicredit ima mutne talove sa našim političarima. Da li sa svim ili samo sa zelenim je misterija.
Pedja Kojovic

#16210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mikasa

Ni s nasa dva nije bilo dovoljno glasova ZA da se usvoji dnevni red.

p.k.
mikasa

#16211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Ni s nasa dva nije bilo dovoljno glasova ZA da se usvoji dnevni red.

p.k.
Pa nisam bas siguran... U prvom krugu glasanja za usvajanje dnevnog reda bilo je ( bez P.K) 17 glasova ZA, a kada je Konakovic trazio da se glasa pojedinacno. neko se predomislio i 16 poslanika je bilo za.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:tvsabina

Na web stranici skupstine kantona je dnevni red.
Klikom na tacku dnevnog reda otvarate materijal.

p.k.
Hvala.

Innovation :thumbup:
Innovation

#16213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Molim i drugi put. :)
mikasa

#16214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Pedja,
da li su tacne informacije o novim dogovorima oko gubitka skupstinske vecine ?
Pedja Kojovic

#16215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mikasa

Prema informacijama koje ja imam tzv.parlamentarna vecina u SKS vise ne posjeduje 18 glasova.
Iz razgovora koji sam imao s njim prije par dana Marjanoviceva ostavka je konacna.
Poslanik Zekovic je pismeno obavjestio premijera da vise ne osjeca obavezu da glasa u skladu sa
parlamentarnom vecinom.
Dakle, prema mojim informacijama vasa tvrdnja je tacna.
O tome se spekulisalo vec neko vrijeme i upravo je to razlog zbog kojeg sam ja ovdje iznio dilemu
pred kojom se nalazimo.
Rekonstrukcija ove u pravu ekspertnu vladu je opcija koja nema dovoljnu podrsku.
SDP nije zainteresovan za bilo koji oblik ucesca u vlasti.

- Objaviti dugorocni savez SDU-a, DF-a i NS-a i u septembru uci u vladu KS-a kao blok i pokusati sprovoditi nase politike u 4 ili 5 ministarstava.
- Povlacenje Marjanovica i Pecanca (i eventualno Petrovica) iz Vlade KS i koordinirani nastup iz opozicije do 2014.

p.k.
mikasa

#16216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Prema informacijama koje ja imam tzv.parlamentarna vecina u SKS vise ne posjeduje 18 glasova.
Iz razgovora koji sam imao s njim prije par dana Marjanoviceva ostavka je konacna.
Poslanik Zekovic je pismeno obavjestio premijera da vise ne osjeca obavezu da glasa u skladu sa
parlamentarnom vecinom.
Dakle, prema mojim informacijama vasa tvrdnja je tacna.
O tome se spekulisalo vec neko vrijeme i upravo je to razlog zbog kojeg sam ja ovdje iznio dilemu
pred kojom se nalazimo.
Rekonstrukcija ove u pravu ekspertnu vladu je opcija koja nema dovoljnu podrsku.
SDP nije zainteresovan za bilo koji oblik ucesca u vlasti.

- Objaviti dugorocni savez SDU-a, DF-a i NS-a i u septembru uci u vladu KS-a kao blok i pokusati sprovoditi nase politike u 4 ili 5 ministarstava.
- Povlacenje Marjanovica i Pecanca (i eventualno Petrovica) iz Vlade KS i koordinirani nastup iz opozicije do 2014.

p.k.
Hvala, imao sam te informacije ali nisam zelio da ih objavim prije Vas. Sretno u novoj parlamentarnoj vecini ali ne znam da li je ispravan put praviti vecinu sa SDA. Sigurno Vi bolje znate, kako je poslije dogovora, ova stranka prevarila i SDU, i Zekovica, a i DF. Ako je ova crtica opcija pod b) onda mislim da je to puno bolje za ove manje stranke.
Da li nam mozete prenijeti razloge zasto SDP nece da pravi novu parlamentarnu vecinu?
Pedja Kojovic

#16217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mikasa

Ja sam samo naveo opcije koje mozda imamo.
Raspolozenje u NS-u je, po mojoj procjeni, vise naklonjeno opciji B.
Moj licni stav,opcija A, je u manjini.

p.k.
pemanapemani

#16218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Ja sam samo naveo opcije koje mozda imamo.
Raspolozenje u NS-u je, po mojoj procjeni, vise naklonjeno opciji B.
Moj licni stav,opcija A, je u manjini.

p.k.
Možete li objasniti "produktivnost" opcije A?

Do parlamentarnih izbora je ostalo još nešto više od godinu dana.
Šta se može napraviti u tom periodu, a da bude vidljivo, odnosno, da glasači to nešto prepoznaju?

Šta god uradili proglasili bi vas foteljašima koji su za godinu dana vlasti prodali ideale i stranačke programe. Ispali bi gori od SDA i SDP-a u paketu.
Pedja Kojovic

#16219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

pemanapani

Prije svega, mislim da bi ulazak jos dva kvalitetna ministra u vladu bio u interesu gradjana KS.
Ukoliko bi jedan od resora bilo ministarstvo pravde bilo bi ga moguce upotrijebiti za ostru borbu protiv nezakonitosti, kriminala i korupcije u javnim organima, preduzecima, insitucijama, itd.
Progres u oblasti zdravstva bi bio ostvaren vec cinjenicom da je taj resor oduzet poslaniku Radeljasu, a vjerujem, s obzirom da je veliki broj radnika KCUS-a u NS-u da bi smo mogli ponuditi osobu koja bi i u ovako kratkom vremenu mogla pokrenuti promjene kojima bi se kvalitet i vrste zdravstvenih usluga poboljsali.
Dakle, osim sto bi umanjili stetu koju pojedini resori ove vlade cine javnom interesu mogli bi mozda uraditi i nekoliko progresivnih projekata i eventualne uspjehe prezentirati glasacima.
Svo vrijeme bi pozicije u vladi koristili za smanjenje javne potrosnje i generalno za stabilizaciju budzeta.

Potpuno razumijem i prihvatam vase argumente.
Meni se jednostavno cini da je odnos argumenata pro i contra balansiran i da je odluka o prevazi iracionalne naravi.

p.k.
VjecitiStudent

#16220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:pemanapani

Prije svega, mislim da bi ulazak jos dva kvalitetna ministra u vladu bio u interesu gradjana KS.
Ukoliko bi jedan od resora bilo ministarstvo pravde bilo bi ga moguce upotrijebiti za ostru borbu protiv nezakonitosti, kriminala i korupcije u javnim organima, preduzecima, insitucijama, itd.
Progres u oblasti zdravstva bi bio ostvaren vec cinjenicom da je taj resor oduzet poslaniku Radeljasu, a vjerujem, s obzirom da je veliki broj radnika KCUS-a u NS-u da bi smo mogli ponuditi osobu koja bi i u ovako kratkom vremenu mogla pokrenuti promjene kojima bi se kvalitet i vrste zdravstvenih usluga poboljsali.
Dakle, osim sto bi umanjili stetu koju pojedini resori ove vlade cine javnom interesu mogli bi mozda uraditi i nekoliko progresivnih projekata i eventualne uspjehe prezentirati glasacima.
Svo vrijeme bi pozicije u vladi koristili za smanjenje javne potrosnje i generalno za stabilizaciju budzeta.

Meni se jednostavno cini da je odnos argumenata pro i contra balansiran i da je odluka o prevazi iracionalne naravi.

p.k.
Pedja, nije valjda da su tebi Petrovic i Pecanac dobri ministri?
pemanapemani

#16221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

p.k.
Hvala na odgovoru.

Ne znam, opet nekako mislim da je Vaše rezonovanje pomalo naivno s obzirom na stanje stvari.
Ta bi se Vlada formirala u septembru i "potrošilo" bi se nekoliko mjeseci na podmetanje klipova i razne malverzacije, a reforme bi završile na dobroj volji pojedinaca, koji bi bili nemoćni da u tako kratkom vremenu pokažu zube dobro uštimanom koruptivnom sistemu koji je temeljito građen više od 15 godina.
Uostalo, to se pokazalo više puta na raličitim nivoima.

Drugo pitanje je koliko bi to glasači prihvatili. Iskreno, svaka saradnja sa postojećom političkom elitom je Sizifov posao i notorni bezobrazluk prema ljudima koji su vas svojim glasovima doveli tu gdje jeste.(Mislim uopšte, ne samo na Vas)

Volio bih da se varam.
U svakom slučaju, sretno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
Pedja, nije valjda da su tebi Petrovic i Pecanac dobri ministri?
Kad nerazumni brane nerazumne onda je u pitanju ili neznanje ili bezobrazluk.
Kad razumni brane nerazumne u pitanju je opravdanje i ništa više.
Zamolila bih te potencijalne partnere da se odreknu makar jedne mjesečne plate od 48 u mandatu u korist biroa za nezaposlene .
Dobar vic jel' de ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote: - Objaviti dugorocni savez SDU-a, DF-a i NS-a i u septembru uci u vladu KS-a kao blok i pokusati sprovoditi nase politike u 4 ili 5 ministarstava.

p.k.
Pedja, da li zaista mislis da se sa SDA moze krenuti u bilo koji kvalitetan progresivni pomak? :shock:
Ja stvarno ne mogu vjerovati da jos uvijek postoji neko, a narocito me to iznenadjuje od Tebe jer te licno, kao covjeka, cijenim, da mislis da bez obzira koliki trud ulagali mozete napraviti bilo sta efikasno i REFORMSKI sa SDA partnerom u eventualnoj vlasti. :roll: :-)

Ako treba obrazlozit cu ti svoj stav po tom pitanju, ali sasvim sam uvjeren da si svjestan zbog cega ovo mislim i pisem.

Druga stvar, (ne opcija B ili 2 :D ), jako mi je interesantno tvoje izrazeno pozitivno misljenje o Pecancu. Pitam se samo, da li je taj stav izricito zbog njegovih osobnih i strucnih kvaliteta, ili zbog eventualnog potencijala, i teznje NS, oko te price o "trecem bloku"?

Pedja, ministar Marjanovic, koji je po meni pozitivan lik u cijeloj toj prici, dao je ostavku. Kakav je stav prof. Vajzoic, obzirom da je ona iz DF i da je licno predlozila ex. ministra?

Da li Vajzovicka, i dalje, ostaje kao istrajna potpora SDA ekipi i u KS i Domu naroda????

Hvala na (eventualnom) odgovoru/komentaru.
Last edited by -LIBERO- on 11/07/2013 00:48, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#16224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Vi gospodine Pedja do jučer zdušno pljuvali kako Konaković i ekipa od Skupštine prave sijelo i teferič a sada upadate u kolo s njima
Divno zar ne?
Treebeard

#16225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Treebeard »

Pedja Kojovic wrote: - Objaviti dugorocni savez SDU-a, DF-a i NS-a i u septembru uci u vladu KS-a kao blok i pokusati sprovoditi nase politike u 4 ili 5 ministarstava.
Pedja Kojovic wrote:Ukoliko bi jedan od resora bilo ministarstvo pravde bilo bi ga moguce upotrijebiti za ostru borbu protiv nezakonitosti, kriminala i korupcije u javnim organima, preduzecima, insitucijama, itd.
Dino Konakovic wrote:Ovih dana politickoj sceni bas burno
Vidio sam saopstenja i stavove NASE STRANKE i mog kolege Pedje Kojovica o motivima SDA za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i neke poruke upucene meni licno. Koristim priliku da pozovem celnike NASE STRANKE i kolegu Kojovica licno da uradimo zajedno nesto dobro za gradjane Kantona Sarajevo. Javno ih pozivam da se ukljuce u rad nove Vlade Kantona Sarajevo, preuzmu MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE, te na taj nacin direktno kontrolisu zakonitost rada svih ostalih ministarstava te da ukazu na sve pokusaje bilo kakvog nezakonitog djelovanja bilo koga u sazivu nove Vlade Kantona Sarajevo ! Nadam se da imaju odgovornost i licnu hrabrost, znam da jesu kapacitirani !
Dino je ovo predlozio 25. septembra 2012., zar nije bilo bolje da ste tada usli u parlamentarnu vecinu nego sada? Onda ne bi bilo potrebe ni za Zekovicem niti za Radeljasom, i bez njih bi bili vecina i djelovali kao sto cete i sada djelovati ukoliko prodje opcija A
Locked