Pedja Kojovic wrote:
- Objaviti dugorocni savez SDU-a, DF-a i NS-a i u septembru uci u vladu KS-a kao blok i pokusati sprovoditi nase politike u 4 ili 5 ministarstava.
- Povlacenje Marjanovica i Pecanca (i eventualno Petrovica) iz Vlade KS i koordinirani nastup iz opozicije do 2014.
p.k.
Pedja, da li zaista mislis da se sa SDA moze krenuti u bilo koji kvalitetan progresivni pomak?
Ja stvarno ne mogu vjerovati da jos uvijek postoji neko, a narocito me to iznenadjuje od Tebe jer te licno, kao covjeka, cijenim, da mislis da bez obzira koliki trud ulagali mozete napraviti bilo sta efikasno i REFORMSKI sa SDA partnerom u eventualnoj vlasti.
Ako treba obrazlozit cu ti svoj stav po tom pitanju, ali sasvim sam uvjeren da si svjestan zbog cega ovo mislim i pisem.
Druga stvar, (ne opcija B ili 2

), jako mi je interesantno tvoje izrazeno pozitivno misljenje o Pecancu. Pitam se samo, da li je taj stav izricito zbog njegovih osobnih i strucnih kvaliteta, ili zbog eventualnog potencijala, i teznje NS, oko te price o "trecem bloku"?
Pedja, ministar Marjanovic, koji je po meni pozitivan lik u cijeloj toj prici, dao je ostavku. Kakav je stav prof. Vajzoic, obzirom da je ona iz DF i da je licno predlozila ex. ministra?
Da li Vajzovicka, i dalje, ostaje kao istrajna potpora SDA ekipi i u KS i Domu naroda????
Hvala na (eventualnom) odgovoru/komentaru.