Samo Pešmerga može napraviti pincer pokret sebi iza leđa.pasha078 wrote:Previse bezze euforije, kao da i vi imate neke koristi ili gubitka padom Kirkuka.
Ko sto rece neko, vjerovatno su se takticki povukli. Kakvi su borci to cemo vidjet ako sije krenu dalje. Mozda su i dali kirkuk u zamjenu za nezavisnost, ko zna.
S vojne tacke, iracka vojska se uvalila u salient i ili ga moraju prosiriti ili Kurdi mogu protuofanzivu pincer pokretom da ih skroz odsjeku. Bumo vidli.
Irak
-
karakters
#16201 Re: Irak
- Challenger__
#16202 Re: Irak
Nema veze sa tim već sa dogovorm jačih igrača. Većina ljudi ovo radi ne zato što mrzi Kurde, taman posla, već vraćaju Kikiju, koji ih je bez mjere glorifikovao a Iračane ponižavao.pasha078 wrote:Ko sto rece neko, vjerovatno su se takticki povukli.
-
karakters
#16203 Re: Irak
Pa kad je premijer liga pala kurcu za uši.pasha078 wrote:
Ovo je uzas. Ja ne znam zasto takvo navijanjena temama sirija i irak, jel ovo hodze po sarajevu propovijedaju il sta?????
- insomnia78
#16204 Re: Irak
Pozdrav je najmanji problem kod tih tvojih teroristasalik79 wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Roman_saluteChallenger__ wrote:Nisam 100% siguran ali mislim da korijene vuče iz antičkog Rima i pozdrava Cezaru.karakters wrote:Kako li je uopšte nastala ta gestikulacija "moj je babo 'voliki"?
Al', eto, mislio ga insomnia onako usput Hizbullahu uliva. Al' nece moci ove noci.![]()
- Opetja033
#16205 Re: Irak
Priča o taktičkom povlačenju je supljak na kvadrat.
To je isto da se Izraelci povuku iz Jerusalema, Assad iz Tartusa, Rusi iz Staljingrada, Srbi sa Kosov... (ups, ništa ovo zadnje)
Kurdi Kirkuk nazivaju svojim Jerusalemom, ogromna simbolička (ali i ekonomska vrijednost). Najvrijednije što su drzali pod svojom kontrolom na planeti.
Kakvo taktičko povlačenje, kurci palci.
To je isto da se Izraelci povuku iz Jerusalema, Assad iz Tartusa, Rusi iz Staljingrada, Srbi sa Kosov... (ups, ništa ovo zadnje)
Kurdi Kirkuk nazivaju svojim Jerusalemom, ogromna simbolička (ali i ekonomska vrijednost). Najvrijednije što su drzali pod svojom kontrolom na planeti.
Kakvo taktičko povlačenje, kurci palci.
Last edited by Opetja033 on 16/10/2017 23:17, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#16206 Re: Irak
Kurdi napali Iracku Ambasadu u Londonu...
More footage of #Kurdish protestors attacking #Iraq Embassy building in #London.
https://twitter.com/aldin_ww/status/919987332748627968
More footage of #Kurdish protestors attacking #Iraq Embassy building in #London.
- General War
#16207 Re: Irak
Vise mi lici skolski primjer privlacenja paznje da je Kirkuk zrtvovan za nezavisnost:insomnia78 wrote:Ma dobro. Osim ovih par likova sa dijagnozom ostalima je vise u cilju podjebavanje Kikija nego stvarna radost zbog razvoja situacijeGeneral War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.
1.Vlada koristila silu.(nad svojim narodom)
2.Ima mrtvih. (a nije ISIS, peslerge su regularna vojna sila priznata od iracke vlade)
3.Civili pomaknuti iz kuca.
4. Ko je jaci u lobiranju od Izraelaca?
Ma vidim da kikija zajebavaju (i jest zasluzio dijelom
-
karakters
#16208 Re: Irak
Joj da Kurdi iz Kirkuka imaju petlje ko ti iz Londona.Nadzornik wrote:Kurdi napali Iracku Ambasadu u Londonu...![]()
-
Juliuscezar
#16209 Re: Irak
Sta bi sa one tri linije rovova 
-
karakters
#16210 Re: Irak
Preskočili ih u jednom skokubhnapoleon1 wrote:Sta bi sa one tri linije rovova
- Challenger__
#16211 Re: Irak
Ja ti pokušao objasniti nešta a ti pametuješ. Eto ti, pametuj. Mahanje.pasha078 wrote:Koji igraci? Trumpa boli tuki i za Kurdima i za Iracanima, pa jebavo je Busa u zdrav mozak za Irak......
- salik79
#16212 Re: Irak
vivaldi wrote:General War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.![]()
u regionu gdje vec godinama traje svjetsko prvenstvo u nevidjenim zvjerstvima, moralisat i srat po kurdima je smjesno. jedino je smjesnije ismijavanje njihove hrabrosti/kukavicluka. kolko se sjecam, najvecu pojedinacnu vojnicku katastrofu su dozivjeli danasnji oslobodici u mosulu svojevremeno.
Tako je, s tim sto su u tom vaktu preko 50% oficirskog kadra sacinjavali Kurdi. Bili su u rasulu, do dolaska ovog insana.

Nakon toga, spe'takl.
- vivaldi
#16213 Re: Irak
meni je tamo najveca misterija odnos prema samoj glavi na ramenima. ove tamo ratove stvarno ne pratim, a na ovim sam temama samo kad se zasitim domace politike i zbog @fantasticnog (btw nadam se da je dobro).insomnia78 wrote:A i jedni i drugi u Iraku bi bili u misijim rupama da im nije amerike i njihove avijacije
ali sjecam se onih snimaka kada preko livade mrtvi hladni hodaju uspravno i lagano pjeske dok pucaju po njima. padaju mrtvi oko njih, a oni lakapo...ma bilo je x takvih snimaka...
i mosul kojeg se sjecam je takav primjer. ne znam kako je moguce da zarobe odjednom nekoliko hiljada do zuba naoruzanih vojnika
meni se cini da zivot tamo i zivot ovdje ne znace isto. nemam pojma zasto, ali kao da glava (mislim na vlastitu) i nije bas na cijeni.
ne shvatam zasto je to tako, a vala se i ne trudim da shvatim.
a ako je tako onda i sa amerima i bez amera oni bi ginuli
- Opetja033
#16214 Re: Irak
Dobro je. U Sarajevu je, bar do neki dan bio.vivaldi wrote: @fantasticnog (btw nadam se da je dobro).
- Nadzornik
#16215 Re: Irak
Tramp danas kaze:
JUST IN: Trump asked about Iraq, in today's impromptu WH press conference, says "We're not taking sides in that battle."
JUST IN: Trump asked about Iraq, in today's impromptu WH press conference, says "We're not taking sides in that battle."
- vivaldi
#16216 Re: Irak
Opetja033 wrote:Dobro je. U Sarajevu je, bar do neki dan bio.vivaldi wrote: @fantasticnog (btw nadam se da je dobro).
-
handžar88
#16217 Re: Irak
Kad neko kaze Trump ovo, Obama ono znas kolkocje sati i nema se sta tu vise raspravljat s njim, tacno razmisljanje na nivou djeteta od 10 godina.pasha078 wrote:Koji igraci? Trumpa boli tuki i za Kurdima i za Iracanima, pa jebavo je Busa u zdrav mozak za Irak......Challenger__ wrote:Nema veze sa tim već sa dogovorm jačih igrača. Većina ljudi ovo radi ne zato što mrzi Kurde, taman posla, već vraćaju Kikiju, koji ih je bez mjere glorifikovao a Iračane ponižavao.pasha078 wrote:Ko sto rece neko, vjerovatno su se takticki povukli.
Ovo je proizvod domace iracke radinosti, uz podrsku Irana naravno (a i Turske)
Trump je samo dobar glumac,trenutno igra u ulozi americkog predsjednika(ne bas najbolje).
- salik79
#16218 Re: Irak
insomnia78 wrote:Pozdrav je najmanji problem kod tih tvojih teroristasalik79 wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Roman_saluteChallenger__ wrote:
Nisam 100% siguran ali mislim da korijene vuče iz antičkog Rima i pozdrava Cezaru.
Al', eto, mislio ga insomnia onako usput Hizbullahu uliva. Al' nece moci ove noci.![]()
Mozes ti samo klincu svirat, ljubitelju cionistickih teroristickih organizacija.
Mozes samo ovakvim jeftinim slicicama podgrebavat', al' svaki put' ce uslijediti hladan tus.
-
handžar88
#16220 Re: Irak
Kasimaga isijava ko meleksalik79 wrote:vivaldi wrote:General War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.![]()
u regionu gdje vec godinama traje svjetsko prvenstvo u nevidjenim zvjerstvima, moralisat i srat po kurdima je smjesno. jedino je smjesnije ismijavanje njihove hrabrosti/kukavicluka. kolko se sjecam, najvecu pojedinacnu vojnicku katastrofu su dozivjeli danasnji oslobodici u mosulu svojevremeno.
Tako je, s tim sto su u tom vaktu preko 50% oficirskog kadra sacinjavali Kurdi. Bili su u rasulu, do dolaska ovog insana.
Nakon toga, spe'takl.
- Opetja033
#16222 Re: Irak
Je li ovo Kurdi trolaju po twitteru ili je Daesh fakat uzeo večeras par sela oko Kirkuka i da napreduju prema samom gradu?
- General War
#16223 Re: Irak
Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?vivaldi wrote:General War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.![]()
- insomnia78
#16224 Re: Irak
Objasniti kome? Kome se trebaju pravdati u svojoj zemlji? Osim toga tesko da je ovi izvedeno bez amina velikog bjelog oca tako da...General War wrote:Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?vivaldi wrote:General War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.![]()
- Challenger__
#16225 Re: Irak
Natanjahu/"IDF" uzvraća udarac.Opetja033 wrote:Je li ovo Kurdi trolaju po twitteru ili je Daesh fakat uzeo večeras par sela oko Kirkuka i da napreduju prema samom gradu?