Kakve bolan nindja hanume, to je jako podrugljiv naziv za zene koje se odijevaju po islamskim propisima. Mogao bi malo razmisliti o svom pisanju,a prije svega o govoru mržnje ?!dječak sa šibicama wrote:Uglavnom se radi o ljudima koji osim vojske i ratovanja, vise nista drugo i ne znaju raditi. Bivsim francuskim legionarima, i slicno.Black swan wrote:otišli likovi da se malo ispušu, zarade lovu obave koje ubistvo da ne bi kući pravili sranja a mi u tome vidimo svjetske zavjere i mitologije
Ovaj Besson, taj ratuje citav zivot. I kako sam cuo, odlican je ratnik, a gdje nece biti, kad je njemu ratovanje ko slikaru slikanje.
Uzmu lijepe pare tamo, placeni su vjerovatno odlicno, i to je to.
Nego, to su psi rata, a glavesine su itekako upetljane u kojekakve zavjere i ostale stvari, odnosno "sijede glave" po ko zna koji put preko leseva odigravaju svoje igre. Deja vu.
Ukrajina
-
kanaan
#16201 Re: Ukrajina
-
Martinez_
#16202 Re: Ukrajina
Pa ne, odrediš ti automatski kad vidiš četnika. Postoji li dobar i legitiman četnik za tebe? Ne.Alfons Kauders wrote: a ko odredjuje ko je fasista a ko nije? ti? rahmetli dobrica cosic? putin i "strelkov"?jer medju "pobunjenicima" garant nema bas nijedan sovinista i desnicar iz majcice rusije?
imperijalna zelja da se porazi rusija... koja eto nema nikakve imperijalisticke ambicije mada je u zadnjih sest godina poklopila tri teritorije u dvije susjedne drzave... od kojih je jednu i formalno anektirala...
Ako nisi znao diljem Evrope postoje zabranjeni simboli i nekad je samo njihovo kačenje nedopustivo. Zapadna javnost upravo jednoj strani to dozvoljava.
I tu prestaje sva tvoja spika o standardima. Neki fašisti su lepši od drugih
-
sanjin_1
#16203 Re: Ukrajina
ah ta osuda? Meni se cini da si ti upotrijebio termin "medjunarodna zajednica" (pogledati boldano) ..Martinez_ wrote:Javnost je itekako osudila samu pojavu ultranacionalističkih paravojnih jedinica.sanjin_1 wrote:Kakav nacin ratovanja i kada su ga osudili?Martinez_ wrote:
Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.
A sad odjednom to legitimno u Ukrajini. Šta je reći?
Ja koliko se sjecam osudjene su politike Srbije i Hrvatske a nikakav nacin ratovanja.
koja javnost ih je osudila i kada? Jeli ona javnost sto priredjuje doceke Kordicu ili ona javnost sto pjeva "Oj pazaru novi Vukovaru...."..o kojoj javnosti se radi? De me svega ti prosvijetli
-
sanjin_1
#16204 Re: Ukrajina
Pusti sovinistu..nema to nikakve kulture niti drustvenog odgoja...vratis mu tri puta gore pa nek se cese nogom iza uha..kanaan wrote:Kakve bolan nindja hanume, to je jako podrugljiv naziv za zene koje se odijevaju po islamskim propisima. Mogao bi malo razmisliti o svom pisanju,a prije svega o govoru mržnje ?!dječak sa šibicama wrote:Uglavnom se radi o ljudima koji osim vojske i ratovanja, vise nista drugo i ne znaju raditi. Bivsim francuskim legionarima, i slicno.Black swan wrote:otišli likovi da se malo ispušu, zarade lovu obave koje ubistvo da ne bi kući pravili sranja a mi u tome vidimo svjetske zavjere i mitologije
Ovaj Besson, taj ratuje citav zivot. I kako sam cuo, odlican je ratnik, a gdje nece biti, kad je njemu ratovanje ko slikaru slikanje.
Uzmu lijepe pare tamo, placeni su vjerovatno odlicno, i to je to.
Nego, to su psi rata, a glavesine su itekako upetljane u kojekakve zavjere i ostale stvari, odnosno "sijede glave" po ko zna koji put preko leseva odigravaju svoje igre. Deja vu.
- Alfons Kauders
#16205 Re: Ukrajina
pa naravno da ne postoji, sami su se tako deklarisali i tu ne vidim nikakav problem... sta sad nije politicki korektno reci da je neko ko je sluzio u cetnickom odredu i sam cetnik?Martinez_ wrote:Pa ne, odrediš ti automatski kad vidiš četnika. Postoji li dobar i legitiman četnik za tebe? Ne.Alfons Kauders wrote: a ko odredjuje ko je fasista a ko nije? ti? rahmetli dobrica cosic? putin i "strelkov"?jer medju "pobunjenicima" garant nema bas nijedan sovinista i desnicar iz majcice rusije?
imperijalna zelja da se porazi rusija... koja eto nema nikakve imperijalisticke ambicije mada je u zadnjih sest godina poklopila tri teritorije u dvije susjedne drzave... od kojih je jednu i formalno anektirala...
Ako nisi znao diljem Evrope postoje zabranjeni simboli i nekad je samo njihovo kačenje nedopustivo. Zapadna javnost upravo jednoj strani to dozvoljava.
I tu prestaje sva tvoja spika o standardima. Neki fašisti su lepši od drugih
e moj nebojsa nekom drugom ces morat prodavat muda pod bubrege, nije ti ovo tvoj ercegbosanski forum
a sto se tice zabranjenih simbola... pa evo u bih nisu zabranjeni nikakvi... mozes hodati gradom i mahati svastikom do sutra... mozes i pricati da je holokaust izmisljotina i da je hitler bio sasvim ok lik...
zasto je tako i zasto se ti zakoni odbijaju znamo svi... i znamo ko ih odbija... valjda su i oni borci za slobodu a ne fasisti
-
Martinez_
#16206 Re: Ukrajina
Pa ne mislim na javnost u Srbiji ili Hrvatskoj mada je i njima dovoljno puta skrenuta pažnja i pod pritiskom ino javnosti ''stide'' se paramilitaraca. Ali, recimo eto javnost oštećene Bosne. Ako sami vi ne znate šta znači imati bataljon Azov na svojoj strani i ako niste svesni podledica, onda bojim se da ništa niste naučili.sanjin_1 wrote: ah ta osuda? Meni se cini da si ti upotrijebio termin "medjunarodna zajednica" (pogledati boldano) ..![]()
koja javnost ih je osudila i kada? Jeli ona javnost sto priredjuje doceke Kordicu ili ona javnost sto pjeva "Oj pazaru novi Vukovaru...."..o kojoj javnosti se radi? De me svega ti prosvijetli
- Alfons Kauders
#16207 Re: Ukrajina
"If Hitler invaded hell I would make at least a favourable reference to the devil in the House of Commons."Martinez_ wrote:Pa ne mislim na javnost u Srbiji ili Hrvatskoj mada je i njima dovoljno puta skrenuta pažnja i pod pritiskom ino javnosti ''stide'' se paramilitaraca. Ali, recimo eto javnost oštećene Bosne. Ako sami vi ne znate šta znači imati bataljon Azov na svojoj strani i ako niste svesni podledica, onda bojim se da ništa niste naučili.sanjin_1 wrote: ah ta osuda? Meni se cini da si ti upotrijebio termin "medjunarodna zajednica" (pogledati boldano) ..![]()
protiv vas se ne biraju saveznici a ni sredstva... protiv civilizovanih protivnika mozda... protiv vas - nikad
-
Martinez_
#16208 Re: Ukrajina
Problem je što od početka teme ti i tvoji kompanjoni namećete diskurs u kom je nedopustivo podržavati stranu u kojoj ratuje dvadeset četnika. I same diskutante Bošnjake ste optuživali za privrženost četništvu.Alfons Kauders wrote:
pa naravno da ne postoji, sami su se tako deklarisali i tu ne vidim nikakav problem... sta sad nije politicki korektno reci da je neko ko je sluzio u cetnickom odredu i sam cetnik?
e moj nebojsa nekom drugom ces morat prodavat muda pod bubrege, nije ti ovo tvoj ercegbosanski forum
a sto se tice zabranjenih simbola... pa evo u bih nisu zabranjeni nikakvi... mozes hodati gradom i mahati svastikom do sutra... mozes i pricati da je holokaust izmisljotina i da je hitler bio sasvim ok lik...
zasto je tako i zasto se ti zakoni odbijaju znamo svi... i znamo ko ih odbija... valjda su i oni borci za slobodu a ne fasisti
A kad smo došli do Azova i zapadnih fašista, to je ipak sve tako sporedno, neuticajno periferijski....
I zašto stalno imputacija diskutantima politike države ili naroda iz kog dolaze? Zaista ne možeš razgovarati bez tih kvalifikacija? Ti sebe ovde vidiš kao predstavnika i advokata bošnjaštva na kojeg jamogu kačiti sve i jednu istorijsku nepodopštinu učinjenu u ime bošnjaštva i njegovih prethodnica? Rekao sam diljem Evrope a ne Balkana ili Bosne, šta je diljem Evrope zabranjeno
-
Martinez_
#16209 Re: Ukrajina
Pa tako reci prijatelju. Protiv ''nas'' su i ustaše i talibani i SS dobri. ''Nas'' i Rusa....i sad si kao ti potomak Fadila Jahića a ne Džafera Kulenovića kako da ne verujemo tiAlfons Kauders wrote:"If Hitler invaded hell I would make at least a favourable reference to the devil in the House of Commons."Martinez_ wrote:Pa ne mislim na javnost u Srbiji ili Hrvatskoj mada je i njima dovoljno puta skrenuta pažnja i pod pritiskom ino javnosti ''stide'' se paramilitaraca. Ali, recimo eto javnost oštećene Bosne. Ako sami vi ne znate šta znači imati bataljon Azov na svojoj strani i ako niste svesni podledica, onda bojim se da ništa niste naučili.sanjin_1 wrote: ah ta osuda? Meni se cini da si ti upotrijebio termin "medjunarodna zajednica" (pogledati boldano) ..![]()
protiv vas se ne biraju saveznici a ni sredstva... protiv civilizovanih protivnika mozda... protiv vas - nikad
Jer protiv ''nas'' se saveznici ne biraju
- klavirdžija
#16210 Re: Ukrajina
I tebi je Putin odličan protiv ovih drugih, u čemu je razlika u razmišljanju?
- Alfons Kauders
#16211 Re: Ukrajina
ja ih nisam pridrzavao ni kada ta banda silovatelja i djecoubica nije ratovala s njima... jednostavno ne podrzavam otimacinu tudje zemlje... ni na balkanu, ni na bliskom istoku, ni kavkazu, ni krimu... ta sacica smijesnih idiota nema veze s mojim stavovimaMartinez_ wrote:Problem je što od početka teme ti i tvoji kompanjoni namećete diskurs u kom je nedopustivo podržavati stranu u kojoj ratuje dvadeset četnika. I same diskutante Bošnjake ste optuživali za privrženost četništvu.Alfons Kauders wrote:
pa naravno da ne postoji, sami su se tako deklarisali i tu ne vidim nikakav problem... sta sad nije politicki korektno reci da je neko ko je sluzio u cetnickom odredu i sam cetnik?
A kad smo došli do Azova i zapadnih fašista, to je ipak sve tako sporedno, neuticajno periferijski....Visoki standardi lape.
I zašto stalno imputacija diskutantima politike države ili naroda iz kog dolaze? Zaista ne možeš razgovarati bez tih kvalifikacija? Ti sebe ovde vidiš kao predstavnika i advokata bošnjaštva na kojeg jamogu kačiti sve i jednu istorijsku nepodopštinu učinjenu u ime bošnjaštva i njegovih prethodnica? Rekao sam diljem Evrope a ne Balkana ili Bosne, šta je diljem Evrope zabranjeno
a to imputiram samo tebi... ne zato sto si srbin, vec zato sto si sovinista - samo sto se suzdrzavas na klixu... no tvoj opus se moze pronaci drugdje
-
Martinez_
#16212 Re: Ukrajina
Ti si se u prošlom postu izlajao kao najveći šovinist od svih. Nisi pozvan markirati tuđe. Ali ova ti je dobra, čak i ako nismo šovinisti na klixu, negde drugo mora da jesmo.Alfons Kauders wrote:ja ih nisam pridrzavao ni kada ta banda silovatelja i djecoubica nije ratovala s njima... jednostavno ne podrzavam otimacinu tudje zemlje... ni na balkanu, ni na bliskom istoku, ni kavkazu, ni krimu... ta sacica smijesnih idiota nema veze s mojim stavovimaMartinez_ wrote:Problem je što od početka teme ti i tvoji kompanjoni namećete diskurs u kom je nedopustivo podržavati stranu u kojoj ratuje dvadeset četnika. I same diskutante Bošnjake ste optuživali za privrženost četništvu.Alfons Kauders wrote:
A kad smo došli do Azova i zapadnih fašista, to je ipak sve tako sporedno, neuticajno periferijski....Visoki standardi lape.
a to imputiram samo tebi... ne zato sto si srbin, vec zato sto si sovinista - samo sto se suzdrzavas na klixu... no tvoj opus se moze pronaci drugdje
- Alfons Kauders
#16213 Re: Ukrajina
nisam, potomak sam nekih drugih ljudi u nekim drugim uniformama... vise njih... ali sve te vojne formacije su imale jednu konstantu - sklonost ka tamanjenju cetnika, bilo u partizanima, bilo u domobranima i ustasama, bilo u hadziefendica legiji, bilo u handzar diviziji... zato se u mom kraju nije ponovili podrinje, ni 1942 a ni 1992...Martinez_ wrote:Pa tako reci prijatelju. Protiv ''nas'' su i ustaše i talibani i SS dobri. ''Nas'' i Rusa....i sad si kao ti potomak Fadila Jahića a ne Džafera Kulenovića kako da ne verujemo tiAlfons Kauders wrote:"If Hitler invaded hell I would make at least a favourable reference to the devil in the House of Commons."Martinez_ wrote:
Pa ne mislim na javnost u Srbiji ili Hrvatskoj mada je i njima dovoljno puta skrenuta pažnja i pod pritiskom ino javnosti ''stide'' se paramilitaraca. Ali, recimo eto javnost oštećene Bosne. Ako sami vi ne znate šta znači imati bataljon Azov na svojoj strani i ako niste svesni podledica, onda bojim se da ništa niste naučili.
protiv vas se ne biraju saveznici a ni sredstva... protiv civilizovanih protivnika mozda... protiv vas - nikad![]()
Jer protiv ''nas'' se saveznici ne biraju
i ne, protiv ljudi koji zele da bioloski uniste cijeli narod sredstva i saveznici se ne biraju... zaboli me krasni kurac hoce li ti saveznici biti islamisti ili izraelci, iranci ili amerikanci, ljevicari ili desnicari... potpuno, ali potpuno nebitno...
- Alfons Kauders
#16214 Re: Ukrajina
Martinez_ wrote:
Ti si se u prošlom postu izlajao kao najveći šovinist od svih. Nisi pozvan markirati tuđe. Ali ova ti je dobra, čak i ako nismo šovinisti na klixu, negde drugo mora da jesmo.
wow, ja sam sovinista zato jer sam cetnika koji je sluzio u cetnickom odredu nazvao cetnikom... i sto sam rekao da fasisti glasaju protiv zakona o zabrani negiranja genocida
cestitam nebojsa, cestitam
kao sto rekoh, ovakve gluposti sacuvaj za habe.org forum... ovdje si... krenuo bez kurca u svatove druze
-
Martinez_
#16215 Re: Ukrajina
Samo nastavi care, samo nastavi. SS, ustaša, partizan svejedno je to.Alfons Kauders wrote: nisam, potomak sam nekih drugih ljudi u nekim drugim uniformama... vise njih... ali sve te vojne formacije su imale jednu konstantu - sklonost ka tamanjenju cetnika, bilo u partizanima, bilo u domobranima i ustasama, bilo u hadziefendica legiji, bilo u handzar diviziji... zato se u mom kraju nije ponovili podrinje, ni 1942 a ni 1992...
i ne, protiv ljudi koji zele da bioloski uniste cijeli narod sredstva i saveznici se ne biraju... zaboli me krasni kurac hoce li ti saveznici biti islamisti ili izraelci, iranci ili amerikanci, ljevicari ili desnicari... potpuno, ali potpuno nebitno...
Joj on brani Fadila Jahića
-
Martinez_
#16216 Re: Ukrajina
Alfons Kauders wrote:
wow, ja sam sovinista zato jer sam cetnika koji je sluzio u cetnickom odredu nazvao cetnikom... i sto sam rekao da fasisti glasaju protiv zakona o zabrani negiranja genocida
kao sto rekoh, ovakve gluposti sacuvaj za habe.org forum... ovdje si... krenuo bez kurca u svatove druze
A ti si HR.bojovnik sa nekog dijasporskog ustaškog foruma. I kako ćeš sad opovrgnuti da nisi?
Možda su sa 13 godina primali u četnike, samo ja znam da tad nisam toliko napredan i voljan bio
- Alfons Kauders
#16217 Re: Ukrajina
potpuno svejedno, potpuno... kada je prijetnja takva, onda ne pitas ko ti daje pusku i kakva je njegova ideologija... vec pitas ko ima da ti da pusku, da se branis od divljaka... jer drugacije ne moze, drugi jezik ne poznaju, iracionalni su, spremni su upropastiti svoj narod radi svoje mrznje, a kamoli drugeMartinez_ wrote:Samo nastavi care, samo nastavi. SS, ustaša, partizan svejedno je to.Alfons Kauders wrote: nisam, potomak sam nekih drugih ljudi u nekim drugim uniformama... vise njih... ali sve te vojne formacije su imale jednu konstantu - sklonost ka tamanjenju cetnika, bilo u partizanima, bilo u domobranima i ustasama, bilo u hadziefendica legiji, bilo u handzar diviziji... zato se u mom kraju nije ponovili podrinje, ni 1942 a ni 1992...
i ne, protiv ljudi koji zele da bioloski uniste cijeli narod sredstva i saveznici se ne biraju... zaboli me krasni kurac hoce li ti saveznici biti islamisti ili izraelci, iranci ili amerikanci, ljevicari ili desnicari... potpuno, ali potpuno nebitno...![]()
Joj on brani Fadila Jahića
neke stvari lijeci samo olovo - zaboli me neka stvar u kom kalibru i s cijim oznakama... potpuno nebitno
- Alfons Kauders
#16218 Re: Ukrajina
pa nisam ni rekao da si ti cetnik, vec jebeni strelkovMartinez_ wrote:Alfons Kauders wrote:
A ti si HR.bojovnik sa nekog dijasporskog ustaškog foruma. I kako ćeš sad opovrgnuti da nisi?
Možda su sa 13 godina primali u četnike, samo ja znam da tad nisam toliko napredan i voljan bio
sta cu ti ja sto se sam prepoznajes
-
Martinez_
#16219 Re: Ukrajina
Joj Džafere standardi odoše u helać potpunoAlfons Kauders wrote: potpuno svejedno, potpuno... kada je prijetnja takva, onda ne pitas ko ti daje pusku i kakva je njegova ideologija... vec pitas ko ima da ti da pusku, da se branis od divljaka... jer drugacije ne moze, drugi jezik ne poznaju, iracionalni su, spremni su upropastiti svoj narod radi svoje mrznje, a kamoli druge
neke stvari lijeci samo olovo - zaboli me neka stvar u kom kalibru i s cijim oznakama... potpuno nebitno
- Alfons Kauders
#16220 Re: Ukrajina
nije ovo nista... ovo je samo dio o saveznicimaMartinez_ wrote:Joj Džafere standardi odoše u helać potpunoAlfons Kauders wrote: potpuno svejedno, potpuno... kada je prijetnja takva, onda ne pitas ko ti daje pusku i kakva je njegova ideologija... vec pitas ko ima da ti da pusku, da se branis od divljaka... jer drugacije ne moze, drugi jezik ne poznaju, iracionalni su, spremni su upropastiti svoj narod radi svoje mrznje, a kamoli druge
hoces da predjemo na sredstva?
-
Martinez_
#16221 Re: Ukrajina
Pa jasno je, dobri saveznici, dobra i njihova sredstva:)Alfons Kauders wrote:nije ovo nista... ovo je samo dio o saveznicimaMartinez_ wrote:Joj Džafere standardi odoše u helać potpunoAlfons Kauders wrote: potpuno svejedno, potpuno... kada je prijetnja takva, onda ne pitas ko ti daje pusku i kakva je njegova ideologija... vec pitas ko ima da ti da pusku, da se branis od divljaka... jer drugacije ne moze, drugi jezik ne poznaju, iracionalni su, spremni su upropastiti svoj narod radi svoje mrznje, a kamoli druge
hoces da predjemo na sredstva?
-
zavrzlama
#16222 Re: Ukrajina
Stvari treba podjednostaviti...vecina srba u BIH je na strani proruskih separatista u Ukrajini iz sledecih razloga..
a) podjela Ukrajine ,otvara mogucnost podjele BIH u nekoj skorojoj buducnosti
b) jaka rusija sa terortisanjem susjdnih drzava je odrzavanje ideje da srbija isto moze u svom susjedstvu
srbi na Balkanu i njihova politika svoje domete i pretenzije prema BIH,Kosovu mjere jacinom ruskog uticaja u svijetu,jer znaju da se njihovi interesi ne poklapaju sa zapadno evropskim i americkim...na srecu BIH,srbi tradicijalno su saveznici luzerskim drzavama ,slom ruskog uticaja u svijetu je i slom velikosrpske ideologije gradjene zadnjih 200 godina the end...
b) jaka rusija sa terortisanjem susjdnih drzava je odrzavanje ideje da srbija isto moze u svom susjedstvu
srbi na Balkanu i njihova politika svoje domete i pretenzije prema BIH,Kosovu mjere jacinom ruskog uticaja u svijetu,jer znaju da se njihovi interesi ne poklapaju sa zapadno evropskim i americkim...na srecu BIH,srbi tradicijalno su saveznici luzerskim drzavama ,slom ruskog uticaja u svijetu je i slom velikosrpske ideologije gradjene zadnjih 200 godina the end...
-
Martinez_
#16223 Re: Ukrajina
Zašto Srbi i Srbija pišeš malim slovom?zavrzlama wrote:Stvari treba podjednostaviti...vecina srba u BIH je na strani proruskih separatista u Ukrajini iz sledecih razloga..
-
zavrzlama
#16224 Re: Ukrajina
Namjerno jer nisu zasluzili velikim slovima..Martinez_ wrote:Zašto Srbi i Srbija pišeš malim slovom?zavrzlama wrote:Stvari treba podjednostaviti...vecina srba u BIH je na strani proruskih separatista u Ukrajini iz sledecih razloga..
-
Martinez_
#16225 Re: Ukrajina
Ladno i Rusija malim!zavrzlama wrote:Namjerno jer nisu zasluzili velikim slovima..Martinez_ wrote:Zašto Srbi i Srbija pišeš malim slovom?zavrzlama wrote:Stvari treba podjednostaviti...vecina srba u BIH je na strani proruskih separatista u Ukrajini iz sledecih razloga..
I oni nisu zaslužili? Ko još?