Njima ima...čim vidiš stanje šuma oko pomenutih lokacija bude ti jasno.notsure wrote:Zar ima grijanja u Šerićima, Starini, Orahovici, Gorici, Arnautima, Obrenovcima,...kamberovica polje wrote:Njima nema zime, griju ih poštenje i patriJotizam.clio_dci120 wrote:Ali sto ti je biti politicki ovisan, ovi iz najjace stranke se ni na fb ne smiju pozalati sto se smrzavaju u stanovima...![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamberovica polje
#16176 Re: Zeničani
- Norm
#16177 Re: Zeničani
...pa je li dogovorena nova kompanija ili nije?
http://www.zenicablog.com/arcelormittal ... iliona-km/
http://www.zenicablog.com/arcelormittal ... iliona-km/
- MOSALJOZE
#16178 Re: Zeničani
Ovo kao da čitam temu o izborima u Sarajevu.
Na Ilidži,Hadžićima,Vogošći,Ilijašu žive sda glasači a u gradu fgr,naša stranka i tako to
Na Ilidži,Hadžićima,Vogošći,Ilijašu žive sda glasači a u gradu fgr,naša stranka i tako to
- kamen spoticanja
#16179 Re: Zeničani
Kamen back in action
Bas cu pogledati snimak sjednice (ne zbog broja
, p.s. kad ce to bit, pitam za jarana
)
Nego da vidim je li bas sve islo ovako. Ne zamjeri, ali sumnjiv si mi
[/quote]
Broj na kraju emitovanja prenosa..kad su svi napustali salu s neko od sanje trazio broj
A ona nije ugasila mikrofon
btw fk je solidno molio galeta da mu pare ne propadnu
i jos kaze "vjerujte vracat cemo kredit"
Bas cu pogledati snimak sjednice (ne zbog broja
Nego da vidim je li bas sve islo ovako. Ne zamjeri, ali sumnjiv si mi
Broj na kraju emitovanja prenosa..kad su svi napustali salu s neko od sanje trazio broj
A ona nije ugasila mikrofon
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16180 Re: Zeničani
Pogledas rezulatate izbora po mjesnim zajednicama i sve ti se samo kaze.MOSALJOZE wrote:Ovo kao da čitam temu o izborima u Sarajevu.
-
saraxy
#16181 Re: Zeničani
Ok ljudi, hoce li biti bojkota placanja rachua za januar.
Sve ove price su ok, ali dajte nesto konkretno sta mi "gradjani" mozemo uraditi iz svoje percepcije gledanja.
Poslano sa mog LG-K350
Sve ove price su ok, ali dajte nesto konkretno sta mi "gradjani" mozemo uraditi iz svoje percepcije gledanja.
Poslano sa mog LG-K350
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16182 Re: Zeničani
Pogledacu.kamen spoticanja wrote:
A ona nije ugasila mikrofon![]()
A ne zivi ni Gale ni kantonasi na Marsu. Ako je njima vazniji politicki obracun od ovog pitanja, onda
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#16183 Re: Zeničani
Ako ništa ima makar nešto pozitivno u ovome a to je da će Fudo još više ogadit SDA narodu
Pričao sam posljednjih dana sa dosta ljudi koji nemaju grijanje, pa i moj rođak koji nije glasao 20 god i poznanik koji je u SDA gledao kao u Božju stranku poslanu da spasi Bošnjeke su obećali izaći na izbore i glasati kontra njih.
Kameni prijatelji, spremaj se za Njemačku. Ovdje ste ga popušili za sva vremena.
Pričao sam posljednjih dana sa dosta ljudi koji nemaju grijanje, pa i moj rođak koji nije glasao 20 god i poznanik koji je u SDA gledao kao u Božju stranku poslanu da spasi Bošnjeke su obećali izaći na izbore i glasati kontra njih.
Kameni prijatelji, spremaj se za Njemačku. Ovdje ste ga popušili za sva vremena.
- kamen spoticanja
#16184 Re: Zeničani
Ma jasno..ali fk trazi da mu gale vjeruje_BataZiv_0809 wrote:Pogledacu.kamen spoticanja wrote:
A ona nije ugasila mikrofon![]()
A ne zivi ni Gale ni kantonasi na Marsu. Ako je njima vazniji politicki obracun od ovog pitanja, onda
- kamen spoticanja
#16185 Re: Zeničani
Kakva njemacka...nikad nismo bolje stajaliJimmy McNulty wrote:Ako ništa ima makar nešto pozitivno u ovome a to je da će Fudo još više ogadit SDA narodu![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#16186 Re: Zeničani
Čisto sumLJam u istinitost ovih navoda.kamen spoticanja wrote: Kakva njemacka...nikad nismo bolje stajali
- kamen spoticanja
#16187 Re: Zeničani
De ti ko da si se jucer rodioJimmy McNulty wrote:Čisto sumLJam u istinitost ovih navoda.kamen spoticanja wrote: Kakva njemacka...nikad nismo bolje stajali
sda moze prezivjeti nuklearni rat
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#16188 Re: Zeničani
Pa jesam jedan od mlađih ovdjekamen spoticanja wrote: De ti ko da si se jucer rodio
sda moze prezivjeti nuklearni rat
možete vi preživjeti svašta nešto ali pitanje je kakvi ćete izaći poslije toga. svakim danom sve više i više slabite, to se najbolje vidi iz prve ruke i kontakta sa ljudima. odmakni malo od žutog govneta, huseinspahića i ostalih "mlađanih" kolega pa ćete vidjeti koliko ste ofalili
znaš ti to sam svakako
btw pitanje iz struke
- kamen spoticanja
#16189 Re: Zeničani
Amaaan...poslije huse ide fudo...poslije fude ide suad...poslije suada ide mehmedJimmy McNulty wrote:Pa jesam jedan od mlađih ovdjekamen spoticanja wrote: De ti ko da si se jucer rodio
sda moze prezivjeti nuklearni rat![]()
možete vi preživjeti svašta nešto ali pitanje je kakvi ćete izaći poslije toga. svakim danom sve više i više slabite, to se najbolje vidi iz prve ruke i kontakta sa ljudima. odmakni malo od žutog govneta, huseinspahića i ostalih "mlađanih" kolega pa ćete vidjeti koliko ste ofalili
znaš ti to sam svakako
btw pitanje iz struke, radi li gospođica Drino još kod vas, desilo mi se da prvi put u životu moram otić' vidjet nešto za zub
al je zajednicki sadrzilac pogodi sta
trebas se javiti doktorici ako ti je nesto zubu
- apsidejzi
#16190 Re: Zeničani
Sta bi se desilo da je Naidin pobjedio na ovim izborima? Ovaj Fudo makar trazi alternativna rjesenja al svima bi trebalo biti jasno da ce svako rjesenje biti skupo. SDA je tacno uvalila vruc krompir Fudi i k'o da mu se "sveti" jer je dobio izbore. Zato i postavljam pitanje: sta bi se desilo da je Naidin pobjedio.
Ima li iko da nam objasni (narodnim jezikom) sta se zapravo desavalo prethodnih godina. Sta je KTG? Jel to SDA htjela projekat sa TE Kakanj i sto ga nisu realizirali do sada? Kakav je to KTG projekat? Nije mi bas najjasnije sta se desavalo i sta se ima u planu...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hitna-s ... /170112052
Ima li iko da nam objasni (narodnim jezikom) sta se zapravo desavalo prethodnih godina. Sta je KTG? Jel to SDA htjela projekat sa TE Kakanj i sto ga nisu realizirali do sada? Kakav je to KTG projekat? Nije mi bas najjasnije sta se desavalo i sta se ima u planu...
- kamen spoticanja
#16191 Re: Zeničani
Naidin kaze "zivio fudo"apsidejzi wrote:Sta bi se desilo da je Naidin pobjedio na ovim izborima? Ovaj Fudo makar trazi alternativna rjesenja al svima bi trebalo biti jasno da ce svako rjesenje biti skupo. SDA je tacno uvalila vruc krompir Fudi i k'o da mu se "sveti" jer je dobio izbore. Zato i postavljam pitanje: sta bi se desilo da je Naidin pobjedio.
-
jefferson
#16192 Re: Zeničani
Ma pazi kontam, nije bas da imamo neke opcije. Koliko sam skontao opcija Kakanj je izvodiva samo ako je u Sarajevo ukljuceno? Mislim po meni to bi bila najbolja opcija, ali jbg, kada kod nas vise nema ni ideja kako treba. Dosli smo do situacije da nam je najveci poduhvat trotoar ispred predsjednistva._BataZiv_0809 wrote:Sta predlazes?jefferson wrote: Sta kada Rusija ponovo zavrne plin Ukrajini i slicno?
Veliki sam protivnik uglja, i isto tako mislim da kada bi sutra Mital rjesio problem zagadjenja, zagadjenje bi bilo tu zbog lozenja, izduvnih plinova i slicno. Kaos to si rekao, problem smo mi. Jebi Mitalu sve po spisku, i onda kod majstora da se skida filter cestica na dizelu.
Medjutim, cisto sa bezbjednosnog aspekta, sta ako Rusija ponovo zavrne plin kao prije par godina?
Svi mi znamo kako nesto ne moze, ali tanki smo sa rjesenjima. Jbga jaro, nismo mi bas u nekoj poziciji da biramo. Zna se i ko nas je doveo u tu poziciju, to sad nije tema.
Rizik da se Ruje i Ukrajinici popickaraju je daleko manji od rizika da postojeci kotlovi iskoce, to je valjda jasno. Evo ja se grijem na plin, imam klimu i grijalice za slucaj belaja i to je to. Mislim hajmo realno, sta su nam opcije?
Mozda je najbolje da svi kupimo po Smederevca, ionako su nas vratili 100 godina unazad
Slazem se da je plin daleko sigurnija opcija nego sadasnji kotlovi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16193 Re: Zeničani
Husu sam uvijek smatrao dobrim covjekom, okruzenog zvijerima. Ne zelim ga na taj nacin abolirati od krivice, jer se kaze da ako hoces da saznas kakav je covjek, pogledaj sa kakvim ljudima se okruzio.apsidejzi wrote:Sta bi se desilo da je Naidin pobjedio na ovim izborima? Ovaj Fudo makar trazi alternativna rjesenja al svima bi trebalo biti jasno da ce svako rjesenje biti skupo. SDA je tacno uvalila vruc krompir Fudi i k'o da mu se "sveti" jer je dobio izbore. Zato i postavljam pitanje: sta bi se desilo da je Naidin pobjedio.
Eh sad, imao je dobrih ideja, prepakovao je grad vizuelno i saobracajno, ali istovremeno je za njegovog mandata prakticno pozakonjeno stranacko zaposljavanje, nemilosrdno uhljebljavanje i vjerujem da je to ono sto je raju najvise sjebavalo i tjeralo iz grada. Pride uz cuke, grijanje, kasabizaciju (jebo sve ceste i kruzne tokove kad ti kolo vode likovi sa duhom palanke).
Nekako za vrijeme Huse smo svi bili posmatraci, a Fudo vec nudi drukciju paradigmu. Imas utisak da mozes ucestvovati u svemu. Da ti ljudi cije bahacenje sve ove godine gledamo, nisu nedodirljivi. Njegova pobjeda govori koliko je narodu pun racqu vladajuce garniture, a cisto sumnjam da rezultati za vijece nisu frizirani. Ali dobro.
Da je Naidin pobijedio imao bi sve isto kao kod Huse, samo bez velikih radova, bez Husine harizme i vjerujem da bi to samo dodatno ljude demoralisalo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#16194 Re: Zeničani
Ima veze...Jimmy McNulty wrote:Ne znam ima li veze sa grijanjem ali sinoć iza ponoći kod nas u Tetovu je se čula toliko strašna eksplozija da smo svi izletjeli na ulicu po onoj hladnoći. Pa ne pamtim da je neki zemljotres onako zatresao. Napolju ništa, vjerovatno u Mittalu nešto. Eh sad ne znam je li to povezano sa grijanjem ali moguće da jeste. Zračnom linijom kotlovi su možda 1 km od mene... ako je to to bgm daj Bože da brzo naprave.
eksplozija o kojoj sam pisao je bila prvi kotao koji je preselio na ahiret
ponavljam, meni su se prozori tresli. ko da je granata pala...
- basicm
#16195 Re: Zeničani
Ukinuli vam zrak, ukinuli grijanje, a vi jos zivi! Pa nabijte i taj Mital u neku stvar i sve koji igraju za njega. Nece marke da da za filtere, kotlovi ga ne interesuju, ali ako ce doci dzaba onda bi ih on fino pazio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Norm
#16196 Re: Zeničani
...koliko sam ja skont'o od plave vode nema nista jer doFu nema ili ne zna mehanizme da da garanciju za lovu...vracat cu vjeruj mi
...koliko sam skont'o doFu nema ili nezna mehanizme da raskine ugovor sa KTG-om koji je ocito zacementiran (ko su ljudi koji su ga takvog potpisali, odgovornost) i nemoze da radi nista sa AM-om...sto i nije lose...
...koliko sam ja skont'o nudi se rjesenje kao zajednicki projekat EP i Grada za toplovod iz TE Kakanj ali se to odbije bez pokusaja naci nacina da se i tehnicki odradi jer onda taj neki KTG ne bi mogao prodavati struju EP-i...a mi zbog tog 'ugovora' nemamo grijanje...
...koliko sam ja skonto doFu ustvari samo palamudi jer nakon svega i on ustvari podrzava i uza se drzi ljude koji su i zasrali sve sa famoznim KTG-om...
...koliko sam skontao jos niko nije prozvan na odgovornost zbog svega...a Hazbi jos uvijek i nakon prepisa zemlje Montenegru i nakon zajeba sa Ducima sjedi u prvom redu...
...koliko sam ja skontao ne kontam u cemu je razlika izmedju SDA i doFua???
...koliko sam ja skont'o sva predizborna obecanja su samo prica na koju su mnogi nasjeli...mislim, kandidiras se za nacelnika, sa ogromnim politickim i i skustvom u biznisu i prodas pricu a nista ne uspijes pokrenuti ni milimetra...
...koliko sam ja skonto na kraju se sva prica svede na ja nisam znao,to je mimo mene i podrzacu sve sto se dogovore...
...koliko sam ja skonto na sljedecim izborima se kandidujem i ja...
...koliko sam skont'o doFu nema ili nezna mehanizme da raskine ugovor sa KTG-om koji je ocito zacementiran (ko su ljudi koji su ga takvog potpisali, odgovornost) i nemoze da radi nista sa AM-om...sto i nije lose...
...koliko sam ja skont'o nudi se rjesenje kao zajednicki projekat EP i Grada za toplovod iz TE Kakanj ali se to odbije bez pokusaja naci nacina da se i tehnicki odradi jer onda taj neki KTG ne bi mogao prodavati struju EP-i...a mi zbog tog 'ugovora' nemamo grijanje...
...koliko sam ja skonto doFu ustvari samo palamudi jer nakon svega i on ustvari podrzava i uza se drzi ljude koji su i zasrali sve sa famoznim KTG-om...
...koliko sam skontao jos niko nije prozvan na odgovornost zbog svega...a Hazbi jos uvijek i nakon prepisa zemlje Montenegru i nakon zajeba sa Ducima sjedi u prvom redu...
...koliko sam ja skont'o sva predizborna obecanja su samo prica na koju su mnogi nasjeli...mislim, kandidiras se za nacelnika, sa ogromnim politickim i i skustvom u biznisu i prodas pricu a nista ne uspijes pokrenuti ni milimetra...
...koliko sam ja skonto na kraju se sva prica svede na ja nisam znao,to je mimo mene i podrzacu sve sto se dogovore...
Last edited by Norm on 12/01/2017 17:27, edited 1 time in total.
- Casual's
#16197 Re: Zeničani
Jesi se ti natovario na čovjeka, popusti ga malo. Nisi palamudio prethodnih godina nešto puno o SDA.Norm wrote:...koliko sam ja skont'o od plave vode nema nista jer doFu nema ili ne zna mehanizme da da garanciju za lovu...vracat cu vjeruj mi![]()
-
jefferson
#16198 Re: Zeničani
Mittal ovdje gleda svoj interes. Ovo veze sa Mittalom nema nego cista nesposobnost SDA zadnjih 25 godina da odrzi infrastrukturu koju su zli komunisti sagradili.basicm wrote:Ukinuli vam zrak, ukinuli grijanje, a vi jos zivi! Pa nabijte i taj Mital u neku stvar i sve koji igraju za njega. Nece marke da da za filtere, kotlovi ga ne interesuju, ali ako ce doci dzaba onda bi ih on fino pazio.
Sto je Sejo Saxon davno rekao, dvije nacrtane krave nisu u stanju da cuvaju.
-
jefferson
#16199 Re: Zeničani
Jest, njegova je krivica jer od Oktobra nije rjesio pitanje grijanja u Zenici.Norm wrote:...koliko sam ja skont'o od plave vode nema nista jer doFu nema ili ne zna mehanizme da da garanciju za lovu...vracat cu vjeruj mi![]()
SDA se nadigla ko da su sad pali s marsa a ne vladali gradom 25 godina.
- Norm
#16200 Re: Zeničani
vrati se unazad par godina pa pronadji moje postove i o SDA i o rahmetli Husi...Casual's wrote:Jesi se ti natovario na čovjeka, popusti ga malo. Nisi palamudio prethodnih godina nešto puno o SDA.Norm wrote:...koliko sam ja skont'o od plave vode nema nista jer doFu nema ili ne zna mehanizme da da garanciju za lovu...vracat cu vjeruj mi![]()
ja samo ne dozvoljavam da mi se inteligencija (ma kako mala bila) vrijedja na ovako brutalan nacin...