Nema trole iduca 2h

Pa ništa neobično, svi imamo neki hobi nešto što nas zanima. Ima osoba koje su proputovale pola svijeta slikajući i snimajući, autobuse,tramvaje, vozove...bumerangss wrote:man_464 ti i farmacija... nebo i zemljafulio si profesiju ili ti je javni gradski saobracaj tolika ljubav... pa covjece ja sam mislio da si ti Himzanija
ili da si minimalno šef autobuskog sektora u GRAS-u jer tako barataš s brojem autobusa na svim linijama, brojem vozaca, pa cak znas i garazne brojeve svih GRAS-ovih vozila
a ja se jedva sjetih da je 23c moja linija a rodio se u Boljakovom, mislim tu sam od rodjenja a rodio sam se na Jezeru
![]()
Svaka cast![]()

Proradili sumk ultra wrote:
Nema trole iduca 2h
Ovo Dresdner preselio u Rajlovac?bumerangss wrote:man_464 ti i farmacija... nebo i zemljafulio si profesiju ili ti je javni gradski saobracaj tolika ljubav... pa covjece ja sam mislio da si ti Himzanija
ili da si minimalno šef autobuskog sektora u GRAS-u jer tako barataš s brojem autobusa na svim linijama, brojem vozaca, pa cak znas i garazne brojeve svih GRAS-ovih vozila
a ja se jedva sjetih da je 23c moja linija a rodio se u Boljakovom, mislim tu sam od rodjenja a rodio sam se na Jezeru
![]()
Svaka cast![]()
Ali ipak priznaj da je od 01.09. neophodan onaj dvokratni jer ujutru onaj u 07:05 je krcat vec kod dzamije, kod Bilalovica jedva da se svi uguraju a kod škole se cesto vrata ne mogu ni otvoriti jer smo svi kao šibice! Ja doduše nisam jer ulazim na pocetnoj i vecinom sjednem![]()
Ali eto mi smo takav narod, moramo biti zadovoljni i sa ovim jednim. Samo da je redovan da i on ne postane dvokratni, kao sto je prije znao praviti pauzu od 9 pa do 13 ili 14 sati
trambusek88, hvala na informaciji jer prvi put vidim ovu sliku busa na kovacicima i nisam znao da je vozio na liniji 23c, a znam da je kretao iz ulice Franje Rackog prije rata.trambusek88 wrote:Pa ništa neobično, svi imamo neki hobi nešto što nas zanima. Ima osoba koje su proputovale pola svijeta slikajući i snimajući, autobuse,tramvaje, vozove...bumerangss wrote:man_464 ti i farmacija... nebo i zemljafulio si profesiju ili ti je javni gradski saobracaj tolika ljubav... pa covjece ja sam mislio da si ti Himzanija
![]()
Svaka cast![]()
Vjerovatno si nekad na ratnim i postratnim slikama vidio totalno razvaljeni crveni autobus na kovačićima. Garažni broj 374 1982 godište. Taj je jedno vrijeme radio na tvojoj liniji i 1988 mu otkazale kočnice i udario u betonski zid. Poslije ga remontovali u zemunu, ali je 1992 neslavno završio ako mnogi drugi ikarusi.
Linija 23c prije rata išla iz ulice Franje Račkog, a od 1995 ide sa Otoke.
Ne, sigurno nije poslije 2000-te nego malo poslije rata. Mislim 1996 ili najdalje 1997.godinesupercali wrote:Pa nije stalno ta linija otoka boljakov potok a posebno ne od 95-e
To je uvedeno novijeg datuma cini mi se poslije 2000-e ako se ne varam
Nije 100%bumerangss wrote:Ne, sigurno nije poslije 2000-te nego malo poslije rata. Mislim 1996 ili najdalje 1997.godinesupercali wrote:Pa nije stalno ta linija otoka boljakov potok a posebno ne od 95-e
Zar nije trolejbuska linija Otoka - Mojmilo uvedena pred sami kraj rata?supercali wrote:Nije 100%bumerangss wrote:Ne, sigurno nije poslije 2000-te nego malo poslije rata. Mislim 1996 ili najdalje 1997.godinesupercali wrote:Pa nije stalno ta linija otoka boljakov potok a posebno ne od 95-e
96-e se na trola okretaljki jos uvijek igralo fudbala pa onda uveden bus za dobrinju i trg austrije kao zamjena za trolu
Za buca buljakovo i bilo gdje drugo nije isao sigurno
A vidi ovo:supercali wrote:Ma nije sigurno jer sam ja 96-e igrao fudbala na okretaljci
A za vrijeme rata jedno vrijeme stajalo 2 ili 3 autobusa sa onim plocama sto su stajali na mjestima gdje puca snajper i od tada sve do kraja 96-e nije nista radilo a onda uveli buseve umjesto trole i kasnije tek nakon ohoho vremena buseve za buljakov brijesce ili gdje vec a nedavno u zadnjih par godina kombi za mojmilo

Ne smijem se zakleti, ali mislim da su se za vrijeme linije Otoka-Mojmilo trolejbusi kontra okretali, tj isto kao autobusi.supercali wrote:Ja sam siguran da se 96-e na okretaljici igralo fudbala
Kamen bila stativa
Za trolu se sad ne mogu zakleti al opet imam osjecaj da 96-e nije bilo nista posebno ne busevi
Ustvari sjetio sam se trole radile kao i danas a mi loptom igrali odbice od njih pa nam vozaci nekad prigovarali
Al busevi nisu sigurno jer se sjecam da je ova druga strana bila slobodna

Slazem se sa svim navedenim ... mada mislim da bi tramvajska pruga ka Hadzicima pokrenula gradnju stambenih zgrada u pravcu Hadzica i da bi se grad mogao poceti siriti u pravcu Hadzica pa i Vlakova, Rakovice, Lepenice posebno sada kada je autoput prosao kroz ove nenaseljene dijelove.man_464 wrote: ....Neki tramvaj ka Hadžićima i Tačinu, teško, smatram da nema potrebe sa tim, već pokušati nešto postojećom prugom Sarajevo-Ilidža-Pazarić-Tarčin......-Mostar----- itd. Jer već na relaciji Sarajevo-Tarčin i usputna stajanja Hadžići, Pazarić, Blažuj saobraćaju lokalni putnički vozovi. neka laka željeznica bi to mogla.