Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#16176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Kiki_Musampa wrote:Meni je druga epizoda bolja od pola emitovanih, scene pred kaminom su za 10...
A dok sam gledao epizodu, drugarica mi javlja kako je bzze, ccc.
Haha bio je tako neki dan post na redditu. Kao u fazonu odlicno se osjecas dok gledas epizodu i super ti je, dok ne dodjes na internet gdje je svi blate :D Sve je to do toga sto ce ti ljudi danas radike rec nesto negativno u vezi neceg cisto onako,nego nesto pozitivno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
pici wrote:
AleksoMKD wrote:Meni su obe epizode bile super.

Cak ne bih imao protiv da su trajale 10-20 minuta duze. Da je bilo vise interakcije medju likovima. Naprimer zamislite upoznavanje i razgovor Arye i Tormunda.
:thumbup: :mrgreen: meni se interakcija dopala medju likovima, jos kad skontas da se neki nisu vidjeli nekoliko sezona ili nikako... morali svaka epizoda biti klanja, silovanja, rat, sex :mrgreen: dobro ove dvije su bile malo zacinjene sexom Bronnom i Aryom ono sa Cersei ne racunam bez veze...
Ili da Arya kaze Gendriju da je Hot Pie ok i ziv.

Ali dobro, treba ubrzat a snimanje kosta. :D

naravno da svaka epizoda kosta, raja blebece brez veze a nece da vidi da svaki od ovih glavnih glumaca uzme masnu cifru po epizodi... sto rece jedan nas reziser jednom nasem glumcu kroz šalu, svaka replika se plaća :mrgreen: ... cuj nema Ghousta tri sekunde bio, pa koji ce klinac da ide za Jonom ko cuko i da trose vrijeme na dresiranog kera ili CGI koji kosta ko rudnik zlata... ja sam prezadovoljan ovim dvjema epizodama, najvise me dojmio Jaime koji je od sta sve neces uraditi za ljubav preko jebes lojalnost do drzim do svoje rijeci da cu se boriti za zive... jos kad sasu dvijema rospijama Sansi i Dany da bi to sve ponovio :mrgreen: ne poredim ga sa Jonom ili Brienom al je sad tu ublizu... napokoM :mrgreen: lik koji se najvise transformisao iz sezone u sezonu...
kokuz_sa

#16178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

Najbolja scena druge epizode je kad se Briana nasmije

Ista je Donatelo iz Nindja kornjaca
AleksoMKD

#16179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image

Ako prezive, barem ce im sexualni zivot biti interesantan :D

Ako ga Arya ne zakolje :lol:

A ljudi seru o svemu, ko ih sisa, fantasticne epozode.
pici

#16180 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

iz trajlera za trecu epizodu... malo su se potrudili da se osvjetle vise scene i bude jasnije...

Image

Image

Image

Image

Dany jase Drogona, Jon i Dany na uzvisini i posmatraju bojno polje, Jamie i Briene na lijevom krilu sa vitezovima doline, Jon kolko vidim ima neke krvi na ramenima i njegov prepoznatljivi pogled pred neki juris, izgleda da je kod debla gdje je Brann... imaju i scene kako Hound i Beric idu oprezno kroz hodnike winterfella i kako Arya bjezi od nekoga krvave glOve... ja sam uzeo paket onih ubrusa za ponedeljak u 3h :mrgreen:
hadzinicasa

#16181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hadzinicasa »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:
Ili da Arya kaze Gendriju da je Hot Pie ok i ziv.

Ali dobro, treba ubrzat a snimanje kosta. :D

naravno da svaka epizoda kosta, raja blebece brez veze a nece da vidi da svaki od ovih glavnih glumaca uzme masnu cifru po epizodi... sto rece jedan nas reziser jednom nasem glumcu kroz šalu, svaka replika se plaća :mrgreen: ... cuj nema Ghousta tri sekunde bio, pa koji ce klinac da ide za Jonom ko cuko i da trose vrijeme na dresiranog kera ili CGI koji kosta ko rudnik zlata... ja sam prezadovoljan ovim dvjema epizodama, najvise me dojmio Jaime koji je od sta sve neces uraditi za ljubav preko jebes lojalnost do drzim do svoje rijeci da cu se boriti za zive... jos kad sasu dvijema rospijama Sansi i Dany da bi to sve ponovio :mrgreen: ne poredim ga sa Jonom ili Brienom al je sad tu ublizu... napokoM :mrgreen: lik koji se najvise transformisao iz sezone u sezonu...

This. bas i ja kontam. Lik koji je toliko bad things uradio na pocetku i tokom serije i izrastao iz bahatog zlikovca u respektabilnog casnog covjeka... mozda najkompleksiniji lik u citavoj seriji.
John vala, koliko god sam ga voljela, sad kad nabaci onu svoju pacenicku facu.... tacno mi dodje da ga tresnem necim.
seln

#16182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

hadzinicasa wrote: John vala, koliko god sam ga voljela, sad kad nabaci onu svoju pacenicku facu.... tacno mi dodje da ga tresnem necim.
Tip je prosao kroz 8 sezona sa jednim i po izrazom lica.
Najbolje na njemu je bila Ygritte.
AleksoMKD

#16183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

seln wrote:
hadzinicasa wrote: John vala, koliko god sam ga voljela, sad kad nabaci onu svoju pacenicku facu.... tacno mi dodje da ga tresnem necim.
Tip je prosao kroz 8 sezona sa jednim i po izrazom lica.
Najbolje na njemu je bila Ygritte.
Takvo mu je default lice.

Valjda su ga zato i izabrali da glumi Jon Snow-a :D

Izmuceeeeen sam od maleeeena,

Niiikooooo me voili niiiije..........
pici

#16184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a Jona nisu podnosili vecina Starka, Catelyn ga je mrzila, Sansa ga nije podnosila, Robb je bio ko donekle prijazan, Rickon i Brann su bili manji pa nisu imali neke dodire sa njim, Theon ga je podbadao i bio zajedljiv prema njemu jedino ga je Arya istinski voljela kao i Ned koji je vise strijepio da se ne sazna za njega ciji je on sin zapravo... sjecatel se one epizode u prvoj sezoni kad su nasli zenku strahovuka i svi su dobili mladuncad strahovuka sem Jona koji je na kraju nasao jednog i to bijelog i tad su dali i njemu... Sansa ga je u prosloj sezoni molila da joj oprosti jer je bila grozna prema njemu, sad saznaje da mu Ned nije otac nego da je Targerijan... i ja bi bio smrknut na njegovom mjestu, nebi se kleberio citavo vrijeme kad me "moji" ne priznaju i nepozeljan sam... :mrgreen:
AleksoMKD

#16185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Mogli su Jamieu napraviti saku od dragonglass-a pa da samara oko sebe.
tuzlak1212

#16186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

AleksoMKD wrote:Mogli su Jamieu napraviti saku od dragonglass-a pa da samara oko sebe.
Saku sa spicastim prstima :lol: :lol: :lol:
pici

#16187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

mogao je neki bodez ili mac da mu napravi Gendri, mada ova zlatna saka mu vise dodje ko neki stit... sad kad ispadne da jedino zlato moze ubiti NK et ga Jamie heroj :mrgreen:
pici

#16188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

hadzinicasa wrote:

This. bas i ja kontam. Lik koji je toliko bad things uradio na pocetku i tokom serije i izrastao iz bahatog zlikovca u respektabilnog casnog covjeka... mozda najkompleksiniji lik u citavoj seriji.
John vala, koliko god sam ga voljela, sad kad nabaci onu svoju pacenicku facu.... tacno mi dodje da ga tresnem necim.

evega samo zate :mrgreen:

Image
Juliuscezar

#16189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Kako je zavrsio transformaciju red je da pogine. Jaime out u ponedjeljak
pici

#16190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

meni ono sa Jonom i njegovo pacenickom facom zabrinjava... nesta ce se desiti kod debla, neko ce zaginut
Juliuscezar

#16191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:meni ono sa Jonom i njegovo pacenickom facom zabrinjava... nesta ce se desiti kod debla, neko ce zaginut
ma ispast ce da je pokolj ispod zidina totalno nebitan , a WW ce nekako podzemno ili na drugi nacin stici do Stabla
pici

#16192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

bhnapoleon1 wrote:
pici wrote:meni ono sa Jonom i njegovo pacenickom facom zabrinjava... nesta ce se desiti kod debla, neko ce zaginut
ma ispast ce da je pokolj ispod zidina totalno nebitan , a WW ce nekako podzemno ili na drugi nacin stici do Stabla

pa to je i Brann potvrdio, NK je prioritet trooki gavran, da se obrise svako sjecanje na ljude onda moze ici polako po svijetu i klat... i Sam je potvrdio da je on NK prvo bi poceo od Branna... klopka za djenerala sto su napravili odbice im se od glavu, platice skupu cijenu...
Juliuscezar

#16193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma izgleda mi plan prejednostavan, ono ostavili smo bogalja sa u najboljem slucaju 200-300 ljudi i cekamo da iskoristimo zmajeve. Nema teorije da upali tako jednostavno
pici

#16194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

pa i nece, zakomplikovat ce se... mislim da ce NK njima napraviti zvrcku...

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#16195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

sta konkretno znaci "brisanje sjecanja na ljude" ako ubije trookog gavrana?
pa mislim ako mrtvi pobjede ionako nece biti nikog da se sjeca tako da ne znam sta u realnosti to znaci.
hadzinicasa

#16196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hadzinicasa »

pici wrote:
hadzinicasa wrote:

evega samo zate :mrgreen:

Image
E fala ti :lol:
Coconut

#16197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

karanana wrote:sta konkretno znaci "brisanje sjecanja na ljude" ako ubije trookog gavrana?
pa mislim ako mrtvi pobjede ionako nece biti nikog da se sjeca tako da ne znam sta u realnosti to znaci.
Mozda zeli da izbrise o sebi svu historiju jer Bran zna sta je on bio prije. Mozda je to neka njegova slabost i nacin da ga ubiju :-? Da mu izvade onak dragonglass iz prsa.
omar little

#16198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

banalno i povrsno se odnose prema tom objasnjavanju ciljeva najt kinga, ali gavran ima u posijedu kolektivno ljudsko sjecanje i znanje. cak i da na neki nacin nekad ljudi uspiju zazivijeti opet, bez njega su izolirani incident a ne kontinuitet ljudske rase.
Lakat Jebić

#16199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

o tome ja pricam i nerviram ljude ovdje :D to su provukli u 25 sekundi. otprilike koliko i na scenu gdje tormund pije iz roga i saljeva mu se niz bradu
pici

#16200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Coconut wrote:
karanana wrote:sta konkretno znaci "brisanje sjecanja na ljude" ako ubije trookog gavrana?
Mozda zeli da izbrise o sebi svu historiju jer Bran zna sta je on bio prije. Mozda je to neka njegova slabost i nacin da ga ubiju :-? Da mu izvade onak dragonglass iz prsa.
Brann je rekao da ne zna kako da ga ubiju kad su ga pitali mozeli vatra zmaja da mu naudi... da zna rekao bi im to odmah... kolko sam skontao iz iterakcije Branna i Sama, zeli da izbrise ljudsku istoriju jer ga trooki gavrani podsjecaju sta je nekad bio tj covjek i to mrzi... on je stvoren da unisti ljudski rod, medjutim djeca sume su se prejebala pa su vidjeli da su stvorili monstruma koji mrzi sve sto je zivo a najvise ljude pa zbog toga mu bran je trn u oku, ne zeli sjecanje da je nekad bio ljudsko bice.
Post Reply