Ne kontam? Ne vjeruješ mi da je došla decembarska?Nexus2 wrote:Ajd ne seri......čekam isporuke od 11.11. a ti se klinčiš sa decembarskim da su stigle i kontaš sad ce i januarska ubrzo......undefined007 wrote:Jučer stigao jedan item naručen 7.12, čekam još jedan sa istim datumom narudžbe i još 4 ali poslije NG su naručeni.
Ne treba naručivati krajem januara do sredine februara ništa iz Kine jer imaju ovu Novu godinu pa mi se moglo baš odužiti.![]()
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- undefined007
#16176 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
hava123
#16177 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima 4 slova na početku ostalo su brojevi.Mehemed wrote:Nije, to nije pravi tracking broj, to je gatanje, ako nema dva slova na početku i dva na kraju onda ga možeš okačiti mačku o rep. Tek kada piše na stranici BH Pošte da je stiglo u BiH tada si siguran/sigurna da je stiglo u BiH, u svakom drugom slučaju je gatanje.hava123 wrote:Na stranici za praćenje, http://www.17track.net piše:
2017-12-26 23:00 Bosnia-Herz., Item Arrived at Bosnia-Herz.
a na stranici http://www.posta.ba/track kad ukucam TN nema ništa.![]()
Jel to došlo u BiH ili ne?
Nekad prošle godine isto mi ništa nije pokazivalo preko TN BiH pošte al je điđa došla, pratio sam preko www.17track.net i dobivao na mejl obavijesti.
Naručeno sredinom novembra. Rok isporuke 06.01.2018.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#16178 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Taj tracking možeš slobodno računati da ga nemaš jer je to samo nagađanje a ne tracking broj. Oni predpostavljaju da je stiglo u BiH, ali ne mogu to potvrditi sa sigurnošću.
- BAN___KAI
#16179 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj joj neuspješno sam pokusavao 100 puta kupiti nešto preko Ebay, ali mi stalno izbacivalo error.
Sad zvao banku i kazu da je limit 20 dollara maximalno koliko mogu potrošiti
A ja htio potrošiti 160 Dollara
Koristim Bbi mastercard a kazu mi da moram kod njih uzeti Debitnu karticu i da novac mora biti na paypal racunu
Eh sad imam Unicredit Visa electron karticu. Mogu li s njom placati preko Ebay paypala?
Sad zvao banku i kazu da je limit 20 dollara maximalno koliko mogu potrošiti
Koristim Bbi mastercard a kazu mi da moram kod njih uzeti Debitnu karticu i da novac mora biti na paypal racunu
Eh sad imam Unicredit Visa electron karticu. Mogu li s njom placati preko Ebay paypala?
- kloniran
#16180 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
moze, nije mi jasno sto im je tako mal limitBAN___KAI wrote:Joj joj neuspješno sam pokusavao 100 puta kupiti nešto preko Ebay, ali mi stalno izbacivalo error.
Sad zvao banku i kazu da je limit 20 dollara maximalno koliko mogu potrošitiA ja htio potrošiti 160 Dollara
![]()
- BAN___KAI
#16181 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kloniran wrote:moze, nije mi jasno sto im je tako mal limitBAN___KAI wrote:Joj joj neuspješno sam pokusavao 100 puta kupiti nešto preko Ebay, ali mi stalno izbacivalo error.
Sad zvao banku i kazu da je limit 20 dollara maximalno koliko mogu potrošitiA ja htio potrošiti 160 Dollara
![]()
Pa da bi naplatili još jednu karticu. Lopovi svugdje
Pa citao sam po klixu i neki kazu da taj Electron moze a nekima ne moze. Cak kao i u banci kazu da ne moze. Sad cu ih ja nazvati.
Nisam tu karticu koristio 2 godine. Valjda još radi
-
papebih
#16182 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Iskreno, to je ok kod bbi. I ja sam popizdio kad sam tek vidio da imaju limit. Ipak, kupim tu karticu koja kosta 10 KM i vrijedi dvije godine. Sad preko mbanking prebacujem koliko zelim sredstava na tu prepaid karticu i miran sam. Na ovaj nacin si zasticen, glavni racun je siguran, ovamo po potrebi nabacujes sredstva i uzivas. Jos nisam naisao na servis gdje su mi odbili tu prepaid karticu.BAN___KAI wrote:Joj joj neuspješno sam pokusavao 100 puta kupiti nešto preko Ebay, ali mi stalno izbacivalo error.
![]()
-
Mehemed
#16183 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stiže čitač memoijskih kartica naručen 23.12. (samo 14 dana), a imam tri stvari koje čekam 32, 33 i 45 dana. Uvijek novije narudžbe stižu prije starijih...
-
los_trip
#16184 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozz
Zadnji mjesec dana imam problem kad hocu da platim nesto preko paypala na ebayu ,ne mogu da pristupim racunu a preko kartice kupovina prolazi ?
Zadnji mjesec dana imam problem kad hocu da platim nesto preko paypala na ebayu ,ne mogu da pristupim racunu a preko kartice kupovina prolazi ?
- skafiskafsnjak
#16185 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi, pokusavao kupiti onaj power bank pa ne salju ... citao sam nesto oko baterija, da su zabranili.
Al izaberem npr Njemacku, pise da salju . Jel to nesto do nas ili .... ?
-
AkumAone
#16186 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Izgleda da sve posiljke sa GearBest-a poslane Netherlands Post Registered kontrolisu na carini. Tako da odmah ustekate three fiddy; ili pare za carinu.
-
kazo
#16187 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Do nas jeskafiskafsnjak wrote:Ljudi, pokusavao kupiti onaj power bank pa ne salju ... citao sam nesto oko baterija, da su zabranili.
- w0rld
#16188 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koja vrsta baterija je zabranjena, nisam u toku sa tim ?kazo wrote:Do nas jeskafiskafsnjak wrote:Ljudi, pokusavao kupiti onaj power bank pa ne salju ... citao sam nesto oko baterija, da su zabranili.
Al izaberem npr Njemacku, pise da salju . Jel to nesto do nas ili .... ?odavno su zabranjene baterije. Cinimi se da sam negdje procitao da su Hrvatskoj ukinuli tu zabranu.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#16189 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da su sve, znam da kod nas ko naručuje bateriju za HP laptope, dobije link za samostalnu narudžbu od HP-a, izađe ga duplo jeftinije nego preko nas kao ovlaštenog, dok te Bošnjo odere carinama i maržama lakše je sam sebi naručit
-
edossbest
#16190 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi jal vama kasne paketiti kod mene jedan zaglavio na carinu 03.01.2018 08:14:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb) ne mice se.. sad dali je do guzve ili sta je u pitanju neznam imal kod vas problema ?
-
Concord
#16191 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vjerovatno loša sreća, meni danas paket ušao i izašao za manje od 2 sata.edossbest wrote:Ljudi jal vama kasne paketiti kod mene jedan zaglavio na carinu 03.01.2018 08:14:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb) ne mice se.. sad dali je do guzve ili sta je u pitanju neznam imal kod vas problema ?
08.01.2018 09:58:28 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
08.01.2018 11:48:24 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ
-
Mehemed
#16192 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Razlika je što je njegova pošiljka na carini a tvoja nije, te dvije promjene na trackingu nisu vezane za carinu a ona njegova jest.Concord wrote:Vjerovatno loša sreća, meni danas paket ušao i izašao za manje od 2 sata.edossbest wrote:Ljudi jal vama kasne paketiti kod mene jedan zaglavio na carinu 03.01.2018 08:14:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb) ne mice se.. sad dali je do guzve ili sta je u pitanju neznam imal kod vas problema ?
08.01.2018 09:58:28 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
08.01.2018 11:48:24 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ
- Socijalac_SA
#16193 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I meni je zaglavilo na carini od 03.01.edossbest wrote:Ljudi jal vama kasne paketiti kod mene jedan zaglavio na carinu 03.01.2018 08:14:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb) ne mice se.. sad dali je do guzve ili sta je u pitanju neznam imal kod vas problema ?
- insaneinthebrain
#16194 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel neko narucivao parfem preko ebaya. Cijena bi bila oko 40 KM. Hoce li biti kakvih dodatnih troskova 
-
edossbest
#16195 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zovem carinu citav dana preko 20 puta i samo zvoni 10 tak sec i prebaci pocne da krci skine kredit i tako svaki put.. ja stvarno neznam koji je vrag sa ovom drzavom nista neradi kako treba sta god da radis samo gledaju kako da te prevare, kako da ti udare taxe ..ovde treba da se baci jedna nuklearna da se rijesi ovo jebeno stanje jednom i zauvijek..Socijalac_SA wrote:I meni je zaglavilo na carini od 03.01.edossbest wrote:Ljudi jal vama kasne paketiti kod mene jedan zaglavio na carinu 03.01.2018 08:14:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb) ne mice se.. sad dali je do guzve ili sta je u pitanju neznam imal kod vas problema ?
-
Mentha_Piperita
#16196 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da li se neko susretao sa situacijom, nije kupovina na e-buy, vec sa starnice prodaje obuce:
- narucene tene Nike (nismo mogli naci nigdje drugo taj model) sa web stranice, sjediste u Poljskoj
- stigao potvrdni mail narudzbe, skinuti novci sa Visa kartice - onako kako je u ponudi
- od 27.12. nije dostavljen na mail nikakav podatak je li narudzba poslana
- na njihov mail (ostavljen kao kontakt) niko danima ne odgovara
- na stranici pise da je rok za dostavu 10-15 radnih dana
Ako tene ne stignu do kraja mjeseca, moze li se ikome prijaviti ova stranica kao prevara, ikome u EU ili Poljskoj?
Znam da je kupovina bila rizicna jer nije placanje preko paypal.
Hvala.
- narucene tene Nike (nismo mogli naci nigdje drugo taj model) sa web stranice, sjediste u Poljskoj
- stigao potvrdni mail narudzbe, skinuti novci sa Visa kartice - onako kako je u ponudi
Ako tene ne stignu do kraja mjeseca, moze li se ikome prijaviti ova stranica kao prevara, ikome u EU ili Poljskoj?
Hvala.
- holowey
#16197 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
svojoj banci...prijavis reklamaciju na transakcijuMentha_Piperita wrote:Da li se neko susretao sa situacijom, nije kupovina na e-buy, vec sa starnice prodaje obuce:
Hvala.
-
Mentha_Piperita
#16198 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
holowey wrote:svojoj banci...prijavis reklamaciju na transakcijuMentha_Piperita wrote:Da li se neko susretao sa situacijom, nije kupovina na e-buy, vec sa starnice prodaje obuce:
Hvala.
Hvala ti, odlicna ideja,
-
edossbest
#16199 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pisi propalo ako je islo direktno sa karticomMentha_Piperita wrote:holowey wrote:svojoj banci...prijavis reklamaciju na transakcijuMentha_Piperita wrote:Da li se neko susretao sa situacijom, nije kupovina na e-buy, vec sa starnice prodaje obuce:
Hvala.
Hvala ti, odlicna ideja,onda bi oni prijavili taj racun na koji je prebaceno?
-
Mentha_Piperita
#16200 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije problem, otpisali smo, nego me zanima da barem prijavim prevaru.edossbest
Pisi propalo ako je islo direktno sa karticom