IRAN

Post Reply
sarajevoxxxx

#16176 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:A obzirom da te jako zanima moja ličnost, te da očito nemaš ništa drugo ponuditi osim jadnih podvala...
:shock:

Stari... NIKAD, ali NIKAD se nisam bavio ličnošću forumaša, ničijom pa ni tvojom. Apsolutno nikad, ni javno ni tajno. Interesuje me šta ljudi pišu, na to se referiram a ne na ličnost ili mahalsko pitanje "ko se krije iza nickova". Šta više, ne jednom sam napisao da apsolutno vjerujem sve što pišeš o sebi (maloljetni borac, hafiz, student u Jordanu, otac, vlasnik firme...) i to je sve. Ja ni u snu nisam lik iz te tvoje priče.

Što se tiče "podvala", ono su tvoji upisi iz vremena (2013-a) kada je i ISIL bio "opozicija" u očima njihovih tvoraca, u očima Zio-USA-Wahhabi osovine. Uostalom, oni (franšize AQ i ISIL) su njihova arapska i muslimanska inačica Blackwater/Academi-ja. Znam da je nezgodno što su se morarli odreći svoje tvorevine (makar javno, u Siriji više, u Iraku manje, a u Jemenu ih DEBELO PLAĆAJU i danas) pa su se ljudi kao ti našli u nezgodnoj situaciji. Ali, ja sa tim nemam ništa, žali se njima, a ne meni.

Ukratko, ne interesuje me tvoja privatnost, nikad se tim nisam bavio, a upisi su tvoji, što si sam potvrdio, više puta.

Doviđenja i prijatno.
Ja sam samo opet ponovio ko sam, šta sam, moj odnos prema fašizmu, ko mi je porodica, odakle sam, kakav mi je bio život, kakvi su mi stavovi danas i kakvi su bili prije dvadeset godina. Ja sam na ovom forumu od 2003. svako se može uvjeriti kakvi su mi stavovi.

Ja svoje stavove ne krijem, vrlo sam jasan, ponosan sam na njih :-) osudio sam nasilje Isila, u Siriji smatram samo režim odgovornim za rat i to je to.

Uostalom u Siriji je režim odgovoran za preko 90 % nasilja ili masakara, zajedno sa Rusima počinili su oko 95% svih zločina u Siriji po pisanju SNHR-a. Ja sam rekao da ne osuđujem Isil za rat (ta organizacija nije ni postojala 2011.) a ne da ne osuđujem zločine i sve ono što sa sobom nosi, kao što mi ti i Salik podvaljujete. Cijeli svijet vidi da su arapska društva zatucana, nema te propagande koja to može uljepšati i svaliti sve na radikale i njih okriviti za nasilje. Kada jedan tim konstantno gubi mijenja se ponekad i trener. U arapskom svijetu za poraze ekipe ne krive ni igrače ni trenera. 50 godina su im uvijek drugi krivi. Već sam ti rekao nekoliko puta, to što ti pričaš, to isto se govorilo sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Tu priču je znao napamet svaki arapski ambasador, lokalni političar . Nismo mi ništa krivi, za sve je kriv Izrael. Selefije, vehabije, džihad...

Problem Sirije je ogromna korupcija, strašna diktatura, bio sam u Siriji znam o čemu govorim. Mafijašu ne treba zavjera da mu napraviš problem. Mafijaš je sam po sebi problem, ubica ne može biti fin pa da ga neko pokvari sa zavjerom nekih kapitalista sa zapada. Ubica je prvo ubica, koga briga za zavjerom, katarskim gasovodom, velikim Izraelom. Želiš da se riješiš ubice, mafijaša, okova i to je to.
Kaligrafija

#16177 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

Cheli dobro nam dosao ponovo, ali sta razglabas sa njim, on ne moze da pojmi nesto sto se zove razlog i uzrok...on samo vidi momentalno...! Jeste pobije mafijas nekom porodicu, ali sta ima veze, sto su ti mafijasi prije toga njemu pobili porodicu...ma nema veze...trebao je samo okrenuti drugi obraz i udri i sacekati takarenje na kolac...to sto je neko zelio da ih stavi u jedan sistem duznickog ropstva, pa kad su rekli ne, tom sistemu, onda su mu upali u zemlju, da mu stave sami okove, a on se priklonio jednom drugom sistemu i protjerao ove prve...koji je sistem bolji, vrijeme ce pokazati...to sto su neandertalci upali civilizovanom svijetu na vrata, nema veze...i onda kad im je on da izvinu ljudi, jebo mater, on onda kriv...sto su cackali mecku u picku...!?! Eh kurko, sad kad gube plac, trebali su se bolje pripremit...! Jos ti urotnici, otvorise sirom vrata Rusima na BI, tek ce sad da bude sranja, ameri vojnu bazu naprave, ruje bazu naprave, jos ce zemalja da upadne u mrak zbog igre cionista i mracnjaka Sauda, i svih ostalih jebivjetara ukljucenih u ovo...a zna se veoma dobro da je krajnji cilj bio Iran, pa dobise Iran u komsiluk, pa sad kmeee daj Iranu sankcije i pomakni ga od nas makar na 80 kilometara, kad vec nece da odu...aBd i Sirija i Jemen ce se skroz osloboditi, pa onda arapsko proljece neka pocne gdje i treba u Arabiji bez Sauda i Palestini bez cionista...! A ovaj sarlatan, satro legalista, neka pripovijeda bajke... !
Granica prema cionistima zatvorena, nema vise tajnog naoruzavanja, sljedeca stanica granica sa Turskom i vozda Idlib i Afrin, onda mirna reintegracija Kurda u Siriju i kraj...onda smirivanje tenzija u Iraku i rjesavanje Jemena, samo da izdrze dovoljno dugo, a hoce aBd...i onda kraj u kuhinji gdje je kuhanje i pocelo aBd...!
insomnia78

#16178 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

:lol:
al sve uz bozju pomoc i odobrenje :lol:
Kaligrafija

#16179 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

insomnia78 wrote::lol:
al sve uz bozju pomoc i odobrenje :lol:
InshAllah...! :thumbup: :D
Haman2

#16180 Re: IRAN

Post by Haman2 »

Jedina islamska zemlja koji navodni antifasisti nisu politiucki ili vojno okupirali. Ako negdje pocne novi i ozbiljniji rat, Iran bi mogao biti centar tih zbivanja. Kakve ce bit posledice za svijet ostaje da vidimo.
Kikibombona

#16181 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Tzv. Irak uvodi sankcije tzv. Iranu. :lol:
Iranian traders: Iraqi government has started blocking importing Iranian goods to the country starting from today.
https://twitter.com/AlhurraIraq/status/ ... 9983791104

Hajder al-Abadi je rekao da mu je veoma zao radi svega, da se nada iznalazenju rjesenja, da je Iran prijatelj Iraka, ali da se oni jednostavno ne mogu mijesati u taj sukob i da moraju brinuti o svojim interesima. U prevodu, kako Amer kaze, tako ce biti.

Iran je ranije iskljucio struju Iraku radi duga veceg od milijardu dolara. To je dovelo do masovnih demonstracija i anti-iranske histerije u siitskim predjelima Iraka.

Ko drugom jamu kopa...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16182 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

opetovano kršenje pravila, vrijeđanje... ovaj put malo duži period.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Maystor

2 mjeseca
pirpa

#16183 Re: IRAN

Post by pirpa »

Kikibombona wrote:Tzv. Irak uvodi sankcije tzv. Iranu. :lol:
Iranian traders: Iraqi government has started blocking importing Iranian goods to the country starting from today.

Hajder al-Abadi je rekao da mu je veoma zao radi svega, da se nada iznalazenju rjesenja, da je Iran prijatelj Iraka, ali da se oni jednostavno ne mogu mijesati u taj sukob i da moraju brinuti o svojim interesima. U prevodu, kako Amer kaze, tako ce biti.

Iran je ranije iskljucio struju Iraku radi duga veceg od milijardu dolara. To je dovelo do masovnih demonstracija i anti-iranske histerije u siitskim predjelima Iraka.

Ko drugom jamu kopa...
Risto Đogo je mala maca za tebe Kike...
mirsek

#16184 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:Tzv. Irak uvodi sankcije tzv. Iranu. :lol:

Ko drugom jamu kopa...
:?
:roll:
:thumbup:
Ko drugom jamu kopa, njemu ostaju duzni miljarde maraka. :skoljka:
Ne kontam Irak, imaju nafta na bacanje a tesko im platiti Iranu dug u trenucima kad je ovima svaka marka vazna zbog americkih sankcija.
Kikibombona

#16185 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

pirpa wrote:Risto Đogo je mala maca za tebe Kike...
Risto je lazov, Kiki nikad nista nije slagao.

Kao sto kaze dr. sejh Elvedin Pezic: 'ako te istina boli, obIsi se, sta ti ja mogu'. :D

Kruze spekulacije, plasirane od strane Pehlavijevaca, da ce naredni predsjednik Irana biti zloglasni Kasim Sulejmani, lider elitnih Kuds snaga u sklopu Iranske revolucionarne garde, koja se nalazi na americkoj listi teroristickih organizacija. Amerika je Kasima Sulejmanija oznacila kao teroristu i najopasnijeg covjeka Bliskog istoka...
As I explained many times in the past, both #Khamenei & #Rouhani have agreed to appoint #IRGC's Quds Force commander, #QasemSoleimani as next president of #Iran's Islamic Regime. During his presidency, center of power will shift gradually from Khamenei to #IRGC leadership council
Image

Iranci ogorceni radi sankcija koje im uvode siitska braca iz Iraka, po nalogu Amerike. :lol: Svi se oni na kraju balade moraju sageti Uncle Samu :izet:
Former Iranian Interior Minister: "I said before that we should never prevented disintegration of #Iraq." -- This comes after Iraqi government decided to abide by US sanctions on
Image

Iran moli Kurde da ne zatvaraju granicu, a prvi su je zatvorili nakon kurdistanskog referenduma. :D Ko drugom jamu kopa...
After the #KurdistanReferendum Iran did close its borders with us, now they want us not to close our border on them! this is the irony about politics and how things change unexpectedly.
Afganistanci masovno napustaju Iran. Kazu, rijal ne vrijedi nista, ne mozemo prezivjeti od plate, vise mozemo zaraditi u Afganistanu... Renomirane svjetske firme napustaju Iran. U svjetlu novih sankcija, kojima Amerika planira ograniciti izvoz nafte, Iran porucuje da imaju vojnu silu kojom to mogu sprijeciti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lira ode pm, propada iz minute u minutu. Ako se Erdogan ne sagne gospodinu Donaldu Trampu, gotovi su. Lira 5.7, Americke diplomate kazu da ide na 7, veoma brzo. Investitori su sve vise uplaseni, jos malo pa radi propasti lire nece imati nikakve prihode. Za to vrijeme Erdogan kaze da na svojoj strani imaju Boga koji je jaci od dolara. :cry: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#16186 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote: :?
:roll:
:thumbup:
Ko drugom jamu kopa, njemu ostaju duzni miljarde maraka. :skoljka:
Ne kontam Irak, imaju nafta na bacanje a tesko im platiti Iranu dug u trenucima kad je ovima svaka marka vazna zbog americkih sankcija.
Iraku je jos vaznija.

Zaboravljas da je Irak porusen, da milioni Iracana zive u satorima. Njima treba 100 milijardi dolara da obnove poruseno. Otkud im? Ako se ne pobrinu za sunite koji su ocajnoj poziciji, nece proci dugo prije nego izbije novi rat. Siromastvo i besperspektivnost su generatori terorizma.

Irak nema dinara da ulozi u obnovu zemlje. Mole Ameriku, Saudiju i ostale za pomoc. Hajder al-Abadi posteno kaze da nemaju novac.

Od iracke nafte bi moglo zivjeti 10 miliona ljudi, 40 nikako. I to se jasno vidi. Protesti na sve strane, milioni nezaposlenih, nemaju struju i vodu, totalni haos.

Irak je u 10 puta goroj ekonomskoj situaciji od Irana.

Radi se o tome da Iran nema hljeba za sebe kamoli za druge. Puno su se digli, placali milijarde za paravojne formacije odane Teheranu. Sada sve stize na naplatu. Irak im uvodi sankcije zato sto od Irana nemaju nikakvu korist, dok od Amerike i Saudije istu ocekuju i dobijaju.
pirpa

#16187 Re: IRAN

Post by pirpa »

I šta kažeš, šejh Elvedin Pezić :lol:

Ne boli mene istina Kike već tvoje spinovanje na kojem bi ti i Risto Đogo pozavidio ..

Tzv-Irak, tzv- Iran :-)
Kikibombona

#16188 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

pirpa wrote:I šta kažeš, šejh Elvedin Pezić :lol:

Ne boli mene istina Kike već tvoje spinovanje na kojem bi ti i Risto Đogo pozavidio ..

Tzv-Irak, tzv- Iran :-)
Valjda ti je jasno da su granice na BI povlacili evropski okupatori. Sajeks, Piko i ostala bagra. Britansko-francuska kolonijalna bagra je u velikoj mjeri zasluzna za propast Bliskog istoka. Oni su te drzave napravili da nikad ne budu normalne. Sto prije se razmontiraju monstrum tvorevine bice bolje za tamosnje narode.

Vidis Irana i Turske, propadaju slobodnim padom. Nemoguce je prosperirati u regionu punom podjela i mrznje. :idea: :idea:
pirpa

#16189 Re: IRAN

Post by pirpa »

A ti sigurno imaš neki plan uređenja BI, Kurdistan do Tokija :mrgreen:
Kikibombona

#16190 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Iranski parlamentarac: Irak treba platiti Iranu 1.100 milijardi dolara ratne odštete
Zastupnik u iranskom parlamentu Mahmoud Sadeghi pozvao je danas (9.8.2018) iransku vladu da traži od Iraka isplatu 1.100 milijardi dolara na ime nadoknade za ratne štete prouzrokovane iračko-iranskim ratom koji je trajao osam godina.

Sadeghi je na svom Twitter profilu napisao: “Na temelju Rezolucije 598 UN-a iranska vlada ima pravo na 1.100 milijardi dolara od Iraka na ime naknade za direktnu ratnu štetu koju je uzrokovao rat protiv Irana.

Iranska vlada je prolongirala taj svoj zahtjev iz obzira prema iračkom narodu koji prolazi teško razdoblje, a sada iračka vlada podržava nepravedne sankcije protiv iranskog naroda, umjesto da isplati odštetu.”

Irački premijer Abadi izjavio je u srijedu da njegova vlada ne odobrava nove američke sankcije Iranu, ali da ih se njegova vlada mora pridržavati radi interesa iračkog naroda.
Buuuuaaaaahhahahahhahahahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sve ce doci na naplatu.

Kako im sija Arapi spustise laganini, izlevatise ih kao najvece debilcine. :izet: :D Jos im struju nisu platili.

Svi ce oni povaditi oci jedni drugima sada kada ih dzukela nema za sta ujesti. A bas su se bili uskrcili. Veliki Uncle Sam ih malo pustio, da utakmica bude zanimljivija, pa ih sada gaze rukama i nogama.
Kikibombona

#16191 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Zestoke borbe kurdskih Peshmergi (stranke KDPI i PAK) sa Iranskom revolucionarnom gardom.

Epilog za sada...

- 17 ubijenih pripadnika IRGC
- 10 ubijenih Peshmergi i dva zarobljena

KDPI na zvanicnom tviter nalogu
PDKI
‏Verified account @PDKIenglish

Heavy clashes erupted between Kurdistan’s #Peshmerga Forces and #Iran’s terrorist #IRGC at 01:00 outside Shno (Oshnavie) in eastern (Iranian) #Kurdistan. The clash lasted for 5 hours and according to initial reports 12 IRGC terrorist were killed. #Twitterkurds #Rojhelat #PDKI
Vec mjesecima traju zestoke borbe sa dosta zrtava na obje strane...
Kikibombona

#16192 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Buuuuuaaaahaaaaahaaahaaahaaahaaa :lol: :lol: :lol: :lol:
One could say Trump’s Iran policy is already working. Tension between Iran & Iraq is the highest in over a decade, due to Baghdad’s compliance with the re-imposed sanctions. Iran accuses Iraq of betrayal. Iraqi PM cancels trip to Tehran. Add anti-Iran chants at southern protests.
Pozdrav za drustvo u Mula Sadri i Ibn Sini. :gunjastajl:

Abadi otkazao posjetu Iranu, rekli mu da nije pozeljan. :bih: :thumbup: :lol: :lol:

Pravi tukjas, to mu je hvala, zabi noz u ledja kada je najpotrebniji. Sta kazu na ovo siitske apologete sa foruma? :lol: Nije dzaba Irak pokudjen i proklet za razliku od blagoslovljenog Shama. Sinovi Kufe i Kerbele izdase bracu Perzijance kao sto su izdali Husejna. :(

Evo gdje Iran izvozi energente. Ako im Amerikanci zaista blokiraju Hormuz, oni su gotovi. To je vjerovatno objava rata jer iranski rezim ne moze prezivjeti bez prodaje nafte.

Image

Za to vrijeme, patriotske snage u Iranu pozivaju na jedinstvo...
Interesting proposal by PJAK to the other Kurdish opposition groups fighting against Iran: change is happening & we need to be prepared, let’s form a united front to avoid infighting and strengthen our hands to secure gains that Kurds deserve in a new Iran
Poznato je da su kurdske stranke u Iranu posvadjane. PJAK sada poziva na jedinstvo. Ranije su to ucinili Komala i PAK. Dakle, tri od velike cetiri kurdske stranke zele jedinstvenu komandu. Jos da pristane KDPI i to je to.
handžar88

#16193 Re: IRAN

Post by handžar88 »

Sledece godine Salik ljetuje u Neumu
handžar88

#16194 Re: IRAN

Post by handžar88 »

Kiki, cekamo vecernje vijesti iz Irana :meza1:
ioannes

#16195 Re: IRAN

Post by ioannes »

kiki je puko definitivno...on i savoxx su na forumu najveći predmeti šprdancije. koje naslađivanje ...koja analitika. da bog sačuva
basar

#16196 Re: IRAN

Post by basar »

Sjećam se kao juče da je bilo:
"Asad pada za 2 dana, sutra pada Damaska, Asad u avionu, Asad pobjegao u Teheran. Irak pao, Isil zauzima Bagdad" itd itd.

Sad evo čitam:
Iran na koljenima, Iran se raspada, Iran u kolapsu itd.

Polahko ljudi, zar vam nije dosta?
Zar niste naučili ništa do sad?
sekerbay

#16197 Re: IRAN

Post by sekerbay »

Kikibombona wrote:Ako im Amerikanci zaista blokiraju Hormuz
Time su objavili rat Kini.
Kikibombona

#16198 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

basar wrote:Sjećam se kao juče da je bilo:
"Asad pada za 2 dana, sutra pada Damaska, Asad u avionu, Asad pobjegao u Teheran. Irak pao, Isil zauzima Bagdad" itd itd.

Sad evo čitam:
Iran na koljenima, Iran se raspada, Iran u kolapsu itd.

Polahko ljudi, zar vam nije dosta?
Zar niste naučili ništa do sad?
Niti sam pisao da je Asad u avionu, niti pisem da je Hamnei u avionu.

Jedino i samo prenosim cinjenice. Siitska vlada u Bagdadu je uvela sankcije Iranu. Iran je zbog toga bijesan. Radi tenzija Hajder al-Abadi je otkazao posjetu Teheranu.

Ovo su sve cinjenice, koje se vama mogu svidjati ili ne svidjati.
stakasa

#16199 Re: IRAN

Post by stakasa »

Francuski Total se povlaci iz vec dogovorenih poslova a umjesto njih ulazi kineski CNPC. Chelli, komentar...
Kikibombona

#16200 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Zvanicni profil Centralne komande americke vojske. Izgleda da su Kasima Sulejmanija oznacili kao novog Osamu bin Ladena i najvecu prijetnju americkim interesima na BI.
U.S. Central Command
@CENTCOM
“It is clear to me that Qasem Soleimani and the IRGC Quds Force is at the heart of an expensive and expansive campaign of malign activity in the region, including in Syria, Iraq, Lebanon, Bahrain and Yemen.

Those malign and destabilizing activities threaten regional security and stability and are not in the best interest of the Iranian people.” - General Votel
Post Reply