Bilo ko da je sarađivao, imao je interes da projekat zaživi. Ima jedan, jedini izuzetak. Koi ?mehoxy wrote: ↑28/03/2022 20:55To dokaz ? srbi slazu kad zinu.Hrmpallier wrote: ↑28/03/2022 00:56
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stav ... jne-tajne/
Žvakali smo mi haubicu i prežvakavali do u beskraj. Ja sam naveo da je na razvoju Končarevog tramvaja bilo angažovano oko 300 inžinjera, i ustvrdio da bi za haubicu trebao sličan broj, ali preko toga se prešlo. Nisam nikakav konstruktor haubica e da bi bio neki autoritet u tom smislu, ali jasno je da treba koja stotina ljudi. Barem.
Ako neko iz sve snage želi da vjeruje da se sa ovim našim mizernim inžinjerskim kapacitetima može dizajnirati samohodna haubica (uz samu haubicu koja se proizvodila i uz kupljeni kamion) neka vjeruje. To je njegovo demokratsko pravo, ali ja bih mu preporučio da prvo odraste, pa onda vjeruje u čuda.
Isto tako, ako neko misli da će pljuckanjem po komšijama (kakvi su - takvi su) uzdići naše sposobnosti u oblasti IN, opet, na volju mu. Ja ne vjerujem.
Nismo mi to ni morali raditi vlastitim mizernim kapacitetima (ako su uopste mizerni), mogli su pomoci npr. turci.
Inače je tu sve mutno. Drži se u tajnosti ko je dizajnirao (zašto, famozna "vojna tajna"
Ono što se zna je da mi smo mi jako, jako daleko od kapaciteta za jedan, i puno manji projekt, i drugo, da je stvar zapela. Jedino što je nejasno je da li je stvar zapela privremeno ili trajno.
Sva je prilika da za ovu ujdurmu važi ona narodna:
" Od koga je, i dobro je. Za koga je, još je bolje ".