Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
suspect_zero

#16176 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

liyf wrote: 12/07/2024 02:35
Peacean wrote: 11/07/2024 16:52 Hebem ti vrućinu, završim trening ko da sam iz bazena izašao. Šta je dobro za nadoknađivanje elektrolita izgubljenih znojenjem?
najlaške ti je nasut kuhinjsku sol u vodu koju piješ, oko 8-10g soli za 1l vode i lagan si, ako ne misliš na supplements
Previše je ovo grama soli, ne izgubiš ovoliko soli dok vježbaš nema šanse a unijeti ovoliko je previše i opasno.
Imate ORS kao šumeće a i one kesice okus malina 5 kom u pakovanju.
liyf

#16177 Re: Teretana

Post by liyf »

suspect_zero wrote: 11/08/2024 01:30
liyf wrote: 12/07/2024 02:35
Peacean wrote: 11/07/2024 16:52 Hebem ti vrućinu, završim trening ko da sam iz bazena izašao. Šta je dobro za nadoknađivanje elektrolita izgubljenih znojenjem?
najlaške ti je nasut kuhinjsku sol u vodu koju piješ, oko 8-10g soli za 1l vode i lagan si, ako ne misliš na supplements
Previše je ovo grama soli, ne izgubiš ovoliko soli dok vježbaš nema šanse a unijeti ovoliko je previše i opasno.
Imate ORS kao šumeće a i one kesice okus malina 5 kom u pakovanju.
ja već dva-tri mjeseca stavljam ovoliko gdje god idem, bilo trening, šetnja ili nešto drugo i ništa mi nije. Mislim da cak negdje ima i naucno istrazivanje al nmg sad traziti iskreno

a šumeće tablete funkcionišu isto onoliko koliko čovjek u njih vjeruje. Bilo minerali, vitamini ili nešto za rehidrataciju
suspect_zero

#16178 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Ne znam,govoriš o gramima pa mi o nekako previše , moguće da ja griješim :)
Naslovnica

#16179 Re: Teretana

Post by Naslovnica »

vaučer wrote: 09/08/2024 11:22
Hendrix wrote: 09/08/2024 10:27
Meni je vise problem generalni umor nego sad da je misic nespreman za dizanje. Mogu prsa dizat bench ali ja se osjecam ko lignja smoren. Jednostavno citav dan na poslu mentalni i fizicki umor onda jos teretana, nisam mogao podnijeti sve i skonto sam da samo teglim bezveze i stojim u mjestu. Nisam neku razliku primjetio kad sam smanjio volume, mozda nije 100% optimalni rezim al jbg sto se tice generalnog oporavka odgovara mi.

Budem oko 30min u teretani aktivne vjezbe ali to je bas zajebanih 30min i pokusavam izvuci maksimum iz svake vjezbe.
Ma nema ništa od vježbanja umoran. Razumijem te skroz, ja imam sreću da većinu sedmice radim od kuće pa mogu na pauzi odraditi teretanu. Kad moram u ured i dok se vratim kući - nisam nizašta. Nećeš sigurno izgubiti ništa s 30-minutnim programom 3-4 puta sedmično. Pogotovo ako radiš polako, metodično i ideš na failure. Probaj još ubaciti da svaku sedmicu digneš rep-dva, ili malo kilaže, ili usporiš izvođenje i imaš siguran napredak neko vrijeme.

A jednom ili više puta po grupi - kako možeš. Optimalno je pogoditi dva puta sedmično svaku grupu, ali to zahtjeva prilično agresivan program za koji nema svatko ni vremena ni energije. Sasvim uredno možeš funkcionirati i s jednom sedmično.
Image
:thumbup:
vaučer

#16180 Re: Teretana

Post by vaučer »

Doslovno kao da si stavio moje slike transformacije, samo što ne nosim naočale. 😁
mali_balon

#16181 Re: Teretana

Post by mali_balon »

Dajta kakvu besplatnu aplikaciju za vjezbe sa bucicams...blagodarim
vaučer

#16182 Re: Teretana

Post by vaučer »

Misliš za upisivanje rezultata i to? Ja koristim Strong app, besplatna je, plaćena verzija ti daje opciju da snimiš neograničen broj svojih trening programa. Imaš brdo vježba s opisima i instrukcijama pa si možeš napraviti program.
mali_balon

#16183 Re: Teretana

Post by mali_balon »

vaučer wrote: 29/08/2024 11:26 Misliš za upisivanje rezultata i to? Ja koristim Strong app, besplatna je, plaćena verzija ti daje opciju da snimiš neograničen broj svojih trening programa. Imaš brdo vježba s opisima i instrukcijama pa si možeš napraviti program.
E to...imas pivu...daj mi screen shot ikonice....ako ukucam strong izbaci mi skroz nesta ljievo
vaučer

#16184 Re: Teretana

Post by vaučer »

Izgleda ko plava bućica na tamnoj pozadini. Jesi ikad probao shareati screenshot s iPhonea? Prije doletim u BIH i instaliram ti je sam. 😁
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#16185 Re: Teretana

Post by suad-sarajevo »

mali_balon wrote: 29/08/2024 15:22
vaučer wrote: 29/08/2024 11:26 Misliš za upisivanje rezultata i to? Ja koristim Strong app, besplatna je, plaćena verzija ti daje opciju da snimiš neograničen broj svojih trening programa. Imaš brdo vježba s opisima i instrukcijama pa si možeš napraviti program.
E to...imas pivu...daj mi screen shot ikonice....ako ukucam strong izbaci mi skroz nesta ljievo
https://play.google.com/store/apps/deta ... rong&hl=en
mali_balon

#16186 Re: Teretana

Post by mali_balon »

vaučer wrote: 29/08/2024 17:56 Izgleda ko plava bućica na tamnoj pozadini. Jesi ikad probao shareati screenshot s iPhonea? Prije doletim u BIH i instaliram ti je sam. 😁
Hvala ti, evo suad mi dade link....hvala @suad-sarajevo
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#16187 Re: Teretana

Post by suad-sarajevo »

:thumbup: Sretno.
mali_balon

#16188 Re: Teretana

Post by mali_balon »

Dobra aplikacija hvala jos jednom. Poato sam ogranicen sa opremom ili radim u kamionu ili vani...odabrao sam nekoliko vjezbi,
Tegovi su 5kg..jbga inace radim sa 7,5kg. Hexa tegovi ali nije bilo 7,5 i ovo sam naletio na eksra ponudu 2 kom od 5kg platio 20km kod nas 60km jedan, nebitno. Dakle 5kg, 20x, 3 serije nekako mi ovaj rezim najvise odgovara.
Evo slika vjezbi pa ako imate jos kakvu sugestiju dobrodosla je
merk030

#16189 Re: Teretana

Post by merk030 »

Valjalo bi imati negdje da se koji zgib uradi, ili gume, s njima možeš nešto za leđa jer je to malo kilaže za leđa.
vaučer

#16190 Re: Teretana

Post by vaučer »

A to je mala kilaža za sve osim za lateral raise/ramena. Za sve ostalo je kilaža koja je nedovoljna da aktivira mišiće i bolja mu je opcija raditi vježbe s tijelom kao čučnjeve, sklekove itd.
merk030

#16191 Re: Teretana

Post by merk030 »

vaučer wrote: 06/09/2024 10:10 A to je mala kilaža za sve osim za lateral raise/ramena. Za sve ostalo je kilaža koja je nedovoljna da aktivira mišiće i bolja mu je opcija raditi vježbe s tijelom kao čučnjeve, sklekove itd.
Slažem se, bodyweight je bolja opcija s ovom kilažom.
manuchao91

#16192 Re: Teretana

Post by manuchao91 »

mali_balon wrote: 29/08/2024 11:23 Dajta kakvu besplatnu aplikaciju za vjezbe sa bucicams...blagodarim
Tnenx app ili Heria pro od istog lika su .Mene se preporodile svaki dan skoro vjezbam
Lik je bas poznat u USA ima na youtube video clipove sa svojim treninzima ali ja koristim dvije njegove app i prezadovoljan sam
mali_balon

#16193 Re: Teretana

Post by mali_balon »

Nemam dze sklekove cucnjeve ok,....a kilaza nemogu vise kila nosit i ovo mi je puno...imam puno drugih stvari....uradim vise serija....vidis ta guma ekstra ideja blagodarim....
Tyke

#16194 Re: Teretana

Post by Tyke »

vaučer wrote: 29/06/2024 19:19
Peacean wrote: 29/06/2024 19:14 Ništa hormonske prirode ne bi trebalo uzimati osim ako doktor ne prepiše. Previše toga se može poremetiti u organizmu.
Zato i kolutam očima. Hormonskom terapijom, posebno ako ne znaš šta radiš, ne pratiš krvnu sliku itd možeš trajno sjebati zdravlje i balans hormona u organizmu. Prodavati nešto takvo kao da je Andol mi je za ne povjerovati.
A vas dvojica ste radili kure sa Testom (jer nema kure bez Testa kao baze)?
vaučer

#16195 Re: Teretana

Post by vaučer »

Tyke wrote: 12/09/2024 09:39
Ma jok, ni pod razno.
Moji ciljevi u teretani su nekompatibilni s tim.
Samo mi smiješno da je to dostupno kao da nije ništa.
Tyke

#16196 Re: Teretana

Post by Tyke »

Plavo-bijeli wrote: 10/08/2024 12:52 Sta vi jedete za večeru?

Ja jedno 2x sedmično šta ostane od ručka, 1x palačinke neke slatke, a ostalo...

prije sam uzimao pahuljice (fitness plus neke druge sto mi se svidjaju, pomjesam enkoliko) pa to pomijesam sa kokosovim mlijekom(ne odgovara mi kravlje) i jos stavim lupam whey, organsku cokoladu itd itd ali sad digli cijenu kokosovog 7km jbt dođe mi fakticki šolja 2km, dok sve ostalo stavim izađe 4-5km haha

Nedavno probao kao dimljeni losos u Bingu neki jeftini i od istog prodavaca kao "tuna steak" i jedno i drugo oko 3,5km ali uzas, nikakvog okusa, nista...
Nikad više.

Ne treba meni puno da me najede navečer, pa eto i neka kvalitetna konzerva je ok..sta vi preporucujete?
Fazon je u tome koliko si dnevno unio makrosa i da li pratis uopste. Jer ako ne pratis/vagas na dnevnoj bazi onda ti ocito ne igra ulogu ni koliko ces unijeti za veceru P/UH/M.
Ima toliko kombinacija za veceru, ako mislis na onaj kasni/posliednji obrok tek toliko da se dopunis i ne legnes gladan, uvijek mozes ispeci 2 jajeta ili skuhati ih (izbacis 1 zumanjce) + malo sira, mozes to umotati i u tortilju pa unijeti i UH da budes sitiji. Mozes uzeti 50-60g griza pomijesati sa dozom Wheya i smrznutim vocem pa kljucalom vodom zaliti uz mijesanjen dok ne dobijes zeljeni gustocu i razbijes grudvice. Mozes i grcki jogurt sa wheyom i vocem pomijesati mao desert. Pa tunjevinu iscijediti i u tortilju zamotati sa malo svjezeg povrca ili piletine na kockice proprziti u umotati i zaliti sweet chilly sosom (onaj niskokaloricni).
Pregrst solidnih posliednjih obroka imas, a da ne bude dosadno.
Ako to nije kasni obrok, a posljednji ti je danas, uvijek mozes nastaviti od rucka ili slicno ispeci i unijeti vise makrosa pa kasnije roknes whey ili kasein pred spavanje.
Tyke

#16197 Re: Teretana

Post by Tyke »

vaučer wrote: 12/09/2024 10:08
Tyke wrote: 12/09/2024 09:39
Ma jok, ni pod razno.
Moji ciljevi u teretani su nekompatibilni s tim.
Samo mi smiješno da je to dostupno kao da nije ništa.
Ali cemu onda takav stav i kojekakvo savjetovanje drugima a da ni sam nisi koristio NIKAD niti ista znas o tome? Jer kad drugi vas citaju u startu stvore neku averziju, pogresno misljenje, krenu drugima to prepricavati i savjetovati, a da se nista o tome ne zna.

Tek tako ce sjebati svoj Test zauvijek? De ba prestanite siriti dezonformacije ako niste strucni.
Kao ona proca o kreatinu kako ti odose bubrezi, niposto da to niste koristiti, a doktor ispusi danas 2 kutije cigara i pametuje ti o tome.

Zato i postoje nalazi koji se urade prije same kure, ako je kura duza pratis svoje stanje i po potrebi radis odredjene testove (npr. Esteogena i Prolaktina) ako primjetis promjene na kozi, psiho-fizickim stanju, zato postoji cink, magnezij, c vitamin, omega 3, zato postoje estrogenski antogonisti tokom i/li poslije kure, stvari protiv aromatizacije, da sprijecis hepatoksicnost, trilion stvari.

E zato postoje i treneri, strucne osobe koje platis da prate tvoj ciklus i savjetuju sta i kako, barem dok ne ispeces zanat. Sve ostalo je naprdjivanje.
Zato je vrijeme da se prestane piskarati samo eto da se ucestvuje na temama. Ili barem da se ne pise i ne savjetuje o onome sto se ne zna.
vaučer

#16198 Re: Teretana

Post by vaučer »

Tyke wrote: 12/09/2024 10:47
Ali cemu onda takav stav i kojekakvo savjetovanje drugima a da ni sam nisi koristio NIKAD niti ista znas o tome? Jer kad drugi vas citaju u startu stvore neku averziju, pogresno misljenje, krenu drugima to prepricavati i savjetovati, a da se nista o tome ne zna.

Tek tako ce sjebati svoj Test zauvijek? De ba prestanite siriti dezonformacije ako niste strucni.
Kao ona proca o kreatinu kako ti odose bubrezi, niposto da to niste koristiti, a doktor ispusi danas 2 kutije cigara i pametuje ti o tome.

Zato i postoje nalazi koji se urade prije same kure, ako je kura duza pratis svoje stanje i po potrebi radis odredjene testove (npr. Esteogena i Prolaktina) ako primjetis promjene na kozi, psiho-fizickim stanju, zato postoji cink, magnezij, c vitamin, omega 3, zato postoje estrogenski antogonisti tokom i/li poslije kure, stvari protiv aromatizacije, da sprijecis hepatoksicnost, trilion stvari.

E zato postoje i treneri, strucne osobe koje platis da prate tvoj ciklus i savjetuju sta i kako, barem dok ne ispeces zanat. Sve ostalo je naprdjivanje.
Zato je vrijeme da se prestane piskarati samo eto da se ucestvuje na temama. Ili barem da se ne pise i ne savjetuje o onome sto se ne zna.

Moj komentar koji si citirao nije uopće bio u vezi uzimanja steroida per se, nego oko činjenice da je navodno dostupan 'over the counter' u Republici Srpskoj, u BIH. Upravo iz tih razloga koje si sam naveo, jer proces naročito ulaska u uzimanje steroida treba biti promišljen, kontroliran i ozbiljan. A ne puhne mi danas pa eksperimentiram na sebi - to je recept za dugoročno sjebavanje zdravlja i vrata za to su otvorena ako su steroidi tek tako dostupni.
Tyke

#16199 Re: Teretana

Post by Tyke »

vaučer wrote: 12/09/2024 10:58
Tyke wrote: 12/09/2024 10:47

Moj komentar koji si citirao nije uopće bio u vezi uzimanja steroida per se, nego oko činjenice da je navodno dostupan 'over the counter' u Republici Srpskoj, u BIH. Upravo iz tih razloga koje si sam naveo, jer proces naročito ulaska u uzimanje steroida treba biti promišljen, kontroliran i ozbiljan. A ne puhne mi danas pa eksperimentiram na sebi - to je recept za dugoročno sjebavanje zdravlja i vrata za to su otvorena ako su steroidi tek tako dostupni.
A sta to danas nije tako dostupno i na "izvolite", ako cemo realno.

Test kao test nema neke stete, ali nije toliko pretjerano superioran kao solo, osim ako radis kruzong. Ali zato nije ni stetan kako ga zelite prikazati. Samo se treba oko svega informisati.

To da te udaraju na ulazu u apoteku ako ga ne uzmes je cista izmisljotina, iako ima istine da ga u RS nekako lakse uzeti bez recepta, ali ni priblizno kako ti npr. poimas. Jedan forumas spomenuo Lukavicu u tom konekstu i eto kraja svijeta. I u Federaciji se nabavlja bez recepta, samo je pitanje ko i gdje trazi, pa tako i u RS. I ne samo Test.

A koliko je "stetan" da ga skoro pa ne mozes naci u apotekama, bila ogromna pomama kupovine, jedno vrijeme ga stopirali pa podigli onda cijene za 4-5KM vise. Sad opet nestasica Galenike, ne znam zasto su stali, iskreno.

A cinjenica je i da posljednjih nekoliko generacija ljudi se radjaju/odrastaju sa sve manje prirodnog testosterona, nazalost, pa je i Test terapija sve popularnija pa odatle i sve veca potraznja Testa. Ja sam sklon razmisljanju da odatle i sve vise feminiziranih muskaraca i sve vise pederluka. :D
nikeze

#16200 Re: Teretana

Post by nikeze »

Kad frizirate automobil on traje 50 % kraće.
Isto je sa uzimanjem steroida. To je za lijenčine.
Posljedice po tijelo su stravične i znam neke koji su koristili i sad ne mogu da hodaju od artritisa u koljenima i problemima sa srcem prostatom itd.
Post Reply