Sinoc sam mjerio i direktno i preko wifi mreze i to je tu negdje u par deka maksimalno do 35 Mb. Ali vidjet cu kad se vratim kuci. Uglavnom nemam vise prekide rada kao sto sam imao i u globalu sve radi OK.MH i HS kablovska wrote:Zdravo hrasno38,hrasno38 wrote:Kod mene je sve proferceralo i jesu stvarno uzivanje ovi HD kanali. Jedno me malo jebe brzina interneta ali javio sam im to i rekli su da ce doci jer se krece negdje oko 30 MB a trebao bi da imam oko 50 na Trio Grande Family.
Osvježili smo Vam usluge i servise i sinhronizovali smo Vam modem i dodatno ga restartovali.
Savjetujemo Vam da provjerite da li i dalje postoje smetnje u radu. Također predlažemo da mjerenje brzine uradite tako što ćete sppojiti direktno modem i računar.
HS kablovska
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16176 Re: HS kablovska
- winnie
#16177 Re: HS kablovska
Alko ste vi HS, molim vas da mi odgovorite kako mogu dobiti hd eurosportove nazad?MH i HS kablovska wrote:Zdravo hrasno38,hrasno38 wrote:Kod mene je sve proferceralo i jesu stvarno uzivanje ovi HD kanali. Jedno me malo jebe brzina interneta ali javio sam im to i rekli su da ce doci jer se krece negdje oko 30 MB a trebao bi da imam oko 50 na Trio Grande Family.
Osvježili smo Vam usluge i servise i sinhronizovali smo Vam modem i dodatno ga restartovali.
Savjetujemo Vam da provjerite da li i dalje postoje smetnje u radu. Također predlažemo da mjerenje brzine uradite tako što ćete sppojiti direktno modem i računar.
Neka mi ukinu hd SK Golf, SK 3, oba Foxa (life i crimi) i Hayat, samo nek vrate eurosport na hd kako je i bilo.
Hvala!
-
kakaljin
#16178 Re: HS kablovska
Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
-
artuditu
#16179 Re: HS kablovska
Jesi li ih zvao ili su se sami najavili?design wrote:Meni dodjose, postavise D3cam i novi modem, imam SVE kanale.![]()
Ali recimo ja igram csgo, i svako 30sec-1min mi laguje pa prestane
EDIT: Imao sam KID22, a sad imam DUO NET Grande Family
Ne znam da li ja treba da zovem ili da čekam.
- MH i HS kablovska
#16180 Re: HS kablovska
Zdravo winnie,winnie wrote:
Alko ste vi HS, molim vas da mi odgovorite kako mogu dobiti hd eurosportove nazad?
Neka mi ukinu hd SK Golf, SK 3, oba Foxa (life i crimi) i Hayat, samo nek vrate eurosport na hd kako je i bilo.
Hvala!
za sada nemamo preciznijih informacija o novim izmjenama programske šeme.
Navedeni kanal možete pratiti ukoliko se odlučite za D3 HD paket.
- MH i HS kablovska
#16181 Re: HS kablovska
Zdravo artuditu,artuditu wrote:Jesi li ih zvao ili su se sami najavili?design wrote:Meni dodjose, postavise D3cam i novi modem, imam SVE kanale.![]()
Ali recimo ja igram csgo, i svako 30sec-1min mi laguje pa prestane
EDIT: Imao sam KID22, a sad imam DUO NET Grande Family
Ne znam da li ja treba da zovem ili da čekam.
dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u PP, rado ćemo Vas pozvati.
- MH i HS kablovska
#16182 Re: HS kablovska
Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.kakaljin wrote:Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
- winnie
#16183 Re: HS kablovska
Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.MH i HS kablovska wrote:Zdravo winnie,winnie wrote:
Alko ste vi HS, molim vas da mi odgovorite kako mogu dobiti hd eurosportove nazad?
Hvala!
-
kakaljin
#16184 Re: HS kablovska
Imate moje podatke u inboxu. Trenutno se signal stabilizirao, ali je od juče veoma često prekidao i gubio se. Pa eto neka se provjeri jer uskoro treba novi signal da bude pušten. Pa da budete spremni prije pustanja da sve funkcioniše kako treba. Jer je i prije znalo često dolaziti do prekida signala čim padne mala kiša ili snijeg.MH i HS kablovska wrote:Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.kakaljin wrote:Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
Evo opet počeli prekidi u 15:15
Last edited by kakaljin on 15/02/2016 15:20, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#16185 Re: HS kablovska
Sa dolaskom telemacha ćemo svašta nešto dodatno plaćati što smo na hs u ima ukljucenowinnie wrote:Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.MH i HS kablovska wrote:Zdravo winnie,winnie wrote:
Hvala!
- winnie
#16186 Re: HS kablovska
ako bude tako radije ću onda plaćati nekom drugomkakaljin wrote:
Sa dolaskom telemacha ćemo svašta nešto dodatno plaćati što smo na hs u ima ukljuceno
- MH i HS kablovska
#16187 Re: HS kablovska
Na žalost poruka s Vašim korisničkim podacima nam nije stigla, hoćete li biti ljubazni da nam je ponovo proslijedite?kakaljin wrote:Imate moje podatke u inboxu. Trenutno se signal stabilizirao, ali je od juče veoma često prekidao i gubio se. Pa eto neka se provjeri jer uskoro treba novi signal da bude pušten. Pa da budete spremni prije pustanja da sve funkcioniše kako treba. Jer je i prije znalo često dolaziti do prekida signala čim padne mala kiša ili snijeg.MH i HS kablovska wrote:Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.kakaljin wrote:Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
-
kakaljin
#16188 Re: HS kablovska
Pa nisam je sada slao već ranije i imate je u inboxu još od 26. JanuaraMH i HS kablovska wrote:Na žalost poruka s Vašim korisničkim podacima nam nije stigla, hoćete li biti ljubazni da nam je ponovo proslijedite?kakaljin wrote:Imate moje podatke u inboxu. Trenutno se signal stabilizirao, ali je od juče veoma često prekidao i gubio se. Pa eto neka se provjeri jer uskoro treba novi signal da bude pušten. Pa da budete spremni prije pustanja da sve funkcioniše kako treba. Jer je i prije znalo često dolaziti do prekida signala čim padne mala kiša ili snijeg.MH i HS kablovska wrote:
Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
- chakany
#16189 Re: HS kablovska
I gdje je ta famozna Naša TV iz Mostara, ta neka Njihova TV 
- crnivrag
#16190 Re: HS kablovska
Izgleda da ipak Naša TV nije danas krenula sa emitiranjem, iako se današnji datum spominjao u medijima.chakany wrote:I gdje je ta famozna Naša TV iz Mostara, ta neka Njihova TV
Čak im ni stranica http://www.nasatv.ba još uvijek nije u funkciji.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16191 Re: HS kablovska
I kod tih drugih se isto tako sve placa....jebem li ga jedan je bio HS:)winnie wrote:ako bude tako radije ću onda plaćati nekom drugomkakaljin wrote:
Sa dolaskom telemacha ćemo svašta nešto dodatno plaćati što smo na hs u ima ukljuceno
- kloniran
#16192 Re: HS kablovska
meni je bas drago, kad smo govorili sta ce nas docekati pojedini su nas pravili budalama i ismijavali
sad ti isti kukaju
sad ti isti kukaju
- chakany
#16193 Re: HS kablovska
Mogli su nam uvesti teletekst na HAYAT HD, prije smo na tom kanalu imali teletekst, dobro se sječam, da je kanal krenuo sa teletekstom, dok smo još uvijek bili na HS-u. Prošle godine je kanal nekad u martu krenuo, i odmah smo ga dobili sa teletekstom.
Isto tako šteta za Aljazeericu, volio bih da je uskoro ponovo vidimo u HD-u.
Volio bih vidjeti još masu nekih kanala, tipa:
Domaći kanali:
RTV TK, USK TV, HIT TV BRČKO, K3 TV, SLON TV EXTRA, RTRS PLUS.
Srbijanski kanali:
NOVA RS, RTS 1
Crnogorski kanali:
TV VIJESTI, RTV ATLAS,
Hrvatski kanali:
RTL CRIME, RTL PASSION, , NOVA TV HR, DOMA TV.
Filmski kanali:
KINO TV, M1 FILM, M1 FILM GOLD.
Isto tako ne mogu da vjerujem da je slika jako loša na BEHAR TV, i na TV Istočno Sarajevo, a znam da je ranije na TV IS bila dosta bolja dok smo bili na HS-u, RTV Jablanica ima daleko bolju sliku
U radijskim kanalima bih volio vidjeti Radio Antena Sarajevo.
Isto tako šteta za Aljazeericu, volio bih da je uskoro ponovo vidimo u HD-u.
Volio bih vidjeti još masu nekih kanala, tipa:
Domaći kanali:
RTV TK, USK TV, HIT TV BRČKO, K3 TV, SLON TV EXTRA, RTRS PLUS.
Srbijanski kanali:
NOVA RS, RTS 1
Crnogorski kanali:
TV VIJESTI, RTV ATLAS,
Hrvatski kanali:
RTL CRIME, RTL PASSION, , NOVA TV HR, DOMA TV.
Filmski kanali:
KINO TV, M1 FILM, M1 FILM GOLD.
Isto tako ne mogu da vjerujem da je slika jako loša na BEHAR TV, i na TV Istočno Sarajevo, a znam da je ranije na TV IS bila dosta bolja dok smo bili na HS-u, RTV Jablanica ima daleko bolju sliku
U radijskim kanalima bih volio vidjeti Radio Antena Sarajevo.
- Maharadza
#16194 Re: HS kablovska
Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"!

- MTV
#16195 Re: HS kablovska
Novu i Domu zaboravite, Nova neda reemitiranje u BiH odnosno dala bi al za masne pare.
M1 je ekskluziva BH Telecoma kao sto je SK eksluziva Telemacha.
M1 je ekskluziva BH Telecoma kao sto je SK eksluziva Telemacha.
-
kakaljin
#16196 Re: HS kablovska
Vjerovatno se više žali na to da bi svi kanali koji su u ponudi trebali biti što bi se reklo ko mlijeko. Jer je to bit kablovske da sve kanale imaš u bezprekornoj slici i zvuku. A ako koji kanal ne može da ispuni to on nema sta da traži u ponudi dok ne popravi sliku.Maharadza wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"!![]()
- Maharadza
#16197 Re: HS kablovska
Ama kakvo "mlijeko" i kvalitet jarane, treba se žaliti na činjenicu što su taj kanal uopšte uvrstili u ponudu ikako, kao i mnoštvo drugih koji su tu samo da nabiju brojku ukupnih kanala!kakaljin wrote:Vjerovatno se više žali na to da bi svi kanali koji su u ponudi trebali biti što bi se reklo ko mlijeko. Jer je to bit kablovske da sve kanale imaš u bezprekornoj slici i zvuku. A ako koji kanal ne može da ispuni to on nema sta da traži u ponudi dok ne popravi sliku.Maharadza wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"!![]()
-
k1ks
#16198 Re: HS kablovska
Da li neko koristi ovaj paket quadro flat i da li je zadovoljan sa ovom fiksnom telefonijom ?? kazu da je bas zara cijena kad se mobitel nazove
-
The Realist
#16199 Re: HS kablovska
Vidim da ti niko nije odgovorio. Uglavnom, nećeš moći to uraditi.winnie wrote: Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.
- crnivrag
#16200 Re: HS kablovska
Upravo tako, ako želi gledati Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD, onda mu je jedina opcija da uzme cijeli HD paket, koji košta 8 KM i koji nudi 31 HD kanal.The Realist wrote:Vidim da ti niko nije odgovorio. Uglavnom, nećeš moći to uraditi.winnie wrote: Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.