HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16176 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

MH i HS kablovska wrote:
hrasno38 wrote:Kod mene je sve proferceralo i jesu stvarno uzivanje ovi HD kanali. Jedno me malo jebe brzina interneta ali javio sam im to i rekli su da ce doci jer se krece negdje oko 30 MB a trebao bi da imam oko 50 na Trio Grande Family.
Zdravo hrasno38,
Osvježili smo Vam usluge i servise i sinhronizovali smo Vam modem i dodatno ga restartovali.
Savjetujemo Vam da provjerite da li i dalje postoje smetnje u radu. Također predlažemo da mjerenje brzine uradite tako što ćete sppojiti direktno modem i računar.
Sinoc sam mjerio i direktno i preko wifi mreze i to je tu negdje u par deka maksimalno do 35 Mb. Ali vidjet cu kad se vratim kuci. Uglavnom nemam vise prekide rada kao sto sam imao i u globalu sve radi OK.
winnie

#16177 Re: HS kablovska

Post by winnie »

MH i HS kablovska wrote:
hrasno38 wrote:Kod mene je sve proferceralo i jesu stvarno uzivanje ovi HD kanali. Jedno me malo jebe brzina interneta ali javio sam im to i rekli su da ce doci jer se krece negdje oko 30 MB a trebao bi da imam oko 50 na Trio Grande Family.
Zdravo hrasno38,
Osvježili smo Vam usluge i servise i sinhronizovali smo Vam modem i dodatno ga restartovali.
Savjetujemo Vam da provjerite da li i dalje postoje smetnje u radu. Također predlažemo da mjerenje brzine uradite tako što ćete sppojiti direktno modem i računar.
Alko ste vi HS, molim vas da mi odgovorite kako mogu dobiti hd eurosportove nazad?
Neka mi ukinu hd SK Golf, SK 3, oba Foxa (life i crimi) i Hayat, samo nek vrate eurosport na hd kako je i bilo.

Hvala!
kakaljin

#16178 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
artuditu

#16179 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

design wrote:Meni dodjose, postavise D3cam i novi modem, imam SVE kanale. :D
Ali recimo ja igram csgo, i svako 30sec-1min mi laguje pa prestane :?
EDIT: Imao sam KID22, a sad imam DUO NET Grande Family
Jesi li ih zvao ili su se sami najavili?

Ne znam da li ja treba da zovem ili da čekam.
MH i HS kablovska

#16180 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

winnie wrote:
Alko ste vi HS, molim vas da mi odgovorite kako mogu dobiti hd eurosportove nazad?
Neka mi ukinu hd SK Golf, SK 3, oba Foxa (life i crimi) i Hayat, samo nek vrate eurosport na hd kako je i bilo.

Hvala!
Zdravo winnie,
za sada nemamo preciznijih informacija o novim izmjenama programske šeme.
Navedeni kanal možete pratiti ukoliko se odlučite za D3 HD paket.
MH i HS kablovska

#16181 Re: HS kablovska

artuditu wrote:
design wrote:Meni dodjose, postavise D3cam i novi modem, imam SVE kanale. :D
Ali recimo ja igram csgo, i svako 30sec-1min mi laguje pa prestane :?
EDIT: Imao sam KID22, a sad imam DUO NET Grande Family
Jesi li ih zvao ili su se sami najavili?

Ne znam da li ja treba da zovem ili da čekam.
Zdravo artuditu,
dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u PP, rado ćemo Vas pozvati.
MH i HS kablovska

#16182 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
winnie

#16183 Re: HS kablovska

Post by winnie »

MH i HS kablovska wrote:
winnie wrote:

Hvala!
Zdravo winnie,
Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.
kakaljin

#16184 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:Vec dva dana dolazi do prekida signala veoma cesto. Pa treba provjeriti u čemu je problem sa signalom. Postaje iritirajuce jer veoma često se prekida signal.
Kolege su nas obavijestile da nema problema s distribucijom signala na navedenom području. U ovom slučaju radi se o pojedinačnoj reklamaciji. Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Imate moje podatke u inboxu. Trenutno se signal stabilizirao, ali je od juče veoma često prekidao i gubio se. Pa eto neka se provjeri jer uskoro treba novi signal da bude pušten. Pa da budete spremni prije pustanja da sve funkcioniše kako treba. Jer je i prije znalo često dolaziti do prekida signala čim padne mala kiša ili snijeg.

Evo opet počeli prekidi u 15:15
Last edited by kakaljin on 15/02/2016 15:20, edited 1 time in total.
kakaljin

#16185 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

winnie wrote:
MH i HS kablovska wrote:
winnie wrote:

Hvala!
Zdravo winnie,
Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.
Sa dolaskom telemacha ćemo svašta nešto dodatno plaćati što smo na hs u ima ukljuceno
winnie

#16186 Re: HS kablovska

Post by winnie »

kakaljin wrote:
Sa dolaskom telemacha ćemo svašta nešto dodatno plaćati što smo na hs u ima ukljuceno
ako bude tako radije ću onda plaćati nekom drugom
MH i HS kablovska

#16187 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Imate moje podatke u inboxu. Trenutno se signal stabilizirao, ali je od juče veoma često prekidao i gubio se. Pa eto neka se provjeri jer uskoro treba novi signal da bude pušten. Pa da budete spremni prije pustanja da sve funkcioniše kako treba. Jer je i prije znalo često dolaziti do prekida signala čim padne mala kiša ili snijeg.

Na žalost poruka s Vašim korisničkim podacima nam nije stigla, hoćete li biti ljubazni da nam je ponovo proslijedite?
kakaljin

#16188 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Na žalost poruka s Vašim korisničkim podacima nam nije stigla, hoćete li biti ljubazni da nam je ponovo proslijedite?
Pa nisam je sada slao već ranije i imate je u inboxu još od 26. Januara
chakany

#16189 Re: HS kablovska

Post by chakany »

I gdje je ta famozna Naša TV iz Mostara, ta neka Njihova TV :?
crnivrag

#16190 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:I gdje je ta famozna Naša TV iz Mostara, ta neka Njihova TV :?
Izgleda da ipak Naša TV nije danas krenula sa emitiranjem, iako se današnji datum spominjao u medijima.

Čak im ni stranica http://www.nasatv.ba još uvijek nije u funkciji.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16191 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

winnie wrote:
kakaljin wrote:
ako bude tako radije ću onda plaćati nekom drugom
I kod tih drugih se isto tako sve placa....jebem li ga jedan je bio HS:)
kloniran

#16192 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

meni je bas drago, kad smo govorili sta ce nas docekati pojedini su nas pravili budalama i ismijavali
sad ti isti kukaju :D
chakany

#16193 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Mogli su nam uvesti teletekst na HAYAT HD, prije smo na tom kanalu imali teletekst, dobro se sječam, da je kanal krenuo sa teletekstom, dok smo još uvijek bili na HS-u. Prošle godine je kanal nekad u martu krenuo, i odmah smo ga dobili sa teletekstom.
Isto tako šteta za Aljazeericu, volio bih da je uskoro ponovo vidimo u HD-u.
Volio bih vidjeti još masu nekih kanala, tipa:

Domaći kanali:

RTV TK, USK TV, HIT TV BRČKO, K3 TV, SLON TV EXTRA, RTRS PLUS.

Srbijanski kanali:

NOVA RS, RTS 1

Crnogorski kanali:

TV VIJESTI, RTV ATLAS,

Hrvatski kanali:

RTL CRIME, RTL PASSION, , NOVA TV HR, DOMA TV.

Filmski kanali:

KINO TV, M1 FILM, M1 FILM GOLD.

Isto tako ne mogu da vjerujem da je slika jako loša na BEHAR TV, i na TV Istočno Sarajevo, a znam da je ranije na TV IS bila dosta bolja dok smo bili na HS-u, RTV Jablanica ima daleko bolju sliku :lol:

U radijskim kanalima bih volio vidjeti Radio Antena Sarajevo.
Maharadza

#16194 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"! :lol: :lol:
MTV

#16195 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Novu i Domu zaboravite, Nova neda reemitiranje u BiH odnosno dala bi al za masne pare.
M1 je ekskluziva BH Telecoma kao sto je SK eksluziva Telemacha.
kakaljin

#16196 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"! :lol: :lol:
Vjerovatno se više žali na to da bi svi kanali koji su u ponudi trebali biti što bi se reklo ko mlijeko. Jer je to bit kablovske da sve kanale imaš u bezprekornoj slici i zvuku. A ako koji kanal ne može da ispuni to on nema sta da traži u ponudi dok ne popravi sliku.
Maharadza

#16197 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kakaljin wrote:
Maharadza wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko žali što behar tv ima "lošu sliku"! :lol: :lol:
Vjerovatno se više žali na to da bi svi kanali koji su u ponudi trebali biti što bi se reklo ko mlijeko. Jer je to bit kablovske da sve kanale imaš u bezprekornoj slici i zvuku. A ako koji kanal ne može da ispuni to on nema sta da traži u ponudi dok ne popravi sliku.
Ama kakvo "mlijeko" i kvalitet jarane, treba se žaliti na činjenicu što su taj kanal uopšte uvrstili u ponudu ikako, kao i mnoštvo drugih koji su tu samo da nabiju brojku ukupnih kanala! :P
k1ks

#16198 Re: HS kablovska

Post by k1ks »

Da li neko koristi ovaj paket quadro flat i da li je zadovoljan sa ovom fiksnom telefonijom ?? kazu da je bas zara cijena kad se mobitel nazove
The Realist

#16199 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

winnie wrote: Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.
Vidim da ti niko nije odgovorio. Uglavnom, nećeš moći to uraditi.
crnivrag

#16200 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
winnie wrote: Niste me razumjeli, ne želim da plaćam dodatno za nešto što sam već imao. Dobio sam neke hd programe koji me ne zanimaju i zato pitam, je li može da mi se ukinu navedeni (SK golf, SK3, Fox Life, Fox Crimi, Hayat itd.) a da mi se vrate dva hd Eurosporta. Stvarno mi nije do peglanja sa promjenom provajdera, ne tražim puno.
Vidim da ti niko nije odgovorio. Uglavnom, nećeš moći to uraditi.
Upravo tako, ako želi gledati Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD, onda mu je jedina opcija da uzme cijeli HD paket, koji košta 8 KM i koji nudi 31 HD kanal.
Locked