FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#16176 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Meni je Pepova Barca puno bolje igrala... ovaj ima sreću na svojoj strani plus Messija koji je u boljoj formi nego ikada. Ne vjerujem da mogu dobiti najjače utakmice bez presinga.
Ovaj je malo "produzio" ekipu. Nisu tako zgusnute linije kao kod Guardiole. I meni je ona Barca ljepse igrala. Kod Vilanove Xavi i Busquets igraju paralelno, kod Guardiole Busquets iz Xavija. Bocni kod Vilanove imaju veci doprinos u igri. Kod Guardiole ne u ovoj mjeri. Presing su prosle godine protvnici rjesavali dugom loptom, ove godine protivnik je u poziciji da izadje sa par pasova jer duga lopta ne donosi nikakvu prednost. Betis je, npr. to odlicno odradio.

Messi... Nakon cetiri godine odradio je kompletne pripreme od prvog dana. Osjeti se i to dobro.
sumirprimus

#16177 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

sad se vfratit jedno godinu unazad,i vidjet posotve,gdje je buskets glavni "kloc"... :mrgreen: :skoljka:
p206

#16178 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

pakica_ wrote: bio bi mu vakat :D 23 utakmice bez gola.. posti li posti momak :D
a ja koja nisam ljubitelj busija i njegovih tankih nogu moram da priznam da je decko sinoc zakuc'o..
a alexis.. misli li se on sjetiti nesto korisno uraditi???
evo Sancheza iz prošlog kola kod prvog gola... pola gola je njegovo... odvukao pažnju desnog dijela odbrane , i to se pika :)
ascari

#16179 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

p206 wrote:evo Sancheza iz prošlog kola kod prvog gola... pola gola je njegovo... odvukao pažnju desnog dijela odbrane , i to se pika :)
Sinoc je kod Leovog prvog gola isto ovo uradio + asistirao. Zna Tito zasto je Alexis starter. Nevjerovatan work rate!
fazer

#16180 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

ascari wrote: Sinoc je kod Leovog prvog gola isto ovo uradio + asistirao. Zna Tito zasto je Alexis starter. Nevjerovatan work rate!
Od igraca koji je placen 27 mil. se ocekuje vise od samog trcanja i izvrsavajna obrambenih zadataka. Sav taj posao mogao je odradjivat i igrac b tima. Alexis nije los igrac i sigurno bi postizao golove kada bi igrao za ekipu koja igra vise direktno, no ocigledno je da nije igrac za barcelone.

Messi nece moci uvijek izvlaciti, pogotovo protiv parkiranih buseva i zato bi tito trebao davati vise prilika villi, koji je unatoc bezobrazno niskoj minutazi barcin 2. najbolji strijelac.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#16181 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Odličan ugao.
5 0 5

#16182 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

fazer wrote: Od igraca koji je placen 27 mil. se ocekuje vise od samog trcanja i izvrsavajna obrambenih zadataka. Sav taj posao mogao je odradjivat i igrac b tima. Alexis nije los igrac i sigurno bi postizao golove kada bi igrao za ekipu koja igra vise direktno, no ocigledno je da nije igrac za barcelone.

Messi nece moci uvijek izvlaciti, pogotovo protiv parkiranih buseva i zato bi tito trebao davati vise prilika villi, koji je unatoc bezobrazno niskoj minutazi barcin 2. najbolji strijelac.
ne znam sta je problem. villa je igrao u vise utakmica nego alexis u LL i u CdR. i poceo je vise utakmica. samo u LS alexis ima vise. drugo je to sto villa jos uvijek nije kondiciono na tom nivou da moze igrati dugo. kad je igrao, prije neki dan, prvo poluvrijeme dobar, u drugom nije izlazio iz offside-a. izgubio je uzasno puno lopti. totalno van ritma. ja mislim da on dobija onoliku minutazu koliko trenutno moze. poslije nove godine ce vjerovatno igrati vise. ima jos puno utakmica.

nije €27 nego €37M. ;-)
hoćeli_ko_rasol

#16183 Re: FC Barcelona

Post by hoćeli_ko_rasol »

:)
Image
hoćeli_ko_rasol

#16184 Re: FC Barcelona

Messijeve kopačke tokom jučerašnjeg meča:

Image
hoćeli_ko_rasol

#16185 Re: FC Barcelona

Ekipa :D

Image
hoćeli_ko_rasol

#16186 Re: FC Barcelona

Zastava Bosne i Hercegovine na večerašnjoj utakmici :)

Image

Za sve koji misle da je u pitanju Photoshop!

Otvorite video:

pauzirajte na 4:03 ili 5:02 i uvjerite se da je zastava stvarno bila na stadionu. :bih: :bih:
5 0 5

#16187 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

hoćeli_ko_rasol wrote:Zastava Bosne i Hercegovine na večerašnjoj utakmici :)
postavio sam ja sliku na predhodnoj stranici. skuzio sam je sinoc kada je messi proslavljao svoj prvi gol :bih:
ascari

#16188 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

fazer wrote:
ascari wrote: Sinoc je kod Leovog prvog gola isto ovo uradio + asistirao. Zna Tito zasto je Alexis starter. Nevjerovatan work rate!
Od igraca koji je placen 27 mil. se ocekuje vise od samog trcanja i izvrsavajna obrambenih zadataka. Sav taj posao mogao je odradjivat i igrac b tima. Alexis nije los igrac i sigurno bi postizao golove kada bi igrao za ekipu koja igra vise direktno, no ocigledno je da nije igrac za barcelone.

Imam osjecaj da upravo Tito to i trazi od njega. Uporedi igru iz Udinezea i ovu sad. Ide i meni na onu stvar kad ga vidim da vraca loptu, ali ne sjecam se kada je zadnji put pokusao solo prodor... Imao je katastrofalnih fula 1na1, ali isto tako su ih imali Pedro i Tello. O Villi prije povrede da ne pricam. Izjava da u Barci ponovo uci igrati fudbal dosta govori o tome. Ne znam, mozda mu i ja slijepo vjerujem :-D

Za Villu ti je 505 odgovorio + neocekivano (barem nama) duga pauza itekako igra ulogu u Villinoj formi.
ultima_palabra

#16189 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:Meni je Pepova Barca puno bolje igrala... ovaj ima sreću na svojoj strani plus Messija koji je u boljoj formi nego ikada. Ne vjerujem da mogu dobiti najjače utakmice bez presinga.
Ovaj je malo "produzio" ekipu. Nisu tako zgusnute linije kao kod Guardiole. I meni je ona Barca ljepse igrala. Kod Vilanove Xavi i Busquets igraju paralelno, kod Guardiole Busquets iz Xavija. Bocni kod Vilanove imaju veci doprinos u igri. Kod Guardiole ne u ovoj mjeri. Presing su prosle godine protvnici rjesavali dugom loptom, ove godine protivnik je u poziciji da izadje sa par pasova jer duga lopta ne donosi nikakvu prednost. Betis je, npr. to odlicno odradio.

Messi... Nakon cetiri godine odradio je kompletne pripreme od prvog dana. Osjeti se i to dobro.
Zaboravih odgovoriti... naime, meni ova Barca igra ljepše :D Malo više varijacija u igri, manje posjeda, i protivnik dobija šansu da igra i nešto napravi. Samo mislim da nisu dominantni u onoj mjeri kao prije, uprkos rezultatima.

Duga lopta je procentualno manje učinkovit način kontre, nego par pasova po zemlji.
5 0 5

#16190 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

In a surprise announcement this morning, FC Barcelona have announced that they have reached an agreement to renew the contracts of Spain defender and club captain Carles Puyol (34), midfielder and club’s second captain Xavi Hernandez (32), and Argentina forward Lionel Messi (25) – all on the same day!

Puyol whose current contract expires on 30 June 2013, is expanding his relationship with the club until 30 June 2016.

Xavi Hernandez, whose current contract is expiring on 30 June 2014, will renew his contract to 30 June 2016.

Meanwhile, three time Ballon d’Or winner Leo Messi extends his contract from 30 June 2016 to 30 June 2018.

In the coming weeks, all three players – Carles Puyol, Xavi Hernandez and Lionel Messi, will individually sign their respective new contracts at the club offices.

Image
5 0 5

#16191 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
hoćeli_ko_rasol

#16192 Re: FC Barcelona

505sCrtom wrote:
hoćeli_ko_rasol wrote:Zastava Bosne i Hercegovine na večerašnjoj utakmici :)
postavio sam ja sliku na predhodnoj stranici. skuzio sam je sinoc kada je messi proslavljao svoj prvi gol :bih:
OK :bih: :bih: :thumbup: :thumbup:
hoćeli_ko_rasol

#16193 Re: FC Barcelona

505sCrtom wrote:Image

looodilooooo :dance: :dance:
DonVito

#16194 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Dzaba i 101 kad ce na kraju biti iza africkog golgetera Godfrey Chitalu 8-)

Nego sta ovaj Tito pise historiju tj. bolje vodi Barcu nego Pep ili je ovo puka pocetnicka sreća :?
hoćeli_ko_rasol

#16195 Re: FC Barcelona

Messi postigao više pogodaka od 60 klubova liga "petice"

http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi- ... /121218030

Image

:dance: :dance: :run: :run:
Last edited by hoćeli_ko_rasol on 18/12/2012 12:04, edited 1 time in total.
hoćeli_ko_rasol

#16196 Re: FC Barcelona

DonVito wrote:Dzaba i 101 kad ce na kraju biti iza africkog golgetera Godfrey Chitalu 8-)

Nego sta ovaj Tito pise historiju tj. bolje vodi Barcu nego Pep ili je ovo puka pocetnicka sreća :?
"Rekord" tog jazavca Godfrey Chitulu-a nije zvaničan, jer ga FIFA nije nikad niti će ikad "priznati" (jer nema zvaničnih dokaza da je postigao taj broj golova)... :dance:
Kod mene jaran je postigao u drugoj opštinskoj ligi (šaban liga) 224 gola u 2002 godini, al' mu nikad nije zvanično bilo priznato od bilo koje nogometne asocijacije pa ni od krovne kuće nogometa (FIFA-e)!! ;-) :skoljka:

Svi su sumnjali i osporavali Tita V. kad je postavljen za prvog trenera Barce...kako vrijeme odmiče pokazuje se da nisu bili upravu :zoka: vjreme će pokazati dali je bolji/uspješniji od Pepa G. ili je u pitanju početnička sreća, ja se nadam ovom prvom ! ;-) :thumbup: :dance: :run:
DonVito

#16197 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

FIFA nije nikad niti će ikad "priznati"
Takodjer FIFA nije niti ce ikad priznati da je Messijev N#1 sami su rekli da je to medijski rekord. Ako je za tebe medijska suplja o sta vec, onda sa istom dozom obratno.
Pisi ti sta hoces, mit o Godfrey Chitulu u Africi postoji :)

Nego :D za sve ljubitelje Messija put do Barce i slave u 3D .
Layne

#16198 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

DonVito wrote:Takodjer FIFA nije niti ce ikad priznati da je Messijev N#1 sami su rekli da je to medijski rekord. Ako je za tebe medijska suplja o sta vec, onda sa istom dozom obratno.
Pisi ti sta hoces, mit o Godfrey Chitulu u Africi postoji :)
:kiss:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16199 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

neka madridisti plaču...to se jedino pika :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#16200 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »