SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- LilBoom
#16176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ako nije vec neko objavio, odlicna stranica za provjeravanje stetnosti sastojaka u kozmetici
http://www.cosdna.com/eng/
http://www.cosdna.com/eng/
- galamdzinica
#16177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da, to su te. Meni su baš lijepe nijanse, sjajne i dosta su postojane. Nakon posla i dalje stojeSofija89 wrote:Kontam kad ih vec toliko platim da cu se cesce sminkati![]()
Jesi li mislila na ove nijanse ,cine mi se lijepe
Ja sam opsjednuta rumenilima i to mi je vrhunac sminkanja,puder i obavezno rumenilo,obicno koristim Pupina jer su super kvalitetna a i cijena nije nesto prestrasna. Kad vec spominjete sastojke,ja sam negdje procitala da kvalitetna rumenila treba da sadrze ova tri sastojka:Talc,Mica i Silica i stvarno ova Pupina rumenila sadrze sve nabrojano![]()
Ja sam opsednuta citanjem sastojaka,kontam da mi je to kao profesionalna deformacija![]()

Trenutno koristim Bourjois Rouge, cini mi se da je nijansa Rose d'or, tj. ova:
. Četka mi je zato loša, imam od BodyShopa i nije vala neka za nanošenje rumenila, mada je mehka kao svila.
- Digla_da_kreci
#16178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Suti nisi jedinaSofija89 wrote:Ja sam opsednuta citanjem sastojaka,kontam da mi je to kao profesionalna deformacija![]()
Da sam znala da cu biti ovakva, studirala bih farmaciju.
Last edited by Digla_da_kreci on 08/08/2014 01:53, edited 1 time in total.
- LolaLola
#16179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
galamdzinica, imala sam taj puder/bronzer od Stila, i meni nije odgovarao. Meni se samo sjajio, znaci previse sedefa ima u sebi a ni malo tona.
Na kraju sam ga frljaknila u kantu.

Na kraju sam ga frljaknila u kantu.
-
AAmilaAA
#16180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
galamdzinica gdje je ta apoteka,ima li u njoj kupiti jos Nuxe proizvoda? Moze li se znati koliko je kostalo Nuxe tusiralica i Roche dezodorans? Hvala
)))
Je li neko probao,Rimmel WAKE ME UP PUDER???? Kupila sam Bourjois Flower i pravi mi strasan nered na licu,kao ni jedan do sad,a imam mjesovitu kozu.
Je li neko probao,Rimmel WAKE ME UP PUDER???? Kupila sam Bourjois Flower i pravi mi strasan nered na licu,kao ni jedan do sad,a imam mjesovitu kozu.
- Michun
#16181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za sve vas koje bi onako malo da se prekrije nesto po licu...nije skupo, ima na ebay.
ja imam broj 100, najsvjetlija.

- galamdzinica
#16182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Apoteka je nažalost van BosneAAmilaAA wrote:galamdzinica gdje je ta apoteka,ima li u njoj kupiti jos Nuxe proizvoda? Moze li se znati koliko je kostalo Nuxe tusiralica i Roche dezodorans? Hvala)))
Ima li neko da mi preporuči mineralni puder u prahu, ova BB krema koju imam od Lieraca se baš puno sjaji kad se tek nanese, pa bih samo nešto lagano da ublažim sjaj
- Michun
#16183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sto se tice mineralnog pudera u prahu...nema boljeg od Meow. Tri razlicite vrste za razlicitu pokrivenost.galamdzinica wrote:Apoteka je nažalost van BosneAAmilaAA wrote:galamdzinica gdje je ta apoteka,ima li u njoj kupiti jos Nuxe proizvoda? Moze li se znati koliko je kostalo Nuxe tusiralica i Roche dezodorans? Hvala)))
Je li neko probao,Rimmel WAKE ME UP PUDER???? Kupila sam Bourjois Flower i pravi mi strasan nered na licu,kao ni jedan do sad,a imam mjesovitu kozu.ali vidjela sam da mnoge stranice imaju Nuxe i La Roche, feelunique ti je npr. jedna od takvih, trenutno imaju i voucher sa 15% popusta. Nuxe gel sam ja platila 5€, a dezodorans malo manje od 8. Prvo me je pekla savjest što dadoh toliko na dezodorans (ja sam dosad bila vjerna Dove i on je jedva 2€), ali nakon 5 dana korištenja vrijedi svake pare, prepredivan je.
Ima li neko da mi preporuči mineralni puder u prahu, ova BB krema koju imam od Lieraca se baš puno sjaji kad se tek nanese, pa bih samo nešto lagano da ublažim sjaj
http://meowcosmetics.com/
Lierac negdje gore vidim pa da preoporucim ono sto sam koristila. Lice mi bilo malo mat...poslije ovoga sjOjno
Za 10 je!

- galamdzinica
#16184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj ovaj meow dostavljaju iz Amerike, onda moram na carinu da to pokupim, a to mi je baš dalekoMichun wrote:sto se tice mineralnog pudera u prahu...nema boljeg od Meow. Tri razlicite vrste za razlicitu pokrivenost.galamdzinica wrote:Apoteka je nažalost van BosneAAmilaAA wrote:galamdzinica gdje je ta apoteka,ima li u njoj kupiti jos Nuxe proizvoda? Moze li se znati koliko je kostalo Nuxe tusiralica i Roche dezodorans? Hvala)))
Je li neko probao,Rimmel WAKE ME UP PUDER???? Kupila sam Bourjois Flower i pravi mi strasan nered na licu,kao ni jedan do sad,a imam mjesovitu kozu.ali vidjela sam da mnoge stranice imaju Nuxe i La Roche, feelunique ti je npr. jedna od takvih, trenutno imaju i voucher sa 15% popusta. Nuxe gel sam ja platila 5€, a dezodorans malo manje od 8. Prvo me je pekla savjest što dadoh toliko na dezodorans (ja sam dosad bila vjerna Dove i on je jedva 2€), ali nakon 5 dana korištenja vrijedi svake pare, prepredivan je.
http://meowcosmetics.com/
Lierac negdje gore vidim pa da preoporucim ono sto sam koristila. Lice mi bilo malo mat...poslije ovoga sjOjno
Za 10 je!
Michun, meni recimo taj serum nikako ne odgovara, obrazi su mi buknuli juče. Jutros sam koristila onaj pink hydra chrono+ i odličan je, mada mi je luminescence favorit
- VenomousV
#16185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sjeca li se neko ovoga?

najbolja foundation koju sam ja ikad probala
ako su meow mineralni puderi makar priblizno dobri, upeglacu michun sta/kako itd itd

najbolja foundation koju sam ja ikad probala
ako su meow mineralni puderi makar priblizno dobri, upeglacu michun sta/kako itd itd
- Michun
#16186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni Meow dodje u koverti na posao. Ne znam gdje zivis...
A sto se tice bareminerals...svi ga hvale.
A sto se tice bareminerals...svi ga hvale.
- Michun
#16187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nisam ovaj nikad koristila...VenomousV wrote:sjeca li se neko ovoga?
najbolja foundation koju sam ja ikad probala![]()
ha se vidimo u sept. ponesem ti meow koji ja imam i koji ima sestra - razlicito pokrivanje. moj srednji, njen najjace pokrivanje.
- VenomousV
#16188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dodjem ti sredjivanje obrva
(ako planirate taj bjuti dejt u drugoj polovini sept nece me biti al mozemo mi i mimo toga da se vidimo
)
(ako planirate taj bjuti dejt u drugoj polovini sept nece me biti al mozemo mi i mimo toga da se vidimo
- Michun
#16189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ihhh, ne moras. sredila - tatooVenomousV wrote:dodjem ti sredjivanje obrva![]()
(ako planirate taj bjuti dejt u drugoj polovini sept nece me biti al mozemo mi i mimo toga da se vidimo)
jok...ja mislila pocetkom sept. ali mozemo se mi i prije naci, ha se vratim.
u stvari...mogu ti po malo ostaviti znas gdje
-
AAmilaAA
#16190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako nekome treba ovaj Loreal se moze js kupiti ponekad na ebay.co.uk, mineralni puder. Niko mi ne rece da li je koristio Rimmel Wake me up?
Sta vam je danas sto ste toliko aktivne?????
Sta vam je danas sto ste toliko aktivne?????
- VenomousV
#16191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:ihhh, ne moras. sredila - tatooVenomousV wrote:dodjem ti sredjivanje obrva![]()
(ako planirate taj bjuti dejt u drugoj polovini sept nece me biti al mozemo mi i mimo toga da se vidimo)
vidjeces
u stvari...mogu ti po malo ostaviti znas gdjesutra. ako se sjetim ujutro da prespem
jel ono kinesko iscrtavanje? bas me sad zanima =)
@sigmabih: ma 'ta cu vam ja
- Michun
#16192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ahaaaa, ali real tatoo. nista biljni shitVenomousV wrote:Michun wrote:ihhh, ne moras. sredila - tatooVenomousV wrote:dodjem ti sredjivanje obrva![]()
vidjeces
u stvari...mogu ti po malo ostaviti znas gdjesutra. ako se sjetim ujutro da prespem
jel ono kinesko iscrtavanje? bas me sad zanima =)
@sigmabih: ma 'ta cu vam ja
10 godina minimum ostaje isto.
- VenomousV
#16193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
oho
dobro to nesto 
- Michun
#16194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ahaaaa. odradila sam normalne (kao moje), tako da bez sminke imam obrve...sto nije cesto.VenomousV wrote:ohodobro to nesto
kad se sminkam...dodam zavisno od jacine sminke.
- Michun
- Deep red
#16196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Draga, jel to presvijetlo? Jel priblizna nijansa onom 02 sto ja uzimam Guerlain? Ili bi mi vise odgovarao 200 light/medium?Michun wrote:za sve vas koje bi onako malo da se prekrije nesto po licu...nije skupo, ima na ebay.
P.S. divne su ti obrve
- Michun
#16197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma 100 je kao za mene. Stvar je u tome da promjeni boju prema tenu...da 200 ne ode na narandjasto?!Deep red wrote:Draga, jel to presvijetlo? Jel priblizna nijansa onom 02 sto ja uzimam Guerlain? Ili bi mi vise odgovarao 200 light/medium?Michun wrote:za sve vas koje bi onako malo da se prekrije nesto po licu...nije skupo, ima na ebay.
P.S. divne su ti obrve
P.s. hvala
-
Red berries
#16198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Malo sam off,ali me zanima gdje kod nas cure prodaju kozmetiku,putem kojih stranica? Osim pika?
Nakupilo mi se nekih stvari koje ne koristim 
- RoastedPumpkin
#16199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Red berries
kakvi su ovi proizvodi Green girl? Dostavljaju se u BiH?
- RoastedPumpkin
#16200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Super! HvalaMilloni wrote:RoastedPumpkin wrote:@Red berries
Nisam ona ali su odlični
Dostavlja u BIH, pošalješ joj poruku preko FB i dogovoriš sve s njom.
Mislim da nisam pročitala niti jedan loš komentar o njezinim proizvodima.