Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
RtrnOfSalisbury

#16176 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

...sta kazu knjige morel se u vise zemalja izrazit namjera za azil, pa dze upali, po mogucnosti monako jal kran montana
MorningStar

#16177 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Heller wrote: 19/08/2020 19:36
MorningStar wrote: 19/08/2020 19:29
NediM17 wrote: 19/08/2020 19:26 Problem se ne rjesava na izlazu nego na ulazu. Kad udje u zemlju gotovo je, eto ti problema.
Pokupis u krajini istovaris sto blize brckom,zvorniku ili trebinju pa nek se dodo bratimi malo sa njima imamo vise buseva pa kome dosadi prvom.
Mislim da i MUPovi TK i KS trebaju ojačati svoje administrativne linije prema RS.
Nema potrebe , samo par kombija mupa da kruzi po sa,zenici,tuzli,krajini - cim napunis sto blize prije nabedenim gradovima - cas posla - pa kad dodi na plantazu krenu da s**u i pale mozda razmisli o ojacavanju granice na drini.

Jos lijepo otiske na brzinu i slikaj - pa ako ga opet uhvatis degenek jedan dobar prije istresanja iz kombija - brzo bi oni pricu prosirili “no go bradr der no gud” preko telefoncica.
Rothmans

#16178 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Heller wrote: 19/08/2020 19:34
Rothmans wrote: 19/08/2020 19:33
NediM17 wrote: 19/08/2020 19:26 Problem se ne rjesava na izlazu nego na ulazu. Kad udje u zemlju gotovo je, eto ti problema.
Znaci ,ja kupim truhlog forda ,idem ganjati inzinjere koji su ga sklepali , a ne autolimaru ?
Uopšte ne kupuješ truhlog. Ali ako si kupio truhlog onda ganjaš autolimara. Granicu treba ojačati i smanjiti priliv kozojeba. S druge strane ako budu znali da nema landaranja zaobilaziće nas.
Kupio ja vec,zajebo se ,sta bi. Jel idem ganjat inzinjere/fabriku dok ford jos vise truhne ili ga vozim autolimarau da se sredjuje ? Il ga tuhnem nekom drugom da se zajebaje? Moze i to,haj
escobar__

#16179 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Kako neko pomenu par puta, hvatat i vozit u mjesta naseljena srpskim stanovništvom, eventualno im utrpat i kakav migrantski centar. Ovi iz takozvane rs nek laju do mile volje, ignorisat kerove i radit svoj posao. Eventualno ih usmjerit na istočnu granicu koju bi trebalo zaštitit ako neće ilegalce na prostoru koji naseljava isključivo srpski živalj.

Sistem ucjene kako i oni rade po hiljadu drugih pitanja.
banjaluka078

#16180 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by banjaluka078 »

Friško iz Banjaluke.

Taksisti čekaju, zna se kad će stići busevi. 10 eura po osobi u vozilu se da drotovima da "ne vide" te prevoznike i vozi prema Bosanskoj Otoci.
bingov buraz

#16181 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

SanskiBiser wrote: 19/08/2020 16:34
sadie_forever wrote: 19/08/2020 16:29

da i moj rodjak je otisao na tu foru za svedsku jos tamo glumio da je poludio radi rata da ima neke sindrome,lijekove drzao u ustima pa pljuvao u wc

sve on to ponosno prica,i ponosan je sto je sjebao sistem i dobio papire 8-) :lol:
Ista prica kod mene u familiji mislim da i danas ide kod terapiste nekog u Svedskoj, dali mu i motorna kolica pa se voza ovdje kad dodje kao ono stres mu hodati...lopovska posla ali eto djeca su mu tamo zavrsila srednju skolu, jedan sin na fakultetu naravno otudjeni od Bosne oba potpuno...
Prvu generaciju su spremni istrpiti jer njihova djeca su već školovani vrijedni mladi ljudi koji su već zasnovali porodice plaćaju poreze i žive u skladu sa zakonima zemlje koja ih je primila.

Ovi divljaci žive po getoima ne pokazujući nikakvu želju da doprinesu zajednici.

Bio,vidio.
SanskiBiser

#16182 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

NediM17 wrote: 19/08/2020 18:55 Ne bih da te vrijedjam, ali trebao bi znati da su medjunarodni zakoni i konvencije stariji od nacionalne legislative, a kamoli od propisa nekakve MZ Purici. Jedna zemlja kad biva primljena u UN mora potpisati sve te zakone, konvencije, povelje, kakav je slucaj i sa BiH. Sto se tice kampova jasno je da za sve nema mjesta, voljeli bi i oni imati smjestaj, hranu i higijenske uslove.
Ove danasnje odluke tzv. Operativne grupe u USK su qrac od ovce, malo da smire stanovnistvo. Sve je ovo i do sada k'o fol bilo.
Nema rjesenja problema na uscu, samo na izvoru.
De facto i de jure....neki to ne mogu svariti nikako a vidim i ti si taj. Na taj nacin je Orban odradio posao sa svojim pravnicima da im sad u Madjarskoj ne moze niko nista. :izet:

Upravo to sam ti i pisao ali ti to ignorises, sve i jedna clanica UN ima vec i ustave i zakone koji ne smiju biti u suprotnosti sa svim tim potpisanim da bi bili u UN ukljucujuci i propise na nivou lokalnih zajednica, sve i jedan propis na nivou lokalne samouprave kod nas mora biti u skladu sa drzavnim zakonima i propisima i pravilnicima koji su sta ono - uskladjeni sa medjunarnodim konvencijama, konkretno u nasem slucaju je Evropska Konvencija o Ljudskim Pravima integirsana u Ustav. E sad kad bi krenuo samo od nas sa Sejdic-Finci sta bi s tim jel ono bila i presuda, pa u komsiluku istocno i zapadno ima mashala isto slucajeva, sve ostane u nekoj pat poziciji na kraju...

Nego zasto ti lazes na ovoj temi i siris dezinformacije? Prava azilanta dolaze uz odgovornosti koje regulisu lokalni propisi bas kao na primjeru Madjarske o kojem sam pisao i tu je kraj price, kad ce da izbace Madjarsku iz UN ? :lol:
SanskiBiser

#16183 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

banjaluka078 wrote: 19/08/2020 19:58 Friško iz Banjaluke.

Taksisti čekaju, zna se kad će stići busevi. 10 eura po osobi u vozilu se da drotovima da "ne vide" te prevoznike i vozi prema Bosanskoj Otoci.
I nema setanja okolo moraju ostati blizu glavnih puteva u RS, nema kretanja po gradovima i naseljenim mjestima samo tranzit kroz RS do USK to policija regulise sve....
SanskiBiser

#16184 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

RtrnOfSalisbury wrote: 19/08/2020 19:38 ...sta kazu knjige morel se u vise zemalja izrazit namjera za azil, pa dze upali, po mogucnosti monako jal kran montana
Moglo je :lol: Ja sam pricao o mom bivsem komsiji, taj je 2009 sa familijom prvo do Danske pa Holandije i tek u Belgiji mu odobre. Sad to vec ne moze tako barem ne u EU zoni. :-)
MorningStar

#16185 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

SanskiBiser wrote: 19/08/2020 20:23
NediM17 wrote: 19/08/2020 18:55 Ne bih da te vrijedjam, ali trebao bi znati da su medjunarodni zakoni i konvencije stariji od nacionalne legislative, a kamoli od propisa nekakve MZ Purici. Jedna zemlja kad biva primljena u UN mora potpisati sve te zakone, konvencije, povelje, kakav je slucaj i sa BiH. Sto se tice kampova jasno je da za sve nema mjesta, voljeli bi i oni imati smjestaj, hranu i higijenske uslove.
Ove danasnje odluke tzv. Operativne grupe u USK su qrac od ovce, malo da smire stanovnistvo. Sve je ovo i do sada k'o fol bilo.
De facto i de jure....neki to ne mogu svariti nikako a vidim i ti si taj. Na taj nacin je Orban odradio posao sa svojim pravnicima da im sad u Madjarskoj ne moze niko nista. :izet:

Upravo to sam ti i pisao ali ti to ignorises, sve i jedna clanica UN ima vec i ustave i zakone koji ne smiju biti u suprotnosti sa svim tim potpisanim da bi bili u UN ukljucujuci i propise na nivou lokalnih zajednica, sve i jedan propis na nivou lokalne samouprave kod nas mora biti u skladu sa drzavnim zakonima i propisima i pravilnicima koji su sta ono - uskladjeni sa medjunarnodim konvencijama, konkretno u nasem slucaju je Evropska Konvencija o Ljudskim Pravima integirsana u Ustav. E sad kad bi krenuo samo od nas sa Sejdic-Finci sta bi s tim jel ono bila i presuda, pa u komsiluku istocno i zapadno ima mashala isto slucajeva, sve ostane u nekoj pat poziciji na kraju...

Nego zasto ti lazes na ovoj temi i siris dezinformacije? Prava azilanta dolaze uz odgovornosti koje regulisu lokalni propisi bas kao na primjeru Madjarske o kojem sam pisao i tu je kraj price, kad ce da izbace Madjarsku iz UN ? :lol:
Da malo pomognem:

Clan 8. (Iskljucenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema strancu koji dolazi direktno s teritorije na kojoj su mu zivot ili sloboda bili ugrozeni ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili boravka u BiH, pod uslovom da se bez odgadjanja prijavi nadleznim organima i izlozi valjane razloge za nezakonit ulazak ili boravak u BiH.
Clan 10. (Sloboda kretanja) (1) Stranci koji su iskazali namjeru za podnosenje zahtjeva za azil, trazitelji azila, izbjeglice, lica pod supsidijarnom ili privremenom zastitom uzivaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka. (2) Prava iz stava (1) ovog clana mogu biti djelimicno ili potpuno ogranicena pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom.
Clan 32. (Potvrda o iskazanoj namjeri) (1) Strancu koji iskaze namjeru za podnosenje zahtjeva za azil organizaciona jedinica Sluzbe izdaje potvrdu o iskazanoj namjeri, kojom odreduje pravac kretanja i rok koji je potreban za dolazak u Ministarstvo radi liþnog podnosenja zahtjeva za azil. (2) Potvrda sadrzi podatke o licu koje je iskazalo namjeru za podno!enje zahtjeva za azil i þlanovima porodice u pratnji. Potvrda se smatra pravom na ostanak u BiH, za vrijeme njenog trajanja. (3) Organizaciona jedinica Sluzbe odmah po iskazivanju namjere Ministarstvu dostavlja primjerak potvrde o iskazanoj namjeri s kopijama licnih i drugih dokumenata stranca koji je iskazao namjeru, relevantnih za postupak azila. Organizaciona jedinica Sluzbe duzna je originalni primjerak potvrde, s dokumentacijom prikupljenom tokom postupka iskazivanja namjere, dostaviti Ministarstvu najkasnije u roku od tri dana od dana iskazivanja namjere.
http://sps.gov.ba/dokumenti/zakoni/Zako ... 0azilu.pdf
LBVIEW

#16186 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 19/08/2020 19:29
Pokupis u krajini istovaris sto blize brckom,zvorniku ili trebinju pa nek se dodo bratimi malo sa njima imamo vise buseva pa kome dosadi prvom.
:thumbup:
sadie_forever

#16187 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

SanskiBiser wrote: 19/08/2020 20:32
RtrnOfSalisbury wrote: 19/08/2020 19:38 ...sta kazu knjige morel se u vise zemalja izrazit namjera za azil, pa dze upali, po mogucnosti monako jal kran montana
Moglo je :lol: Ja sam pricao o mom bivsem komsiji, taj je 2009 sa familijom prvo do Danske pa Holandije i tek u Belgiji mu odobre. Sad to vec ne moze tako barem ne u EU zoni. :-)
nasi bili maheri u laganju ,jedan se lafo zapalio u zgradi,svedi se sjebali :lol: kaze ako cete me vratit u BIH volim otici u smrt prvo...i dobio papire :D
MorningStar

#16188 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:41
nasi bili maheri u laganju ,jedan se lafo zapalio u zgradi,svedi se sjebali :lol:
Koji nasi ? Ti ako si nasa ja sam anunaki.
sadie_forever

#16189 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 19/08/2020 20:41
sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:41

nasi bili maheri u laganju ,jedan se lafo zapalio u zgradi,svedi se sjebali :lol:
Koji nasi ? Ti ako si nasa ja sam anunaki.
ja sam bosnjakinja i pricam o bosnjacima,necu da lazem kako smo mi zapad ovo ono kad smo prolazili svasta i mi.Moj tetak lagao da ga ceka metak ako dodje u Bosnu jer je bio u vojsci BIH,a kucu ima samo u RS-u(ima i u vogosci) ...dobio je i on papire :D

to je isto kao sto danas afganistanci glume da su pederi,ili krscani i da im smrtna prijeti od talibana radi toga
Last edited by sadie_forever on 19/08/2020 20:44, edited 1 time in total.
howdy

#16190 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Utisak je da su vrijedni ko pcelice :lol:
Bas traze bolji zivot, drkanje kurca na socijali. Jer socijale u Pakistanu nema
Last edited by howdy on 19/08/2020 20:48, edited 2 times in total.
MorningStar

#16191 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:43

ja sam bosnjakinja i pricam o bosnjacima,necu da lazem kako smo mi zapad ovo ono kad smo prolazili svasta i mi
Sta ti bosnjakinja ? Ti halifatkinja nekog reona pod nagibom od 30% najmanje.... na asfalt si u njemackoj prvo zagazila u carapama da ne isprljas.
sadie_forever

#16192 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 19/08/2020 20:45
sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:43

ja sam bosnjakinja i pricam o bosnjacima,necu da lazem kako smo mi zapad ovo ono kad smo prolazili svasta i mi
Sta ti bosnjakinja ? Ti halifatkinja nekog reona pod nagibom od 30% najmanje.... na asfalt si u njemackoj prvo zagazila u carapama da ne isprljas.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja sam bosnjakinja i vjera mi je dio mene kao tradicija,niti se pridrzavam 100% niti sam pokrivena,ali nosim u srcu <3 :P
SanskiBiser

#16193 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

MorningStar wrote: 19/08/2020 20:32
SanskiBiser wrote: 19/08/2020 20:23

Da malo pomognem:

Clan 8. (Iskljucenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema strancu koji dolazi direktno s teritorije na kojoj su mu zivot ili sloboda bili ugrozeni ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili boravka u BiH, pod uslovom da se bez odgadjanja prijavi nadleznim organima i izlozi valjane razloge za nezakonit ulazak ili boravak u BiH.
Clan 10. (Sloboda kretanja) (1) Stranci koji su iskazali namjeru za podnosenje zahtjeva za azil, trazitelji azila, izbjeglice, lica pod supsidijarnom ili privremenom zastitom uzivaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka. (2) Prava iz stava (1) ovog clana mogu biti djelimicno ili potpuno ogranicena pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom.
Clan 32. (Potvrda o iskazanoj namjeri) (1) Strancu koji iskaze namjeru za podnosenje zahtjeva za azil organizaciona jedinica Sluzbe izdaje potvrdu o iskazanoj namjeri, kojom odreduje pravac kretanja i rok koji je potreban za dolazak u Ministarstvo radi liþnog podnosenja zahtjeva za azil. (2) Potvrda sadrzi podatke o licu koje je iskazalo namjeru za podno!enje zahtjeva za azil i þlanovima porodice u pratnji. Potvrda se smatra pravom na ostanak u BiH, za vrijeme njenog trajanja. (3) Organizaciona jedinica Sluzbe odmah po iskazivanju namjere Ministarstvu dostavlja primjerak potvrde o iskazanoj namjeri s kopijama licnih i drugih dokumenata stranca koji je iskazao namjeru, relevantnih za postupak azila. Organizaciona jedinica Sluzbe duzna je originalni primjerak potvrde, s dokumentacijom prikupljenom tokom postupka iskazivanja namjere, dostaviti Ministarstvu najkasnije u roku od tri dana od dana iskazivanja namjere.
http://sps.gov.ba/dokumenti/zakoni/Zako ... 0azilu.pdf
to je to sve u skladu sa konvencijama i medjunarodnim pravom, tako su Madjarskoj ogranicili kretanje jer jer ugrozena sigurnost azilanata a za sta su se potrudili gradjani Madjarske, a kad steknu drzavljanstvo i registruju prebivaliste i dobiju posao onda su na njima sve obaveze, prava, odgovornosti i slobode kao i u drugih gradjana Madjarske.
MorningStar

#16194 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Jes i po ovome 99% ovih sto tumaraju po bih su podlozni zakonskim sankcijama i nemaju nikakvo pravo na azil a kamoli kretanje itd.
LBVIEW

#16195 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by LBVIEW »

escobar__ wrote: 19/08/2020 19:54 Kako neko pomenu par puta, hvatat i vozit u mjesta naseljena srpskim stanovništvom, eventualno im utrpat i kakav migrantski centar. Ovi iz takozvane rs nek laju do mile volje, ignorisat kerove i radit svoj posao. Eventualno ih usmjerit na istočnu granicu koju bi trebalo zaštitit ako neće ilegalce na prostoru koji naseljava isključivo srpski živalj.

Sistem ucjene kako i oni rade po hiljadu drugih pitanja.
Dodo je onomad, kad je bio aktuelan kamp na bivsem poljoprivrednom dobru u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca, kmecao kako je to nekakva srpska zemlja(valjda cuo Karadzicevu pricu o "seoskim atarima", jebo ga on u bulju), cak je spominjao i blokade puteva. E, sad bi trebalo njemu u inat podici par kampova na toj "srpskoj zemllji", pa da vidimo reakcije. :izet:
Last edited by LBVIEW on 19/08/2020 20:50, edited 1 time in total.
sadie_forever

#16196 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

howdy wrote: 19/08/2020 20:43

Utisak je da su vrijedni ko pcelice :lol:
Bas traze bolji zivot, drkanje kurca na socijali. Jer socijale u Pakistanu nema
ti uzimas desnicarske izvore? jos se ne trude da kriju nego kazu muslimani umjesto migranti :roll: :lol: :lol: ako si bosnjo onda si glup i naivan do bola
MorningStar

#16197 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:46

ja sam bosnjakinja i vjera mi je dio mene kao tradicija,niti se pridrzavam 100% niti sam pokrivena,ali nosim u srcu <3 :P
Sta ti imas sa bosnom de mi samo pojasni ? Eto reci cemo da znas jezik. Ko ti je drazi Srdjan Aleksic iz Trebinja ili Abu Musa iz Tunisa ?
DEMONIKA

#16198 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

:lol:
DEMONIKA

#16199 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

:lol:
sadie_forever

#16200 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 19/08/2020 20:54
sadie_forever wrote: 19/08/2020 20:46

Sta ti imas sa bosnom de mi samo pojasni ? Eto reci cemo da znas jezik. Ko ti je drazi Srdjan Aleksic iz Trebinja ili Abu Musa iz Tunisa ?
ono sto ti mislis da su bosnjaci 90% nisu,osim mozda po tuzli

meni je drazi srdjan u ovom slucaju :thumbup:
Locked