Nagorno Karabah
-
zlajaBHF
#16177 Re: Nagorno Karabah
Spomenuo si da Azerbejdzan nije vratio neke teritorije, ali zasto da ih "vrati".JoseMujica wrote: ↑01/12/2020 18:57
sada summa summarum...sve što je dogovoreno ispunjeno je glede povratka teritorija
rezultati rata:
1. Azerbejdžan vojno satrao i unazadio Armeniju
2. Politički i ekonomski je dugoročno destabilizirao
3. Povratio skoro sve teritorije
4. Ono što nije vratio "zamijenio" za koridor prema N provinciji
5. Ono što je ostalo od NK je glineni golub
6. Došli Rusi, koji su "dobri" s obje strane
7. Došli Turci koji su bobri samo sa Azerima
8. Rusi i Turci dobri jedni s drugima i ovo što se dešava je potvrda te nove Kavkaske osovine, sposobne da smiri sve u regiji
9. Iran zaokružen i odsječen
10. "Zapadni" svijet odjeban
ovo mi je sada naletilo a slobodno nastavite listu....Azeri maestralno odigrali i AlijevuArmeni popušili u svakom smislu, a Rusi i Turci zajedno (naglasak na ovoj riječi) postali faktička sila osovine u ovoj regiji bez koje se ništa više neće dešavati.
Dosta smo prije komentarisali ovo ko je više dobio ovdje Rusi ili Turci, ali mislim da smo smetnuli s uma da su ovo Putin i Erdoan zajedno odradili i ovdje smo zapravo vidjeli direktan produkt saradnje ove dvije zemlje, na obostranu korist, koji se razvija i traje još od onog "Gulenovskog" državnog udara i mislim da će ova veza diktirati sva buduća dešavanja na ovom euroazijskom spoju.
Ta teritorija ce biti dio Azerbejdana, i ti ljudi ce biti drzavljani Azerbejdzana i placati porez toj drzavi. Hajmo reci da su osli na to, da to skroz "vrate". Sta bi dobili od toga? Da ljudi koji su tu vijekovima zivjeli napuste taj dio, i da to ostane prazno. Mislim da je ovako mnogo bolje za sve. Osim toga, za to su dobili koridor a i mogucnost za mir na duge staze, jer su i Armeni kao nesto dobili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#16178 Re: Nagorno Karabah
to i jeste čar deala....dobili Armeni da su ostali na tom jednom dijelu a ovi dobili koridor
-
saimidin
#16179 Re: Nagorno Karabah
Ostaje da se vidi sta ce biti na tom dijelu sto je sad rusko/armenska kontrola, jer moguce da rusi tu stvore jos jednu abkaziu/osetiu, npr ako se azeri okrenu vojnoj opciji zauzimanja tog podrucja.zlajaBHF wrote: ↑01/12/2020 21:55Spomenuo si da Azerbejdzan nije vratio neke teritorije, ali zasto da ih "vrati".JoseMujica wrote: ↑01/12/2020 18:57
sada summa summarum...sve što je dogovoreno ispunjeno je glede povratka teritorija
rezultati rata:
1. Azerbejdžan vojno satrao i unazadio Armeniju
2. Politički i ekonomski je dugoročno destabilizirao
3. Povratio skoro sve teritorije
4. Ono što nije vratio "zamijenio" za koridor prema N provinciji
5. Ono što je ostalo od NK je glineni golub
6. Došli Rusi, koji su "dobri" s obje strane
7. Došli Turci koji su bobri samo sa Azerima
8. Rusi i Turci dobri jedni s drugima i ovo što se dešava je potvrda te nove Kavkaske osovine, sposobne da smiri sve u regiji
9. Iran zaokružen i odsječen
10. "Zapadni" svijet odjeban
ovo mi je sada naletilo a slobodno nastavite listu....Azeri maestralno odigrali i AlijevuArmeni popušili u svakom smislu, a Rusi i Turci zajedno (naglasak na ovoj riječi) postali faktička sila osovine u ovoj regiji bez koje se ništa više neće dešavati.
Dosta smo prije komentarisali ovo ko je više dobio ovdje Rusi ili Turci, ali mislim da smo smetnuli s uma da su ovo Putin i Erdoan zajedno odradili i ovdje smo zapravo vidjeli direktan produkt saradnje ove dvije zemlje, na obostranu korist, koji se razvija i traje još od onog "Gulenovskog" državnog udara i mislim da će ova veza diktirati sva buduća dešavanja na ovom euroazijskom spoju.
Ta teritorija ce biti dio Azerbejdana, i ti ljudi ce biti drzavljani Azerbejdzana i placati porez toj drzavi. Hajmo reci da su osli na to, da to skroz "vrate". Sta bi dobili od toga? Da ljudi koji su tu vijekovima zivjeli napuste taj dio, i da to ostane prazno. Mislim da je ovako mnogo bolje za sve. Osim toga, za to su dobili koridor a i mogucnost za mir na duge staze, jer su i Armeni kao nesto dobili.
Iz sadasnje perspektive, azerima odgovara ovaj status quo, jer su dobili podrucja u kojima su bili vecina, a da nisu morali dati neki de jure status ostatku NK
AZ ce se I dalje praviti da arthsak ne postoji, AR ce se praviti da postoji I da je dobar dio pod "okupacijom AZ", rusi ce pokusavati biti posrednici I odrzavati mir
Uglavnom azerima taj dio I ne treba ali zasto da ga se odreknu bez dobre kompenzacije, ili dok im armeni tj rusi to ne uzmu otmu silom, sto rusi nece uciniti osim ako se AZ ne okrenu totalno protiv rusa, tj htjednu ih poslati kuci kroz 5, 10, 15 ... god
Zalosno je jedino sto su armeni mogli dobiti I malo vise od ovoga sto sad imaju bilo kad u zadnjih 25god, ali su se pravili ludi cijelo vrijeme, I pristali su tek kada su silom natjerani, I nakon par hiljada mrtvih na obje strane
-
90minut
#16180 Re: Nagorno Karabah
KOLIKO CES PUTA PONOVITI ISTO?
VLADIMIR PUTIN JE REKO DA CE VREMENOM SVE BITI PREBACENO NA AZERE, ŠTA TI TU NIJE JASNO?
Cuj azerima odgovara ovaj status kvo kakav bolan nebio status kvo ljudi kapitulirali.
Vratili skoro svu teritoriju ostatak što nije bilo potrebe da vracaju jer ga ne bi naselili razmjenili za koridor, i to nece biti nikakva armenska teritorija vec armeni koji zive u okviru Azerbejdzana.
Ne sad vec za 5 ili 10 godina.
Nemamo mi šta vidjeti ili ne vidjeti to je zapisano i obje strane su stavile potpis!
VLADIMIR PUTIN JE REKO DA CE VREMENOM SVE BITI PREBACENO NA AZERE, ŠTA TI TU NIJE JASNO?
Cuj azerima odgovara ovaj status kvo kakav bolan nebio status kvo ljudi kapitulirali.
Vratili skoro svu teritoriju ostatak što nije bilo potrebe da vracaju jer ga ne bi naselili razmjenili za koridor, i to nece biti nikakva armenska teritorija vec armeni koji zive u okviru Azerbejdzana.
Nemamo mi šta vidjeti ili ne vidjeti to je zapisano i obje strane su stavile potpis!
Last edited by 90minut on 01/12/2020 23:30, edited 1 time in total.
-
zlajaBHF
#16181 Re: Nagorno Karabah
Ja iskreno ovdje nemam nikakve dileme oko toga sta ce biti sa teritorijom koju sada cuvaju Rusi.saimidin wrote: ↑01/12/2020 23:11
Ostaje da se vidi sta ce biti na tom dijelu sto je sad rusko/armenska kontrola, jer moguce da rusi tu stvore jos jednu abkaziu/osetiu, npr ako se azeri okrenu vojnoj opciji zauzimanja tog podrucja.
Iz sadasnje perspektive, azerima odgovara ovaj status quo, jer su dobili podrucja u kojima su bili vecina, a da nisu morali dati neki de jure status ostatku NK
AZ ce se I dalje praviti da arthsak ne postoji, AR ce se praviti da postoji I da je dobar dio pod "okupacijom AZ", rusi ce pokusavati biti posrednici I odrzavati mir
Uglavnom azerima taj dio I ne treba ali zasto da ga se odreknu bez dobre kompenzacije, ili dok im armeni tj rusi to ne uzmu otmu silom, sto rusi nece uciniti osim ako se AZ ne okrenu totalno protiv rusa, tj htjednu ih poslati kuci kroz 5, 10, 15 ... god
Zalosno je jedino sto su armeni mogli dobiti I malo vise od ovoga sto sad imaju bilo kad u zadnjih 25god, ali su se pravili ludi cijelo vrijeme, I pristali su tek kada su silom natjerani, I nakon par hiljada mrtvih na obje strane
Ta teritorija ce biti dio Azerbejdzana, a posto su Azeri skontali da ce vise dobiti od tog dijela, ako tu ostane Armenski narod, oni su ponudili ovu soluciju, u kojoj ce Rusi biti garant sigurnosti 5 godina, jer su znali da ce narod napustiti tu teritoriju ako Rusi ne budu imali trupe na tom podrucju.
Ostavljajucu Armene tu, osim sto taj prostor nece ostati prazan, oni ga mogu koristiti u pregovorima za koridor do drugog dijela drzave.
Rusi su dobili to da igraju neku ulogu u regionu, i da Armeni ostanu pod njihovim krilom.
Znaci, svi su nesto dobili, a Azeri dobili sve sto su htjeli.
Ja licno mislim, ili sam uvjeren da su Azeri mogli uzeti sve da su htjeli. Niko ih onda nije mogao zaustaviti da zavrse rat......
-
90minut
#16182 Re: Nagorno Karabah
Zlaja brate kapitulacija totalna nije tu pitanje jesu li mogli ili ne ovi naprosto nisu više imali odbranu, dakle kapitulacija.
Ostaje im da za 5 ili 10 godina žive pod azerskom palicom i to je to tad ce se to sve i primiti normalno jer ce proci vremena.
Ostaje im da za 5 ili 10 godina žive pod azerskom palicom i to je to tad ce se to sve i primiti normalno jer ce proci vremena.
-
saimidin
#16183 Re: Nagorno Karabah
To je sve cijelo vrijeme u AZ, I tu se nema sta reci.zlajaBHF wrote: ↑01/12/2020 23:29Ja iskreno ovdje nemam nikakve dileme oko toga sta ce biti sa teritorijom koju sada cuvaju Rusi.saimidin wrote: ↑01/12/2020 23:11
Ostaje da se vidi sta ce biti na tom dijelu sto je sad rusko/armenska kontrola, jer moguce da rusi tu stvore jos jednu abkaziu/osetiu, npr ako se azeri okrenu vojnoj opciji zauzimanja tog podrucja.
Ta teritorija ce biti dio Azerbejdzana, a posto su Azeri skontali da ce vise dobiti od tog dijela, ako tu ostane Armenski narod, oni su ponudili ovu soluciju, u kojoj ce Rusi biti garant sigurnosti 5 godina, jer su znali da ce narod napustiti tu teritoriju ako Rusi ne budu imali trupe na tom podrucju.
Ostavljajucu Armene tu, osim sto taj prostor nece ostati prazan, oni ga mogu koristiti u pregovorima za koridor do drugog dijela drzave.
Rusi su dobili to da igraju neku ulogu u regionu, i da Armeni ostanu pod njihovim krilom.
Znaci, svi su nesto dobili, a Azeri dobili sve sto su htjeli.
Ja licno mislim, ili sam uvjeren da su Azeri mogli uzeti sve da su htjeli. Niko ih onda nije mogao zaustaviti da zavrse rat......
I ja sam blizi tome da ce ostati u AZ , ali nisam siguran u kojem obliku, I ne bih iskljucio da ako im Azeri ne daju neku autonomiju, ili rusi nece htjeti otici I time im osiguravati autonomiju/de facto nez. kao I sada, ili ako odu rusi da nece I armeni za njima uz naravno mogucnost nekog novog sukoba
Samo hocu da kazem da I putin kaze ovo je novi status quo, isti intervju gdje kaze to je sve AZ, I da sada trebaju dogovoriti politicko rjesenje.
Mislim da trebaju dati azeri autonomiju armenima, I da se to stabilizuje na duzi period. Zauzvrat traziti trasu pruge I puta prema nachkivanu, koju ce kontrolisati samo rusi
Edit
I ne mislim autonomiju sa pravom veta I sl, nego jezik obrazovanje I sl
-
saimidin
#16184 Re: Nagorno Karabah
Slazem se da su ih azeri vojno nakantali, da ne znaju jesul posli il dosli, I da ce trebati armenima dosta da dodju sebi90minut wrote: ↑01/12/2020 23:28 KOLIKO CES PUTA PONOVITI ISTO?
Mislim I da su azeri stali u dobrom trenutku, ili sami ili uz "nagovor" rusa nije toliko ni bitno
Sad imaju svi sansu da zive sretno do kraja zivota
-
zlajaBHF
#16185 Re: Nagorno Karabah
Naravno da je kapitulacija. Ovdje su Azeri mogli birati kako ce se zavrsiti, i odabrali su da im je ovako najbolje.
-
90minut
#16186 Re: Nagorno Karabah
Razumijem brate sarkazam, al' armeni jednostavno nemaju kapacitet da urade što su ovi uradili za takvu avanturu ofanzive u narednih barem 30 godina ti trebaju i dronovi i avioni i ljudstvo zamisli napadati ove pozicije azera s naoruzanjem koje oni imaju pa to je samoubistvo.saimidin wrote: ↑02/12/2020 07:10Slazem se da su ih azeri vojno nakantali, da ne znaju jesul posli il dosli, I da ce trebati armenima dosta da dodju sebi90minut wrote: ↑01/12/2020 23:28 KOLIKO CES PUTA PONOVITI ISTO?
Mislim I da su azeri stali u dobrom trenutku, ili sami ili uz "nagovor" rusa nije toliko ni bitno
Sad imaju svi sansu da zive sretno do kraja zivota
![]()
![]()
![]()
Pa azeri su cekali 10+ godina za pravi momenat da napadnu zamisli tek koliko ce ovim trebati.
Alijev sam govori svo ovo naoruzanje su imali još prije 10 godina pa su bile diplomatske solucije uvijek.
Nije samo poenta što je samoubistvo ici na same azere vec ces ici potencijalno i na turke koji ce imati svo pravo svijeta da ucestvuju jer ce tad armeni napadati opet legalne granice Azera..
Da je ovo srednji vijek ja bi rekao šansu imaju, al' danas u modernom svijetu ma nikakvu šansu nemaju baš nikakvu.
-
The 51st State
#16187 Re: Nagorno Karabah
sad je jasnije pasinjanovo urlanje i ja bi na njegovom mjestu, zgodna kucica nema sta.
-
zlajaBHF
#16188 Re: Nagorno Karabah
Ovdje se cesto prica o saradnji Putina i Erdogna i kako je sve njihov dogovor, i ja se licno ne slazem.
Mislim da su Rusija i Turska na razlicitim stranama fronta i da se dogovaraju jer nemaju izbora. Oni ustvari pregovaraju kao sto to rade neprijatelji, samo sto su pragmaticni obojica i nalaze rjesenja da nebi doveli situaciju do eskalacije, koja nikome ne odgovrara.
U Siriji recimo Rusija ima jaceg keca u rukavu, zato sto je na strani Asada, sto je Iran na njihovoj strani. Sa druge strane Turci sami podrzavaju raspale pobunjenike, gdje imas milion razlicitih frakcija. Rusi tu ne popustaju i diktiraju sve, tako da se tu malo sta dogovori ili ako se dogovori Ruska strana to nepostuje. Manje vise rade sta hoce. Turci tu ne mogu mnogo, i zato trpe, ali za uzvrat zele kontrolu teritorije uz granicu, znaci tamo gdje zive Kurdi.
Uglavnom , vidi se da odnos Turske i Rusije nije nimalo prijateljski.
U Libiji je situacija nesto drugacija, vise izjednacena, i onda se lakse postize dogvor, jer je eskalacija druga opcija, a niko je ne zeli. Rusi su pokusali uzeti sve, ali im Turci nisu dopustili, i tek tad je pao dogovor o primirju. Znaci, opet koliko snage toliko dogovora.
U Azerbejdzanu je Turska imala jaci kec u rukavu, i zavrsilo je pobjedom Turskog saveznika. Rusi su dobili da igraju tu ulogu, jer su trebali Azerima, inace ih tu nebi ni bilo. Osim toga, ovo je bio i gest Turske prema Rusiji. Da su Turci i Azeri bili protiv da Rusi budu na NK, Rusi tu nebi bili.
Uglavnom, Erdogan i Putin se ne dogovaraju, engo pregovaraju, kao sto to uvijek rade neprijatelji ili konkurenti....Nazovi kako hoces
Mislim da su Rusija i Turska na razlicitim stranama fronta i da se dogovaraju jer nemaju izbora. Oni ustvari pregovaraju kao sto to rade neprijatelji, samo sto su pragmaticni obojica i nalaze rjesenja da nebi doveli situaciju do eskalacije, koja nikome ne odgovrara.
U Siriji recimo Rusija ima jaceg keca u rukavu, zato sto je na strani Asada, sto je Iran na njihovoj strani. Sa druge strane Turci sami podrzavaju raspale pobunjenike, gdje imas milion razlicitih frakcija. Rusi tu ne popustaju i diktiraju sve, tako da se tu malo sta dogovori ili ako se dogovori Ruska strana to nepostuje. Manje vise rade sta hoce. Turci tu ne mogu mnogo, i zato trpe, ali za uzvrat zele kontrolu teritorije uz granicu, znaci tamo gdje zive Kurdi.
U Libiji je situacija nesto drugacija, vise izjednacena, i onda se lakse postize dogvor, jer je eskalacija druga opcija, a niko je ne zeli. Rusi su pokusali uzeti sve, ali im Turci nisu dopustili, i tek tad je pao dogovor o primirju. Znaci, opet koliko snage toliko dogovora.
U Azerbejdzanu je Turska imala jaci kec u rukavu, i zavrsilo je pobjedom Turskog saveznika. Rusi su dobili da igraju tu ulogu, jer su trebali Azerima, inace ih tu nebi ni bilo. Osim toga, ovo je bio i gest Turske prema Rusiji. Da su Turci i Azeri bili protiv da Rusi budu na NK, Rusi tu nebi bili.
Uglavnom, Erdogan i Putin se ne dogovaraju, engo pregovaraju, kao sto to uvijek rade neprijatelji ili konkurenti....Nazovi kako hoces
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#16189 Re: Nagorno Karabah
i i u Siriji to fesecra OK...Turke interesuje samo kontrola pojasa uz njihovu granicu, a Ruse da Asad ostane jer u Siriji imaju jedinu pomorsku bazu u Mediteranu...jednak win-win i za jedne i za drugezlajaBHF wrote: ↑02/12/2020 12:10 Ovdje se cesto prica o saradnji Putina i Erdogna i kako je sve njihov dogovor, i ja se licno ne slazem.
a u slučaju NG win-win za Azere je koridor kojeg ne bi mogli imati bez Rusa, a Rusima je win-win što vraćaju Armeniju pod svoje + sa izglednošću da će tu imati i svoju bazu
znači, bez Rusa bi morali još mjesec ratovati.....što košta i ljudi i para i vjerovatno bi očistili NG do zadnjeg milimetra, ali ne bi imali koridor nikada
za Azere je strateški koridor važniji nego ona prćija što je ostala od NG i još nešto s uključenim Rusima postoji neka šansa da se odnosi ohlade i normalizuju, posebno s Armenske strane
-
zlajaBHF
#16190 Re: Nagorno Karabah
Slazem se uglavnom, samo da kazem da je Turcima samo vazan teritorij uz granicu, jer ne mogu vise dobiti.JoseMujica wrote: ↑02/12/2020 12:16i i u Siriji to fesecra OK...Turke interesuje samo kontrola pojasa uz njihovu granicu, a Ruse da Asad ostane jer u Siriji imaju jedinu pomorsku bazu u Mediteranu...jednak win-win i za jedne i za drugezlajaBHF wrote: ↑02/12/2020 12:10 Ovdje se cesto prica o saradnji Putina i Erdogna i kako je sve njihov dogovor, i ja se licno ne slazem.
a u slučaju NG win-win za Azere je koridor kojeg ne bi mogli imati bez Rusa, a Rusima je win-win što vraćaju Armeniju pod svoje + sa izglednošću da će tu imati i svoju bazu
znači, bez Rusa bi morali još mjesec ratovati.....što košta i ljudi i para i vjerovatno bi očistili NG do zadnjeg milimetra, ali ne bi imali koridor nikada
za Azere je strateški koridor važniji nego ona prćija što je ostala od NG i još nešto s uključenim Rusima postoji neka šansa da se odnosi ohlade i normalizuju, posebno s Armenske strane
Hocu da kazem da im ne odgovara cinjenica da Assad kontorlise Siriju, ali ne mogu nista u vezi toga uraditi, prvenstveno zbog Rusa.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#16191 Re: Nagorno Karabah
Naravno da je tako, nema govora o partnerskoj saradnji.
- Nikada nisu bili partneri, nikada nisu bili isti tabor, nikada nisu bili isti kalibar, nikada nisu bili isti nivo. Putin je prvak jednog svjetskog pola a Erdoan animator i činovnik drugog svjetskog pola. Evo čijeg, po Nedžmetinu Erbakanu, njegovom političkom učitelju i Abdulatifu Šeneru, bivšem članu AKP-a, bivšem zamjeniku premijera Turske:

Zna to druga strana vrlo dobro, ali ga trpe i trpiće dok je korist veća od štete. Kada šteta nadvlada, neće ga više trpiti. Proći će kao njegovi i izraelski "pobunjenici" u Siriji.
Last edited by Challenger_ on 02/12/2020 13:40, edited 1 time in total.
-
zlajaBHF
#16192 Re: Nagorno Karabah
Ko je na celu cega i ko za radi za koga, se moze polemisati.Challenger_ wrote: ↑02/12/2020 13:07Naravno da je tako, nema govora o partnerskoj saradnji.
- Nikada nisu bili partneri, nikada nisu bili isti tabor, nikada nisu bili isti kalibar, nikada nisu bili isti nivo. Putin je prvak jednog svjetskog pola a Erdoan animator i činovnik drugog svjetskog pola. Evo čijeg, po Nedžmetinu Erbakanu, njegovom političkom učitelju i Abdulatifu Šeneru, bivšem članu AKP-a, bivšem zamjeniku premijera Turske:
Zna to druga strana vrlo dobro, ali ga trpe i trpiće dok je korist manja od štete. Kada šteta nadvlada, neće ga više trpiti. Proći će kao njegovi i izraelski "pobunjenici" u Siriji.
Priznajem svima pravo na njihovo misljenje.
Meni je zanimljivije raspravljati o stanju na terenu, sto se objektivnije moze. Za koga ko navija, i koju stranu smatra svjetloscu a koju mrakom, me mnogo ne zanima.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#16193 Re: Nagorno Karabah
Ko pominje svjetlo?
Hoću da kažem da se dobro zna ko je u toj priči fejkara, sve sa "second hand" Bajraktarima koje može sebi nabiti u dupe ako se preigra.
Toliko.
______
Hoću da kažem da se dobro zna ko je u toj priči fejkara, sve sa "second hand" Bajraktarima koje može sebi nabiti u dupe ako se preigra.
Toliko.
______
-
sumirprimus
#16194 Re: Nagorno Karabah
second hend
dobar dobar...
znas koliko grijesis? znas?
dobar dobar...
znas koliko grijesis? znas?
-
90minut
#16195 Re: Nagorno Karabah
Jesi se dosta više brukao prestani više
Ono baš mu se smijem isti ovi mitomani, svoje pa svoje i nebitno koliko je u provaliji
Tacno da pokazes slike Agdama vecini armenaca oni bi pisali da je to propaganda da grad nije srušen
E takav si isti s ovom pricom prihvati da su ih razbucali i u 21 vijeku natjerali na kapitulaciju priznaj da su turci postali svjetska sila i kraj više je nego ocito da jesu.
Ne mirišem ni ja turke nešto, al' brate dozovi se.
Ono baš mu se smijem isti ovi mitomani, svoje pa svoje i nebitno koliko je u provaliji
Tacno da pokazes slike Agdama vecini armenaca oni bi pisali da je to propaganda da grad nije srušen
E takav si isti s ovom pricom prihvati da su ih razbucali i u 21 vijeku natjerali na kapitulaciju priznaj da su turci postali svjetska sila i kraj više je nego ocito da jesu.
Ne mirišem ni ja turke nešto, al' brate dozovi se.
Last edited by 90minut on 02/12/2020 13:32, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#16196 Re: Nagorno Karabah
shvatas da je proba usiriji i libiji usavrsena u karabahu? i da su svi ozbiljniji igraci pratili i zapisivali?
ovo ne kazem ja, nego upravo oni...
ovo ne kazem ja, nego upravo oni...
-
The 51st State
#16197 Re: Nagorno Karabah
objektivno se evropa sasrala od ove nove dronovske doktrine, analizire pokazuju da ne bi nista bolje prosli danas protiv ovakve upotrebe dronova, turci su pioniri nove doktrine i ubirace plodove iste jos dogledno vrijeme to je sigurnoa. ameri ce naravno kao mastodont to lagano ispratiti i preteci ali ostala buranija ima da kaska. tako da je smijesna prica rusi ovo rusi ono, kitoje bez nuklearki, a koliko su ovisni o turcima i njihovoj gesti dobre volje cini mi se da cemo vrlo brzo vidjeti u sjevernoj siriji.
-
sumirprimus
#16198 Re: Nagorno Karabah
ja ja pogotov grci, francuzi englezi. svabe svakako ne ganjaju nistaThe 51st State wrote: ↑02/12/2020 13:38 objektivno se evropa sasrala od ove nove dronovske doktrine, analizire pokazuju da ne bi nista bolje prosli danas protiv ovakve upotrebe dronova, turci su pioniri nove doktrine i ubirace plodove iste jos dogledno vrijeme to je sigurnoa. ameri ce naravno kao mastodont to lagano ispratiti i preteci ali ostala buranija ima da kaska. tako da je smijesna prica rusi ovo rusi ono, kitoje bez nuklearki, a koliko su ovisni o turcima i njihovoj gesti dobre volje cini mi se da cemo vrlo brzo vidjeti u sjevernoj siriji.
-
sumirprimus
#16199 Re: Nagorno Karabah
rusi su isto kaskali u ovom programu bpl, nesto im nije bas islo?
-
The 51st State
#16200 Re: Nagorno Karabah
ma mogu kurcu svirati, to su patuljci osim engleza, a i objektivno nije im ni trebalo, sve protiv buranijasa njihove vojske angazovane, ova turska masovna upotreba dronova ce im malo pomjeriti paradigmu.sumirprimus wrote: ↑02/12/2020 13:38ja ja pogotov grci, francuzi englezi. svabe svakako ne ganjaju nistaThe 51st State wrote: ↑02/12/2020 13:38 objektivno se evropa sasrala od ove nove dronovske doktrine, analizire pokazuju da ne bi nista bolje prosli danas protiv ovakve upotrebe dronova, turci su pioniri nove doktrine i ubirace plodove iste jos dogledno vrijeme to je sigurnoa. ameri ce naravno kao mastodont to lagano ispratiti i preteci ali ostala buranija ima da kaska. tako da je smijesna prica rusi ovo rusi ono, kitoje bez nuklearki, a koliko su ovisni o turcima i njihovoj gesti dobre volje cini mi se da cemo vrlo brzo vidjeti u sjevernoj siriji.![]()