Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#16176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne Rudyja, neeeeeeeeeee. Padose levati samo tako, pricekao FBI da zavrse rucak sa Giulianijem, pa krenuse na aerodrom i lagano ih pokupise. Ode Rudy niz vodu samo tako...
https://www.cnn.com/2019/10/10/politics ... index.html
- ultima_palabra
#16177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
GandalfSivi wrote:Ne Rudyja, neeeeeeeeeee. Padose levati samo tako, pricekao FBI da zavrse rucak sa Giulianijem, pa krenuse na aerodrom i lagano ih pokupise. Ode Rudy niz vodu samo tako...

- Point.
#16178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- GandalfSivi
#16179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U po noci se sjetih da ta budala ima nuklearne kodove. Pa haj opet zaspi...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- Point.
#16180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja mislim da su mu uvalili neke stare kodove što ne rade. Vjerujem da ima neko sa malo mozga u toj administraciji koji mu neće dati prave kodove.GandalfSivi wrote:U po noci se sjetih da ta budala ima nuklearne kodove. Pa haj opet zaspi...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- CPT
#16181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sarah Palin je tu negdje...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- Point.
#16182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tu sam ženu zaboravio. Al Trump je žešća budaletina.CPT wrote:Sarah Palin je tu negdje...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- CPT
#16183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
budala + npd = opasna kombinacijaPoint. wrote:Tu sam ženu zaboravio. Al Trump je žešća budaletina.CPT wrote:Sarah Palin je tu negdje...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- GandalfSivi
#16184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dali su mu kao zagonetku ili rebus. Nema sanse da taj to rijesiPoint. wrote:Ja mislim da su mu uvalili neke stare kodove što ne rade. Vjerujem da ima neko sa malo mozga u toj administraciji koji mu neće dati prave kodove.GandalfSivi wrote:U po noci se sjetih da ta budala ima nuklearne kodove. Pa haj opet zaspi...Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
- GandalfSivi
#16185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nego mogli smo se sta para utaliti, znam ovog lika, iznajmljuje vojsku jeftino. Cijena sitnica 
- Edin H.
#16186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zar jesu?Point. wrote:I šta kaže ova budaletina, Kurdi nam nisu pomogli u drugom svjetskom ratu i invaziji na Normandiju pa što ćemo mi njima. Je li gluplji čovjek hodao na ovoj planeti, ozbiljno pitam.
-
Haman2
#16187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
[quote]TRUMP PRIZNAO: "Saudijska Arabija je pristala da nam plati za sve što radimo kako bismo im pomogli i to cijenimo"
SAD je najavila slanje 3.000 vojnika u Saudijsku Arabiju kao i vojnu opremu, navodi se u saopćenju Pentagona.

Sjedinjene Američke Države (SAD) šalju veliki broj dodatnih vojnih snaga u Saudijsku Arabiju, javlja Anadolu Agency (AA).
SAD je najavila slanje 3.000 vojnika u Saudijsku Arabiju kao i vojnu opremu, navodi se u saopćenju Pentagona.
Ministar odbrane Mark Esper je odobrio takav potez nakon zahtjeva Centralnog zapovjedništva SAD-a.
Oprema uključuje dvije borbene eskadrile, jedno Zračno ekspedicijsko krilo (AEW), dvije Patriot baterije i jedan terminalni sistem za visoku nadmorsku zaštitu (THAAD).
“Prema tome, ovo predstavlja dodatnih 3.000 snaga koje su odobrene u posljednjih mjesec dana”, kazao je Jonathan Hoffman, glasnogovornik Pentagona.
U saopćenju se dodaje da je Esper obavijestio saudijskog prestolonasljednika Muhammada bin Salmana o dodatnom raspoređivanju trupa radi “osiguranja i poboljšanja odbrane Saudijske Arabije”.
“Ministarstvo odbrane je od maja povećalo broj trupa za oko 14.000 na područje odgovornosti američke Centralne komande, što predstavlja ulaganje u regionalnu sigurnost”, dodaje se u saopćenju.
Pentagon je također saopćio da Washington ne izaziva sukob s Iranom, ali je spreman odgovoriti na svaku krizu te braniti američke snage i interese u regiji.
Američki predsjedink Donald Trump je na zanimljiv način odgovorio na pitanje novinara zašto SAD šalje toliki broj vojnika u Saudijsku Arabiju.
“Saudijska Arabija je na moj zahtjev pristala da nam plati za sve što radimo. To je prvo. Saudijska Arabija i druge zemlje uskoro, ali Saudijska Arabija se složila da nam plati za sve što radimo kako bismo im pomogli i to cijenimo. ‘
[/quote]
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/129 ... enimo.html

Sjedinjene Američke Države (SAD) šalju veliki broj dodatnih vojnih snaga u Saudijsku Arabiju, javlja Anadolu Agency (AA).
Ministar odbrane Mark Esper je odobrio takav potez nakon zahtjeva Centralnog zapovjedništva SAD-a.
Oprema uključuje dvije borbene eskadrile, jedno Zračno ekspedicijsko krilo (AEW), dvije Patriot baterije i jedan terminalni sistem za visoku nadmorsku zaštitu (THAAD).
“Prema tome, ovo predstavlja dodatnih 3.000 snaga koje su odobrene u posljednjih mjesec dana”, kazao je Jonathan Hoffman, glasnogovornik Pentagona.
U saopćenju se dodaje da je Esper obavijestio saudijskog prestolonasljednika Muhammada bin Salmana o dodatnom raspoređivanju trupa radi “osiguranja i poboljšanja odbrane Saudijske Arabije”.
“Ministarstvo odbrane je od maja povećalo broj trupa za oko 14.000 na područje odgovornosti američke Centralne komande, što predstavlja ulaganje u regionalnu sigurnost”, dodaje se u saopćenju.
Pentagon je također saopćio da Washington ne izaziva sukob s Iranom, ali je spreman odgovoriti na svaku krizu te braniti američke snage i interese u regiji.
Američki predsjedink Donald Trump je na zanimljiv način odgovorio na pitanje novinara zašto SAD šalje toliki broj vojnika u Saudijsku Arabiju.
“Saudijska Arabija je na moj zahtjev pristala da nam plati za sve što radimo. To je prvo. Saudijska Arabija i druge zemlje uskoro, ali Saudijska Arabija se složila da nam plati za sve što radimo kako bismo im pomogli i to cijenimo. ‘
[/quote]
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/129 ... enimo.html
- ljevoruki
- Jack Be Nimble
- jeza u ledja
#16190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Djaba kad je plavetnilo koncentrisano po gradovima u federalnom sistemu kakvog imamo.
- ultima_palabra
#16191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne glasaju medjedi i vukovi, nego ljudi 
- jeza u ledja
#16192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
medjedi glasaju za trumpa 
- General War
#16193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
...A i njih je bilo za tri miliona manje, jebali ih elektorijalijeza u ledja wrote:medjedi glasaju za trumpa
- jeza u ledja
#16194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja se bojim da ce biti jos takvih pobjeda u buducnosti, i nevezano za Trumpa. Dok god je podjeljenost na R i D otprilike u pet deka mislim da ce postojati mogucnost da R pobijede zbog elektorskih glasova. U stvari, nije to toliko do electoral college koliko do fakta da skoro sve drzave daju sve svoje glasove onom ko dobije najvise glasova u toj drzavi.General War wrote:...A i njih je bilo za tri miliona manje, jebali ih elektorijalijeza u ledja wrote:medjedi glasaju za trumpa
Neke drzave (Maine i Nebraska) vec sada dijele svoje elektorske glasove po distriktima. A mislim da su neke drzave u zadnjih par godina izglasale neko pravilo da daju sve svoje bobe onom ko osvoji najvise glasova u cijeloj zemlji. (Pricalo se o Nevadi, ne znam dokle je to doslo). Poenta je da nikad nije zamisljeno da se sve bobe iz jedne drzave daju pobjedniku. To je ostavljeno drzavama da odluce kako ce podijeliti. U stvari, elektorski koledz je zamisljen tako da pobjednik distrikta bude taj jedan glas, a predstavnik to distrikta da onda formalno glasa za tog predsjednika (broj boba kojeg dobija svaka drzava je jednak broju distrikta, tj. broju predstavnika u Predstavnickom domu). Mislim da je poenta bila upravo u tome da u slucaju da kakva budala dobije glasove (hint hint) da bi politicki predstavnik to u izuzetnim slucajevima mogao preglasati. Mislim da se to konkretno i desilo u nekoliko slucajeva na zadnjim izborima (tzv. faithless electors).
Postoje u stvari 3 odvojene stvari. Prva je taj elektorski koledz, koja pravi posrednika izmedju demokratskog izbora i samog ishoda izbora. Koliko znam, elektorski koledz nikad u modernoj historiji nije donio prevagu kontra izbora glasaca. Drugim rijecima to je samo formalnost.
Druga stvar je ta sto se po popisu stanovnistva udjeljuje broj boba koji dobija odredjena drzava. I to se mijenja svakih 10 godina, nakon popisa. To je problem samo utoliko koliko je minimum kojeg daje drzava 3 bobe, a neke drzave imaju tako malo stanovnika da onda su onda i ta 3 boda preuvelicana shodno broju glasaca u toj drzavi. (Konkretno ND, SD, MT, WY, AK, VT, DE i DC).
Ja sa ove prve dvije stvari nemam problem.
Medjutim pravi problem je treca stvar, koju sam gore spomenuo - to je kako drzave odlucuju da dodijele svoje bodove. Nigdje u Ustavu nije propisano da svi glasovi iz jedne drzave idu onom ko je osvojio najvise glasova. To je jednostavno bila odluka drzavnih delegacija, nekad u 19-om vijeku, kad su skontali da grupisanjem svojih boba imaju vise uticaja. Zasto bi se republikansko crvenilo koje vidimo iznad odreklo ovoga?
- General War
#16195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma nije to veliki problem, problem je kad dobije "budala" sansu...i onda demokratski trazis nacine da ga nogiras, a on u medjuvremnu kao slon u salonu stakla...razjeba sve sto dohvati.jeza u ledja wrote:Ja se bojim da ce biti jos takvih pobjeda u buducnosti, i nevezano za Trumpa. Dok god je podjeljenost na R i D otprilike u pet deka mislim da ce postojati mogucnost da R pobijede zbog elektorskih glasova. U stvari, nije to toliko do electoral college koliko do fakta da skoro sve drzave daju sve svoje glasove onom ko dobije najvise glasova u toj drzavi.General War wrote:...A i njih je bilo za tri miliona manje, jebali ih elektorijalijeza u ledja wrote:medjedi glasaju za trumpa
Neke drzave (Maine i Nebraska) vec sada dijele svoje elektorske glasove po distriktima. A mislim da su neke drzave u zadnjih par godina izglasale neko pravilo da daju sve svoje bobe onom ko osvoji najvise glasova u cijeloj zemlji. (Pricalo se o Nevadi, ne znam dokle je to doslo). Poenta je da nikad nije zamisljeno da se sve bobe iz jedne drzave daju pobjedniku. To je ostavljeno drzavama da odluce kako ce podijeliti. U stvari, elektorski koledz je zamisljen tako da pobjednik distrikta bude taj jedan glas, a predstavnik to distrikta da onda formalno glasa za tog predsjednika (broj boba kojeg dobija svaka drzava je jednak broju distrikta, tj. broju predstavnika u Predstavnickom domu). Mislim da je poenta bila upravo u tome da u slucaju da kakva budala dobije glasove (hint hint) da bi politicki predstavnik to u izuzetnim slucajevima mogao preglasati. Mislim da se to konkretno i desilo u nekoliko slucajeva na zadnjim izborima (tzv. faithless electors).
Postoje u stvari 3 odvojene stvari. Prva je taj elektorski koledz, koja pravi posrednika izmedju demokratskog izbora i samog ishoda izbora. Koliko znam, elektorski koledz nikad u modernoj historiji nije donio prevagu kontra izbora glasaca. Drugim rijecima to je samo formalnost.
Druga stvar je ta sto se po popisu stanovnistva udjeljuje broj boba koji dobija odredjena drzava. I to se mijenja svakih 10 godina, nakon popisa. To je problem samo utoliko koliko je minimum kojeg daje drzava 3 bobe, a neke drzave imaju tako malo stanovnika da onda su onda i ta 3 boda preuvelicana shodno broju glasaca u toj drzavi. (Konkretno ND, SD, MT, WY, AK, VT, DE i DC).
Ja sa ove prve dvije stvari nemam problem.
Medjutim pravi problem je treca stvar, koju sam gore spomenuo - to je kako drzave odlucuju da dodijele svoje bodove. Nigdje u Ustavu nije propisano da svi glasovi iz jedne drzave idu onom ko je osvojio najvise glasova. To je jednostavno bila odluka drzavnih delegacija, nekad u 19-om vijeku, kad su skontali da grupisanjem svojih boba imaju vise uticaja. Zasto bi se republikansko crvenilo koje vidimo iznad odreklo ovoga?
- jeza u ledja
#16196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa jebiga to je demokratija.
Al se raja buni kad se spominju superdelegati u primaries. Republikanci ih za razliku od Demokrata nisu ni imali. A i D su sada zakinuli pun kurac tih superdelegata jer je Bernie prosli puta kukao kako on eto bi, ali mu ne da establishment.
Da su R imali te superdelegate ko zna, mozda bi nekako i zaustavili Trumpa.
Al eto, i Trump je demokracija. Doduse, po federativnom sistemu...
Al se raja buni kad se spominju superdelegati u primaries. Republikanci ih za razliku od Demokrata nisu ni imali. A i D su sada zakinuli pun kurac tih superdelegata jer je Bernie prosli puta kukao kako on eto bi, ali mu ne da establishment.
Da su R imali te superdelegate ko zna, mozda bi nekako i zaustavili Trumpa.
Al eto, i Trump je demokracija. Doduse, po federativnom sistemu...
- General War
#16197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ohoho
Exclusive: Giuliani associate linked to Yanukovich's stolen cash
...In January last year, Kislin lobbied the former US Ambassador to Ukraine, Marie Yovanovitch, to help him unlock millions of dollars that had in fact been seized in a major criminal inquiry.
This comes as the New York Times reported that federal investigators are examining Giuliani's efforts to undermine Yovanovitch as part of a broader campaign to pressure Ukraine into helping Trump's political prospects.
A US congressional committee is considering impeachment proceedings against Trump after evidence emerged of the president's lobbying of Ukraine to investigate Hunter Biden's position on the board of a Ukrainian gas company.
Biden's father, Joe, is Trump's main Democratic rival in the 2020 US presidential election and was former US President Barack Obama's point man on Ukraine.
https://www.aljazeera.com/news/2019/10/ ... 33266.html
Exclusive: Giuliani associate linked to Yanukovich's stolen cash
...In January last year, Kislin lobbied the former US Ambassador to Ukraine, Marie Yovanovitch, to help him unlock millions of dollars that had in fact been seized in a major criminal inquiry.
This comes as the New York Times reported that federal investigators are examining Giuliani's efforts to undermine Yovanovitch as part of a broader campaign to pressure Ukraine into helping Trump's political prospects.
A US congressional committee is considering impeachment proceedings against Trump after evidence emerged of the president's lobbying of Ukraine to investigate Hunter Biden's position on the board of a Ukrainian gas company.
Biden's father, Joe, is Trump's main Democratic rival in the 2020 US presidential election and was former US President Barack Obama's point man on Ukraine.
https://www.aljazeera.com/news/2019/10/ ... 33266.html
- Jack Be Nimble
#16198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U koloradu su izglasali da glasovi idu kandidatu koji dobije najvise glasova cjelokupno.
- karanana
#16199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
najvise glasova na nacionalnom nivou?Jack Be Nimble wrote:U koloradu su izglasali da glasovi idu kandidatu koji dobije najvise glasova cjelokupno.
nisam cuo da se to izglasalo. daj link.
inace, to je sranje. sta je onda poenta glasova ljudi iz te drzave za njihove elektorate ako ih preglasaju na nacionalnom nivou?!
- Jack Be Nimble
#16200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
11 drzava je uvelo taj zakon sto je ukupno 181 elektorata, a da bi mogli dati svoje glasove pobjedniku na nacionalnom nivou treba jos drzava da uvedu taj zakon kako bi dostigli 270 elektorata. Novi Meksiko pokusava isti zakon izglasati sto bi dodalo jos 5 glasova.karanana wrote:najvise glasova na nacionalnom nivou?Jack Be Nimble wrote:U koloradu su izglasali da glasovi idu kandidatu koji dobije najvise glasova cjelokupno.
nisam cuo da se to izglasalo. daj link.
inace, to je sranje. sta je onda poenta glasova ljudi iz te drzave za njihove elektorate ako ih preglasaju na nacionalnom nivou?!