Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#16176 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Treba kazniti igrače zbog indolencije u šansama, trebalo je biti 7:0 :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#16177 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarajevski-Seljak »

ultima_palabra wrote:Treba kazniti igrače zbog indolencije u šansama, trebalo je biti 7:0 :mrgreen:

Kao sto smo mi Duljevica prosle godine kaznili :mrgreen:

Pa zar i to kopirate od nas :P
Samprotivsviju

#16178 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

ultima_palabra wrote:Treba kazniti igrače zbog indolencije u šansama, trebalo je biti 7:0 :mrgreen:
I taj 1 sto ste dali..ni onaj ne zna kako ga je dao :lol:
bjelave

#16179 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hrasno38 wrote:
U jebo te izvini ciko nisam znao da sam sa svojih 50 godina ovdje nekome i sinovac hehehehehehe....znas sta je tvoj problem sinko sto ti jesti rastao ali nisi nikad odrastao a niti ces po svoj prilici!!!!
Osim sto si labilan jos si i podosadan.
za to vozdrica :D
Sarajevski-Seljak

#16180 Re: Sarajevski derbi

@Bjelave i @Hrasno

jeste li i vi braca ?

Nekako ste mi isti, na isto vam se prica svodi :lol:
bjelave

#16181 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Sarajevski-Seljak wrote:@Bjelave i @Hrasno

jeste li i vi braca ?

Da nisi seljak mozda bi ti i odgovorio. Sad :run:
Sarajevski-Seljak

#16182 Re: Sarajevski derbi

bjelave wrote:

jeste li i vi braca ?

Da nisi seljak mozda bi ti i odgovorio. Sad :run:

Jel to nesto lose biti seljak, covjek sa sela ?
Logovan

#16183 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Samprotivsviju wrote:Jesu im se kompleksi od derbija nagomilali...nije lako kad ne dobijes derbi godinama :)

Koja sreca covjek bi pomislio dobili Barsu :lol:
Zamisli koliko se kompleksa nagomilalo od zadnje pobjede na Hasetovom stadionu.

Vidjet ćemo ko će se na kraju sezone smijati. :nargila:
Last edited by Logovan on 06/10/2015 11:57, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16184 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

jeste li i vi braca ?

Gluho bilo.......
hrasno38

#16185 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
Samprotivsviju wrote:Jesu im se kompleksi od derbija nagomilali...nije lako kad ne dobijes derbi godinama :)

Koja sreca covjek bi pomislio dobili Barsu :lol:
Zamisli kako im je tek kada pogledaju kada su zadnji put pobijedili na Hasetovom stadionu.

Vidjet ćemo ko će se na kraju sezone smijati. :nargila:
Jedan jedini preostali argument na koji se mozete osloniti...doduse ispred ste i na UEFA tabeli nakon 2 godine...to vam je drugi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16186 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Ide emisija na radiosa oko derbija za nekih pet minuta. :mrgreen:
hrasno38

#16187 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Ide emisija na radiosa oko derbija za nekih pet minuta. :mrgreen:
treba se spomenuti i one premlacivanje covjeka ispred stadiona ni krivig ni duznog!!!!
Logovan

#16188 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Jedan jedini preostali argument na koji se mozete osloniti...doduse ispred ste i na UEFA tabeli nakon 2 godine...to vam je drugi
Čuj argument, nek' si mi rek'o. :D :lol:

Priča oko derbija, a on meni govori o nekakvim preostalim argumentima.
nKrkan

#16189 Re: Sarajevski derbi

Post by nKrkan »

Jel počelo to na radiosa. ?
sole2mio

#16190 Re: Sarajevski derbi

Post by sole2mio »

bjelave wrote:
jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000km :-) nisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
Beganovic je za ovaj drugi, samo za taj faul, trebao dobiti zuti. I to ja mislim skoro svi ovi faulovi su bili na Rustemovicu.

PS: Evo sad Beganovic napravio jos jedan manji faul u 9 minuti. I to nakon "zadnjeg upozorenja". Morao je dobiti zuti.
Ja sam je pogledao jos jednom, mazohizam ali da ne bude da sam pod stresom predimenzonirao, sav taj mesarluk koji je sudija smisljeno tolerirao. Kad Beganovic nije dobio zuti nakon drugog krvnickog starta, mislim u 4 min, prestao se igrati fudbal i otpocela je korida koja je kulminirala veranjem Mulalica po krovu tunela. Zeljo se nije promjenio od vremena Ribara i Berjana kad ne mogu milom, a rijetko kad mogu, onda idu silom.Ovog puta sudija je to hinjski odradio i podijelio im par zutih u posljednjih par min uatkmice kad je bilo gotovo, tek toliko da se vlasi ne dosjete.
Posteno je najavio Mulalic da se nece birati sredsta, i da ce se ici u kost.

Meni je od poraza teze palo sto se bordo balerine nisu pobile i polomile bar nekoliko neuhranjene maksumcadi. Dok se to ne desi oni nece doci pameti.

Sa gospodom gospodski a sa stokom seljacki.
Problem je da su ovi nasi poceli igrati grubo kao i oni sigurno bi dobili zute kartone mozda i crveni, jer ona makljaza na pocetku a i u toku utakmice se trebala kazniti od strane sudije, sto naravno nije uradio, ono je bilo za iskljucenje, a da sudija nije pokazao ni zuti.
Charuga
Globalni moderator

#16191 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Krenulo je od žutog, prešlo na isključenje, a na kraju će doći do Haaga ... :mrgreen:
yoyo13

#16192 Re: Sarajevski derbi

Post by yoyo13 »

Ko gubi ima pravo da se ljuti :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#16193 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Asian sluts humiliated in public :lol: :lol: :lol:
BlueBlood

#16194 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Ja se samo nadam da ce komisija detaljno pregledati snimak utakmice i kazniti sudca Valjica zbog propusta koje je napravio a koji su direktno uticali na sami tok utakmice!

Image
30.min ostar start s ledja Hrustemovica nad Dzelmicem koji je u napadu ne sankcionise javnom opomenom

Image
31.min zracni duel na sredini terena izmedju Benke i Blagojevica ovaj drugi dobiva zuti karton

Image
43.min Tiago krece sam prema golu Sarajeva dok ga Barbaric povlaci i rusi na pod, sudac Valjic nije ni prekrsaj dosudio. Minut poslije ista situacija sudac dosudjuje samo preksraj bez javne opomene.

Image
45.min Tiago nakon sto je prosao Hebibovica i krenuo prema golu ovaj ga rusi sa ledja, sudac dodjeljuje samo prekrsaj bez javne opomene

Image
48.min nakon kornera Benko bez lopte udara laktom Kosorica nakon cega je ovaj ostao na podu da lezi, sudac to nije vidio

Image
57.min igraca sarajeva u kaznenom prostoru pogadja lopta u ruku i mijenja pravac s tim da ruka nije bila uz tijelo to je cist kazneni udarac. Sudac to ne vidi

Image
Image
61.min ostar start Radovca s ledja nad Dzelmicem,sva sreca pa igrac Zelje nije teze povrijedjen, sudac ne vidi i nista ne dosudjuje

Image
Image
Image
62.min nakon zracnog duela gdje dolazi do sudara glavama izmedju Tiaga i Delaca van sesnaesterca golman Sarajeva nasrce prvo na jednog sudiju unoseci mu se u lice a zatim i na glavnog sto je automatski iskljucenje ali glavni sudija mu samo dodjeljuje zuti karton

Image
73.min ostar start Benke nad Sadikovicem sudac ne svira ni prekrsaj

Image
77.min Tiago kao zadnji igrac biva povucen i oboren od strane Barbarica sudija ne dodjeljuje ni prekrsaj ni iskljucenje igracu Sarajeva

Image
86.min Velkovski bez lopte udara Kokota, sudac to vidi ali ne dodjeljuje iskljucenje igracu Sarajeva zbog nesportskog ponasanja

Image
91.min nakon ostrog i nesportskog starta Tatomirovica nad igracem Zelje sudac ne dosudjuje prekrsaj na sta Edis Mulalic reaguje i biva iskljucen

Image
Image
Image
Image
99.min u zracnom duelu Mladenovica i Bekica ovaj drugi nesportski obara igraca Zeljeznicara koji pada na glavu, sudac to nije vidio nego je prisao povrijedjenom igracu Zelje i pokazivao mu da mora ustati i nastaviti susret

Image
zasto je produzio utakmicu 13min ako je prekid kod bakljade gostujucih navijaca trajao nesto vise od 4min?
hrasno38

#16195 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

BlueBlood wrote:Ja se samo nadam da ce komisija detaljno pregledati snimak utakmice i kazniti sudca Valjica zbog propusta koje je napravio a koji su direktno uticali na sami tok utakmice!

Image
30.min ostar start s ledja Hrustemovica nad Dzelmicem koji je u napadu ne sankcionise javnom opomenom

Image
31.min zracni duel na sredini terena izmedju Benke i Blagojevica ovaj drugi dobiva zuti karton

Image
43.min Tiago krece sam prema golu Sarajeva dok ga Barbaric povlaci i rusi na pod, sudac Valjic nije ni prekrsaj dosudio. Minut poslije ista situacija sudac dosudjuje samo preksraj bez javne opomene.

Image
45.min Tiago nakon sto je prosao Hebibovica i krenuo prema golu ovaj ga rusi sa ledja, sudac dodjeljuje samo prekrsaj bez javne opomene

Image
48.min nakon kornera Benko bez lopte udara laktom Kosorica nakon cega je ovaj ostao na podu da lezi, sudac to nije vidio

Image
57.min igraca sarajeva u kaznenom prostoru pogadja lopta u ruku i mijenja pravac s tim da ruka nije bila uz tijelo to je cist kazneni udarac. Sudac to ne vidi

Image
Image
61.min ostar start Radovca s ledja nad Dzelmicem,sva sreca pa igrac Zelje nije teze povrijedjen, sudac ne vidi i nista ne dosudjuje

Image
Image
Image
62.min nakon zracnog duela gdje dolazi do sudara glavama izmedju Tiaga i Delaca van sesnaesterca golman Sarajeva nasrce prvo na jednog sudiju unoseci mu se u lice a zatim i na glavnog sto je automatski iskljucenje ali glavni sudija mu samo dodjeljuje zuti karton

Image
73.min ostar start Benke nad Sadikovicem sudac ne svira ni prekrsaj

Image
77.min Tiago kao zadnji igrac biva povucen i oboren od strane Barbarica sudija ne dodjeljuje ni prekrsaj ni iskljucenje igracu Sarajeva

Image
86.min Velkovski bez lopte udara Kokota, sudac to vidi ali ne dodjeljuje iskljucenje igracu Sarajeva zbog nesportskog ponasanja

Image
91.min nakon ostrog i nesportskog starta Tatomirovica nad igracem Zelje sudac ne dosudjuje prekrsaj na sta Edis Mulalic reaguje i biva iskljucen

Image
Image
Image
Image
99.min u zracnom duelu Mladenovica i Bekica ovaj drugi nesportski obara igraca Zeljeznicara koji pada na glavu, sudac to nije vidio nego je prisao povrijedjenom igracu Zelje i pokazivao mu da mora ustati i nastaviti susret

Image
zasto je produzio utakmicu 13min ako je prekid kod bakljade gostujucih navijaca trajao nesto vise od 4min?
E vala svaka ti cast na trudu i da komsinice malo prizemljis sa kukanjima kako su sumo hrvaci istukli balerine :thumbup: :thumbup:
Bambino Blu

#16196 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

sole2mio wrote:
bjelave wrote:
jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000km :-) nisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
Beganovic je za ovaj drugi, samo za taj faul, trebao dobiti zuti. I to ja mislim skoro svi ovi faulovi su bili na Rustemovicu.

PS: Evo sad Beganovic napravio jos jedan manji faul u 9 minuti. I to nakon "zadnjeg upozorenja". Morao je dobiti zuti.
Ja sam je pogledao jos jednom, mazohizam ali da ne bude da sam pod stresom predimenzonirao, sav taj mesarluk koji je sudija smisljeno tolerirao. Kad Beganovic nije dobio zuti nakon drugog krvnickog starta, mislim u 4 min, prestao se igrati fudbal i otpocela je korida koja je kulminirala veranjem Mulalica po krovu tunela. Zeljo se nije promjenio od vremena Ribara i Berjana kad ne mogu milom, a rijetko kad mogu, onda idu silom.Ovog puta sudija je to hinjski odradio i podijelio im par zutih u posljednjih par min uatkmice kad je bilo gotovo, tek toliko da se vlasi ne dosjete.
Posteno je najavio Mulalic da se nece birati sredsta, i da ce se ici u kost.

Meni je od poraza teze palo sto se bordo balerine nisu pobile i polomile bar nekoliko neuhranjene maksumcadi. Dok se to ne desi oni nece doci pameti.

Sa gospodom gospodski a sa stokom seljacki.
Problem je da su ovi nasi poceli igrati grubo kao i oni sigurno bi dobili zute kartone mozda i crveni, jer ona makljaza na pocetku a i u toku utakmice se trebala kazniti od strane sudije, sto naravno nije uradio, ono je bilo za iskljucenje, a da sudija nije pokazao ni zuti.
A sta cemo za cist penal koji je treb'o biti sviran ? Sudija bio pola metra od toka desavanja ?
lajk

#16197 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

@BlueBlood

:thumbup: :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#16198 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

I ovaj montirani materijal nesto dokazuje? :lol: :lol:
Ko nije gledao utakmicu, ovako bi to ispalo:
Zeljo ostecen za penal i jos 5 cistih situacija za gol, sudija Sarajevu nije dao jedno 4 crvena i ko zna koliko zutih kartona....dok Zeljini igraci nisu napravili ni jednog faula :mrgreen:
Al eto, sreca pa nas ima koji smo i gledali utakmicu. Po onome sto sam vidio, Zeljini igraci su napravili bar duplo prekrsaja vise. Treba imati obraza, pa nakon pobjede se baviti ovakvim podmetanjima :skoljka:
Jos i Mulalic najavio tekmu u kost :run:
Pitarrr82

#16199 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitarrr82 »

Tomahawk11 wrote:I ovaj montirani materijal nesto dokazuje? :lol: :lol:
Zeljo ostecen za penal i jos 5 cistih situacija za gol, sudija Sarajevu nije dao jedno 4 crvena i ko zna koliko zutih kartona....dok Zeljini igraci nisu napravili ni jednog faula :mrgreen:
Al eto, sreca pa nas ima koji smo i gledali utakmicu. Po onome sto sam vidio, Zeljini igraci su napravili bar duplo prekrsaja vise. Treba imati obraza, pa nakon pobjede se baviti ovakvim podmetanjima :skoljka:

Po ovom materijalu je tekma pocela tek oko 30min :mrgreen:
BlueBlood

#16200 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Tomahawk11 wrote:I ovaj montirani materijal nesto dokazuje? :lol: :lol:
Ovaj materijal naravno da dokazuje koliko je sudac bio naklonjen fudbalerima Sarajeva, jasno se na slikama vidi koliko su ostri,grubi i nesportski prekrsaji bili od strane igraca Sarajeva, da je Delac bez razloga napao sudije a i da je imao razlog nije smio ono uraditi i trebao je dobiti iskljucenje, penal cist ko suza, bar jedan crveni karton je mogao pokazati igracima Sarajeva, Tiago je najmanje 3 puta bivao oboren kad bi krenuo prema golu Sarajeva. Ti vidis po statistici da su Zeljini igraci napravili duplo vise prekrsaja ali pogledaj na ovim slikama samo ovih ostrih startova igraca Sarajeva sta nije sudjeno a da ne pricam o sitnim prekrsajima. A to sto vam je Mulalic prije utakmice najavio taktiku kojom ce igrati i sto Jesic nije spremio ekipu i taktiku u to necu da ulazim :wink: sve vam je slikovito objasnjeno a imate i snimak utakmice pa pogledajte ove detalje koje sam izdvojio :wink:
Post Reply