Ukrajina

Post Reply
Alfons Kauders

#16176 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:Image

e ovakvim likovima vjerujete u slučaju ukrajine :D
radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izbora

ja doduse imam neke standarde
Martinez_

#16177 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

[quote="insomnia78"]

Da, ja. Zašto?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16178 Re: Ukrajina

Post by Truba »

insomnia78 wrote:
Black swan wrote:otišli likovi da se malo ispušu, zarade lovu obave koje ubistvo da ne bi kući pravili sranja a mi u tome vidimo svjetske zavjere i mitologije :D
Pa sto onda kukas protiv ovih "nasih" u Siriji?
ne znam u kom kontekstu to kukam misliš
moraš pobliže to objasniti znaš semantika ovo ono

boli me kita za sve četiri strane ili osam koliko ih ima 15 45

u siriju idu budale koji ginu za promašenu ideologiju
u ukrajinu idu budale koje oće da zarade

kad se pojavi klanje na snimcima nevjernika u ukrajini by neki stranac onda možemo početi razgovarati o drugim aspektima

do tada... :sax:
Martinez_

#16179 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)

sto pitas?
Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.

A sad odjednom to legitimno u Ukrajini. Šta je reći?
Martinez_

#16180 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Alfons Kauders wrote:

Kako se oni odražavaju na sukob u Gazi, jel i tu najrađe Kerry odnosno Izrael?
Truba

#16181 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Alfons Kauders wrote: nije to isto... kad munib iz travnika ode da ratuje u siriji, onda je terorista... kada to napravi Žorž, e onda je hladni profesiJonalac i to nema veze s ideologijom...

isto kao i stotine desnicara iz rusije, ukrajine, njemacke, irske i drugih zemalja koji su se borili u sastavu VRS i HVO... to nisu teroristi vec profesionalci na kriscanskom rigipsu Evrope... no zato je Mamadu koji je dosao iz alzira da se bori u ARBiH najobicniji terorista po defaultu...
kad pišeš o ekonomiji ja šutim jer ne znam ništa o terminologiji i tim procesima
ali zato kad pričaš o religiji s političkim primjesama ispadaš smiješan jer ne poznaješ terminologiju :D
krišćani ne postoje
postoje ili kršćani ili hrišćani
kršćanstvo je umrlo u zapadnoj europi... europske zemlje ponovno postaju misionarske kao i afričke i samim tim kršćanstvo je u većini zemalja disidentsko i ne predstavlja nikakvu stvarnu prijetnju
to što neko nosi ime nekog svetca ili hrišćansko ime kako se ti prosu :D ne znači da predstavlja tu religiju

s druge strane kad dođe neki koljački snimak zarobljenika u ukrajini na vjerskoj osnovi onda možemo pričati
hrastov žižak

#16182 Re: Ukrajina

Post by hrastov žižak »

Pošto se ne more naviat za četalje u Ukrajni, morel za ustašoide? Šta kaže kliksovo vijeće po ovom pitanju za regularnost forumskih navijačkih skupina?
Truba

#16183 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Alfons Kauders wrote:

ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)
onda strelkov sasvim sigurno
Martinez_

#16184 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

hrastov žižak wrote:Pošto se ne more naviat za četalje u Ukrajni, morel za ustašoide? Šta kaže kliksovo vijeće po ovom pitanju za regularnost forumskih navijačkih skupina?
More, ustaše su katkad ipak znale biti korisne (hint: Blaž Kraljević)
Alfons Kauders

#16185 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:

sto pitas?
Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.

kako mislis MZ je osudila takav nacin ratovanja? stranci sluze i u drugim vojskama, regularno... znam nekoliko nasih ljudi koji su karijeru nastavili u drugim drzavama, od marinskog korpusa SAD do njemacke i britanske vojske... najcesce su na takav nacin regulisali status kada su isli vani... znam desetine ljudi koji su sasvim regularno "radili" u afganistanu i iraku kao obezbjedjenje, logisticari, kuhari, demineri...

sta znas, mozda i Žorž hoce da ostane u Ukrajini? :D

MZ je osudila srpski nacin ratovanja, koji zapravo i nije ratovanje vec pljacka bijele tehnike uz pratece sadrzaje poput alkoholizma, silovanja i ubijanja civila... time se najcesce ne bave stranci koji ratuju u uniformama regularnih oruzanih snaga civilizovanih drzava...
insomnia78

#16186 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:
Alfons Kauders wrote:

ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)
Nabijes ga na anus?
Svoj?
:D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
sanjin_1

#16187 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

daxon wrote:
sanjin_1 wrote:ah..glupi Bosanac...ne zaboravi da su te i ti glupi Bosanci sprijecili da ostvaris ratne ciljeve
Ti to mene kao opet nešto optužuješ ili mi nešto imputiraš?
Dakle, i dalje potvrđuješ da si glup, ružan i pun mržnje, ti si tipičan primjerak zašto uopće postoje stereotipi o nama Bosancima, kao glupim, zadrtim i neobrazovanim ljudima. Kažeš da si iz Mostara, ne vjerujem, često sam u Mostaru, ali takvu sortu tamo nisam sretao, bez obzira odakle si, iz Mostara sigurno nisi, a trenutno nisi ni u Bosni, tvoje ideje i terminologija su tipični za tzv. dijasporu, ništa pejarotivno, da me ko krivo ne shvati
Nista te ja ne optuzujem niti ti inputiram. Naime, ti to izvanredno radis sam sebi svrstavanjem i podrzavanjem divljaka koji su klali Bosnjake po istocnoj Bosni...dakle, preispitaj svoj stav a ne moje pisanje.

Glup sigurno nisam, ruzan jos manje a sasvim sigurno da mrzim fasiste (i one koji ih nesebicno podupiru) i to iz dna duse i bez imalo stida ili srama.
Da, ja jesam iz Mostara a cisto me zaboli neka stvar sta ti vjeruje ili ne vjerujes. Sto se tice preciznije lokacije, postoji moderator sa pristupop i lokacijom mog internet servisera i IP adrese :)...pa izvoli.
Alfons Kauders

#16188 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:
Alfons Kauders wrote: nije to isto... kad munib iz travnika ode da ratuje u siriji, onda je terorista... kada to napravi Žorž, e onda je hladni profesiJonalac i to nema veze s ideologijom...

isto kao i stotine desnicara iz rusije, ukrajine, njemacke, irske i drugih zemalja koji su se borili u sastavu VRS i HVO... to nisu teroristi vec profesionalci na kriscanskom rigipsu Evrope... no zato je Mamadu koji je dosao iz alzira da se bori u ARBiH najobicniji terorista po defaultu...
kad pišeš o ekonomiji ja šutim jer ne znam ništa o terminologiji i tim procesima
ali zato kad pričaš o religiji s političkim primjesama ispadaš smiješan jer ne poznaješ terminologiju :D
krišćani ne postoje
postoje ili kršćani ili hrišćani
kršćanstvo je umrlo u zapadnoj europi... europske zemlje ponovno postaju misionarske kao i afričke i samim tim kršćanstvo je u većini zemalja disidentsko i ne predstavlja nikakvu stvarnu prijetnju
to što neko nosi ime nekog svetca ili hrišćansko ime kako se ti prosu :D ne znači da predstavlja tu religiju

s druge strane kad dođe neki koljački snimak zarobljenika u ukrajini na vjerskoj osnovi onda možemo pričati
krscani i hriscani = kriscani

u rangu sa

HRHB i RS = ercegsrbska

mislio sam da je ocito, ali nebitno... :D oprastam ti jer si novinar :D

i ne vidim zasto si uvijek toliko opterecen religijom... npr. Arklov nije neki veliki vjernik, ali je ratni zlocinac... vecina neonacista nisu vjernici, pa opet ne vidim na koji nacin bi ih to trebalo amnestirati? uostalom u HVO je ratovalo dosta stranaca koji su kao razlog svog odlaska u rat cesto navodili upravo religiju - da brane katolicanstvo... o dobrovoljcima u sastavu HVO ne fali literature, a i sam si sigurno svjestan o cemu pricam (mozda i o kome)...

doduse moguce je da smatras kako musliman ne moze imati nikakvu ideologiju mimo islamizma, dok ateista, agnostik, protestant, katolik i pravoslavac to mogu... :D
sanjin_1

#16189 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Black swan wrote:garant dijasporac
prema postiranju 6 sati razlike :D
tako sam ja skontao iako ne čitam ljude koji samo ponavljaju istu priču

kakva je situacija na frontu...
nemam snage više pratiti
:lol: :lol: :lol:
de ti to malo bolje pogledaj...
Dr_dre

#16190 Re: Ukrajina

Post by Dr_dre »

Nabijes ga na anus?
Svoj?
:izet:

:lol: :lol: :lol: :lol:

oplakah
sanjin_1

#16191 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

dječak sa šibicama wrote:I sta vele, ukrajinska vojska na domak Donjecka :D

Ukrajinska vojska je cijelo vrijeme, od pocetka krize i sukoba, u Donjecku. Na aerodromu, u kasarnama na istocnom rubu grada. Nigdje se nisu ni micali odatle.

Jebote, ovo je bolje od cirkusa :D
Ma ne sekiraj se bola...sad ce Rusija uci u Kijev aonda nema stajanja prije Une i konacnog oslobodjenja "nebeCkog naroda".. :lol:
Alfons Kauders

#16192 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:
Alfons Kauders wrote:

a koji je kerijev i bidenov plan? daj da nas prosvijetli gospon novinar, ali onako kako struka nalaze - cinjenicama :D

biden se u vise navrata dokazao kao veliki prijatelj bih... kerry u tom periodu nije bas bio aktivan kada je bosna u pitanju...

ali eto, strelkov je bolji... valjda zato jer je bio najaktivniji na ovim prostorima :D
Martinez_

#16193 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Alfons Kauders wrote:
Martinez_ wrote:

sto pitas?

kako mislis MZ je osudila takav nacin ratovanja? stranci sluze i u drugim vojskama, regularno... znam nekoliko nasih ljudi koji su karijeru nastavili u drugim drzavama, od marinskog korpusa SAD do njemacke i britanske vojske... najcesce su na takav nacin regulisali status kada su isli vani... znam desetine ljudi koji su sasvim regularno "radili" u afganistanu i iraku kao obezbjedjenje, logisticari, kuhari, demineri...

sta znas, mozda i Žorž hoce da ostane u Ukrajini? :D

MZ je osudila srpski nacin ratovanja, koji zapravo i nije ratovanje vec pljacka bijele tehnike uz pratece sadrzaje poput alkoholizma, silovanja i ubijanja civila... time se najcesce ne bave stranci koji ratuju u uniformama regularnih oruzanih snaga civilizovanih drzava...
Govorim o stranim fašistima u domaćim paravojnim trupama koje gledaocima na zapadu ni najmanje ne kvare utisak o pravednoj borbi ukrajinske strane. Uopšte nije ni jasno kakvi svi ti Azovi imaju status, da l su pod jedinstvenom komandom UKR armije, ako jesu onda je to još gnusnije. Nije bitno što su stranci već što su u pitanju paravojne fašističke skupine.

Pljačke i zločini su logična posledica, JNA gubi legitimitet kad pored nje ušetava i kokarda u Vukovar, ili kad Arkan ide na Kosovo, tad i suverenitet i teritorijalni integritet Srbije postaje upitan. Što je sasvim u redu, ali vi, navodno objektivna publika ne primenjujete isti standard na Ukrajini. Tamo takve finese nisu iznad teritrijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, čak se i svako prekomerno granatiranje i civilne kolateralne žrtve opraštaju.

Mislim vreme je da se prizna da ne vladaju standardi već najočitija i najogoljenija imperijalna želja da se Rusija porazi po svaku cenu
insomnia78

#16194 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
Black swan wrote:
Alfons Kauders wrote: radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izbora

a koji je kerijev i bidenov plan? daj da nas prosvijetli gospon novinar, ali onako kako struka nalaze - cinjenicama :D

biden se u vise navrata dokazao kao veliki prijatelj bih... kerry u tom periodu nije bas bio aktivan kada je bosna u pitanju...

ali eto, strelkov je bolji... valjda zato jer je bio najaktivniji na ovim prostorima :D
Dal je ovaj Strelkov uslikan u Vukovaru sad bi braca ljevicari drugu pricu pricali

sanjin_1

#16195 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Alfons Kauders wrote:
dječak sa šibicama wrote:Alfons u stilu pravog socijaldemokrate :D neutralan po pitanju Muniba i Zorza :lol:

Ali pustimo dvolicnjake kraju, nova vijest iz Ukrajine, bar tako Ukrajinci tvrde... zarobljen Bratislav Zivkovic, sef onih 5 cetnika sto ratuju za rebelse. Navodno, nije potvrdjeno, vrlo lako moguce jos jedna patka.
pa jednostavno me zanima to ljevicarsko-srpskohrvatsko silovanje logike... u visegradu dignu spomenik placenicima koji su se borili rame uz rame s teroristom koji je neki dan ubio 300 ljudi... a kada se pomenu neki drugi "dobrovoljci" u nekim drugim vojskama onda se kmechi... isto radi i drugi dio osovine koji zaboravlja da se u HVO-u procentualno borilo vise stranaca nego u VRS i ARBiH

no to su bili borci za slobodu, poput Arklova i Žorža :D a vidim da je neki od tih ljevicara i boraca za slobodu i socijalnu pravdu iznimno stuju lik i djelo generalna Tudjmana... :D

kako im samo ispiru mozak, kako truju nove generacije... :D jos malo pa ce srpska i hrvatska djeca uciti kako su se fadil jahic spanac i ostali dobrovoljci iz mog kraja isli boriti u spaniju kako bi napravili novi kalifat i rezali chune Francovim borcima za slobodu :D

idioti, sta drugo reci
:lol: :lol: :thumbup:
sanjin_1

#16196 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Martinez_ wrote:

sto pitas?

Kakav nacin ratovanja i kada su ga osudili?
Ja koliko se sjecam osudjene su politike Srbije i Hrvatske a nikakav nacin ratovanja.
klavirdžija

#16197 Re: Ukrajina

Post by klavirdžija »

Biden se nije dokazao kao prijatelj BiH, nego prijatelj presjeka sopstvenih i američkih (po njegovom shvatanju) interesa. Taj isti Biden bi sutra prvi hraknuo na BiH kada bi mu to odgovaralo.

Naučite već jednom, u politici nema vječnih prijatelja, samo vječnih interesa.
Alfons Kauders

#16198 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote:Govorim o stranim fašistima u domaćim paravojnim trupama koje gledaocima na zapadu ni najmanje ne kvare utisak o pravednoj borbi ukrajinske strane. Uopšte nije ni jasno kakvi svi ti Azovi imaju status, da l su pod jedinstvenom komandom UKR armije, ako jesu onda je to još gnusnije. Nije bitno što su stranci već što su u pitanju paravojne fašističke skupine.
a ko odredjuje ko je fasista a ko nije? ti? rahmetli dobrica cosic? putin i "strelkov"? :D jer medju "pobunjenicima" garant nema bas nijedan sovinista i desnicar iz majcice rusije?
Pljačke i zločini su logična posledica, JNA gubi legitimitet kad pored nje ušetava i kokarda u Vukovar, ili kad Arkan ide na Kosovo, tad i suverenitet i teritorijalni integritet Srbije postaje upitan. Što je sasvim u redu, ali vi, navodno objektivna publika ne primenjujete isti standard na Ukrajini. Tamo takve finese nisu iznad teritrijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, čak se i svako prekomerno granatiranje i civilne kolateralne žrtve opraštaju.

Mislim vreme je da se prizna da ne vladaju standardi već najočitija i najogoljenija imperijalna želja da se Rusija porazi po svaku cenu
imperijalna zelja da se porazi rusija... koja eto nema nikakve imperijalisticke ambicije mada je u zadnjih sest godina poklopila tri teritorije u dvije susjedne drzave... od kojih je jednu i formalno anektirala... :lol:
Martinez_

#16199 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

sanjin_1 wrote:
Martinez_ wrote:

sto pitas?

Ja koliko se sjecam osudjene su politike Srbije i Hrvatske a nikakav nacin ratovanja.
Javnost je itekako osudila samu pojavu ultranacionalističkih paravojnih jedinica.
insomnia78

#16200 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Martinez_ wrote:
sanjin_1 wrote:
Martinez_ wrote: Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.

Javnost je itekako osudila samu pojavu ultranacionalističkih paravojnih jedinica.
Cija javnost?

Post Reply