radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
e ovakvim likovima vjerujete u slučaju ukrajine
ja doduse imam neke standarde
radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
ne znam u kom kontekstu to kukam mislišinsomnia78 wrote:Pa sto onda kukas protiv ovih "nasih" u Siriji?Black swan wrote:otišli likovi da se malo ispušu, zarade lovu obave koje ubistvo da ne bi kući pravili sranja a mi u tome vidimo svjetske zavjere i mitologije
Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)
sto pitas?
Kako se oni odražavaju na sukob u Gazi, jel i tu najrađe Kerry odnosno Izrael?Alfons Kauders wrote:radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
kad pišeš o ekonomiji ja šutim jer ne znam ništa o terminologiji i tim procesimaAlfons Kauders wrote: nije to isto... kad munib iz travnika ode da ratuje u siriji, onda je terorista... kada to napravi Žorž, e onda je hladni profesiJonalac i to nema veze s ideologijom...
isto kao i stotine desnicara iz rusije, ukrajine, njemacke, irske i drugih zemalja koji su se borili u sastavu VRS i HVO... to nisu teroristi vec profesionalci na kriscanskom rigipsu Evrope... no zato je Mamadu koji je dosao iz alzira da se bori u ARBiH najobicniji terorista po defaultu...
ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)Alfons Kauders wrote:radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
More, ustaše su katkad ipak znale biti korisne (hint: Blaž Kraljević)hrastov žižak wrote:Pošto se ne more naviat za četalje u Ukrajni, morel za ustašoide? Šta kaže kliksovo vijeće po ovom pitanju za regularnost forumskih navijačkih skupina?
kako mislis MZ je osudila takav nacin ratovanja? stranci sluze i u drugim vojskama, regularno... znam nekoliko nasih ljudi koji su karijeru nastavili u drugim drzavama, od marinskog korpusa SAD do njemacke i britanske vojske... najcesce su na takav nacin regulisali status kada su isli vani... znam desetine ljudi koji su sasvim regularno "radili" u afganistanu i iraku kao obezbjedjenje, logisticari, kuhari, demineri...Martinez_ wrote:Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)
sto pitas?
A sad odjednom to legitimno u Ukrajini. Šta je reći?
Nabijes ga na anus?Black swan wrote:ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)Alfons Kauders wrote:radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
onda strelkov sasvim sigurno
Nista te ja ne optuzujem niti ti inputiram. Naime, ti to izvanredno radis sam sebi svrstavanjem i podrzavanjem divljaka koji su klali Bosnjake po istocnoj Bosni...dakle, preispitaj svoj stav a ne moje pisanje.daxon wrote:Ti to mene kao opet nešto optužuješ ili mi nešto imputiraš?sanjin_1 wrote:ah..glupi Bosanac...ne zaboravi da su te i ti glupi Bosanci sprijecili da ostvaris ratne ciljeve
Dakle, i dalje potvrđuješ da si glup, ružan i pun mržnje, ti si tipičan primjerak zašto uopće postoje stereotipi o nama Bosancima, kao glupim, zadrtim i neobrazovanim ljudima. Kažeš da si iz Mostara, ne vjerujem, često sam u Mostaru, ali takvu sortu tamo nisam sretao, bez obzira odakle si, iz Mostara sigurno nisi, a trenutno nisi ni u Bosni, tvoje ideje i terminologija su tipični za tzv. dijasporu, ništa pejarotivno, da me ko krivo ne shvati
krscani i hriscani = kriscaniBlack swan wrote:kad pišeš o ekonomiji ja šutim jer ne znam ništa o terminologiji i tim procesimaAlfons Kauders wrote: nije to isto... kad munib iz travnika ode da ratuje u siriji, onda je terorista... kada to napravi Žorž, e onda je hladni profesiJonalac i to nema veze s ideologijom...
isto kao i stotine desnicara iz rusije, ukrajine, njemacke, irske i drugih zemalja koji su se borili u sastavu VRS i HVO... to nisu teroristi vec profesionalci na kriscanskom rigipsu Evrope... no zato je Mamadu koji je dosao iz alzira da se bori u ARBiH najobicniji terorista po defaultu...
ali zato kad pričaš o religiji s političkim primjesama ispadaš smiješan jer ne poznaješ terminologiju
krišćani ne postoje
postoje ili kršćani ili hrišćani
kršćanstvo je umrlo u zapadnoj europi... europske zemlje ponovno postaju misionarske kao i afričke i samim tim kršćanstvo je u većini zemalja disidentsko i ne predstavlja nikakvu stvarnu prijetnju
to što neko nosi ime nekog svetca ili hrišćansko ime kako se ti prosune znači da predstavlja tu religiju
s druge strane kad dođe neki koljački snimak zarobljenika u ukrajini na vjerskoj osnovi onda možemo pričati
Black swan wrote:garant dijasporac
prema postiranju 6 sati razlike![]()
tako sam ja skontao iako ne čitam ljude koji samo ponavljaju istu priču
kakva je situacija na frontu...
nemam snage više pratiti
Nabijes ga na anus?
Svoj?
Ma ne sekiraj se bola...sad ce Rusija uci u Kijev aonda nema stajanja prije Une i konacnog oslobodjenja "nebeCkog naroda"..dječak sa šibicama wrote:I sta vele, ukrajinska vojska na domak Donjecka
Ukrajinska vojska je cijelo vrijeme, od pocetka krize i sukoba, u Donjecku. Na aerodromu, u kasarnama na istocnom rubu grada. Nigdje se nisu ni micali odatle.
Jebote, ovo je bolje od cirkusa
a koji je kerijev i bidenov plan? daj da nas prosvijetli gospon novinar, ali onako kako struka nalaze - cinjenicamaBlack swan wrote:ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)Alfons Kauders wrote:radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izboraBlack swan wrote:
onda strelkov sasvim sigurno
Govorim o stranim fašistima u domaćim paravojnim trupama koje gledaocima na zapadu ni najmanje ne kvare utisak o pravednoj borbi ukrajinske strane. Uopšte nije ni jasno kakvi svi ti Azovi imaju status, da l su pod jedinstvenom komandom UKR armije, ako jesu onda je to još gnusnije. Nije bitno što su stranci već što su u pitanju paravojne fašističke skupine.Alfons Kauders wrote:kako mislis MZ je osudila takav nacin ratovanja? stranci sluze i u drugim vojskama, regularno... znam nekoliko nasih ljudi koji su karijeru nastavili u drugim drzavama, od marinskog korpusa SAD do njemacke i britanske vojske... najcesce su na takav nacin regulisali status kada su isli vani... znam desetine ljudi koji su sasvim regularno "radili" u afganistanu i iraku kao obezbjedjenje, logisticari, kuhari, demineri...Martinez_ wrote:Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)
sto pitas?
sta znas, mozda i Žorž hoce da ostane u Ukrajini?![]()
MZ je osudila srpski nacin ratovanja, koji zapravo i nije ratovanje vec pljacka bijele tehnike uz pratece sadrzaje poput alkoholizma, silovanja i ubijanja civila... time se najcesce ne bave stranci koji ratuju u uniformama regularnih oruzanih snaga civilizovanih drzava...
Dal je ovaj Strelkov uslikan u Vukovaru sad bi braca ljevicari drugu pricu pricaliAlfons Kauders wrote:a koji je kerijev i bidenov plan? daj da nas prosvijetli gospon novinar, ali onako kako struka nalaze - cinjenicamaBlack swan wrote:ni keri ni stelkov ali kad strelkov sjebaje kerijev i bidenov plan ( inače vrli katolik mirotvorac nabijem ga na anus)Alfons Kauders wrote: radije kerry nego strelkov, ali svako ima pravo izbora
onda strelkov sasvim sigurno![]()
biden se u vise navrata dokazao kao veliki prijatelj bih... kerry u tom periodu nije bas bio aktivan kada je bosna u pitanju...
ali eto, strelkov je bolji... valjda zato jer je bio najaktivniji na ovim prostorima
Alfons Kauders wrote:pa jednostavno me zanima to ljevicarsko-srpskohrvatsko silovanje logike... u visegradu dignu spomenik placenicima koji su se borili rame uz rame s teroristom koji je neki dan ubio 300 ljudi... a kada se pomenu neki drugi "dobrovoljci" u nekim drugim vojskama onda se kmechi... isto radi i drugi dio osovine koji zaboravlja da se u HVO-u procentualno borilo vise stranaca nego u VRS i ARBiHdječak sa šibicama wrote:Alfons u stilu pravog socijaldemokrateneutralan po pitanju Muniba i Zorza
Ali pustimo dvolicnjake kraju, nova vijest iz Ukrajine, bar tako Ukrajinci tvrde... zarobljen Bratislav Zivkovic, sef onih 5 cetnika sto ratuju za rebelse. Navodno, nije potvrdjeno, vrlo lako moguce jos jedna patka.
no to su bili borci za slobodu, poput Arklova i Žoržaa vidim da je neki od tih ljevicara i boraca za slobodu i socijalnu pravdu iznimno stuju lik i djelo generalna Tudjmana...
![]()
kako im samo ispiru mozak, kako truju nove generacije...jos malo pa ce srpska i hrvatska djeca uciti kako su se fadil jahic spanac i ostali dobrovoljci iz mog kraja isli boriti u spaniju kako bi napravili novi kalifat i rezali chune Francovim borcima za slobodu
![]()
idioti, sta drugo reci
Kakav nacin ratovanja i kada su ga osudili?Martinez_ wrote:Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)
sto pitas?
a ko odredjuje ko je fasista a ko nije? ti? rahmetli dobrica cosic? putin i "strelkov"?Martinez_ wrote:Govorim o stranim fašistima u domaćim paravojnim trupama koje gledaocima na zapadu ni najmanje ne kvare utisak o pravednoj borbi ukrajinske strane. Uopšte nije ni jasno kakvi svi ti Azovi imaju status, da l su pod jedinstvenom komandom UKR armije, ako jesu onda je to još gnusnije. Nije bitno što su stranci već što su u pitanju paravojne fašističke skupine.
imperijalna zelja da se porazi rusija... koja eto nema nikakve imperijalisticke ambicije mada je u zadnjih sest godina poklopila tri teritorije u dvije susjedne drzave... od kojih je jednu i formalno anektirala...Pljačke i zločini su logična posledica, JNA gubi legitimitet kad pored nje ušetava i kokarda u Vukovar, ili kad Arkan ide na Kosovo, tad i suverenitet i teritorijalni integritet Srbije postaje upitan. Što je sasvim u redu, ali vi, navodno objektivna publika ne primenjujete isti standard na Ukrajini. Tamo takve finese nisu iznad teritrijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, čak se i svako prekomerno granatiranje i civilne kolateralne žrtve opraštaju.
Mislim vreme je da se prizna da ne vladaju standardi već najočitija i najogoljenija imperijalna želja da se Rusija porazi po svaku cenu
Javnost je itekako osudila samu pojavu ultranacionalističkih paravojnih jedinica.sanjin_1 wrote:Kakav nacin ratovanja i kada su ga osudili?Martinez_ wrote:Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.Alfons Kauders wrote: VRS, VRSK, VS (zapravo "jedinica" DB-a)
sto pitas?
Ja koliko se sjecam osudjene su politike Srbije i Hrvatske a nikakav nacin ratovanja.
Cija javnost?Martinez_ wrote:Javnost je itekako osudila samu pojavu ultranacionalističkih paravojnih jedinica.sanjin_1 wrote:Kakav nacin ratovanja i kada su ga osudili?Martinez_ wrote: Da, i? Međunarodna zajednica je upravo takav način ratovanja i osudila, ne samo u susednoj Hrvatskoj i Bosni već i na matičnom Kosovu zbog pojave Arkana Legije i sličnih.
Ja koliko se sjecam osudjene su politike Srbije i Hrvatske a nikakav nacin ratovanja.