Ironman_88 wrote:Razbijao sam često glavu šta pokreće (mentalno, ne koje autoLaplace wrote:Pokušavaju da osvoje Darvinovu nagradu.alipasijaner wrote:Interesantno, vise puta sam testirao slijedece.. vracam se iz Mostara, vozim po ogranicenju max +10 km, ljudi se ubiju da me preteknu da bi vozili 5 metara ispred.. ok.. poneko i "odjuri" i onda se svi nadjemo na naplatnim kucicama u Tarcinu i provozamo se tih cca 20 km prema Sarajevu i apsolutno svi ti bolidi voze desnom trakom i hladno ih sve do jednog preteknem vozeci 110-130 kako je gdje dozvoljeno. Uopste ne kontam tu psihu... levat rizikuje glavu preticuci na nepreglednim krivinama, da se ubije, da drugog ubije i onda kada izadje na taj komad autoputa gdje moze voziti puno brze on vozi do 100je..
Isto tako ne kontam likove koji na glavnoj cesti u Sarajevu voze iza i ubiju se da te predju i nakon 20 metara skrenu desno u traku za iskljucivanje?!?) te ljude, o kakvom kombinacijama hemije se u mozgu radi, ali neka nam je barem utjeha da je to ipak internacionalni fenomen a ne samo u BiH.
Čovjek na autoputu na ograničenju 100 vozi 120, a na 130 isto 120.I naravno se onda izbaci na ljevu traku da pređe kamione, penzionere itd. ali nema jebene šanse da podigne brzinu na 130 (a o +10 da i ne govorimo) pa makar mu trebalo 10 minuta za taj poduhvat, ne jebe ga nimalo što je blokirao traku i što se iza njega već kolona stvorila.
Biser gdje samo bio na milimetar da stanem na cesti i izađem idiota daviti za volanom iako nisam sklon radikalnim potezima u saobraćaju: Otvorena cesta van naselja, ograničenje 100. Kilavi neko sa 80 ispred mene, kontam haj ima svoje razloge, pređem ga i ne vidim ga više na retrovizoru. Ulazim u iduće naselje, spuštam brzinu na 60, par minuta kasnije isti lik zaljepio se za mene i još vidim ga na retrovizoru kako je vidno uznemiren i negoduje zašto ja kilavim. Znači gdje je mogao voziti 100, on je vozio 80, a gdje je morao spustati na barem 60, on i dalje vozi 80 a vidi problem u mom stilu vožnje.
Za razliku od tebe, on je barem konzistentan