Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BadBoy

#16151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ironman_88 wrote:
Laplace wrote:
alipasijaner wrote:Interesantno, vise puta sam testirao slijedece.. vracam se iz Mostara, vozim po ogranicenju max +10 km, ljudi se ubiju da me preteknu da bi vozili 5 metara ispred.. ok.. poneko i "odjuri" i onda se svi nadjemo na naplatnim kucicama u Tarcinu i provozamo se tih cca 20 km prema Sarajevu i apsolutno svi ti bolidi voze desnom trakom i hladno ih sve do jednog preteknem vozeci 110-130 kako je gdje dozvoljeno. Uopste ne kontam tu psihu... levat rizikuje glavu preticuci na nepreglednim krivinama, da se ubije, da drugog ubije i onda kada izadje na taj komad autoputa gdje moze voziti puno brze on vozi do 100je..

Isto tako ne kontam likove koji na glavnoj cesti u Sarajevu voze iza i ubiju se da te predju i nakon 20 metara skrenu desno u traku za iskljucivanje?!?
Pokušavaju da osvoje Darvinovu nagradu.
Razbijao sam često glavu šta pokreće (mentalno, ne koje auto :D ) te ljude, o kakvom kombinacijama hemije se u mozgu radi, ali neka nam je barem utjeha da je to ipak internacionalni fenomen a ne samo u BiH.

Čovjek na autoputu na ograničenju 100 vozi 120, a na 130 isto 120. :-) I naravno se onda izbaci na ljevu traku da pređe kamione, penzionere itd. ali nema jebene šanse da podigne brzinu na 130 (a o +10 da i ne govorimo) pa makar mu trebalo 10 minuta za taj poduhvat, ne jebe ga nimalo što je blokirao traku i što se iza njega već kolona stvorila.

Biser gdje samo bio na milimetar da stanem na cesti i izađem idiota daviti za volanom iako nisam sklon radikalnim potezima u saobraćaju: Otvorena cesta van naselja, ograničenje 100. Kilavi neko sa 80 ispred mene, kontam haj ima svoje razloge, pređem ga i ne vidim ga više na retrovizoru. Ulazim u iduće naselje, spuštam brzinu na 60, par minuta kasnije isti lik zaljepio se za mene i još vidim ga na retrovizoru kako je vidno uznemiren i negoduje zašto ja kilavim. Znači gdje je mogao voziti 100, on je vozio 80, a gdje je morao spustati na barem 60, on i dalje vozi 80 a vidi problem u mom stilu vožnje.

Za razliku od tebe, on je barem konzistentan :D :run: :run:
drug_profi

#16152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Rugafet wrote:Kako se potrosnja rapidno povecava na AP. Smiris ga u petoj (ili 6 toj) na 120km/h i nema velike potrosnje, a kamo li rapidno velike potrosnje
Obrtaji su bitni. petostepeni mjenjaci su najoptimalniji na brzinama do 90-100, gdje je rpm oko 2000. Sestostepeni vec malo vise 110-120.
Naravno da je bolje voziti stalno istom brzinom i po manjim nagibima kako ti AP oogućava.
Ali vec kad si na 130 sa petostepenim, obrtaji ti idu na 3-3500, potroši to poprilično. Jest da prelaziš i golem put sa tom brzinom, ali ćeš isti put preći sa manje goriva ako držiš obrtaje do 2000.
Eh sad, kolike su tu uštede? Marka, dvije, tri na 100 kilometara. Po meni besmisleno. Više mi vrijedi vrijeme koje ću uštediti.
duminjo

#16153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by duminjo »

Taman Malo 110, Malo 130. Sve po ogranicenju i udri :mrgreen:
BadBoy

#16154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:
Rugafet wrote:Kako se potrosnja rapidno povecava na AP. Smiris ga u petoj (ili 6 toj) na 120km/h i nema velike potrosnje, a kamo li rapidno velike potrosnje
Obrtaji su bitni. petostepeni mjenjaci su najoptimalniji na brzinama do 90-100, gdje je rpm oko 2000. Sestostepeni vec malo vise 110-120.
Naravno da je bolje voziti stalno istom brzinom i po manjim nagibima kako ti AP oogućava.
Ali vec kad si na 130 sa petostepenim, obrtaji ti idu na 3-3500, potroši to poprilično. Jest da prelaziš i golem put sa tom brzinom, ali ćeš isti put preći sa manje goriva ako držiš obrtaje do 2000.
Eh sad, kolike su tu uštede? Marka, dvije, tri na 100 kilometara. Po meni besmisleno. Više mi vrijedi vrijeme koje ću uštediti.
Vala na autoputu nikada nisam potrošnju gledao. Po našim i Hrvatskim autoputevima uvijek otprilike 150-160 vozim. Samo se u Austriji uhinjim i spustim na 130 jer su rigorozni. Tempomat, šesta i lagano.
tempuser

#16155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Tvoj komentar je najbolji dokaz moje tvrdnje.
Na AP ga "smiruju" na ispod 2500 omin i guslaju 110-120 kmh u 6. brzini da nema visoke potrosnje i onda ne da nisu vise nabrzi nego ih preteknu svi oni koje su oni pretekli prije AP. Potrosnja se rapidno povecama ako si i na AP nabrzi.
NediM17

#16156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

i ja primjecujem more tih "bolida" kako ih nazva @alipasijaner...

najnoviji primjer takvog sam imao neki dan. izlazim iz viteza (u pravcu prema lasvi), idem lagano 70km/h, tj. 10km/h preko (a gore zna biti i tronozac na vrhu prije one pumpe, s desne strane), pretice me baja s golfom Ćetvorkom, da bih ga kasnije stigao na brzoj cesti lasva-lucani i ide nekih 90km/h, a ja oko 110km/h (opet 10km/h preko ogr.)...

sad sta je tu fol, da li se ne prate znakovi, ne poznaju zakoni, putevi, ili se stedi gorivo... ne kontam.
Travnički Noćni Šetač

#16157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Pa ja... oko mene se hoda a ne zove se na kafu...
zdruzdjo

#16158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Rugafet

#16159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

Laplace wrote: Jutros oko 10, Vogošća. Okrenuo se i nazad, pa na obilaznicu (autoput). Navodno asfaltiraju neku dionicu u Vogošći.
Jesi li slucajno danas isao tim putem zanima me je li zavrseno to asfaltiranje moram u petak ujutro bit u kosevskoj bolnici?
Ako jos rade da idem nekim drugim putem
vauvau

#16160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Neke se neuroze nakupilo ovdje. :cry:
Prošetajte, istrčite 5-10 km, oslobodite se negativnog naboja. :kiss:
commendatore

#16161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

vauvau wrote:Neke se neuroze nakupilo ovdje. :cry:
drkati i samo drkati....
vauvau

#16162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

commendatore wrote:
drkati i samo drkati....
Ramazan je, brate slatki, ne može tako, odmori malo ruke. :mrgreen:
nepass1

#16163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

E danas sam ja ispizdio ljude :D
Krenem da izadjem iz merkatora, otvorim prozor u voznji da mogu karticu ubaciti, ronda zena napuhace joj :-)
Ja vec pizdim, govorim necu ruku kroz staklo izbaciti. I da ubacim karticu ispade mi.
Izadjem da je podignem, 15 20 kartica na podu. Jebem sve, ko baca kartice uopste?!
Kolona iza, ja u huji u rikverc da se sklonim nek izlazi raja. Nakupim kartica, parkiram i izaberem one sa pribliznim vremenom kad sam usao, obidjem krug kroz parking, ponovo na rampu i treca kartica otvori rampu.

Tisina do kuce......
commendatore

#16164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

vauvau wrote:
commendatore wrote:
drkati i samo drkati....
Ramazan je, brate slatki, ne može tako, odmori malo ruke. :mrgreen:
halali bruda alahati
kloniran

#16165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:
tu je najbolja kazna maljem im i ruke i noge polomiti
zdruzdjo

#16166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote: tu je najbolja kazna maljem im i ruke i noge polomiti
Huuh
Svako jutro, ali bukvalno svako, je ovdje da moras meditirati par minuta prije voznje. Inace ode pritisak na 200.

Ja fakat ne razumijem policajce. Bukvalno za dva dana na ovom kruznom mozes nakupiti mjesecnu kvotu kazni. Ne znam da li imaju neki broj kazni ili neki iznos koji moraju ispuniti ali ovo bi bila zlatna koka.
amar1994

#16167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
zdruzdjo wrote:
tu je najbolja kazna maljem im i ruke i noge polomiti
papak u mazdi ne daje zmigavce nikako :twisted:
Travnički Noćni Šetač

#16168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote:
Nije čudno pitanje jer nisam iz Sarajeva: Ovo na Buća Potoku kružni tok ?
Travnički Noćni Šetač

#16169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

nepass1 wrote:E danas sam ja ispizdio ljude :D
Krenem da izadjem iz merkatora, otvorim prozor u voznji da mogu karticu ubaciti, ronda zena napuhace joj :-)
Ja vec pizdim, govorim necu ruku kroz staklo izbaciti. I da ubacim karticu ispade mi.
Izadjem da je podignem, 15 20 kartica na podu. Jebem sve, ko baca kartice uopste?!
Kolona iza, ja u huji u rikverc da se sklonim nek izlazi raja. Nakupim kartica, parkiram i izaberem one sa pribliznim vremenom kad sam usao, obidjem krug kroz parking, ponovo na rampu i treca kartica otvori rampu.

Tisina do kuce......

Brate... ne znam šta bi ti rekao...
Travnički Noćni Šetač

#16170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Mislim da sam već malo dosadan...

Sodom1

#16171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Meni kratki ovi videii
Travnički Noćni Šetač

#16172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa mozes misliti koliko bi bili dosadni da duze traju.... :lol: :lol: :lol:
...
Ustvari sastavljam uvijek po 10 komada taman je tri cetiri - minute ( sad sam se izvukao.... :lol: :run: )...
Sodom1

#16173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Sto bi bili dosadni? Ako se sta desava , jedino muzika mi je skakljiva , daj kakvog metala metni :D
Travnički Noćni Šetač

#16174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ma ovo je ona besplatna muzika sto you tube nudi.... tesko je pronaci da bas lici ali eto... nekad naleti nekad bas i ne...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

nepass1 wrote:E danas sam ja ispizdio ljude :D

Tisina do kuce......
Minuta šutnje
Post Reply