bumerangss wrote:man_464 odnosno komšija, ti si ocito neka jaca faca u GRAS-u pa bih te ja lijepo zamolio da nam vratis i onaj drugi bus na nasoj liniji 23c sto je radio dvokratno u vrijeme spice ujutru od 06:05 do 07:25 i popodne od 14:35 do 17:20 eeeh to su bila divna vremena kad je bus isao svakih 20 minuta

a to je bilo do unazad 4-5 godina. Jos u zimskom redu voznje (01.09.-10.07.) dispeceri na Otoci stave taj raspored voznje a korektorom izbrisu voznje od tog drugog dvokratnog busa sto znaci da bi i sad po odluci nadleznog kantonalnog ministarstva za saobracaj tj njihovog poslodavca, trebali voziti i te dvokratne voznje!
Ja zimus pitao dispecera zasto ne vozi ovaj drugi bus a on mi s visine odgovara "taj bus ne radi od olimpijade"!!!!

On misli ako sam ja mlad da se ne sjecam lijepog poslijeratnog perioda kad je bilo napretek japanskih zutih busova i jos lijepseg vremena vladavine Adnana Terzica kad je uveden PDV kad su bili suficitarni budjeti na svim nivoima i kad je SDA zaposljavala svoje glasacke ljude u GRAS i kad su im plate skocile na danasnja doktorska primanna... ali na zalost dodje ta prokleta 2008-ma recesijska god i sve krenu nizbrdo....
Hajde man_464 sad od 01.09 cete imati vozaca a imate dovoljnk "zutih turaka" pa uvedi pojacanje tj. taj drugi dvokratni bus, ako ne zbog mene, onda zbog sebe

man_464 nije u GRAS-u, momak je student farmacije, ali je jača faca na našem forumu o gradskom saobraćaju - moderator, a tamo se prati sve vezano za gradski saobraćaj i ne može niko prnuti u GRAS-u da se na našem forumu ne sazna.
Intenzivno se prati stanje na terenu pri čemu man_464 prednjači, a imamo i informacije iz prve ruke i od uposlenika i od putnika.
Prvi smo u BiH došli do fotografija autobusa i tramvaja iz Turske ofarbanih za Sarajevo i trolejbusa natovarenih na voz za Sarajevo.
Što se tiče dispečera pa nije on to bukvalno mislio nego je htio reći da taj autobus ne radi godinama jer su takvi dvokratni među prvima zaplatili manjak autobusa.
Sad je brojno stanje autobusa negdje 70-tak što će biti negdje kao na ljeto 2011, dakle faliće još 15-20 autobusa da bi sve bilo 100%, ali opet će biti bolje nego sada ako se to sve stavi u funkciju, a dvokratni za Boljakov potok, teško da će uskoro proraditi.