Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dzipalo

#16151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

Nije drvo skroz van zidina
Image
karanana

#16152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa kako misle navuc kinga unutar zidina? kako ce proci do tamo?
dzipalo

#16153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

Pretpostavljam sa letecim sredstvom koje lici na zmaja :D
kokuz_sa

#16154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

drogon2 wrote:
kokuz_sa wrote:Sta NK sprijecava da napravi prelet zmajem preko ljudskih vojnika..i da zmaj uradi sta uradi..

Nigdje nisam vidio da su sjevernjaci igdje postavili protuzracnu odbranu..dok WW imaju svoje PAM-ove i PAT-ove

Toga je cak bilo i u Hobbitu.
Pa sta ce im zracna odbrana kad i oni imaju 2 jebena zmaja.Vidis da su Jon i Daenerys zaduzeni za NK.
Imaju al hajde sa zmajevima pridji ww i njihovim ledenim kopljima koje ispaljuju ka zmajevima
kokuz_sa

#16155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

dzipalo wrote:Pretpostavljam sa letecim sredstvom koje lici na zmaja :D
Grasovim tramvajem :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:gdje su wildlingsi? pod grbom starkova?

i gdje ce biti klopka za djenerala?

Image

klopla za djenerala ide na desno krilo dje su svi starkovi... tu bi ih trebali propustiti da idu direk na Branna i da se djeneral pojavi na zmaju, sredina je formacijski za napad a lijevo je Brienn i Jaime sa Vale vitezovima u prvim redovima iza su starkovi rezervni sastav :mrgreen: imaju plan e sad hoceli ga uspjet sprovest vidjet cemo.. wildlingsi i tormund su lijevo desno :mrgreen: da pod starkovim su grbom
pici

#16157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:pa kako misle navuc kinga unutar zidina? kako ce proci do tamo?

najvjerovatnije da ce povuc to desno krilo i propustiti zombije da idu prema deblu, zele da navuku NK da misli da je blizu Branna i da se pojavi i onda Dany i Jon tu upadaju sa zmajevima... Hound je rekao na onom smrznutom jezeru kad su bili opkoljeni a Beric pokazivao na NK da su svi kraljevi koje zna Cunts :mrgreen:
ado81

#16158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ado81 »

Valjala bi im i ona divlja vatra pra'o.
todd_smith

#16159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

spremas borbu protiv zombija

izgubila si zmaja

zaljubila se u momka koji ima kraljevinu koju zelis a oni tebe ne

Cersei te zajebala i sprema ti napad

Momak ti govori da ti je bratic zapravo...

i sve se to desava i tvoja prva recenica je:

"a znaci hos` i ti sad da mi otimas krunu?!"

wtf koja psiha od zene :lol:
asker

#16160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Po nekoj logici samo archeri, strijelci, sa dragon glass vrhovima da rokaju po zombijima dok se boje ne rastope i ima da ih rastave u sarafe. 100 hiljada, koga briga, samo draaaawwww looooose, fijuuuu. Svesti ih na onih par heavy metal konjanika, bez puno rizika.
Ali avaj, znamo da ce tu bit junackih zalijetanja u pogibelj. Chaaarge u skeletone koji ce izujedat i tebe i konja :(
pici

#16161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo malo kako bi koji lik trebao zaginuti... ima nekog smisla... neeeeeeee Tormundaaaaaaaaaaaa :(

Image
Lakat Jebić

#16162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

. Dupli
Last edited by Lakat Jebić on 24/04/2019 01:29, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#16163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

drogon2 wrote:
Kaligrafija wrote:Jao dosade, obecali su epizode od sat i 30 min. I slagali, evo vec dvije po 50 minuta i dosadno, sprckat ce u 6 epizoda, rat protiv mrtvih, rat sa Cersei i sve ostalo...bljak...

Btw jbt mogli su Brana zavezat na zmaja i neka odleti kod Cersei, kad vec samo njega prati i neka satare sve tamo, a ovi dodju tamo sa sjevera i obracunaju se sa mrtvim...Bran gps... :lol:
Ljudi su prije 2 mjeseca haman izbacili runtime svih epizoda i znalo se da ce ove bit nesto krace od naredne 4 koje ce sve bit oko nekih 80 minuta tako da i dont know why you bitch about it.Tebi ako su ove dvije epizode bile dosadne onda ti nisi bas neki fan serije nego nekih hack&slash sranja.Game of Thrones u prve dvije sezone gotovo da i nije imao scenu borbe,a tada je serija bila ubjedljivo na najvecem nivou.
100% si upravu što se tiče prvih sezona. Samo sto se ova sezona pretvorila u hack&slash jer od 6 epizoda mi vec dvije gledamo uvod u neku epsku bitku, koja je najavljena prije dvije godine. Radnja se pomakla 3.5 cm nakon trecine sezone.

Prva epizoda i nekako, reunion, uvod... Sad vec opet isto.. Nidje veze. Od 55 minuta epizode, jedno 40 mininum je filler bio. Narod voli Tormunda, daj narodu scena kako Tormund bari Brienne. Daj što više tih scena, po mogućnosti nekoliko u epizodi, nema veze što ćemo napravit karikaturu od njega.

A ovamo milion repova u prici koji ce ostat visiti jer su mazlumi uzeli dvije godine da naprave 6 epizoda i uspjeli su nemoguce... Zbrzat sve navrat nanos a da radnja sporo ide. To je stvarno za cestitat.
drogon2

#16164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa kakvi ce to repovi ostat bgt?Serija je vec dala zakljucak velikim i smislenim teorijama tipa R+L=J tj teorijama koje su prisutne od prve knjige.Ostaje im jos da obrade par stvari sa WW i Cersei i to je to,a to ce se ko sto znamo odradit u narednih par epizoda.Tako da tu nema nikakvih repova.Sad sto narod izmislja glupave stvari tipa da ce Cersei jebat Night Kinga i to se ne ostvari,to ti nije rep.To gore sto pises za Tormunda,a odnosi se i na bilo kojeg lika u seriji.Sve sto su radili u prosloj epizodi,radili su ciljano da te podsjete zasto ti je svaki pojedini lik drag i da ti bude vise zao ukoliko u narednoj ili u nekoj od narednih epizoda skoncaju i ocito je upalilo kod npr Tormunda.

Inace ovo ti je Stephen King tvitovao jucer:
GoT: As a long-time storyteller, I'm in awe of how perfectly the minds behind this show brought all the major characters together at Winterfell. They made it look easy. Constant Readers, it is not.
dzipalo

#16165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

Lakat Jebić wrote: 100% si upravu što se tiče prvih sezona. Samo sto se ova sezona pretvorila u hack&slash jer od 6 epizoda mi vec dvije gledamo uvod u neku epsku bitku, koja je najavljena prije dvije godine. Radnja se pomakla 3.5 cm nakon trecine sezone.

Prva epizoda i nekako, reunion, uvod... Sad vec opet isto.. Nidje veze. Od 55 minuta epizode, jedno 40 mininum je filler bio. Narod voli Tormunda, daj narodu scena kako Tormund bari Brienne. Daj što više tih scena, po mogućnosti nekoliko u epizodi, nema veze što ćemo napravit karikaturu od njega.

A ovamo milion repova u prici koji ce ostat visiti jer su mazlumi uzeli dvije godine da naprave 6 epizoda i uspjeli su nemoguce... Zbrzat sve navrat nanos a da radnja sporo ide. To je stvarno za cestitat.
Ako ti je druga epizoda losa i radnja sporo ide, djaba gubis vrijeme na vecinu serije. Bolje sacekaj da na youtube izadju izrezane scene borbi pa pogledas ko covjek. Cuj druga epizoda losa :?
Last edited by dzipalo on 24/04/2019 13:23, edited 1 time in total.
seoBIH

#16166 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seoBIH »

Druga epizoda je lošija od prve, uzmemo li u obzir da su se dvije godine za ovo spremali.
Kiki_Musampa

#16167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kiki_Musampa »

Meni je druga epizoda bolja od pola emitovanih, scene pred kaminom su za 10...
A dok sam gledao epizodu, drugarica mi javlja kako je bzze, ccc.
cassius

#16169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

Realno druga je mogla stat u onu prvu epizodu, da su je produzili za nekih 20-25 minuta. Ovako je druga epizoda polu-filler.
Sljedece 4 epizode su po sat i 20, to znaci jedna epizoda dodatno. Po meni je to i dalje malo da se ovo sve privede kraju.Ali eto vidicemo kako ce biti.
todd_smith

#16170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Filler na osnovu cega? povezivanje repova je citava epizoda jer se vraca na to da su se svi u winterfell skupili, a svi napadali ili se borili protiv Winterfella 7 sezona
pici

#16171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

meni su ove dvije epizode ok... komunikacija medju likovima, nema vozanja tamo vamo, sve se desava u winterfellu i oko winterfella, svi preostali likovi su tu, KL je sad nebitan jer se sve svodi na veliku bitku koja se spominje od prve sezone i to je bit serije.Četvrta epizoda ce biti vidanje rana i ko je prezivio i sta dalje i kako, peta pripreme za obracun sa Cersei i sesta finalna ko ce biti na zeljeznom prestolju i hoceli ga ikako biti... mislim da ako Jon prezivi i postane kralj da ce ukloniti zeljezno prestolje...
AleksoMKD

#16172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Meni su obe epizode bile super.

Cak ne bih imao protiv da su trajale 10-20 minuta duze. Da je bilo vise interakcije medju likovima. Naprimer zamislite upoznavanje i razgovor Arye i Tormunda.
pici

#16173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:Meni su obe epizode bile super.

Cak ne bih imao protiv da su trajale 10-20 minuta duze. Da je bilo vise interakcije medju likovima. Naprimer zamislite upoznavanje i razgovor Arye i Tormunda.
:thumbup: :mrgreen: meni se interakcija dopala medju likovima, jos kad skontas da se neki nisu vidjeli nekoliko sezona ili nikako... morali svaka epizoda biti klanja, silovanja, rat, sex :mrgreen: dobro ove dvije su bile malo zacinjene sexom Bronnom i Aryom ono sa Cersei ne racunam bez veze...
AleksoMKD

#16174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:Meni su obe epizode bile super.

:thumbup: :mrgreen: meni se interakcija dopala medju likovima, jos kad skontas da se neki nisu vidjeli nekoliko sezona ili nikako... morali svaka epizoda biti klanja, silovanja, rat, sex :mrgreen: dobro ove dvije su bile malo zacinjene sexom Bronnom i Aryom ono sa Cersei ne racunam bez veze...
Ili da Arya kaze Gendriju da je Hot Pie ok i ziv.

Ali dobro, treba ubrzat a snimanje kosta. :D
tuzlak1212

#16175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Meni sve super za sad, nemam kritike ni na sta... Nmg ni zamislit kako je kompleksno knjige onakve pisati gdje imas koliko hoces stranica, a kamoli srocit radnju u odredjeno vrijeme i da je radnja kvalitetno odradjena i glumatski i vizuelno. Pretesko je ovo i treba i na ovome biti zahvalan i uzivati jos malo dok se moze :D :D
Post Reply