Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dzemaludin007

#16151 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Maharadza wrote:HERE maps ofišl verzija izašla na playstore:

https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app.maps

:thumbup:
Posalji im u komentarima da hocemo serbian/croatian language tj. voice :izet: :D :thumbup:
Jahta

#16152 Re: Android OS

Post by Jahta »

Pozdrav,
zna li neko gdje mogu naći speedcamera file za BiH? Navigacijo je IGO My Way.
Znam da ima na poiplaza ali ne znam koji file da skinem jer tamo ima više nekih file-ova za IGO.
Osim toga, prošli put kad sam se bavio navigacijom jedan forumaš mi je poslao svoj "obogaćeni" file.
Nermin_BH

#16153 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Vidim pricalo se o xiaomi slusalicama, da li su ove fake ?

http://www.klix.com/original-xiaomi ... 39933.html
spree

#16154 Re: Android OS

Post by spree »

ima li ko apk od total fitness pro?
quarterback

#16155 Re: Android OS

Post by quarterback »

dzemaludin007 wrote:
Maharadza wrote:HERE maps ofišl verzija izašla na playstore:

https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app.maps

:thumbup:
Posalji im u komentarima da hocemo serbian/croatian language tj. voice :izet: :D :thumbup:
nista bez zulehje :D
dzemaludin007

#16156 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Nermin_BH wrote:Vidim pricalo se o xiaomi slusalicama, da li su ove fake ?

http://www.klix.com/original-xiaomi ... 39933.html
Jašta, original za 6$, logično :izet: Nego, imaš akciju te Xiaomi v2 sluške + Xiaomi PowerBank za 32$ :izet: :D

http://promotion.geekbuying.com/promoti ... ction_sale
missko

#16157 Re: Android OS

Post by missko »

bordo gandalf wrote:Pa nisam toliki duduk :D fakat nema, cudno...
Eki nema, kod mene ima 4.4.2 tu opciju
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#16158 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

missko wrote:
bordo gandalf wrote:Pa nisam toliki duduk :D fakat nema, cudno...
Eki nema, kod mene ima 4.4.2 tu opciju
Furas me :oops:
Image
player_

#16159 Re: Android OS

Post by player_ »

Ima ta opcija na plastikaneru provjereno isto 4.4.2 :D
farahhh123

#16160 Re: Android OS

Post by farahhh123 »

Eh ovako,nadam se da ce mi neko odgovoriti ko ima malo vise strpljenja i vremena :) Dobila sam telefon LG L70 D325 Dual sim,i to je moj prvi Android u zivotu...Znaci prvi put se susrecem sa Androidom i nemam blage veze osim nekih osnovnih funkcija...Telefon mi se ne cini los za moje potrebe,meni je bitno da fino radi,da ima viber,fb i tako...Igrice me ne zanimaju kao ni kamera...E sad moje pitanje je da mi neko kaze da li postoji nesto sto treba da ukljucim ili iskljucim na telefonu ili aplikacijama da bi odrzala sto duze brzinu telefona,njegovu memoriju kao i bateriju...Znaci neke osnovne postavke da li treba da uradim ili da ostavim ovako kako jeste sad :) .Nadam ste da ste me razumjeliznaci zanimaju me samo neke osnovne stvari radi sto duzeg zivota telefona :) Eto ako nekome nije mrsko da mi objasni,unaprijed zahvalna :)
permanentan

#16161 Re: Android OS

Post by permanentan »

farahhh123 wrote:Eh ovako,nadam se da ce mi neko odgovoriti ko ima malo vise strpljenja i vremena :) Dobila sam telefon LG L70 D325 Dual sim,i to je moj prvi Android u zivotu...Znaci prvi put se susrecem sa Androidom i nemam blage veze osim nekih osnovnih funkcija...Telefon mi se ne cini los za moje potrebe,meni je bitno da fino radi,da ima viber,fb i tako...Igrice me ne zanimaju kao ni kamera...E sad moje pitanje je da mi neko kaze da li postoji nesto sto treba da ukljucim ili iskljucim na telefonu ili aplikacijama da bi odrzala sto duze brzinu telefona,njegovu memoriju kao i bateriju...Znaci neke osnovne postavke da li treba da uradim ili da ostavim ovako kako jeste sad :) .Nadam ste da ste me razumjeliznaci zanimaju me samo neke osnovne stvari radi sto duzeg zivota telefona :) Eto ako nekome nije mrsko da mi objasni,unaprijed zahvalna :)

Nahrani kerove i nista ne diraj :)
farahhh123

#16162 Re: Android OS

Post by farahhh123 »

Nahrani kerove i nista ne diraj :)[/quote]
Znaci nista da ne diram :) Hvala ti puno...Vidim da mi je ukljucena automatska sinhronizacija,znaci ni to da ne diram,neka stoji ukljucena? Nista znaci nista :D
probook

#16163 Re: Android OS

Post by probook »

Nadji u postavkama Backup pa to iskljuci :) eto to je prvo sto mi pade na pamet.
vjesnicar

#16164 Re: Android OS

Post by vjesnicar »

Imam LG G2 Mini i mali problem...
Kada radim u nekoj aplikaciji ili browseru i kada izadjem iz nje na ekranu mi sekundu ili dvije nema nista tj. nestanu aplikacije i onda opet dodju :? :? ne znam sta je, pa ako neko moze pomoci bio bih mu zahvalan :D :kiss:
Maharadza

#16165 Re: Android OS

Post by Maharadza »

vjesnicar wrote:Imam LG G2 Mini i mali problem...
Kada radim u nekoj aplikaciji ili browseru i kada izadjem iz nje na ekranu mi sekundu ili dvije nema nista tj. nestanu aplikacije i onda opet dodju :? :? ne znam sta je, pa ako neko moze pomoci bio bih mu zahvalan :D :kiss:
To ti je tkz. "launcher redraw lag" tj. launcher se "ukloni" iz RAM-a čim pokreneš neki app i ponovo se učitava kada se vratiš na isti! To su tako napravili zbog nedostatka RAM-a, mini ima samo 1 GB! Riješenje je root + xposed + apps settings - i da postaviš "resident in memory" tj. da launcher bude stalno u memoriji pa neće dolaziti do ponovnog učitavanja pri svakom vraćanju na isti! ILI ako nemaš root, instaliraj neki launcher (nova, apex ili sl.) i pod settings upališ opciju da taj launcher "ostane" za stalno u memoriji! Ne znam za ostale ali kod NOVA launchera to imaš pod nova settings -> advanced -> Aggressive desktop! Pa divi koja ti solucija više odg. :thumbup:
vjesnicar

#16166 Re: Android OS

Post by vjesnicar »

Maharadza wrote:
vjesnicar wrote:Imam LG G2 Mini i mali problem...
To ti je tkz. "launcher redraw lag" tj. launcher se "ukloni" iz RAM-a čim pokreneš neki app i ponovo se učitava kada se vratiš na isti! To su tako napravili zbog nedostatka RAM-a, mini ima samo 1 GB! Riješenje je root + xposed + apps settings - i da postaviš "resident in memory" tj. da launcher bude stalno u memoriji pa neće dolaziti do ponovnog učitavanja pri svakom vraćanju na isti! ILI ako nemaš root, instaliraj neki launcher (nova, apex ili sl.) i pod settings upališ opciju da taj launcher "ostane" za stalno u memoriji! Ne znam za ostale ali kod NOVA launchera to imaš pod nova settings -> advanced -> Aggressive desktop! Pa divi koja ti solucija više odg. :thumbup:
Hvala puno :thumbup: :thumbup:
_Reds_

#16167 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

na lg g3 iz bh telecoma dosao 5.0 :D
probook

#16168 Re: Android OS

Post by probook »

Ima li neka aplikacija koja ce mjeriti duzinu odlaznih poziva, ali po sistemu bonusa kojeg imam na pretplati tj 60+1 sekunda?
Cisto da vidim da li operater obracunava kako treba na kraju mjeseca.
oldtajmer

#16169 Re: Android OS

Post by oldtajmer »

je li neophodan av na androidu i koji je najbolji od besplatnih :)
saraf_osmica

#16170 Re: Android OS

Post by saraf_osmica »

oldtajmer wrote:je li neophodan av na androidu i koji je najbolji od besplatnih :)
AVG, Avast, Lookout security
quarterback

#16171 Re: Android OS

Post by quarterback »

oldtajmer wrote:je li neophodan av na androidu i koji je najbolji od besplatnih :)
mislim da ne, koritim android godinama i nikada nisam primjetio nista sumnjivo
Maharadza

#16172 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Nipošto, ja ga na PC-u nemam (Windows 8.1 pro) pa je sve udure (windows defender odrađuje odličan posao), a na mobilnom ti pogotovu ne treba, a radio sam root, skidao apk-ove sa raznih, dijelom sumnjivih stranica pa NIKADA nisam imao niti jedan problem u vezi virusa ili sl. u proteklih 5 god. koliko sam na Androidu! :thumbup:
MeanMachine

#16173 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Složio bih se sa @Maharadzom da ti na Androidu u suštini antivirus i ne treba, ali ako ipak želiš koristiti neku od raspoloživih opcija onda mislim da su CM Security i avast! Mobile Security najrasprostranjenije i od korisnika najbolje ocijenjene aplikacije. Ovo se posebno odnosi na CM Security koji je veoma dobar u smislu umjerenog korištenja sistemskih resursa što ga čini posebno pogodnim za upotrebu i na starijim mobitelima koji nemaju high end specifikacije (ali naravno i na najnovijim uređajima, jer bez obzira kakva "zvijer" telefon bio uvijek su poželjne aplikacije koje sistem ne opterećuju previše). Avast je isto tako dobar, ali za razliku od CM-a zna biti potežak za sistem i zbog toga bih definitivno prednost dao CM Security-ju (koji je, naravno, potpuno besplatan).
getriba

#16174 Re: Android OS

Post by getriba »

Da li neko koristi Sygic navigaciju na mobitelu, imam par pitanja?

Neka mi se javi privatnom porukom
oldtajmer

#16175 Re: Android OS

Post by oldtajmer »

zahvaljujem na savjetima :thumbup:
Post Reply