Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#16151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Nemam ništa protiv ličnog bogaćenja ali NE sa mojim PDV novcem i preko mojih poreskih leđa!

Neka registruju firme, izađu na BiH tržište, rade 24 sata, izvoze robu, proizvode, kupuju-prodaju i neka budu milioneri!

Nemam ništa protiv!

Dosta više PDV parazita! Neka svi odhebu od ''Narodne PDV Sehare''!
cadburry

#16152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

Pedja Kojovic wrote:libero

SDA ocigledno dogovara post izbornu koaliciju sa drugim narodnjackiim strankama (SBB, HDZ, itd).
Blok lijevog centra, na cijem formiranju cini se jedino mi za sada insistiramo i radimo, se suocava sa nekoliko problema.
Unutrasnja borba unutar SDU-a izmedju grupe koju predstavljaju Pecanac (ciji predsjednicki mandat istice u julu), a s kojom bi mi prirodnije saradjivali, i grupe koju predvodi Zlatar, sa kojima je ta mogucnost malo vjerovatna.
DF koji jos uvijek nije izasao sa jasnom ideoloskom, politickom i programskom orijentacijom.
Takodje, problem je ucesce ovih dviju stranaka u vlasti u KS.

Proces ujedinjenja NS-a i LDS-a ide dobro.
Formalno pravno sjedinjenje stranaka odgodjeno je za poslije izbore iz pragmaticnih, finansijskih, razloga.
Odluceno je da ce ove dvije stranke na izbore ici sa jedinstvenom listom (formalna predizborna koalicija) pod nazivom, cija je radna, a ja se nadam i konacna verzija, Nasa Libereralna Stranka.

Nasa zelja bi bila da se u FBiH formira siroki blok lijevog centra koji bi ukljucivao ne samo sve gore pomenute stranke(plus, stranke dijaspore, penzionera, itd.) nego i nestranacke javne licnosti i intelektualce.Takodje, mi smatramo da bi nakon formiranja taj blok trebao pokusati formulisati dogovor o osnovnim principima politickog djelovanja i medjusobnih odnosa sa opozicionim blokom u RS-u.

Strateski akcioni plan za ekonomski spas drzave BiH koji NS upravo finalizira i ciji je ko-autor prof. Cenic bi mogao posluziti
kao platforma za formiranje bloka 2014., o kojem govorim i na kojem radimo. Mi, takodje,ocekujemo da eventualni sporazum sadrzi konkretna rjesenja za neke od vaznih politickih pitanja - dakle, ne samo deklarativnu izjavu da cemo u prvih sto dana rijesiti problem Sejdic-Finci, nego konkretan sporazum o tome koje od dva rjesenja ponudjena od strane venecijanske komisije cemo prihvatiti.

Mislim da ce naredni izbori, kad god se dogodili, zaista imati dalekosezne posljedice po BiH.
Ukoliko na tim izborima gradjani ne napuste politicku matricu po kojoj BiH treba da "upravljaju tri naroda, preko svojih stranaka", kako su to prije prvih demokratskih izbora formulisali tadasnji predsjednici SDA, SDS-a, i HDZ-a,(Izetbegovic, Karadzic i Kljuic - na zajednickim kaficama i hotel Evropi) to ce znaciti da je ovakvo stanje, uprkos ekonomskom, socijalnom pa i civilizacijskom propadanju, samoodrzivo i da se, iz razloga koji su racionalno neobjasnjvi, moze reproducirati mozda i u nedogled.(Nemoj popravljati ono sto funkcionise). Za mene licno, odrzavanje ovakvog stanja je podjednako pogubno za BIH, kao i politika SNSD-a, pa i HDZ-a. Ukoliko bi nakon tih izbora vlast na drzavnom nivou formirala od stranaka ili blokova predvodjenih SDA-om, SDS-om i HDZ-om ja bih to dozivio, manje-vise kao povratak na stanje nakon prvih izbora 91. minus JNA.

p.k.
Peđa, želim vam puno sreće sa okupljanjem ljevice i ubjeđivanjem malih ego-manijaka iz strančica tipa GDS, Zeleni i sl. da se trebate ujediniti kako bi ostvarili neki iole značajan rezultat. Vjerujem da prosperitet ovom društvu mogu donijeti samo ljevičari. Kada mognemo imati koaliciju, barem u KS, SDPa, Naše stranke (sa prethodno usisanim strančicama) i eventualno DF, to će označiti naš civilizacijski, ekonomski i socijalni napredak. Sretno! :thumbup:

P.S. Nadam se da ćete ovaj put odoliti "narodnjacima" kad vas pozovu na razgovore i ponude primamljive finansijske ponude, kao što ste uradili poslije izbora 2012. i zamalo zadali smrtni udarac NSu :wink:
ultima_palabra

#16153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

:lol: :lol: :lol: Lagumdžijini botovi skontali koliko je sati, pa se sad ulizuju i najmanjim strankama i traže ujedinjenje lijevog bloka, kao da imaju bilo šta lijevo u sebi :-)

Pa i kriminalac Fahro pere ruke od vas, a kamoli ove strančice... koji bi izgubili i ovo malo kredibiliteta ako bi napravili ikakvu saradnju sa SDP-om.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#16154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

cadburry wrote: P.S. Nadam se da ćete ovaj put odoliti "narodnjacima" kad vas pozovu na razgovore i ponude primamljive finansijske ponude, kao što ste uradili poslije izbora 2012. i zamalo zadali smrtni udarac NSu :wink:
Odoliće, hoće, hoće. :lol:

Čovjeće dragi,

Peđa i svi mi zajedno sa njim smo Balkanci identičnog mentalnog sklopa, samo što se nismo našli na pravom mjestu i u pravo vrijeme k'o naš Balkanski klon ESED-aga Radeljaš!

Image

Svi su isti u Vlasti i van nje. Paraziti koji se bore ko će biti bliži ''Narodnoj PDV Sehari'' i ništa više!

Kakva ideologija na Balkanu? Ljevica i desnica im služi samo da dođu u poziciju šta ukrasti.

Nisu oni nikakvi narodnjaci, već ANTInarodnjaci koji svaki dan rade protiv vlastitog naroda i države samo za svoje sužene interese!

Navodnim, narodnjacima multi-milionerima uopće ne treba ni država ni narod.

Jednostavno, imaju lovu i mogu živjeti u kojoj god zemlji požele i sa kojim god narodom kao što je Hare pronašao svoju novu domovinu Tursku, a Bošnjake zamijenio sa Turcima.

Psihopate u Vlasti i van nje zaboli neka stvar za državu i narod, oni samo teže povećanju svojih miliona!

Država BiH treba fukari da se bori za nju jer ništa drugo i nemaju osim države!
cadburry

#16155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cadburry »

ultima_palabra wrote::lol: :lol: :lol: Lagumdžijini botovi skontali koliko je sati, pa se sad ulizuju i najmanjim strankama i traže ujedinjenje lijevog bloka, kao da imaju bilo šta lijevo u sebi :-)

Pa i kriminalac Fahro pere ruke od vas, a kamoli ove strančice... koji bi izgubili i ovo malo kredibiliteta ako bi napravili ikakvu saradnju sa SDP-om.
Bolje da se mi koljemo ko je ljevica, a ko nije, dok SDA i SBB dogovaraju čiji su koji resursi. :wink:
Da li ima bolje i REALNIJE alternative od SDP-DF-NS koalicije? Pitaj simpatizere NS-a ko bi im bio od većih stranaka draži koalicioni partner.
I ako misliš da se Fahro udaljava od SDPa zbog moralnih razloga, onda to pokazuje zapravo tvoje teško nerazumijevanje političke situacije i odnosa između stranaka.
I da, više puta sam ponovio na ovom forumu da imam određene simpatije prema NSu - npr. 2010. sam glasao za SDP na svim nivoima osim kantonalnog, gdje sam glasao za Peđu i T. Haverića.
ultima_palabra

#16156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

cadburry wrote:
ultima_palabra wrote::lol: :lol: :lol: Lagumdžijini botovi skontali koliko je sati, pa se sad ulizuju i najmanjim strankama i traže ujedinjenje lijevog bloka, kao da imaju bilo šta lijevo u sebi :-)

Bolje da se mi koljemo ko je ljevica, a ko nije, dok SDA i SBB dogovaraju čiji su koji resursi. :wink:
Da li ima bolje i REALNIJE alternative od SDP-DF-NS koalicije? Pitaj simpatizere NS-a ko bi im bio od većih stranaka draži koalicioni partner.
I ako misliš da se Fahro udaljava od SDPa zbog moralnih razloga, onda to pokazuje zapravo tvoje teško nerazumijevanje političke situacije i odnosa između stranaka.
I da, više puta sam ponovio na ovom forumu da imam određene simpatije prema NSu - npr. 2010. sam glasao za SDP na svim nivoima osim kantonalnog, gdje sam glasao za Peđu i T. Haverića.
Ljevica i desnica u BiH ne postoji... postoje dokazani lopovi i oni koji još nisu dobili šansu da to postanu. Zašto bi ovi drugi kaljali svoj obraz koalicijama sa prvima? :D Dok je Zlatko prvo sa SDA, pa sa SBB dogovarao resurse, gdje mu je tad bio "lijevi blok"?

Evo neka se izjasne simpatizeri NS, dajem glavu da je većini njih SDA i SDP isto govno.
homar

#16157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homar »

Koje su to stranke lijeve orijentacije. Jeli to SDP, NS, SDU...? I ja sam mislio sve dok ove stranke nisu ušle u vlast. Međutim, SDP u vlasti je kriminalno-boljševička partija, SDU i NS su nacionalistički privjesci, dok buduća DF je otpad nacionalno-boljševičko-kriminalne vrtuške.

Svi vi koji ste do sada u ovih 20 godina osjetili slast vlasti PRESTANITE DA NAM OBEĆAVATE MED I MLIJEKO. VI STE NEPOPRAVLJIVI. ZA VAS JE GOLI OTOK JEDINO RJEŠENJE.

JEDINO RJEŠENJE U POLITIČKOM SMISLU JE DA SE FORMIRAJU NOVE POLITIČKE STRANKE OD LJUDI KOJI NISU ZATROVANI DOSADAŠNJIM POLITIČARIMA, KOJI NISU ZANOSILI MUDA ALIJI, ZLATKU, BAKIRU, PEĆANCU, DODIKU, KARADŽIĆU, ČOVIĆU, LJUBIĆU, PEĆANCU, GRAC-KOJEVIĆU... I OSTALIM UBLEHAŠIMA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote: Evo neka se izjasne simpatizeri NS, dajem glavu da je većini njih SDA i SDP isto govno.
Slozio bih se u vecem dijelu ove tvrdnje.
SDP, ovakav kakav je, sa Zlatkom na celu, i par poltrona uz njega, je politicki, i za bilo kakvu ozbiljniju reformu NEUPOTREBLJIV.
da bi se opet pocelo racunati na SDP, oni moraju dozivjeti unutarnju katarzu, i da se (na neki nacin) zdravi dio te stranke izbori za poluge odlucivanja kod njih. Sto je tesko, cak je pitanje da li je uopste i izvodljivo.

To sve, ne amnestira SDA i njihovu 20 godina istrajnu dubiozu, pljacku i feudalizam koji su uspostavili.

Dakle, SDP (u ovakvom stanju)= neupotrebljiv
SDA=neofeudalisti, oni koji su uspostavili taj sistem mita, korupcije, nepotizma i svo to zlo navukli nam na ledja.

Treci put, kakav god da je, koliko god bio siromasan i limitiran, je jedini pokusaj da se pruzi otpor cijelom ovom haosu, pljacki, raspodjeli dobara, nepotizmu i korupciji.

Bude li DF pametan, pa krene u to ujedinjenje trecega bloka, sasvim sigurno bi se ta borba uozbiljila, mozda bi i imali sanse.

Naravno, i ja imam pregrst kritike i zamjerke, na pojedince i stranke koje bi cinile (eventualno) taj treci blok ali koja nam je druga opcija? Kao sto rekoh vec, ja taj pokusaj smatram kao poslijednji pokusaj otpora, zato im i tolerisem niz stvari :roll: i prizeljkujem da se ipak ujedine i pokusaju nesto uraditi.
The BEN10

#16159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

:razz: :D
Zlaja, potrčko Damke i (tre)Nerka, u saradnji sa lijevim blokom u misiji spasavanja onoga što se da spasiti - kako to zvuči nevjerovatno.
ps - uhh, kad ih Fahro uskoro uzme na zub (nakon koalicije sa SDA). :evil:
antimobbing

#16160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Kakav DF, treba zatalasati narod i da nam se pojave sasvim novi, pošteni, hrabri i odvažni ljudi poput onog Maljevca. Prije toga ne treba dozvoliti rušiteljima progresa iz raznih NVO, da se uopće pojavljuju na televiziji i protestima, poput onog debelog Bekana. Šta je to Komšić u svom životu konkretno do sada uradio, ništa osim ubleha i populizma lupanja po prstima. Na osnivačkoj Skupštini krenuli ljudi izlaziti za govornicu i žestoko govoriti protiv kriminala, a onda k'o hladan tuš po ljudima ustaje Željko i kaže ''Nemojte tako oštro, niko nije kriv dok se ne dokaže''. Ne treba nam niko ko je u zadnjih 20 godina bio u politici jer većinom se radi o PDV pijavicama, poput ovih iz NS.
Shahab

#16161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Shahab »

antimobbing wrote:Kakav DF, treba zatalasati narod i da nam se pojave sasvim novi, pošteni, hrabri i odvažni ljudi poput onog Maljevca. Prije toga ne treba dozvoliti rušiteljima progresa iz raznih NVO, da se uopće pojavljuju na televiziji i protestima, poput onog debelog Bekana. Šta je to Komšić u svom životu konkretno do sada uradio, ništa osim ubleha i populizma lupanja po prstima. Na osnivačkoj Skupštini krenuli ljudi izlaziti za govornicu i žestoko govoriti protiv kriminala, a onda k'o hladan tuš po ljudima ustaje Željko i kaže ''Nemojte tako oštro, niko nije kriv dok se ne dokaže''. Ne treba nam niko ko je u zadnjih 20 godina bio u politici jer većinom se radi o PDV pijavicama, poput ovih iz NS.
U pravu si. Allah će dati neki izlaz za ovaj izbezumljeni narod. Taj izlaz će biti u vidu beskompromisnog lidera koji će provesti konzervativnu revoluciju i reforme. Do tada ne preostaje nam ništa nego da trpimo razne ublehe i razočarenja.
Last edited by Shahab on 03/07/2013 14:59, edited 1 time in total.
Albin Zuhric

#16162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Libero,

Pretpostavljam da ste dobili odgovor na posljednje pitanje u Pedjinom javljanju.

Kratko misljenje o vasem komentaru vezano za SDP i pripadnost lijevom centru. Licno misljenje.

Dok uze rukovodstvo SDP-a jeste ovakvo kakvo jeste, mislim da oni ne pripadaju bloku lijevog centra o kojem sam govorio. Moje privatno misljenje o pojedincima iz tog rukovodstva, njihovim licnim potezima, teorijama koje kruze i sl. se uopste ne mora razmatrati. Dovoljno je objektivno pogledati rad SDP-a otkako su preuzeli vlast da se nepristrasno zakljuci kako je vrijeme da neki novi ljudi rukovode tom partijom. Ovo bi se desilo u svakoj uredjenoj partiji u demokratskim drzavama.

Imajuci vec receno u vidu, bilo bi mi veoma drago vidjeti jedan reformisan SDP sa novim ljudima, nacinom shvacanja politike, koji bi sigurno dosta doprinio bloku lijevog centra, i sa kojim bi se moglo raspravljati o pitanjima gdje se ideoloski ne slazemo, ne o elementarnim stvarima. Da li ce se to desiti je pitanje na koje samo clanovi SDP-a mogu dati odgovor.

Zdravo
-LIBERO- wrote: Slozio bih se u vecem dijelu ove tvrdnje.
SDP, ovakav kakav je, sa Zlatkom na celu, i par poltrona uz njega, je politicki, i za bilo kakvu ozbiljniju reformu NEUPOTREBLJIV.
da bi se opet pocelo racunati na SDP, oni moraju dozivjeti unutarnju katarzu, i da se (na neki nacin) zdravi dio te stranke izbori za poluge odlucivanja kod njih. Sto je tesko, cak je pitanje da li je uopste i izvodljivo.

To sve, ne amnestira SDA i njihovu 20 godina istrajnu dubiozu, pljacku i feudalizam koji su uspostavili.

Dakle, SDP (u ovakvom stanju)= neupotrebljiv
SDA=neofeudalisti, oni koji su uspostavili taj sistem mita, korupcije, nepotizma i svo to zlo navukli nam na ledja.

Treci put, kakav god da je, koliko god bio siromasan i limitiran, je jedini pokusaj da se pruzi otpor cijelom ovom haosu, pljacki, raspodjeli dobara, nepotizmu i korupciji.

Bude li DF pametan, pa krene u to ujedinjenje trecega bloka, sasvim sigurno bi se ta borba uozbiljila, mozda bi i imali sanse.

Naravno, i ja imam pregrst kritike i zamjerke, na pojedince i stranke koje bi cinile (eventualno) taj treci blok ali koja nam je druga opcija? Kao sto rekoh vec, ja taj pokusaj smatram kao poslijednji pokusaj otpora, zato im i tolerisem niz stvari :roll: i prizeljkujem da se ipak ujedine i pokusaju nesto uraditi.
MaxPayne

#16163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by MaxPayne »

[quote="ultima_palabra"][/quote]
Ljevica i desnica u BiH ne postoji... postoje dokazani lopovi i oni koji još nisu dobili šansu da to postanu.

ovo je toliko istinito da boli
volant

#16164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

MaxPayne wrote:
ultima_palabra wrote:
Ljevica i desnica u BiH ne postoji... postoje dokazani lopovi i oni koji još nisu dobili šansu da to postanu.

ovo je toliko istinito da boli
joj ljudi pa sta je alternativa. ako stranke kao df, ns, sdp (posle zlatka) ne postanu blok i preuzmu vlast, ko ce?
ubija me ovaj defetizam a la antimobbing. nezelim da vjerujem da su na djelu profesionalni sda-trolasi koji odgovaraju normalnu raju da izadju glasat kako bi sda i ostala bagra bila vlast sa 15-20% glasova...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote: Evo neka se izjasne simpatizeri NS, dajem glavu da je većini njih SDA i SDP isto govno.
Isto. Uz napomenu da nas SDA vodi od nezavisnosti do danas a da SDP za sve te godine nije uspio smijeniti tako nesposobnu , korumpiranu i neodgovornu SDA. SDP-ova vlast je srećom bila kratka (samo četiri godine) nisu napravili ništa , potrošili su puno para nizašta , smijenili jedinog sposobnog i konkretnog kantonalnog ministra i na kraju molili glasače Naše Stranke da podrže njihovog kandidata za gradonačelnika jer valjda su imali puno obećanja a jako malo izbornih ostavrenja :lol:
-LIBERO- wrote: Slozio bih se u vecem dijelu ove tvrdnje.
SDP, ovakav kakav je, sa Zlatkom na celu, i par poltrona uz njega, je politicki, i za bilo kakvu ozbiljniju reformu NEUPOTREBLJIV.da bi se opet pocelo racunati na SDP, oni moraju dozivjeti unutarnju katarzu, i da se (na neki nacin) zdravi dio te stranke izbori za poluge odlucivanja kod njih. Sto je tesko, cak je pitanje da li je uopste i izvodljivo.
:thumbup:
Ne mogu zamisliti SDP bez Lagumdžije. On je uspostavio sistem vrijednosti tamo , piramidu u kojoj su jasno postavljena hijerarhijska načela koja se bezpogovorno poštuju, Njegovom smjenom ((logičnom jer je stranku tako "išarao"sa političkim nebulozama u zadnje četiri godine (nerad , bahatost , ogromna primanja , koalicije sa SDA i SBB , dogovor s Dodikom)) bi se slomio čitav sistem vrijednosti i pitanje je da li bi SDP opstao a ako bi i opstao opet je pitanje koje su to "zdrave" snage tamo? Ne mislim da ih je mnogo , ako su zdravi zašto su u/uz SDP ?
-LIBERO- wrote: To sve, ne amnestira SDA i njihovu 20 godina istrajnu dubiozu, pljacku i feudalizam koji su uspostavili. .
Kada bi sada bio restart kompletne planete , od idućeg minuta da bude sve iznova , da bude opšta i jednaka pravda i da se niko ne sjeća prošlosti , SDA ne bi imala pravo na bilo kakvu "amnestiju". Jedina kosmička pravda će biti ostvarena kada ta stranka na izborima dobije broj glasova u okviru statističke greške.
-LIBERO- wrote: Dakle, SDP (u ovakvom stanju)= neupotrebljiv
:thumbup:
SDP upotrebljiv uz generalnu rekonstrukciju koja je nemoguća zbog njihovog sistema vrijednosti.
-LIBERO- wrote: Treci put, kakav god da je, koliko god bio siromasan i limitiran, je jedini pokusaj da se pruzi otpor cijelom ovom haosu, pljacki, raspodjeli dobara, nepotizmu i korupciji.
Trećeg puta zasada nema. Jedini treći put je Naša Stranka (koja ima milion mana) a koja ima 10 % podrške u Kantonu Sarajevo i to je to. Potpuno nedovoljno za SUŠTINSKU promjenu u Kantonu , Federaciji i državi. Sve ostale stranke koje sebe profilišu kao treći put (DF , SDU , i ti fatalni liberali) su rekli mnogo toga o sebi sve ove godine. Njihovi lideri su isprazni birokratski političari bez harizme i znanja koji su od ove države uzeli SVE što im je po funkcijama pripadalo i nemaju nikakvo opravdanje pričati o bilo kakvim promjenama u njihovom aranžmanu jer toga neće biti. Kako će oni mijenjati sistem koji je od njih napravio face ? Nikada , to je priča za malu djecu.
Zato je Naša Stranka jedini treći put koji se neće desiti jer jako malo ljudi glasa za istu i ona nema snage, a s obzirom da su mali, utopiće se u ovu koaliciju "trećeg puta" i uništiti jedini glas razuma koji sada predstavljaju u opštinskim i kantonalnim klupama.
Nažalost :sad:
Innovation

#16166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

tvsabina wrote:Kada bi sada bio restart kompletne planete , od idućeg minuta da bude sve iznova , da bude opšta i jednaka pravda i da se niko ne sjeća prošlosti , SDA ne bi imala pravo na bilo kakvu "amnestiju". Jedina kosmička pravda će biti ostvarena kada ta stranka na izborima dobije broj glasova u okviru statističke greške.
Onda ne bi bilo politickih stranaka. :)
tvsabina wrote:Jedina kosmička pravda će biti ostvarena kada ta stranka na izborima dobije broj glasova u okviru statističke greške.
Ovo ne vjerujem da ce se desiti u skorijoj buducnosti. :)
tvsabina wrote: opšta i jednaka pravda i da se niko ne sjeća prošlosti
:thumbup: :(
Ricken

#16167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Albin Zuhric wrote:Ricken,

Libero je u pravu, takva buduca stranka bi bila socijal-liberalne orijentacije.

Nedavno smo odrzali sjednice Predsjednistva i Glavnog odbora obje stranke, i razgovarali o sljedecim koracima u nasoj saradnji, konvenciji koju cemo odrzati krajem godine i zajednickom nastupu na izborima. Razgovarali smo naravno i o procesu formalno-pravnog ujedinjenja, dakle kreiranju novog pravnog subjekta i gasenju sadasnja dva, medjutim to se pokazalo dosta komplikovano iz tehnickih razloga, ne organizacionih ili politickih, ali je moje misljenje da je to sada samo pitanje vremena i detalja.

Imajuci u vidu kako je u BiH veoma tesko napraviti kvalitetnu koaliciju, a kamoli govoriti o spajanju dva subjekta sto zahtijeva kompromise, medjusobno povjerenje, zrtvovanje licnih interesa...veoma sam sretan sa procesom koji se vodio proteklih mjeseci, i cinjenicom da cemo nastupiti na izborima zajedno.

Taj dio posla je prakticno zavrsen. Treba gledati prema siroj koalicji lijevog centra. Desnica se ujedinjuje.

Zdravo
Hvala na odgovoru. Pitanje je postavljeno jer u posljednje vrijeme nema informacija o integraciji, a mislim da je to odlična ideja.
Hvala i Peđi na dodatnim informacijama.

Što se tiče šire koalicije, nevidim kako je to moguće, jer svako uključivanje SDP -a u tu priču je bojim se ideološka i i strateška greška, s tačnim nazivom korak nazad. Od ostalih osim DF-a i SDU nevidim neku novu značajniju opciju s tim da nevjerujem da bi DF prihvatio bilo kakvu integraciju ili formalnu koaliciju, jer njihov primarni izborni cilj je zajebat SDP.
Sarajevo11

#16168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

nosara wrote:
antimobbing wrote:Dosadni ste!

Svi ste isti, uopće nemate nikakvih ekonomskih programa.

BiH građani su svakog dana siromašniji, a vi polikitičari bogatiji i bogatiji.

Sve vam se svodi samo na borbu oko narodne PDV Sehare koju BiH građani svaki dan pune, ništa više!

Trenutno klasne razlike su ogromne, a za par godina će biti ekstremne.

Ovaj raspad sistema unutar pravne anarhije Daytona, proizvodi samo milionere i fukaru!
Pa sta je lose u tome sto se ovi casni ljudi bore da ne ostanu fukare...? :?
Tko su ti časni ljudi molim imena da bi netko bio častan čovjek mora biti moralan i iskreno odgovoran prema društvu.Takvih u vrhu Naše Stranke nema.
Aldin Zubac plaća 3100KM vrlo je odgovoran prema novcu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Sarajevo11 wrote: Tko su ti časni ljudi molim imena da bi netko bio častan čovjek mora biti moralan i iskreno odgovoran prema društvu.Takvih u vrhu Naše Stranke nema.
Aldin Zubac plaća 3100KM vrlo je odgovoran prema novcu.
Ko iz vrha Naše Stranke obavlja bilo kakvu javnu funkciju izuzev Peđe Kojovića koji je kantonalni zastupnik ?
Ali konkretna imena i platne liste bez vaših maštarija.
Hvala.
Innovation

#16170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Moram ovo pitati. Danas na SKS g. Haveric je na vise od 20 tacaka dnevnog reda, prilikom glasanja bio "suzdrzan".
G. Albine zar je moguce , da niti za jednu nije mogao glasati za ili protiv? Zasto oba clana NS tako uglavnom glasaju?
Nije mi jasno. :?
Sarajevo11

#16171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Dosad se nitko nije udavio u laži,pa ne bi trebala ni Naša Stranka.
Albin Zuhric

#16172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Innovation,

Koliko je meni poznato zastupnik Haveric je suzdrzan glasao samo na tackama koje su se ticale izvjestaja iz 2012 god. iz oblasti zdravstva.

Mislim da nije tacno kako zastupnici NS "uglavnom glasaju suzdrzano", ali kada se to desavalo Pedja je veoma otvoreno i konzistentno objasnjavao zasto je to tako.

(edited) Mala digresija. U BiH se suzdrzanost iz nekog razloga percepira kao indiferentnost ili odsustvo hrabrosti da glasas za ili protiv. To je medjutim obicno netacno. Suzdrzanost moze biti glas protesta protiv pozicije i opozicije, cinjenice da se tacka uopste nalazi na dnevnom redu, odbijanja da se na nekim pitanjima priklonis poziciji ili opoziciji, malo neslaganje sa tackom dnevnog reda ali nedovoljno da glasas protiv, potez kojim obaras tacku dnevnog reda ali dajes politicku poruku opoziciji, potez kojim se moze sprijeciti pad vlade ali dati do znanja da se u mnogim, nekada vecini pitanja ne slazes. Suzdrzan je po meni i jedini pravilan nacin glasanja kada ne poznajes materiju dovoljno ili nisi siguran sta je prava odluka, iako se u BiH zbog glasanja po partijskom naredjenju to rijetko desava.

Zdravo
Last edited by Albin Zuhric on 04/07/2013 11:58, edited 1 time in total.
Innovation

#16173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Albin Zuhric wrote:Post Postao/la Albin Zuhric dana 04/07/2013 10:30
Innovation,

Koliko je meni poznato zastupnik Haveric je suzdrzan glasao samo na tackama koje su se ticale izvjestaja iz 2012 god. iz oblasti zdravstva.

Mislim da nije tacno kako zastupnici NS "uglavnom glasaju suzdrzano", ali kada se to desavalo Pedja je veoma otvoreno i konzistentno objasnjavao zasto je to tako.

(edited) Mala digresija. U BiH se suzdrzanost iz nekog razloga percepira kao indiferentnost ili odsustvo hrabrosti da glasas za ili protiv. To je medjutim obicno netacno. Suzdrzanost moze biti glas protesta protiv pozicije i opozicije, cinjenice da se tacka uopste nalazi na dnevnom redu, odbijanja da se na nekim pitanjima priklonis poziciji ili opoziciji, malo neslaganje sa tackom dnevnog reda ali nedovoljno da glasas protiv, potez kojim obaras tacku dnevnog reda ali dajes politicku poruku opoziciji, potez kojim se moze sprijeciti pad vlade ali dati do znanja da se u mnogim, nekada vecini pitanja ne slazes. Suzdrzan je po meni i jedini pravilan nacin glasanja kada ne poznajes materiju dovoljno ili nisi siguran sta je prava odluka, iako se u BiH zbog glasanja po partijskom naredjenju to rijetko desava.

Zdravo
Hvala na odgovoru. LP
Sarajevo11

#16174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Nermin123 wrote:Sarajevo 11
Za tebe je malo jedan psihijatar.Minimum tri konzilia.Blago DF stobom

Da li ti je mama psihijatar , bilo bi mi jako drago , to što si ti prodana duša je problem koji će još jedan period zavaravati ovo društvo a vjerovatrno imaš visoko elitističko mišljenje , kompleksi se teško liječe te bih ja vama preporučio da u svom hodnoku pored ulaznih vrata okačite sliku vašeg ljubica iz NS .
Nermin123

#16175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Sarajevo 11
Drug ne znam ko teje projektovao,al iz fabrike si izasao sgreskom,tu vjeruj popravke nema
Locked