Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16151 Re: Teretana
A ja naivan uzimo Tribulus Testeris 
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#16152 Re: Teretana
Pozdrav, nakon dužeg perioda sam se odlučio vratiti u teretanu te sam planirao uzeti whey i kreatin. Pošto vidim da su cijene za suplemente skočile u nebo nekako najpristupačniji mi izgledaju ovi od GymBeama. Pošto nikada nisam imao dodira sa ovim proizvođačem da li neko od Vas iste koristi i da li bi ih preporučili?
- Peacean
#16153 Re: Teretana
Je već godinu dana uzimam njihov true whey i kreatin i nemam zamjerki. Mada su i oni skoro digli cijene. Ako ćeš naručivati imaj na umu da ćeš našoj pošti platiti 8,5 KM.
- liyf
#16154 Re: Teretana
Kreatin ti je bitno da uzmeš monohidrat i tjt.addiction wrote: ↑03/07/2024 01:04 Pozdrav, nakon dužeg perioda sam se odlučio vratiti u teretanu te sam planirao uzeti whey i kreatin. Pošto vidim da su cijene za suplemente skočile u nebo nekako najpristupačniji mi izgledaju ovi od GymBeama. Pošto nikada nisam imao dodira sa ovim proizvođačem da li neko od Vas iste koristi i da li bi ih preporučili?
A evo ti Optimum Whey, inače je Optimum poznat kao najjača kompanija za protein
https://gymbeam.ba/290-100-whey-gold-st ... ition.html
- Peacean
#16155 Re: Teretana
Hebem ti vrućinu, završim trening ko da sam iz bazena izašao. Šta je dobro za nadoknađivanje elektrolita izgubljenih znojenjem?
-
daario naharis
- liyf
- aurora313
#16158 Re: Teretana
Slobodno kupi kod GymBeam. Solidna forma.addiction wrote: ↑03/07/2024 01:04 Pozdrav, nakon dužeg perioda sam se odlučio vratiti u teretanu te sam planirao uzeti whey i kreatin. Pošto vidim da su cijene za suplemente skočile u nebo nekako najpristupačniji mi izgledaju ovi od GymBeama. Pošto nikada nisam imao dodira sa ovim proizvođačem da li neko od Vas iste koristi i da li bi ih preporučili?
-
4L0n3
#16159 Re: Teretana
Rasola protiv smrti
Salu na stranu, neko je gore spomenuo da posolis vodu, sto je u biti ista stvar kao neki iso-tonik bez zasladjivaca + jeftinije.
Ja derem vindiju zelenu i iso-sport, nije mi zao para ni secera a ok su sve u svemu.
-
Naslovnica
#16160 Re: Teretana
Ja sam kupio Gymbeam isolate (između ostalog i kao zamjenski obrok) i poprilično se razočarao. Izrazito rijedak, okus tanak.addiction wrote: ↑03/07/2024 01:04 Pozdrav, nakon dužeg perioda sam se odlučio vratiti u teretanu te sam planirao uzeti whey i kreatin. Pošto vidim da su cijene za suplemente skočile u nebo nekako najpristupačniji mi izgledaju ovi od GymBeama. Pošto nikada nisam imao dodira sa ovim proizvođačem da li neko od Vas iste koristi i da li bi ih preporučili?
Do sada mi se, za moje potrebe u ovoj nekoj budget varijanti, najbolje pokazao Superior ISO pro zero
- Plavo-bijeli
#16161 Re: Teretana
Mineralna voda, princess tešanj 0.8pfeninga 2 litra, 170mg magnezija na litar, 120mg kalcija, a ima i stroncija koji je dobar za kosti i litijuma koji je dobar za mozak
-
SpeedY123
#16162 Re: Teretana
Da li je neko probao ovaj Just Whey ili Pure IsoWhey od GymBeam-a? Kupio sam 2.5kg TrueWheya ali ga jedva popijem, nekako mi je baš gadan... Zanima me jesu ovi slični TrueWheyu? Ili ako ima neko preporuku za kakav od 2kg do nekih 100-110KM.
-
Hendrix
#16163 Re: Teretana
Koliko puta trenirate misicnu grupu sedmicno? Ja sam prije par mjeseci presao sa dva na jednom sedmicno ali puno intenzivnije i sporije vjezbanje i vise mi odgovara. Mislim da poslije 40te, poso..djeca obaveze jednostavno nemam kuveta da vjezbam kao nekad.
Gledam volume statistiku na aplikaciji u Februaru sam prosjecno dizao oko 35tona sedmicno...ono sve vjezbe zajedno koliko dignes. Sada oko 7tona sedmicno i imam puno bolje rezultate. Svaka vjezba idem do total failure, jedino je zajebano sam to raditi pa vise ma mashine se fokusiram nego standardne vjezbe s tegovima.
Gledam volume statistiku na aplikaciji u Februaru sam prosjecno dizao oko 35tona sedmicno...ono sve vjezbe zajedno koliko dignes. Sada oko 7tona sedmicno i imam puno bolje rezultate. Svaka vjezba idem do total failure, jedino je zajebano sam to raditi pa vise ma mashine se fokusiram nego standardne vjezbe s tegovima.
-
LikeLike
#16164 Re: Teretana
Kakav je okus?daario naharis wrote: ↑11/07/2024 17:25https://www.bosnalijek.ba/rehydrosol-su ... ih-tableta
Prejako![]()
- vaučer
#16165 Re: Teretana
Hendrix wrote: ↑09/08/2024 08:20 Koliko puta trenirate misicnu grupu sedmicno? Ja sam prije par mjeseci presao sa dva na jednom sedmicno ali puno intenzivnije i sporije vjezbanje i vise mi odgovara. Mislim da poslije 40te, poso..djeca obaveze jednostavno nemam kuveta da vjezbam kao nekad.
Zavisi koja grupa iskreno.
U svakom 2-3 mjesečnom ciklusu imam neku grupu koju malo potenciram u odnosu na druge. Vrijeme oporavka mi nikako nije usporedivo između nekih mišićnih grupa. Ako zakucam npr bicepse, mogu ih za dva dana komotno opet. Ako zakucam neku veću mišićnu grupu kao quad/glutes nema šanse da sam dobar za 3 dana, prije za 4+ da sam spreman raditi opet. Trenutno silazim s 5-dnevnog na 4-dnevni program. Po grupama radim prsa/tricepse dva puta intenzivno, hamstrings i ramena dva puta ali umjerenije, quads, leđa, bicepse jednom intenzivno. Core i listove ne radim fokusirano, ubacim pola sata steppera za listove a core tko jebe.
Ovo što sad radim ima više puta sedmično neke grupe, ali je pizdarija u odnosu na program iz zime. Tu sam sve radio jednom sedmično ali s brutalnim volumenima. Po setovima sedmično sam tad radio ruke 25 setova (jedan dan bicepsi, jedan tricepsi), noge oko 30 setova (jedan dan quads, jedan hams/listovi), prsa 30 setova, leđa 30 setova (jedan dan lats, jedan mid back i ramena oko 15 setova sedmično. Dakle prosječan dan bi bio 15-25 tona i tako 5 dana sedmično.
Mislim da ti po tvom pristupu, da ideš blizu failure - najviše odgovara biti fleksibilan, imati neku strukturu ali ako si svjež i imaš vremena slobodno ubaci dva puta sedmično neku grupu ako si oporavljen.
-
Hendrix
#16166 Re: Teretana
Meni je vise problem generalni umor nego sad da je misic nespreman za dizanje. Mogu prsa dizat bench ali ja se osjecam ko lignja smoren. Jednostavno citav dan na poslu mentalni i fizicki umor onda jos teretana, nisam mogao podnijeti sve i skonto sam da samo teglim bezveze i stojim u mjestu. Nisam neku razliku primjetio kad sam smanjio volume, mozda nije 100% optimalni rezim al jbg sto se tice generalnog oporavka odgovara mi.vaučer wrote: ↑09/08/2024 08:50Hendrix wrote: ↑09/08/2024 08:20 Koliko puta trenirate misicnu grupu sedmicno? Ja sam prije par mjeseci presao sa dva na jednom sedmicno ali puno intenzivnije i sporije vjezbanje i vise mi odgovara. Mislim da poslije 40te, poso..djeca obaveze jednostavno nemam kuveta da vjezbam kao nekad.
Zavisi koja grupa iskreno.
U svakom 2-3 mjesečnom ciklusu imam neku grupu koju malo potenciram u odnosu na druge. Vrijeme oporavka mi nikako nije usporedivo između nekih mišićnih grupa. Ako zakucam npr bicepse, mogu ih za dva dana komotno opet. Ako zakucam neku veću mišićnu grupu kao quad/glutes nema šanse da sam dobar za 3 dana, prije za 4+ da sam spreman raditi opet. Trenutno silazim s 5-dnevnog na 4-dnevni program. Po grupama radim prsa/tricepse dva puta intenzivno, hamstrings i ramena dva puta ali umjerenije, quads, leđa, bicepse jednom intenzivno. Core i listove ne radim fokusirano, ubacim pola sata steppera za listove a core tko jebe.
Ovo što sad radim ima više puta sedmično neke grupe, ali je pizdarija u odnosu na program iz zime. Tu sam sve radio jednom sedmično ali s brutalnim volumenima. Po setovima sedmično sam tad radio ruke 25 setova (jedan dan bicepsi, jedan tricepsi), noge oko 30 setova (jedan dan quads, jedan hams/listovi), prsa 30 setova, leđa 30 setova (jedan dan lats, jedan mid back i ramena oko 15 setova sedmično. Dakle prosječan dan bi bio 15-25 tona i tako 5 dana sedmično.
Mislim da ti po tvom pristupu, da ideš blizu failure - najviše odgovara biti fleksibilan, imati neku strukturu ali ako si svjež i imaš vremena slobodno ubaci dva puta sedmično neku grupu ako si oporavljen.
Budem oko 30min u teretani aktivne vjezbe ali to je bas zajebanih 30min i pokusavam izvuci maksimum iz svake vjezbe.
-
daario naharis
#16167 Re: Teretana
Blago kiselast, osvjezavajuci.LikeLike wrote: ↑09/08/2024 08:43Kakav je okus?daario naharis wrote: ↑11/07/2024 17:25https://www.bosnalijek.ba/rehydrosol-su ... ih-tableta
Prejako![]()
- vaučer
#16168 Re: Teretana
Ma nema ništa od vježbanja umoran. Razumijem te skroz, ja imam sreću da većinu sedmice radim od kuće pa mogu na pauzi odraditi teretanu. Kad moram u ured i dok se vratim kući - nisam nizašta. Nećeš sigurno izgubiti ništa s 30-minutnim programom 3-4 puta sedmično. Pogotovo ako radiš polako, metodično i ideš na failure. Probaj još ubaciti da svaku sedmicu digneš rep-dva, ili malo kilaže, ili usporiš izvođenje i imaš siguran napredak neko vrijeme.Hendrix wrote: ↑09/08/2024 10:27
Meni je vise problem generalni umor nego sad da je misic nespreman za dizanje. Mogu prsa dizat bench ali ja se osjecam ko lignja smoren. Jednostavno citav dan na poslu mentalni i fizicki umor onda jos teretana, nisam mogao podnijeti sve i skonto sam da samo teglim bezveze i stojim u mjestu. Nisam neku razliku primjetio kad sam smanjio volume, mozda nije 100% optimalni rezim al jbg sto se tice generalnog oporavka odgovara mi.
Budem oko 30min u teretani aktivne vjezbe ali to je bas zajebanih 30min i pokusavam izvuci maksimum iz svake vjezbe.
A jednom ili više puta po grupi - kako možeš. Optimalno je pogoditi dva puta sedmično svaku grupu, ali to zahtjeva prilično agresivan program za koji nema svatko ni vremena ni energije. Sasvim uredno možeš funkcionirati i s jednom sedmično.
-
Hendrix
#16169 Re: Teretana
Pa to sam i skonto, pojednostavio vjezbe radim puno sporije i vise se fokusiram. Dodajem po koju kilu ili rep i to je to jbg. Da dodam 1kg sedmicno to je 52kg vise godisnje, teoretski naravno. Ne zurim nigdje i namjestam sebi ritam sada kako mi lezi.vaučer wrote: ↑09/08/2024 11:22
Ma nema ništa od vježbanja umoran. Razumijem te skroz, ja imam sreću da većinu sedmice radim od kuće pa mogu na pauzi odraditi teretanu. Kad moram u ured i dok se vratim kući - nisam nizašta. Nećeš sigurno izgubiti ništa s 30-minutnim programom 3-4 puta sedmično. Pogotovo ako radiš polako, metodično i ideš na failure. Probaj još ubaciti da svaku sedmicu digneš rep-dva, ili malo kilaže, ili usporiš izvođenje i imaš siguran napredak neko vrijeme.
A jednom ili više puta po grupi - kako možeš. Optimalno je pogoditi dva puta sedmično svaku grupu, ali to zahtjeva prilično agresivan program za koji nema svatko ni vremena ni energije. Sasvim uredno možeš funkcionirati i s jednom sedmično.
Sve sam YT kanale sa fitnes sadrzajem ukinuo. Ne zelim da slusam 200 put koji je curl optimalan i zasto neka vjeba lafo ne valja. Napravili su nauku od stvari koje su 99% iste 50 godina vec. Kad vidim naslov "This excercise is killing your gains" hocu da povratim.
Ili vjecna rasprava koliko proteina unijeti u miligram...ma mrs, sve lagano ukidam
- vaučer
#16170 Re: Teretana
Ja sve oko teretane dijelim ovako po vrijednosti.
1 - Otići u teretanu
.
.
.
136 - Sve ostalo
U prevodu dok radim i imam motivacije - sve drugo je manje bitno. Nisam natjecatelj, imam preko 40 i bitno mi je samo ići za psiho-fizičko zdravlje. Programi i vježbe - to gledam kao na neku igru da mi brže prođu treninzi.
1 - Otići u teretanu
.
.
.
136 - Sve ostalo
U prevodu dok radim i imam motivacije - sve drugo je manje bitno. Nisam natjecatelj, imam preko 40 i bitno mi je samo ići za psiho-fizičko zdravlje. Programi i vježbe - to gledam kao na neku igru da mi brže prođu treninzi.
-
Beavis
#16171 Re: Teretana
Jel iko zadnjih dana narucivo gymbeam, ja 29.7. narucio, 02.08. stiglo u Sarajevo al na adresu jos nista nije stiglo. Inace je paket ranije dolazio u duplo kracem roku.
- Rugafet
#16172 Re: Teretana
I meni je vala u zadnje vrijeme dopizdilo pravo. Ko na streljanje da me vode kad trebam vjezbat. Sedam dana nisam teg ni pogledao, ne mogu. Zadnji put sam se bas bio zadao, usro se vježbajući i malo mi se sve skupa zgadilo. Proteina, creatine i raznih kurceva imam koliko hoćeš al jbg ne ide
-
Hendrix
#16173 Re: Teretana
Probaj smanjiti volume i ja sam u slicnoj situaciji bio. Umor i bez motivacije i onda skontam smanjicu pa ko ga jebe. Sta imam izgubit? Ionako nisam profesionalac i radim ovo radi zdravlja.Rugafet wrote: ↑09/08/2024 19:58 I meni je vala u zadnje vrijeme dopizdilo pravo. Ko na streljanje da me vode kad trebam vjezbat. Sedam dana nisam teg ni pogledao, ne mogu. Zadnji put sam se bas bio zadao, usro se vježbajući i malo mi se sve skupa zgadilo. Proteina, creatine i raznih kurceva imam koliko hoćeš al jbg ne ide
Mene je i mentalno pocela nervirat obaveza nad glavom tipa utorak moram vjezbat ili ode sve u pm. Sad kako radim fleksibilnije svejedno mi je. Dan dva gore dole mi ne znaci nista i vjeruj da je mentalno puno lakse.
Isto sam i prestao pratiti protein, sva ova prica o mjerenju u gram ma daj ba. Znam toliko likova koji veze nemaju sta jedu i izgledaju bolje nego ja koji sam pratio sve u gram. Mislim da je i YT imao uticaja dosta nasluso sam se milion savjeta i studija koliko proteina treba. Dodjes u situaciju da ti se zivot vrti oko jebenog proteina. I svi naravno tushe svoje brendove.
Nekad jedem oko 100g nekad 150g a nekad 120g...svejedno ba. Ne zelim vise da mi zivot bude mjerenje proteina.
- Plavo-bijeli
#16174 Re: Teretana
Sta vi jedete za večeru?
Ja jedno 2x sedmično šta ostane od ručka, 1x palačinke neke slatke, a ostalo...
prije sam uzimao pahuljice (fitness plus neke druge sto mi se svidjaju, pomjesam enkoliko) pa to pomijesam sa kokosovim mlijekom(ne odgovara mi kravlje) i jos stavim lupam whey, organsku cokoladu itd itd ali sad digli cijenu kokosovog 7km jbt dođe mi fakticki šolja 2km, dok sve ostalo stavim izađe 4-5km haha
Nedavno probao kao dimljeni losos u Bingu neki jeftini i od istog prodavaca kao "tuna steak" i jedno i drugo oko 3,5km ali uzas, nikakvog okusa, nista...
Nikad više.
Ne treba meni puno da me najede navečer, pa eto i neka kvalitetna konzerva je ok..sta vi preporucujete?
prije sam uzimao pahuljice (fitness plus neke druge sto mi se svidjaju, pomjesam enkoliko) pa to pomijesam sa kokosovim mlijekom(ne odgovara mi kravlje) i jos stavim lupam whey, organsku cokoladu itd itd ali sad digli cijenu kokosovog 7km jbt dođe mi fakticki šolja 2km, dok sve ostalo stavim izađe 4-5km haha
Nedavno probao kao dimljeni losos u Bingu neki jeftini i od istog prodavaca kao "tuna steak" i jedno i drugo oko 3,5km ali uzas, nikakvog okusa, nista...
Nikad više.
Ne treba meni puno da me najede navečer, pa eto i neka kvalitetna konzerva je ok..sta vi preporucujete?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16175 Re: Teretana
Zrnati sir..ili ti ga cottage cheese.Plavo-bijeli wrote: ↑10/08/2024 12:52 Sta vi jedete za večeru?
Nikad više.