Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
155_mm

#16151 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 155_mm »

AFERA 'KAKO SAM ZA 200 KUNA POSTAO MAĐAR' DOBILA PRAVOSUDNI EPILOG Dvojac koji je Hrvatima i Srbima plaćao da promijene nacionalnost mora u zatvor
AUTOR:
Nikola Patković
OBJAVLJENO: 11.06.2019. u 15:04
jutarnji.hr

kupit ce ih orban za sicu. jeftinije nego INU.
:D
Haman2

#16153 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haman2 »

NAKON ŠTO JE PRETUČEN SEZONAC, SRBI U HRVATSKOJ IZAŠLI U JAVNOST S POTRESNIM SVJEDOČANSTVIMA: 'Imam osjećaj da mi na čelu piše ko sam...'

BBC u svom izdanju na srpskom jeziku posvetio se temi srpskih radnika u Hrvatskoj, nakon što se posljednjih nekoliko dana dogodio napad na konobara iz Srbije u Dubrovniku i napada na petero radnika iz Srbije na Braču.

Image

No, sudeći prema iskazima srpskih sezonaca koji su govorili za BBC, među njima straha - nema!

"Ovo je mi je najljepše iskustvo koje sam do sada imao, kako sa poslodavcem, tako i sa mještanima", kazao je za BBC na srpskom 26-godišnji Nenad Mustafić koji na Pagu radi kao konobar. On je istaknuo da mu je prvog radnog dana na Pagu, kada je krenuo pješice na posao - troje mještana usput ponudilo prijevoz.

Srbi sa kojima je BBC razgovarao kažu da znaju za nedavne napade, ali da sami nisu doživjeli neugodnosti, niti su primjetili da je njihove kolege iz Srbije strah.

Iako iz MUP-a nisu dobili odgovor na pitanja koliko se napada na sezonske radnike dogodilo do sada, kao ni što se događa sa napadačima, BBC na srpskom ističe da su predstavnici hrvatskih vlasti brzo reagirali, te navodi kako su "korisnici društvenih mreža sa oduševljenjem dočekali odluku gradonačelnice Supetra na Braču, gde se napad dogodio, da ukine financiranje nogometnog turnira Torcida kup".

Gradonačelnica Ivana Marković osudila je napad i rekla u razgovoru za N1 da se nije dvoumila oko toga kako odgovoriti na nasilje, te da je njena reakcija bila „reakcija normalnog čovjeka": "Kakva smo to država postali, ako je normalna reakcija postala ovakva senzacija?"

BBC na srpskom navodi i riječi hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je kazao da su ovakvi događaji nedopustivi, te da će se Hrvatska boriti protiv "primitivnih i divljačkih" pojava.

Ivan S. iz Beograda ovog ljeta radi u Rovinju i kaže za BBC na srpskom da nije imao nikakvih neugodnosti: "Atmosfera je stvarno dobra, ali to je vjerojatno tako jer je ovo Istra".

On kaže da se priča o napadu na Srbe, ali da nije primjetio da se netko boji i da zbog toga želi odustati od posla. "Vjerujem da ni nama ne bi bilo ugodno da dođe toliko Hrvata raditi u Beogradu, vjerovatno bi ih netko napao", kazao je.

Dejan je ove godine drugi put otputovao u Hrvatsku kako bi radio preko ljeta. Prošle godine bio je na Cresu, a ove na Viru.

"Prošle godine je bilo top, da žargonski kažem. Na Cresu su ljudi gostoljubivi, nisu nacionalisti, niti znaju za nacionalizam. Ove godine nisam puno izlazio, ali i gazda i gosti koji dolaze u restoran su prema nama bili fantastični."

On kaže da „nacionalizma sigurno ima" u drugim djelovima Hrvatske gdje su stanovnici više osjetili posljedice rata devedesetih.

Jovani (28) iz Niša ovo je prvi put da sezonski radi u Hrvatskoj. Na Viru kaže da nije ni čula za probleme koji su imali neki radnici. "Nisam upućena. Iskreno, meni je ovdje super. Što se tiče gostiju - fenomenalni su. Kada kažem da sam iz Niša, svi se oduševe, jer imaju nekoga tamo ili su služili vojsku", kazala je. BBC na srpskom navodi kako nije poznato koliko ljudi je na sezonskim poslovima u Hrvatskoj, jer je 2009. godine prestala obaveza poslodavca da prijavi ima li slobodnih mjesta, pa HZZO nema podatke o ukupnoj potražnji na tržištu rada.

Kako je zarada za sezonce dva ili tri puta veća nego u Srbiji, analitičari očekuju da će i dalje dolaziti.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/117 ... o_sam.html
dječak sa šibicama

#16154 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Strasno :(

prayforserbianworkers
Haman2

#16155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haman2 »

Hrvatima trebaju radnici jer nemaju svojih. Srbi u Srbiji nemaju posla a u Hrvatskoj zarade duplo vise nego u Sbiji. Naravno, Vucic prica drugu pricu.
Banksy

#16156 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Upoznajte novog hrvatskog predsjednika.

Od ravnice do Pantovčaka

Kao jedan od ozbiljnijih kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj nametnuo se glazbenik i komičar Miroslav Škoro. Na čemu se zasniva njegova pretkampanja i odakle već sada crpi popularnost?

https://www.bilten.org/?p=28078

A mislili ste da ne može gore od Kolinde.
dale cooper

#16157 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dale cooper »

Banksy

#16158 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Vraća, ali džaba. Trebaće čudo da pobijedi omiljenog općenarodnog zabavljača, stendap komedijaša, raspjevanog crnokošuljaša, namazanog i prevejamog, vrlo inteligentnog i obrazovanog, finansijski već duboko uvezanog s visokim državnim strukturama HDZa, ukratko nema šanse. Plakaće se za Kolindom kad ovaj sjedne.
Bodkin

#16159 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Nisam ni znao da toliko srba radi u hr
dale cooper

#16160 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dale cooper »

Banksy wrote:Vraća, ali džaba. Trebaće čudo da pobijedi omiljenog općenarodnog zabavljača, stendap komedijaša, raspjevanog crnokošuljaša, namazanog i prevejamog, vrlo inteligentnog i obrazovanog, finansijski već duboko uvezanog s visokim državnim strukturama HDZa, ukratko nema šanse. Plakaće se za Kolindom kad ovaj sjedne.
Kad vidiš kakvi likovi su vodeći na današnjoj političkoj sceni Hrvatske, gotovo da možeš Milanoviću reći - vrati se, sve ti je oprošteno. :D
annoy

#16161 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Ne hvala
problemnatravunu

#16162 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

Činjenica je da je plavuša podobro srozala ozbiljnost Hrvatske svojim gafovima, nebulozama, izvalama, blamažama, i jedino totalno desničarski zasljepljeni mogu opet da je izaberu, svakao desničare smatram prilično ograničenim s mozgom, moje mišljenje!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16163 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Image

Image

poslije hajke na srbe dosli na reda i bosanci...
annoy

#16164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Joj ti Hrvati :oops:
Hafis

#16165 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Stvarno su ovi Hrvati grozni.
Evo i pored najbolje volje svih patrijota koji sudjeluju na temi, u ovih 657 dosadašnjih stranica, niti jedne jedine pozitivne vijesti iz Hrvatske.
Tko je pobjegao iz nje, spasio se.
SmokingMan

#16166 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SmokingMan »

Pa recimo Mamić. :D
Bodkin

#16167 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Hafis wrote:Stvarno su ovi Hrvati grozni.
Evo i pored najbolje volje svih patrijota koji sudjeluju na temi, u ovih 657 dosadašnjih stranica, niti jedne jedine pozitivne vijesti iz Hrvatske.
Tko je pobjegao iz nje, spasio se.
Pa ne mogu nesto lijepo o bosni da napisu nego samo zuc prosipaju, a ne o neprijatelju :D
Banksy

#16168 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

SmokingMan wrote:Pa recimo Mamić. :D
:lol:
mayab

#16169 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

JThomas

#16171 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JThomas »

evo škore evo ludila. ne vjeruje srce pametiiiiiiiiiiiiiiiiiii :mrgreen: :kontrabas:

moderna igranka, kandidat koji će na populističkim i nebitnim pitanjima biti "protiv" (hdz) establišmenta, oriti, galamiti, nazivati izdajnicima - a na bitnim uvijek za.
paladinka

#16172 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by paladinka »

pici wrote:Image

Image

poslije hajke na srbe dosli na reda i bosanci...
ja jednom hajd da vidim apartmane na bookingu u Hrvatkoj ? Da odemo negdje ? i naravno slike i kasnije komentare ! Joj , ja sam ostala sigurno pola dana citajucu komentare... nikad brutalnije komentare nisam procitala :-)
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#16173 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

Izgubila pola dana života
Bodkin

#16174 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Dajte linkove da se smijemo
Hafis

#16175 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Dok se naše vlasti, ono baš merhametlijski, trude ove jadne migrante smjestiti što bliže granici, s druge strane ovi Croati još više pojačavaju granicu u namjeri sprječavanja ilegalnih ulazaka u njihovu državu.
E stvarno su pravi fašisti.

https://www.facebook.com/DavorBozinovic ... 565337191/
Post Reply