covjek samo bezuspjesno pokusava sa one anam njihove teme da prenese nervozu i zuc ovdjexXBl0odXx wrote:upravoLayne wrote:a ti bi se mog'o pojest' od muke.burekdzijabezmesa wrote:a džaba pišeš kad ljudi prate Barcelonu od 2007.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bude
#16151 Re: FC Barcelona
-
juventus
#16152 Re: FC Barcelona
Najbolji tim koji je igrao fudbal. U istoriji. I to ubjedljivo.
Tu se priča završava. E sad, nama ostaje jedino da neko bude ljubomoran, neko tužan, neko sretan itd. zbog toga, ali šta je tu je.
Tu se priča završava. E sad, nama ostaje jedino da neko bude ljubomoran, neko tužan, neko sretan itd. zbog toga, ali šta je tu je.
-
5 0 5
#16153 Re: FC Barcelona
messi vs falcao (dodavanja)

Lionel Messi has scored 25 Liga goals in 16 games this season. Last season, he scored 24 Liga goals in 22 games
Lionel Messi has scored 25 Liga goals in 16 games this season. Last season, he scored 24 Liga goals in 22 games
-
5 0 5
-
Bušman
#16155 Re: FC Barcelona
Busquets je sinoc odigrao ko nikad
za mene je bio MOTM definitivno...
- kisni indijanac
#16156 Re: FC Barcelona
ne znam, meni je odavno jedan od najstandardnijih, sinoć možda primjećeniji zbog gola..kad kažem najstandardnijih, mislim na igru bez oscilacija, sinoć barca moćna i bez mascherana i cesca što nije nebitno, nadam se da čemo thiaga češće gledati, mislim da taj momak ima još mnogo toga pokazati, samo da ga mimoiđu povrede, nadam se da će se i pedro uskoro uključiti golgeterski....Bušman wrote:Busquets je sinoc odigrao ko nikadza mene je bio MOTM definitivno...
-
pakica_
#16157 Re: FC Barcelona
bio bi mu vakatkisni indijanac wrote:ne znam, meni je odavno jedan od najstandardnijih, sinoć možda primjećeniji zbog gola..kad kažem najstandardnijih, mislim na igru bez oscilacija, sinoć barca moćna i bez mascherana i cesca što nije nebitno, nadam se da čemo thiaga češće gledati, mislim da taj momak ima još mnogo toga pokazati, samo da ga mimoiđu povrede, nadam se da će se i pedro uskoro uključiti golgeterski....Bušman wrote:Busquets je sinoc odigrao ko nikadza mene je bio MOTM definitivno...
a ja koja nisam ljubitelj busija i njegovih tankih nogu moram da priznam da je decko sinoc zakuc'o..
a alexis.. misli li se on sjetiti nesto korisno uraditi???
- DonVito
#16158 Re: FC Barcelona
To je toburekdzijabezmesa wrote:a džaba pišeš kad ljudi prate Barcelonu od 2007.mistek wrote:Mislim da je BHF_Manijak više mislio na period od 1999. do 2004, gdje je Barca dva puta završila druga, a tri puta bila van TOP 3 u Španiji.
I na slijedeće rezultate u LŠ (u poređenju sa onim danas):
95/96 - bez LŠ
96/97 - bez LŠ
97/98 - grupna faza
98/99 - grupna faza
99/00 - polufinale
00/01 - grupna faza
01/02 - polufinale
02/03 - četvrtfinale
03/04 - bez LŠ
04/05 - osmina finala
- veljaca
#16159 Re: FC Barcelona
Pedro me nervira vec neko vrijeme .... A i Sanchez nije nesto puno bolji ....
Medjutim dok je Inieste, a pogotovo Messija - nema zime ...
Lijepo je ovo +9, +13 .....
Btw - ne pratim Barcelonu od 2007 - nego puno ranije ....
-
pakica_
#16160 Re: FC Barcelona
ja sam odustala od objasnjavanja narodu otkad pratim barcuveljaca wrote:Pedro me nervira vec neko vrijeme .... A i Sanchez nije nesto puno bolji ....
ali reci cu samo da je prvi clasico koji sam gledala bio onaj kad je kodro dao dva gola, a figo jedan
-
sumirprimus
#16161 Re: FC Barcelona
ja sam barcu skoro i presto pratit ove godine,kako operateri sa ovim pravima prenosa ubše u pojam...
pikal se to?
a niko da kaje,da je desna strana bila avetinjska,nego buskets nije stigo...
pikal se to?
a niko da kaje,da je desna strana bila avetinjska,nego buskets nije stigo...
- kisni indijanac
#16162 Re: FC Barcelona
također, pratim ih isto od prije mnogo vremena, ali ne vidim ništa loše ni u tome što ih neko prati od 2007...ne kontam šta je tu loše..logično je da je ova generacija, a i ona sa ronaldinjom i decom privukla mnogo novih simpatizera....veljaca wrote:
- skenderija04
#16163 Re: FC Barcelona
Najbolji su ovi" veterani" koji zagotivise Real Madrid "Galactico"....... eeeeeeeeee, kad je to bilo djeco draga. To je bio pravi fudbal! A ne ko vi , glory hunteri sto navijate za Barcu od kada igra Messi

- veljaca
#16164 Re: FC Barcelona
Simeone: Barca je druga dimenzija u odnosu na ostale timove
Piše: A. Haznadarević Danas, 10:14
Barcelona je sinoć sa visokih 4:1 uspjela savladati prvog pratioca na tabeli Atletico Madrid, te na taj naćin došla u ogromnu prednost, a trener Jorgandžija Diego Simeone iako poražen, nije skrivao svoje divljenje igri Barce.
"Moj tim je uložio ogroman trud, dopalo mi se kako smo igrali jer smo koristili svoja oružja na pravi način. Ipak, susreli smo se sa timom koji je potpuno druga dimenzija u odnosu na ostale u ligi, nemoguće je boriti se protiv takve sile"
"Leo Mesi je najbolji igrač na svetu. Cela Barsina igra je važna, ali on je taj koji daje golove i koji često odlučuje utakmice. On je druga klasa u odnosu na ostale i drago mi je što je Argentinac"
"Da, Adrijanov gol bio je veoma važan, do tada nismo mogli da probijem briljantni Atletiko. Taj pogodak podigao nam je moral i od tog trenutka do kraja meča držali smo inicijativu. Nije bilo lako"
.......................
Misljenje nekoga ko se razumije u fudbal ....
Piše: A. Haznadarević Danas, 10:14
Barcelona je sinoć sa visokih 4:1 uspjela savladati prvog pratioca na tabeli Atletico Madrid, te na taj naćin došla u ogromnu prednost, a trener Jorgandžija Diego Simeone iako poražen, nije skrivao svoje divljenje igri Barce.
"Moj tim je uložio ogroman trud, dopalo mi se kako smo igrali jer smo koristili svoja oružja na pravi način. Ipak, susreli smo se sa timom koji je potpuno druga dimenzija u odnosu na ostale u ligi, nemoguće je boriti se protiv takve sile"
"Leo Mesi je najbolji igrač na svetu. Cela Barsina igra je važna, ali on je taj koji daje golove i koji često odlučuje utakmice. On je druga klasa u odnosu na ostale i drago mi je što je Argentinac"
"Da, Adrijanov gol bio je veoma važan, do tada nismo mogli da probijem briljantni Atletiko. Taj pogodak podigao nam je moral i od tog trenutka do kraja meča držali smo inicijativu. Nije bilo lako"
.......................
Misljenje nekoga ko se razumije u fudbal ....
- Layne
#16165 Re: FC Barcelona
Imal' kakih novosti iz Zambijskog nogometnog saveza?DonVito wrote:To je toburekdzijabezmesa wrote:a džaba pišeš kad ljudi prate Barcelonu od 2007.
- respo
#16166 Re: FC Barcelona
otkad ti pratis fudbal uopsteno?DonVito wrote:To je toburekdzijabezmesa wrote:a džaba pišeš kad ljudi prate Barcelonu od 2007.
-
juventus
#16167 Re: FC Barcelona
Ja se sjećam Barcelone od Zubizarete, Hagija, Stoichkova, Koemana, Romarija, pa preko Louis Enriquea, Ronalda, Guardiole, Rivalda, Figa, sve do ovih vanzemaljaca Xavija, Inieste i Messija.
Sve fenomenalne generacije i vrhunski igrači. Ne znam kako neko može pričati o 2007. ili o početku igranja Messija. To mogu samo oni koji ne prate fudbal.
Sve fenomenalne generacije i vrhunski igrači. Ne znam kako neko može pričati o 2007. ili o početku igranja Messija. To mogu samo oni koji ne prate fudbal.
- bude
#16168 Re: FC Barcelona
'Ta cemo mi navijati, divi nje
http://www.klix.ba/magazin/ljepotice/lj ... 121216064#
http://www.klix.ba/magazin/ljepotice/lj ... 121216064#
-
missko
#16169 Re: FC Barcelona
Barca je sa novim trenerom usla u noviju dimenziju i po meni je jaca i ljepsa za gledat nego prosle 2 godine. Primaju vise golova ali i igraju konkkretnije nije ono meljanje lopte prioritet kao prije nego znaju malo rizicnije napasti sto i protivniku bar daje sansu da zabije ali ne daje sansu da pobjedi. Mislim da im se ove sezone ne moze desiti Celsi u bitnim tekmama.
- skenderija04
#16170 Re: FC Barcelona
Istina. Za razliku od Gurdiole koji je htio loptu pod svaku cijenu, Vilanova se ne opterecuje posjedom. Barcelona ce po inerciji uvijek imati preko 60% ali nije primarno. Cak i presing vise nije toliko bitan kao prije vec se dozvoljava protivniku izlaz lopte manje vise cist. Princip barcelone je ostao isti ali se vide te male razlike. Najveci uspjeh Vilanove kao trenera je uklapanje Fabregasa,Xavija Messija i Inieste u jednu cjelinu i da niko nikome ne smeta. Barca od prvog kola dize formu. Ipak, treba reci da ove godine i sreca prati . Prosle godine 16 udaraca u stativu ili precku. Ove godine stative i precke spasavaju Valdesa u bitnim fazama utakmica.missko wrote:Barca je sa novim trenerom usla u noviju dimenziju i po meni je jaca i ljepsa za gledat nego prosle 2 godine. Primaju vise golova ali i igraju konkkretnije nije ono meljanje lopte prioritet kao prije nego znaju malo rizicnije napasti sto i protivniku bar daje sansu da zabije ali ne daje sansu da pobjedi. Mislim da im se ove sezone ne moze desiti Celsi u bitnim tekmama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16171 Re: FC Barcelona
Nemoj biti siguran za ovo. Desio se Celtic, a bila je grupna faza. U knock out fazi je sve moguce....missko wrote:Barca je sa novim trenerom usla u noviju dimenziju i po meni je jaca i ljepsa za gledat nego prosle 2 godine. Primaju vise golova ali i igraju konkkretnije nije ono meljanje lopte prioritet kao prije nego znaju malo rizicnije napasti sto i protivniku bar daje sansu da zabije ali ne daje sansu da pobjedi. Mislim da im se ove sezone ne moze desiti Celsi u bitnim tekmama.
-
Nota
#16172 Re: FC Barcelona
Uvijek se moze desiti Celzi,ali svidja mi se sto igraju puno konkretnije prema naprijed
- ultima_palabra
#16173 Re: FC Barcelona
Meni je Pepova Barca puno bolje igrala... ovaj ima sreću na svojoj strani plus Messija koji je u boljoj formi nego ikada. Ne vjerujem da mogu dobiti najjače utakmice bez presinga.
- Infaze Studio
#16174 Re: FC Barcelona
Tu je jedan protivnik, onako koji odmah pada na pamet, da se ne bi mogao dobiti bez pressing-a - Real...ne vidim neke druge jace sile protiv kojih bi se BArca trebala koncentrirati vise na pressing nego oni...Mozda Bayern...Ne znam...ultima_palabra wrote:Meni je Pepova Barca puno bolje igrala... ovaj ima sreću na svojoj strani plus Messija koji je u boljoj formi nego ikada. Ne vjerujem da mogu dobiti najjače utakmice bez presinga.
- veljaca
#16175 Re: FC Barcelona
Sinoc prvo poluvrijeme - Messi odigra katastrofalno .... Da mu je trener Amar, izveo bih ga vec nakon pola sata (ne)igre. Nema sa Amarom zezanja ....ultima_palabra wrote:Meni je Pepova Barca puno bolje igrala... ovaj ima sreću na svojoj strani plus Messija koji je u boljoj formi nego ikada. Ne vjerujem da mogu dobiti najjače utakmice bez presinga.
Medjutim Messiju je bilo dovoljno samo nekoliko trenutaka u drugom poluvremenu da pokaze svoj raskosni talenat ...
Sa presingom - igraci gube snagu i mislim da Tito to kombinuje - malo odmora, malo presinga - po potrebi ....