Nisu bas sirovi tako, nece to.
Telemach BH
Moderator: Benq
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#16151 Re: Telemach BH
Nisu bas sirovi tako, nece to.
- diablobih
#16152 Re: Telemach BH
Pa nisu BHT podrska, takvi se jave u nocnoj smjeni kada ih zoves
Plus za povecanje uploada
-
tap3ah75
#16153 Re: Telemach BH
A mene zanima zašto nam onda i ne zatamne Big beng theory?Hakiz wrote: ↑15/01/2023 14:22 Htio da pogledam dvije epizode "Teorije velikog praska" nakon emitovanjanja na RTL, dakle uz vraćanje. Idu jedna za drugom. Prije prve epizode bio je rukomet, koji je zatamnjen. Sve bi to bilo OK, da zatamnjenje nije trajalo do polovine prve epizode.
Mislim, stvarno, Telemach, da niste u stanju prekinuti zatamnjenje na kraju programa koji treba biti zatamnjen, nego ga produžite i na program koji ne treba biti zatamnjen. I to ne malo, nego duboko u nezatamnjeni program.
Nije 16. vijek, satovi, tajmeri itd su danas, ipak, malo precizniji, a i kompjuteri mogu pomoći. Ili ne?
Je li to RTL otkupio seriju za prikazivanje i na teritoriji BiH.
Mislim kakva je razlika između utakmice i serije/filma.
-
nermin_t
#16154 Re: Telemach BH
najbolji su ovi što pitaju zašto nešto nije zatamnjeno...
- Telemach
#16155 Re: Telemach BH
Zdravo @ tap3ah75,tap3ah75 wrote: ↑17/01/2023 17:26A mene zanima zašto nam onda i ne zatamne Big beng theory?Hakiz wrote: ↑15/01/2023 14:22 Htio da pogledam dvije epizode "Teorije velikog praska" nakon emitovanjanja na RTL, dakle uz vraćanje. Idu jedna za drugom. Prije prve epizode bio je rukomet, koji je zatamnjen. Sve bi to bilo OK, da zatamnjenje nije trajalo do polovine prve epizode.
Mislim, stvarno, Telemach, da niste u stanju prekinuti zatamnjenje na kraju programa koji treba biti zatamnjen, nego ga produžite i na program koji ne treba biti zatamnjen. I to ne malo, nego duboko u nezatamnjeni program.
Nije 16. vijek, satovi, tajmeri itd su danas, ipak, malo precizniji, a i kompjuteri mogu pomoći. Ili ne?
Je li to RTL otkupio seriju za prikazivanje i na teritoriji BiH.
Mislim kakva je razlika između utakmice i serije/filma.
Na ovu temu smo pisali i obavještavali korisnike.
Emiter, odnosno tv kuća, ukoliko nema pravo emitovanja određenog sadržaja, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenje.
Dakle, zatamnjenje sadržaja nije pitanje, odnosno odluka, niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuća ima, ili nema pravo emtiovanja istog na teritoriji BiH. Prispjele zahtjeve prinuđeni smo da ispoštujemo, iako to nije u našem interesu.
-
kakaljin
#16156 Re: Telemach BH
Zato onda kada neki kanal zelite da uvrstite u ponudu prvo provjerite da li ima kompletan sadrzaj dostupan za gledaoce u BiH ili ne, pa ako ima onda ga ubacite u ponudu, a ako nema onda ga NE ubacujete u programsku semu.Telemach wrote: ↑17/01/2023 18:04Zdravo @ tap3ah75,
Emiter, odnosno tv kuća, ukoliko nema pravo emitovanja određenog sadržaja, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenje.
Dakle, zatamnjenje sadržaja nije pitanje, odnosno odluka, niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuća ima, ili nema pravo emtiovanja istog na teritoriji BiH. Prispjele zahtjeve prinuđeni smo da ispoštujemo, iako to nije u našem interesu.
Tako bi trebali svi oprateri da urade. Koja korist od nekog kanala ako se na njemu ne moze gledati najatraktivniji sadrzaj koji taj kanal ima. A ima kanala gdje je preko 80% sadrzaja blokirano za gledanje.
A da ne govorimo o nekom sadrzaju kojeg se ne moze gledati na kanalima iz BiH.
A u ostalom zar se ne bi trebali zaliti samo oni koju su platili neka prava za teritoriju BiH, jer su investirali u to da se gleda na tom kanalu, a ako tih nema onda sadrzaj ide bez problema.
- fusion_ba
#16157 Re: Telemach BH
Evo ja volim pogledati neku seriju na RTL 2, i sad prema tvojoj logici taj kanal treba izbaciti jer se na njemu zatamnuje rukomet?
Ili treba izbaciti sva 4 HRT kanala jer se na HRT 2 zatamni ono nešto sporta što imaju?
-
kakaljin
#16158 Re: Telemach BH
Volim i ja pogledati takodjer neku seriju na istom kanalu, pa opet bi ga izbacio jer nije kompletan. A da bude izbacen brzo bi se nasao nacin da bude dostupan gledaocima u BiH i rijeseno to oko prava na zodovoljstvo i te tv kuce i korisnika koji gledaju taj kanal i opratera koji ima u ponudi taj kanal.
-
tap3ah75
#16159 Re: Telemach BH
Znači po ovom vašem npr RTL HR ima kupljena prava da na teritoriju Bosne i Hercegovine emituje Prijatelje, Dva i po muškarca, Bing bang theory i ostale serijeTelemach wrote: ↑17/01/2023 18:04Zdravo @ tap3ah75,
- Radar71
#16160 Re: Telemach BH
uvijek jedni te isti o zatamnjenju 
- semirsar
#16161 Re: Telemach BH
@Telemach sto se tice upload-a, zbogradi mene se ne morate sikirati, sa ovijem sad u mene mi moj sto trosim triput bolji od vaseg najboljeg za iste pare, tako da rahat ja rahat vi 
Last edited by semirsar on 17/01/2023 18:42, edited 1 time in total.
-
Ajdinn4
#16162 Re: Telemach BH
najgori su ovi što godinama spamuju temu kako treba izbaciti sve kanale koji se zatamnjuju bar minut. 
Last edited by Ajdinn4 on 17/01/2023 18:43, edited 1 time in total.
-
tap3ah75
#16163 Re: Telemach BH
-
Ajdinn4
#16164 Re: Telemach BH
kad se budete bolje razumjeli u prava emitovanja i da se neke stvari ne mogu riješiti izbacivanjem kanala u nadi da će "pasti neki dogovor" kao da smo na pijaci, e onda ćete prestati pisati gluposti.
- semirsar
#16165 Re: Telemach BH
mislim se, a sto se coporativno svi ne obrate onijema sto "traze zatamnjenja" sta su se stisli, nek daju pare za prava prikazivanja i na nasem teritoriju, ha ja...
-
kakaljin
#16166 Re: Telemach BH
Ima pravo na emitovanja cijelog sadrzaja u BiH = nalazi se u ponudi opratera
Nema pravo na emitovanja cijelog sadrzaja u BiH = nije u ponudi operatera
neki kanal kupi prava za nesto na cijeloj teritoriji EXYU i onda ima i placene reklame iz cijele regije i svi zadovoljni
- Mishelinke
- semirsar
-
Ajdinn4
#16169 Re: Telemach BH
Zanimljivo da spamuješ o tom zatamnjenju samo na ovoj temi kao da drugi operateri ne postoje, a i sam ih koristiš. Izgleda da samo kod TM postoji zatamnjivanje.kakaljin wrote: ↑17/01/2023 18:50Ima pravo na emitovanja cijelog sadrzaja u BiH = nalazi se u ponudi opratera
neki kanal kupi prava za nesto na cijeloj teritoriji EXYU i onda ima i placene reklame iz cijele regije i svi zadovoljni
Pusti nas da gledamo ono što nije zatamnjeno i ne zagovaraj gluposti poput izbacivanja kanala. Na kraju krajeva napravi sebi listu kanala i izbaci šta ti smeta.
-
kakaljin
#16170 Re: Telemach BH
Koristim usluge oba opratera i imam obavezujuce ugovore kod oba, samo ovdje ima ovlasteni predstavnik kojem se moze preko foruma nesto reci, dok kod drugog opratera se obrati isto ovako samo preko zvanicnog maila jer nema ovlasteni predstavnik na temi tog opratera, da ima isto bi postavljao pitanja kao i ovdje.Ajdinn4 wrote: ↑17/01/2023 19:24Zanimljivo da spamuješ o tom zatamnjenju samo na ovoj temi kao da drugi operateri ne postoje, a i sam ih koristiš. Izgleda da samo kod TM postoji zatamnjivanje.kakaljin wrote: ↑17/01/2023 18:50
Ima pravo na emitovanja cijelog sadrzaja u BiH = nalazi se u ponudi opratera
Pusti nas da gledamo ono što nije zatamnjeno i ne zagovaraj gluposti poput izbacivanja kanala. Na kraju krajeva napravi sebi listu kanala i izbaci šta ti smeta.
-
NediM17
#16171 Re: Telemach BH
Da poduplaju, valjalo bi, ili jos bolje da upload bude 15 ili 20% downloada. Sada je 5-7%, to je dosta tanko.shape of despair wrote: ↑17/01/2023 12:23 Nek dizu upload primarno ako će već barkati internet. Neki dan prvi put u godini dana iskoristio brzinu 200/10 na torrentu, svukao nekakav film od 13gb preko kabla. Možda neko downloaduje internet, neznam, ali za moje potrebe brzina skidanja od 200 je sasvim ok, ali uploada od 10 nije vala.
Inače, zašto je ovolika razlika down/up, po 10 i 20× sporiji up, to ne razumijem bas nikako. Je li to tehničke prirode ili jednostavno telemach ne da brze?
- Telemach
#16172 Re: Telemach BH
Zdravo @kakaljin,kakaljin wrote: ↑17/01/2023 18:19
Zato onda kada neki kanal zelite da uvrstite u ponudu prvo provjerite da li ima kompletan sadrzaj dostupan za gledaoce u BiH ili ne, pa ako ima onda ga ubacite u ponudu, a ako nema onda ga NE ubacujete u programsku semu.
Tako bi trebali svi oprateri da urade. Koja korist od nekog kanala ako se na njemu ne moze gledati najatraktivniji sadrzaj koji taj kanal ima. A ima kanala gdje je preko 80% sadrzaja blokirano za gledanje.
A da ne govorimo o nekom sadrzaju kojeg se ne moze gledati na kanalima iz BiH.
A u ostalom zar se ne bi trebali zaliti samo oni koju su platili neka prava za teritoriju BiH, jer su investirali u to da se gleda na tom kanalu, a ako tih nema onda sadrzaj ide bez problema.
Dužnost Telemach grupacije da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u Uslovima poslovanja.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.
-
Hakiz
#16173 Re: Telemach BH
Da li je zatamnjivanje uobičajeno u Evropi (zapadnoj, kojoj težimo), ili je izum "Zapadnog Balkana"?
Ako je uobičajeno, to je to.
Ako je "naš" izum, onda je to stvar "muženja" korisnika, na nivou kada, recimo, trgovci sjednu i dogovore se da nemaju previše različite cijene istog proizvoda, da ne prave konkurenciju jedni drugima. Onda je to ili siva zona ili potpuni crnjak, da ne koristim drugi izraz.
Što se tiče reklama: Kako je cijena proizvoda koji se ne može kupiti u BiH u prodavnici koja ga reklamira jer ta prodavnica ne postoji u BiH i izražena u valuti koja se ne koristi u BiH relevantna za nekoga u BiH da bi reklama za tu prodavnicu i proizvod bila prikazana u BiH? Potpuni besmisao.
Možda da se takve reklame, takođe, zamrače
Ako je uobičajeno, to je to.
Ako je "naš" izum, onda je to stvar "muženja" korisnika, na nivou kada, recimo, trgovci sjednu i dogovore se da nemaju previše različite cijene istog proizvoda, da ne prave konkurenciju jedni drugima. Onda je to ili siva zona ili potpuni crnjak, da ne koristim drugi izraz.
Što se tiče reklama: Kako je cijena proizvoda koji se ne može kupiti u BiH u prodavnici koja ga reklamira jer ta prodavnica ne postoji u BiH i izražena u valuti koja se ne koristi u BiH relevantna za nekoga u BiH da bi reklama za tu prodavnicu i proizvod bila prikazana u BiH? Potpuni besmisao.
Možda da se takve reklame, takođe, zamrače
-
IstinitaPoruka
#16174 Re: Telemach BH
Ja sam već odavno tražio privatno da se poveća upload i nije mi jasno zašto se ne povećava.
Download je i do 300Mbit super, i više nego dovoljno za bukvalno cijelu kuću od 3 sprata.
Problem je upload jer sve više i više se traži neki streaming i generalno za slanje i upload svega treba samo upload.
@Telemach ima li ikakvih naznaka vezano za povećanje uploada?
Btw. još jedno pitanje, da li u Giga gradovima, ako potpišeš Premium da li dobijaš 1Gbit ili je brzina kao tamo 500-400Mbit?
Download je i do 300Mbit super, i više nego dovoljno za bukvalno cijelu kuću od 3 sprata.
Problem je upload jer sve više i više se traži neki streaming i generalno za slanje i upload svega treba samo upload.
Btw. još jedno pitanje, da li u Giga gradovima, ako potpišeš Premium da li dobijaš 1Gbit ili je brzina kao tamo 500-400Mbit?
-
123bih123
#16175 Re: Telemach BH
Dobijes 500 ako hoces gigu traze 80 kmIstinitaPoruka wrote: ↑17/01/2023 23:27 Ja sam već odavno tražio privatno da se poveća upload i nije mi jasno zašto se ne povećava.