Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#16151 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Maharadza wrote:
ganjeta wrote:Ali im ga je Sablja zavuko do grla, te narkoman, psihopata, mentalno retardiran, budala, istetovirani kreten sa uzas frizom...koji apetiti :lol: :lol: :lol: .
...i sve to i dalje stoji, mislim svako normalan će tako pomisliti nakon što pogleda onaj press, samo što je utoliko veća bruka što smo izgubili protiv takvog pokemona! :run:

Mada ne sumnjam da će te ga kad-tad otjerati govnjivim motkama kada ne budu više palile te papanske "u kost", "ginuti", "golemi smo mi", "meni lik rekO..." itd. a ja ću biti tu da se citiram! :mrgreen:
Moj pjesniče, možeš ti sa sela, ali selo nikad iz tebe čim spominješ govnjive motke. Ali dobro, razumijem ja tebe, svjetla velikog grada, još si mlad, pokemoni u glavi :maca:.

Znači kad-tad ćemo Sablju otjerati, ozbiljno? :zjev: . Igrač koji puca daće gol, garant.

" sa bakljom u ruci s mukom se borim " :oops:
vryzas

#16152 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

nosara wrote:
House wrote:
avetinja wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oplakah na sabahu :lol: :lol: :lol: :lol: kafa frca na sve strane :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Najjace do sad... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Nasli ga u kuca za ptice na Bjelavama... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da nije neko poznat...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vidis da je puko karton dok si reko keks :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ganjeta

#16153 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Image

:pliska: :nargila:
Kinaski

#16154 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Divovi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#16155 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Cuj divovi, a vidi koliki div na Bosmalu :mrgreen: :lol: :lol:
Norman

#16156 Re: Sarajevski derbi

Post by Norman »

ganjeta wrote:Image

:pliska: :nargila:
Predgrađe neko, okolica... Da nije Livno?
ganjeta

#16157 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Duvno, Trpanj, Metkovići, Jajce... :kiss:
vryzas

#16158 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

ganjeta wrote:Duvno, Trpanj, Metkovići, Jajce... :kiss:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
1946--1987

#16159 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Mogu ti reci da mi je drago sto ga ovako dizete, sve ce se uredno prekopirati za jedno mjesec dana, mozda i manje :mrgreen:
Ne ucite na greskama, kao sto ni mi nismo :mrgreen:
bjelave

#16160 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

nosara wrote:
Nasli ga u kuca za ptice na Bjelavama... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Da nije neko poznat...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: Svaki put kad me spomenete odate mi priznanje za visegodisnje pijenje krvi :D

Usput, kronicno vam nedostaje smisao za humor, ne znate ga ni zavuc cak i kad ste u sansi.
Video uradak debilan i kao takav po mjeri 8)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16161 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000km :-) nisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
Beganovic je za ovaj drugi, samo za taj faul, trebao dobiti zuti. I to ja mislim skoro svi ovi faulovi su bili na Rustemovicu.

PS: Evo sad Beganovic napravio jos jedan manji faul u 9 minuti. I to nakon "zadnjeg upozorenja". Morao je dobiti zuti.
Ja sam je pogledao jos jednom, mazohizam ali da ne bude da sam pod stresom predimenzonirao, sav taj mesarluk koji je sudija smisljeno tolerirao. Kad Beganovic nije dobio zuti nakon drugog krvnickog starta, mislim u 4 min, prestao se igrati fudbal i otpocela je korida koja je kulminirala veranjem Mulalica po krovu tunela. Zeljo se nije promjenio od vremena Ribara i Berjana kad ne mogu milom, a rijetko kad mogu, onda idu silom.Ovog puta sudija je to hinjski odradio i podijelio im par zutih u posljednjih par min uatkmice kad je bilo gotovo, tek toliko da se vlasi ne dosjete.
Posteno je najavio Mulalic da se nece birati sredsta, i da ce se ici u kost.

Meni je od poraza teze palo sto se bordo balerine nisu pobile i polomile bar nekoliko neuhranjene maksumcadi. Dok se to ne desi oni nece doci pameti.

Sa gospodom gospodski a sa stokom seljacki.
Ajd ti jarane odmah na ampule brze djeluju....

Image
ultima_palabra

#16162 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Pokušavao sam vam objasniti par stvari prošle sedmice, ali džaba vi opet po svom... nikad naučiti iz grešaka :D Nauka zvana psihologija je govorila da je prednost na našoj strani, a razlika u kvalitetu nije tolika (ako i postoji) kolika ste mislili.

Slažem se da ovo nije dugoročni pristup, ali ova pobjeda je jako slatka. Jel to @bjelave još plače? :mrgreen: U pravu je omega za taj derbi 4:1 (5 žutih u prvih 20 minuta za Sarajevo), a i onaj 2:1 kad je Kurto zabio ste udarali krvnički. Obično ekipa koja ima takav pristup derbiju bolje prođe, a ova druga plače...
hrasno38

#16163 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
omega369 wrote:sve to stoji, stoji i da su ona dvojica odmah morala dobiti zute ali postavlja se pitanje sta radi nas trener? sto nije ubacio berberovica pa da i on koji klizeci opali?! Sjecam se redbija 3:1 na kosevu. Zuka u prve dvije minute dva klizeca, zaradi karton, ali gosti cuvaju kosti cijelu utakmicu. Tako se kod nas igra derbi. nema supljiranja. Moje je da te zaustavim a sudijino je da svira :wink:
Trener je vjerovatno trazio stan i kontao kako ce nakon utakmice zviznuti do BG da vidi svoje, tek doso malo se orjentise. Hebe se njega za derbi....Kad sam vidio da mu je hebibovic u prvih 11 imao sam osjecaj da cemo ga popusiti.
I nije do trenera nego do onih koji nam stalo poturaju Jesice, Jarnije itd i pod muda prodaju bubrege

Trebalo je staviti Dzemu i Ahmu da kose pa se ne bi kurcili razno razni Beganovici koji nemuju 50 kila sa krevetom
ahahhahhha pa bolan nebio Beganovic vam moze u zubima nositi pola ekipe to mu i jeste najveci problem sto je konstitucijom ko kecer....da si rekao Memije pa hajde.....totalno si se pogubio..
1946--1987

#16164 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Sta ce gurman frajer, jebi ga. :mrgreen:
hrasno38

#16165 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

1946--1987 wrote:Sta ce gurman frajer, jebi ga. :mrgreen:
hahahah al fakat jeste ko medo krusko i njega iskopa kao primjer....hahaha
bjelave

#16166 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hrasno38 wrote:

Image
Ti ocito imas s tim iskustva pa znas kako to funkcionira :D .Na cemu si ti?

Pratim ja tebe ovdje duze, krajnje si labilan i konfliktan. Nesretno djetinjstvo, ratne traume, postratne manjinske frustracije, gdje je zapelo?
avetinja

#16167 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Znao sam da će im biti krivo, ali da će im ovoliko biti krivo, to nisam znao.

Edise, šta im uradi. :lol: :lol: :lol:
hrasno38

#16168 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
hrasno38 wrote:

Image

Pratim ja tebe ovdje duze, krajnje si labilan i konfliktan. Nesretno djetinjstvo, ratne traume, postratne manjinske frustracije, gdje je zapelo?
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

djesi pratilac nisam te prepoznao.....ma ja sve to plus slomi me tuga sto adolescentima godinama Zeeljo unistava djetinjstvo a na tebi se to bas ono vidi...u svakom slovu.
hrasno38

#16169 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Znao sam da će im biti krivo, ali da će im ovoliko biti krivo, to nisam znao.

Strasno valjda nece poceti dizati ruku na sebe :(
bjelave

#16170 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

ultima_palabra wrote:Pokušavao sam vam objasniti par stvari prošle sedmice, ali džaba vi opet po svom... nikad naučiti iz grešaka :D Nauka zvana psihologija je govorila da je prednost na našoj strani, a razlika u kvalitetu nije tolika (ako i postoji) kolika ste mislili.

Slažem se da ovo nije dugoročni pristup, ali ova pobjeda je jako slatka. Jel to @bjelave još plače? :mrgreen: U pravu je omega za taj derbi 4:1 (5 žutih u prvih 20 minuta za Sarajevo), a i onaj 2:1 kad je Kurto zabio ste udarali krvnički. Obično ekipa koja ima takav pristup derbiju bolje prođe, a ova druga plače...
Da ti je ucinim jos sladjom, priznam da boli...Hebiga, znas ti kako je to :D
bjelave

#16171 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hrasno38 wrote:
bjelave wrote:
hrasno38 wrote:

Image

djesi pratilac nisam te prepoznao.....ma ja sve to plus slomi me tuga sto adolescentima godinama Zeeljo unistava djetinjstvo a na tebi se to bas ono vidi...u svakom slovu.
Ma nekako si histerican, malo ljut, malo euforican, sve zajedno vrlo labilan.

Sine, dok sam ja odrasto, zeljo vrlo cesto nije bio dostupan u prvoligaskom rangu takmicenja.
Famose tamose :D
hrasno38

#16172 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:djesi pratilac nisam te prepoznao.....ma ja sve to plus slomi me tuga sto adolescentima godinama Zeeljo unistava djetinjstvo a na tebi se to bas ono vidi...u svakom slovu.
bjelave wrote:Ma nekako si histerican, malo ljut, malo euforican, sve zajedno vrlo labilan.

Sine, dok sam ja odrasto, zeljo vrlo cesto nije bio dostupan u prvoligaskom rangu takmicenja.
Famose tamose :D
U jebo te izvini ciko nisam znao da sam sa svojih 50 godina ovdje nekome i sinovac hehehehehehe....znas sta je tvoj problem sinko sto ti jesti rastao ali nisi nikad odrastao a niti ces po svoj prilici!!!!
avetinja

#16173 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:Znao sam da će im biti krivo, ali da će im ovoliko biti krivo, to nisam znao.

Strasno valjda nece poceti dizati ruku na sebe :(
Neće, istući će ih Adžo kad ovo vidi. :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#16174 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarajevski-Seljak »

.
Last edited by Sarajevski-Seljak on 06/10/2015 11:27, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#16175 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Jesu im se kompleksi od derbija nagomilali...nije lako kad ne dobijes derbi godinama :)

Koja sreca covjek bi pomislio dobili Barsu :lol:
Post Reply