Stranka za koju glasaju skoro svi crnci, kojima mannjine predstavljaju bar pola glasaca, nije rascitila sa tim? Objasni to njihovim crnackim glasacima.
AMERIKA
- jeza u ledja
#16151 Re: AMERIKA
Cini mi se ti jedini nisi rascitio sa tim dijelom historije.
Stranka za koju glasaju skoro svi crnci, kojima mannjine predstavljaju bar pola glasaca, nije rascitila sa tim? Objasni to njihovim crnackim glasacima.
-
Osmi Socrates
#16152 Re: AMERIKA
Pa i to se donekle promijenilo na zadnjim izborima, pogotovo među crnim muškarcima. Kad je postalo jasno i mnogim crncima da i oni eksploatiraju rasne podjele kao i Republikanci.
Bidenova izjava koju sam postavio jasno govori da on crnce posmatra samo kao crnce. Dakle, budi crnac, budi donji, bijelci te mrze i glasaj zato za Demokrate. Budi uplašen čitav život jer si crnac, i samo ja ti mogu donijeti mir. To nije život vrijedan življenja.
Bidenova izjava koju sam postavio jasno govori da on crnce posmatra samo kao crnce. Dakle, budi crnac, budi donji, bijelci te mrze i glasaj zato za Demokrate. Budi uplašen čitav život jer si crnac, i samo ja ti mogu donijeti mir. To nije život vrijedan življenja.
- jeza u ledja
#16153 Re: AMERIKA
Ma da, umjesto 80% crnih muskaraca koje Demokrate obicno dobijaju, brojka se svela na 70%. Zakljucak - crnci muskarci su se sjetili da su Demokrate bili rasisticka stranka i da nikad nisu uputili izvinjenje za to. 
- Point.
#16154 Re: AMERIKA
Socrates The Eight has spoken
Haugh!
Haugh!
-
Osmi Socrates
#16155 Re: AMERIKA
Politika identiteta će im zakočiti čitavu stranku. 80% na 70% je dosta značajna promjena.
Mogu ja još primjera. "Nećeš mi biti potpredsjednički kandidat jer si gay. Amerika nije spremna za to."
I poslije čak to objaviš. Ovdje politika identiteta ide u krajnju glupost.
Ovo je toliko pogrešno na milion nivoa, da ne znam kako ima obraza opet pričati o kandidaturi.
Kad ti jebeni Bessent drži opravdane moralne pridike, onda znaš da si puk'o.
Mogu ja još primjera. "Nećeš mi biti potpredsjednički kandidat jer si gay. Amerika nije spremna za to."
I poslije čak to objaviš. Ovdje politika identiteta ide u krajnju glupost.
Ovo je toliko pogrešno na milion nivoa, da ne znam kako ima obraza opet pričati o kandidaturi.
Kad ti jebeni Bessent drži opravdane moralne pridike, onda znaš da si puk'o.
- ultima_palabra
#16156 Re: AMERIKA
Nema to veze sa politikom identiteta, nego se ovim mladjim crncima svidjelo sto je Trump kriminalac, poistovjetili se takoreci.
-
Osmi Socrates
#16157 Re: AMERIKA
Bravo. Tebe k'o da su Nixon i Reagan regrutovali na Jugu kao dio ove Južne Strategije.
Imaš još koju rasističku predrasudu za podijeliti sa forumom?
Imaš još koju rasističku predrasudu za podijeliti sa forumom?
- jeza u ledja
#16158 Re: AMERIKA
Mladi muskarci generalno su se pomjerili udesno na zadnjim izborima. Ne svidja im se woke, ne svidja im se politicka korektnost, ne vole imigrante, i kao i mnogi drugi mislili su da ce im Trump donjeti ekonomsko blagostanje.
Joe Rogan i ta raja su tu imali kljucnu ulogu.
Nisu sigurno razmisljali o southern strategy i George Wallaceu.
Crne zene se pak nisu pomjerile uopste. Ali eto one se valjda ne racunaju.
Joe Rogan i ta raja su tu imali kljucnu ulogu.
Nisu sigurno razmisljali o southern strategy i George Wallaceu.
Crne zene se pak nisu pomjerile uopste. Ali eto one se valjda ne racunaju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16159 Re: AMERIKA
Nine rasisticka nego faktualna. Pricao si o crncima lik je spomeno mladje kojima je kul ovaj trumpizam.Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 00:57 Bravo. Tebe k'o da su Nixon i Reagan regrutovali na Jugu kao dio ove Južne Strategije.![]()
Imaš još koju rasističku predrasudu za podijeliti sa forumom?![]()
Medjutim ta izjava ne iskljucuje cinjenicu da je i mladim bijelcima je kul mizogini pedofil koji se "snalazi" ko nasi lokalni politicari.
-
Osmi Socrates
#16160 Re: AMERIKA
Ma naravno da izjava nije rasistička.
wink wink nudge nudge
wink wink nudge nudge
- ultima_palabra
#16161 Re: AMERIKA
Pa ja ne moram biti politicki korektan. Poslusaj bilo kojeg politickog analiticara i reci ce istu stvar drugim rijecima.Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 00:57 Bravo. Tebe k'o da su Nixon i Reagan regrutovali na Jugu kao dio ove Južne Strategije.![]()
Imaš još koju rasističku predrasudu za podijeliti sa forumom?![]()
Nema tu rasizma jer sam govorio samo o mladjim crnim muskarcima (ne svim naravno). Ostale grupe crnaca su na preko 90% za demokrate.
Trump je toliko puta uvrijedio crnce i radio protiv njihovog interesa, da moras bas biti ignorant i autosovinista da glasas za njega. Ili da ti se dopada njegov thug life swagger
-
Osmi Socrates
#16162 Re: AMERIKA
Pa to mi prvo govori da u životu nisi pričao sa mlađim američkim crncem.
Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?
To si ti nešto smućkao u svojoj glavi, mada je i sasvim jasno da si, ako ništa, latentni rasista, pa sljedeće izbore možeš glasati za omiljenog rasističkog kandidata u distriktu.
Što da se suzdržavaš?
Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?
To si ti nešto smućkao u svojoj glavi, mada je i sasvim jasno da si, ako ništa, latentni rasista, pa sljedeće izbore možeš glasati za omiljenog rasističkog kandidata u distriktu.
Što da se suzdržavaš?
- ultima_palabra
#16163 Re: AMERIKA
Iz izbornih rezultata?Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 01:24 Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?
Fakat bi ovdje dosadno bilo da nema Sokratovih izvala, treba kakav Greatest Shits napraviti...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16164 Re: AMERIKA
Posvadja se lik sam sa sobom, fata se za sta stigne da odrzi tempo rasprave. Reci mu bogati da je u pravu i da dalje nastavimo.ultima_palabra wrote: ↑03/10/2025 01:28Iz izbornih rezultata?Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 01:24 Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?![]()
Fakat bi ovdje dosadno bilo da nema Sokratovih izvala, treba kakav Greatest Shits napraviti...
-
Osmi Socrates
#16165 Re: AMERIKA
Čuj iz izbornih rezultata. Ti ili nisi svjestan šta pričaš ili namjerno toneš dalje u rasizam.ultima_palabra wrote: ↑03/10/2025 01:28Iz izbornih rezultata?Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 01:24 Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?![]()
Nijedan izborni rezultat niti anketa ne potvrđuje da su mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem glasali za Trumpa u većem broju nego na prošlim izborima.
Potvrđuje da su mlađi crnci glasali u većem broju za njega.
Što, kao što rekoh, potvrđuje tvoj latentni rasizam. Ti smatraš da su se svi mlađi crnci koji su glasali za Trumpa poistovjetili sa njim kao kriminalcem. Drugim riječima, i oni kriminalci. Zašto bi mlađi crnci kriminalci glasali za Trumpa? On je"tough on crime". Jasno je poručio i prije izbora da će gledati da to i sprovede.
Znači, budalaštine zaključuješ iz izbornih rezultata. Budalaštine i pišeš. Omladina, generalno, nije glasala za Trumpa jer je kriminalac, niti se poistovjećivala sa njim.
Ako je to pisao bilo kakav "analitičar", onda ima liberalni bias, I samo pokazuje kako je liberalna Amerika izgubila kontakt sa glasačkim tijelom.
- ultima_palabra
#16167 Re: AMERIKA
Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 01:48Čuj iz izbornih rezultata. Ti ili nisi svjestan šta pričaš ili namjerno toneš dalje u rasizam.ultima_palabra wrote: ↑03/10/2025 01:28Iz izbornih rezultata?Osmi Socrates wrote: ↑03/10/2025 01:24 Odakle teorija da mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem uopšte glasaju?![]()
Nijedan izborni rezultat niti anketa ne potvrđuje da su mlađi crnci koji se poistovjećuju sa Trumpom kao kriminalcem glasali za Trumpa u većem broju nego na prošlim izborima.
Potvrđuje da su mlađi crnci glasali u većem broju za njega.
Što, kao što rekoh, potvrđuje tvoj latentni rasizam. Ti smatraš da su se svi mlađi crnci koji su glasali za Trumpa poistovjetili sa njim kao kriminalcem. Drugim riječima, i oni kriminalci. Zašto bi mlađi crnci kriminalci glasali za Trumpa? On je"tough on crime". Jasno je poručio i prije izbora da će gledati da to i sprovede.
Znači, budalaštine zaključuješ iz izbornih rezultata. Budalaštine i pišeš. Omladina, generalno, nije glasala za Trumpa jer je kriminalac, niti se poistovjećivala sa njim.
Ako je to pisao bilo kakav "analitičar", onda ima liberalni bias, I samo pokazuje kako je liberalna Amerika izgubila kontakt sa glasačkim tijelom.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16168 Re: AMERIKA
Američki savezni žalbeni sud donio je odluku kojom podržava odluku savezne države Colorado da isključi dva katolička vrtića iz državnog Programa univerzalnog predškolskog odgoja, zbog njihove vjerske prakse i uvjeta upisa koji se ne podudaraju s politikom nediskriminacije tog programa, izvijestila je 1. listopada CNA.
U presudi dugoj 54 stranice, Deseti okružni žalbeni sud ocijenio je da država ima pravo odbiti uključivanje katoličkih ustanova koje u svojim pravilima zahtijevaju poštivanje katoličkog nauka, uključujući stavove o spolnosti i rodnom identitetu. Vrtići u sklopu župa nadbiskupije Denver traže da osoblje i roditelji potpišu izjavu o zajedničkim uvjerenjima, kojom se obvezuju živjeti u skladu s katoličkim naukom, što uključuje neprihvaćanje istospolnih brakova i rodnih tranzicija.
https://ika.hkm.hr/novosti/sud-u-colora ... og-odgoja/
gadovi
znaci kad trump ne da pare to je diskriminacija
ali kad drzava ne da pare to je zbog toga sto diskriminiras
U presudi dugoj 54 stranice, Deseti okružni žalbeni sud ocijenio je da država ima pravo odbiti uključivanje katoličkih ustanova koje u svojim pravilima zahtijevaju poštivanje katoličkog nauka, uključujući stavove o spolnosti i rodnom identitetu. Vrtići u sklopu župa nadbiskupije Denver traže da osoblje i roditelji potpišu izjavu o zajedničkim uvjerenjima, kojom se obvezuju živjeti u skladu s katoličkim naukom, što uključuje neprihvaćanje istospolnih brakova i rodnih tranzicija.
https://ika.hkm.hr/novosti/sud-u-colora ... og-odgoja/
gadovi
znaci kad trump ne da pare to je diskriminacija
ali kad drzava ne da pare to je zbog toga sto diskriminiras
- GandalfSivi
#16169 Re: AMERIKA
U nekim normalnim vijestima, malo sam radio na povezivanju zajednice u DC-u i okolini. Pravimo jedan malo ozbiljniji projekat koji bi trebao imati cilj da poveze Bosance u Americi… Trebat ce mi ljudi iz drugih gradova u jednom momentu, ali u medjuvremenu evo slika sa piknika 
- jeza u ledja
#16170 Re: AMERIKA
Jel bilo janje kod ...GandalfSivi wrote: ↑05/10/2025 03:37 U nekim normalnim vijestima, malo sam radio na povezivanju zajednice u DC-u i okolini. Pravimo jedan malo ozbiljniji projekat koji bi trebao imati cilj da poveze Bosance u Americi… Trebat ce mi ljudi iz drugih gradova u jednom momentu, ali u medjuvremenu evo slika sa piknika
Ekstra.
Samo ne vidi ti se slika kad klinkem na nju.
- GandalfSivi
#16171 Re: AMERIKA
Bilo je janje, normala. U zadnje vrijeme imgur nesto jebe, moram naci neki drugi servis da postavljam slike…
Anyhow, janje…
Anyhow, janje…
- jeza u ledja
#16172 Re: AMERIKA
PS: Ne otvara ti se ni ta (vidi se na forumu, al ne vidi kad kliknem).
-
zilog
#16173 Re: AMERIKA
Svaka cast majstore!!!GandalfSivi wrote: ↑05/10/2025 03:37 U nekim normalnim vijestima, malo sam radio na povezivanju zajednice u DC-u i okolini. Pravimo jedan malo ozbiljniji projekat koji bi trebao imati cilj da poveze Bosance u Americi… Trebat ce mi ljudi iz drugih gradova u jednom momentu, ali u medjuvremenu evo slika sa piknika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI