Zeljo 2
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#16126 Re: Sarajevski derbi
Velez x
Zeljo 2

Zeljo 2
- Logovan
#16127 Re: Sarajevski derbi
Sljedeće kolo:nKrkan wrote:
NK Široki Brijeg-FK Olimpic
HŠK Zrinjski-FK Željezničar
FK Drina-FK Sloboda
NK Čelik-NK Vitez
NK Travnik-FK Mladost DK.
FK Rudar P.-FK Radnik B.
FK Sarajevo-FK Velež
FK Slavija-FK Borac
Biće zanimljivo.
- MOSALJOZE
#16128 Re: Sarajevski derbi
Ako se poklope neki rezultati eto nas gore
- nKrkan
#16129 Re: Sarajevski derbi
Ma kako god da završi samo da nam klub iz zvorničke gleda u leđa . 
-
LSD
#16130 Re: Sarajevski derbi
Igraci Zrinjskog ce zažaliti što su izašli na megdan Sabljinim spartancima
ovoj ekipi niko više ne smije stati na crtu, a ko se usudi bice
Moto je: Samo najjaci opstaju, a slabići ce sami otpasti, za njih nema mjesta ....Livaja, Mladenović i Stokić su prvi na listi slabića, samo se ceka zimska pauza
Moto je: Samo najjaci opstaju, a slabići ce sami otpasti, za njih nema mjesta ....Livaja, Mladenović i Stokić su prvi na listi slabića, samo se ceka zimska pauza
-
todd_smith
#16131 Re: Sarajevski derbi
opet bi bili iza nas na tabeli, jesmo vam komplekse nabiliMOSALJOZE wrote:Velez x
Zeljo 2
ja se nadam da ce u Zeljinoj svlacionici biti papir na kojem ce pisati:
"Stevo Nikolic: Plave picke nam ne mogu nista"
- nKrkan
#16132 Re: Sarajevski derbi
Kone --> " Sve što je lijepo kratko traje " .
- jeza u ledja
#16134 Re: Sarajevski derbi
Posto sam ovog vikenda vozio 2000km
nisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
Beganovic je za ovaj drugi, samo za taj faul, trebao dobiti zuti. I to ja mislim skoro svi ovi faulovi su bili na Rustemovicu.
PS: Evo sad Beganovic napravio jos jedan manji faul u 9 minuti. I to nakon "zadnjeg upozorenja". Morao je dobiti zuti.
Beganovic je za ovaj drugi, samo za taj faul, trebao dobiti zuti. I to ja mislim skoro svi ovi faulovi su bili na Rustemovicu.
PS: Evo sad Beganovic napravio jos jedan manji faul u 9 minuti. I to nakon "zadnjeg upozorenja". Morao je dobiti zuti.
- BHF_Manijak
#16135 Re: Sarajevski derbi
todd_smith wrote: ja se nadam da ce u Zeljinoj svlacionici biti papir na kojem ce pisati:
"Stevo Nikolic: Plave picke nam ne mogu nista"
Al' gle'aj Jeza, covjek livestream radi.
- Izlija
#16136 Re: Sarajevski derbi
Gledaj i plači.jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000kmnisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
-
5korpus
#16137 Re: Sarajevski derbi
NormalnonKrkan wrote:Ma kako god da završi samo da nam klub iz zvorničke gleda u leđa .
To vam je puno vaznije nego da osvojite nesto.
- Maharadza
#16138 Re: Sarajevski derbi
...i sve to i dalje stoji, mislim svako normalan će tako pomisliti nakon što pogleda onaj press, samo što je utoliko veća bruka što smo izgubili protiv takvog pokemona!ganjeta wrote:Ali im ga je Sablja zavuko do grla, te narkoman, psihopata, mentalno retardiran, budala, istetovirani kreten sa uzas frizom...koji apetiti![]()
![]()
.
Mada ne sumnjam da će te ga kad-tad otjerati govnjivim motkama kada ne budu više palile te papanske "u kost", "ginuti", "golemi smo mi", "meni lik rekO..." itd. a ja ću biti tu da se citiram!
-
todd_smith
#16139 Re: Sarajevski derbi
Rece lik koji navija za klub ciji je najveci uspjeh u zadnje 2 i po godine pobjeda od 1-0 nad Sarajevom5korpus wrote:NormalnonKrkan wrote:Ma kako god da završi samo da nam klub iz zvorničke gleda u leđa .![]()
To vam je puno vaznije nego da osvojite nesto.
- House
#16140 Re: Sarajevski derbi
avetinja wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oplakah na sabahu
- House
#16141 Re: Sarajevski derbi
iz mia,mia...mianmara.lik promijenio 80 klubova u tri godine.duže ramazan od njega traje

- jeza u ledja
#16142 Re: Sarajevski derbi
ma nemam sta plakat. ne place covjek kad je ljut. ocajna igra nasih, sasvim zasluzena pobjeda komsija. ponasali su se ko da igraju evropu. a tako i treba.Izlija wrote:Gledaj i plači.jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000kmnisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
i usput, ne kontam sta je toliko lose u ponasanju i prici mulalica. vise mi se svidja ovo nego "kak se zove" i "da tako kazem". ono skakanje po krovu na kraju, zajedno sa onim drugim likom, me podsjetilo u jednom trenutku na koncert dubioza kolektiva.
ako mogu sta pozitivno naci u ovom je to da cete se vi nafurati da je mulalic rjesenje, a mi imamo priliku da naucimo na nekim greskama.
radovac i hebib ocajni. rustemovic, duljevic i delac kod nas jedini s prolaznom. mozda jos barbaric. benko i velkoski bezze. okic standardno los. bekic se nije vidio. tatko na svom nivou, kao i puzi.
po meni losa izmjena , gdje umornog rustemovica stavlja nazad, loseg tatka naprijed, okica na spica(?), a rezigniranog velkoskog na ofanzivnog veznog.
na kraju kokot i dzenis nisu dobili ni zuti. kokot do kraja napravio jos 3-4 faula. znaci jedno 7 sve ukupno. inace me podsjeca ponasanjem i kulturnim miljeom na naseg puzija.
-
1946--1987
#16143 Re: Sarajevski derbi
Realno ona izjava jese da niko nije zasluzio pobjedu je nigdje veze.Sa svojim zalaganjem i borbenoscu zeljeznicar je zasluzio i nagradjen je za trud.Sa onakom igrom Sarajeva bila bi nepravda da su uzeli bod ili tri.
Ne kazem da mi ne bi bilo drago ali bi bilo nepravedno
Nema veze od sljedeceg derbija opet pocinje niz nepobjedivosti
Ne kazem da mi ne bi bilo drago ali bi bilo nepravedno
Nema veze od sljedeceg derbija opet pocinje niz nepobjedivosti
- nosara
#16144 Re: Sarajevski derbi
House wrote:avetinja wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oplakah na sabahu![]()
![]()
![]()
kafa frca na sve strane
![]()
Nasli ga u kuca za ptice na Bjelavama...
-
bjelave
#16145 Re: Sarajevski derbi
Ja sam je pogledao jos jednom, mazohizam ali da ne bude da sam pod stresom predimenzonirao, sav taj mesarluk koji je sudija smisljeno tolerirao. Kad Beganovic nije dobio zuti nakon drugog krvnickog starta, mislim u 4 min, prestao se igrati fudbal i otpocela je korida koja je kulminirala veranjem Mulalica po krovu tunela. Zeljo se nije promjenio od vremena Ribara i Berjana kad ne mogu milom, a rijetko kad mogu, onda idu silom.Ovog puta sudija je to hinjski odradio i podijelio im par zutih u posljednjih par min uatkmice kad je bilo gotovo, tek toliko da se vlasi ne dosjete.jeza u ledja wrote:Posto sam ovog vikenda vozio 2000kmnisam stigao pogledati utakmicu. Predomisljao sam se da li da upalim i hajd, sad poceo. Proslo 5 minuta i apsolutno mi nije jasno zasto vec u prvih 5 Kokot i Beganovic nisu dobili zute kartone?? Obojica su napravili 2 vrlo gruba faula. I neko jos jedan, mislim Hadziahmetovic. Znaci 5 minuta igre tek proslo.
Posteno je najavio Mulalic da se nece birati sredsta, i da ce se ici u kost.
Meni je od poraza teze palo sto se bordo balerine nisu pobile i polomile bar nekoliko neuhranjene maksumcadi. Dok se to ne desi oni nece doci pameti.
Sa gospodom gospodski a sa stokom seljacki.
- omega369
#16146 Re: Sarajevski derbi
sve to stoji, stoji i da su ona dvojica odmah morala dobiti zute ali postavlja se pitanje sta radi nas trener? sto nije ubacio berberovica pa da i on koji klizeci opali?! Sjecam se redbija 3:1 na kosevu. Zuka u prve dvije minute dva klizeca, zaradi karton, ali gosti cuvaju kosti cijelu utakmicu. Tako se kod nas igra derbi. nema supljiranja. I prije se uvijek igralo grubo. Moje je da te zaustavim a sudijino je da svira 
Last edited by omega369 on 06/10/2015 09:07, edited 1 time in total.
- Sarajevski-Seljak
#16147 Re: Sarajevski derbi
.
Last edited by Sarajevski-Seljak on 06/10/2015 09:21, edited 1 time in total.
-
bjelave
#16148 Re: Sarajevski derbi
Trener je vjerovatno trazio stan i kontao kako ce nakon utakmice zviznuti do BG da vidi svoje, tek doso malo se orjentise. Hebe se njega za derbi....Kad sam vidio da mu je hebibovic u prvih 11 imao sam osjecaj da cemo ga popusiti.omega369 wrote:sve to stoji, stoji i da su ona dvojica odmah morala dobiti zute ali postavlja se pitanje sta radi nas trener? sto nije ubacio berberovica pa da i on koji klizeci opali?! Sjecam se redbija 3:1 na kosevu. Zuka u prve dvije minute dva klizeca, zaradi karton, ali gosti cuvaju kosti cijelu utakmicu. Tako se kod nas igra derbi. nema supljiranja. Moje je da te zaustavim a sudijino je da svira
I nije do trenera nego do onih koji nam stalo poturaju Jesice, Jarnije itd i pod muda prodaju bubrege
Trebalo je staviti Dzemu i Ahmu da kose pa se ne bi kurcili razno razni Beganovici koji nemuju 50 kila sa krevetom
- kakotakonikako
#16149 Re: Sarajevski derbi
Ja sam se fokusirao na sliku. A ovo sve tvoje je samo komentar jednog od navijaca. Tako i ja mislim o mome Olimpicu. Sve najbolje o njemu i Nijazu Gracicu.omega369 wrote:![]()
![]()
![]()
Svaka cast za sliku.![]()
Na njihovu zalost ovo ce samo ostati pusta neostvarena zelja. Oni su u gabuli i nakon derbija, iste petljavine prema igracima, dobavljacima, dugovi... kokuzi i dalje. Strucnjak i nadasve gradsko dijete rodom sa Treskavice ne vjerujem da ce prezivjeti naredna 3-4 kola. ili juniorski pogon ili starovlahovim stopama u ludnicu. zivi bili pa vidjeli![]()
Kako god, nema opravdanja za nasu igru, odnosno ne igru. Ali, nema veze neka i nejac jednom osjeti sta znaci pobjediti sampiona. napeli su se da nisu mogli vise, a mi realno igrali sa 25% snage i mogucnosti. Tracak nade u borbi za gornji dio tabele se ovom pobjedom pojavio ali bez bolje podrske sudija vjerovatno nece ici i toga su duboko svjesni
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16150 Re: Sarajevski derbi
Gori ste vi sto se raspravljate. Jesmo li izgubili - jesmo! Kako smo izgubili? Zasto? Ko da je bitno, nismo igrali i vozdra.