nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16126 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Zaboravio si jednu bitnu stvar. Voznja trakom za taxi, ili javni gradski saobraćaj je veliki no no. Imaju kamere, ali i "presretače" koji kruže cijeli dan i skidaju raju koja vozi po tim trakama.
Travnički Noćni Šetač

#16127 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ovo za zelenu strelicu/svjetlo udesno vrijedi i po Splitu...
zdruzdjo

#16128 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote:Zaboravio si jednu bitnu stvar. Voznja trakom za taxi, ili javni gradski saobraćaj je veliki no no. Imaju kamere, ali i "presretače" koji kruže cijeli dan i skidaju raju koja vozi po tim trakama.
Iakreno da ti kazem nisam upratio.
Trudio sam se da vozim sto obazrivije. Da mi je sto lakse se iskljucivati. Fulio jedno iskljucenje i napravio obilazak od 8 kilometara.
Ali policoje ne vidjeh nigdje. Ono nesto patrola zaustavljanje....
zdruzdjo

#16129 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ovo za zelenu strelicu/svjetlo udesno vrijedi i po Splitu...
Nama koji nismo isklesani po tim pravilima je sok. Prvi put ja krenuh mrtav hladan....hrk auto ispred mene. Kad jos jedan, pa jos....
Poslije na sljedecoj skontam. Ali moze se zglajzati lako kad dolazis od nekuda drugo.
Travnički Noćni Šetač

#16130 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Pa jeste pomalo čudno prvi put kad naidješ.... dobre si napomene dao ljudima ... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#16131 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Sarajlija duguje 81.010 KM za saobraćajne prekršaje

Prema riječima Gorana Rakića, šefa Kabineta direktora IDDEEA-e, najviše neplaćenih kazni ima jedan Sarajlija, koji je do sada kažnjen s više od 80.000 KM.

-Njegovo prijavljeno prebivalište je u sarajevskoj općini Stari Grad, a duguje tačno 81.010 KM. Za njim slijede vozač iz Trebinja sa 64.252 KM i dužnik iz Brčko distrikta sa 56.088 KM – naveo je Rakić.
maxell_sarajevo

#16132 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by maxell_sarajevo »

un1ted wrote:Zaboravio si jednu bitnu stvar. Voznja trakom za taxi, ili javni gradski saobraćaj je veliki no no. Imaju kamere, ali i "presretače" koji kruže cijeli dan i skidaju raju koja vozi po tim trakama.
Isto tako imaju u raskrsnici crveno iscrtano i ako ne mozes proci kroz raskrsnicu zbog guzve i time saobracaj iz suprtnog smjera zaustavis kamere te snime i kazna.(Primjer kako treba i kod nas na Marijin dvoru uraditi)
Petlja Mostar je naucna fantastika :shock:
Često sam u Beogradu i parkiram kod beograđanke, parking Masarikova 90din/sat, a na novom beogradu je besplatan parking.
Travnički Noćni Šetač

#16133 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Te "mreže" na raskrsnicama su u Beogradu u upotrebi desetak godina... davno su trebale da zažive i kod nas... Hrvatska je prošle godine počela sa tim...
Optimist

#16134 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Tomahawk11 wrote:
Sarajlija duguje 81.010 KM za saobraćajne prekršaje

Prema riječima Gorana Rakića, šefa Kabineta direktora IDDEEA-e, najviše neplaćenih kazni ima jedan Sarajlija, koji je do sada kažnjen s više od 80.000 KM.

-Njegovo prijavljeno prebivalište je u sarajevskoj općini Stari Grad, a duguje tačno 81.010 KM. Za njim slijede vozač iz Trebinja sa 64.252 KM i dužnik iz Brčko distrikta sa 56.088 KM – naveo je Rakić.
Tacno se fino rasporedili. Prvi iz FBiH, drugi iz RSa i treci Brcko Distrikta. :lol:
drug_profi

#16135 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Jebo ti drzavu i sistem kada je moguce imati toliko nenaplacenih kazni. To je samo pokazatelj da nesto nije u redu.
Kazna zatvora. 20 maraka dan pa izvoli lezati 10 godina ili plati. Ili ako hoces da radis u zatvoru, onda ti se racuna 50 po danu.
A radne jedinice su ciscenje korita rijeka, izgradnja lokalnih saobracajnica...
azdralovic

#16136 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

zdruzdjo wrote:Putovanje
Od sarajevo-bg i nazad. Zadrzavanje tri dana i vozanje po bg.
Srecom put protekao bez imalo trzavica. Tu i tamo poneko preticanje na punoj kamiona koji "secere". Ali bez ikakvog skakanja po kocinicama i trzanja volanom i sl. Bez policije takodje.
Beograd horor sto se tice saobracaja. Imao sam nesrecu da sam se u par navrata autom kretao u spici. Spica u sarajevu???? To se ne zasluzuje nazvati ni usporeno odvijanje saobracaja u odnosu na bg. Srecom ljudi su saobracaj tj saobracajnice doveli u pravo dobro stanje. Ne kazem kvalitet cesta, nego samu povezanost. Negdje sam naletio na neku petlju na tri nivoa.
Snaci se bez navigacije sa novim kartama je nemoguce ako bas nisi stela. Ludara.

Razlog sto pisem ovdje ima.
Par savjeta

Svi koji eventualno putujete tamo pripazite na parkinge. Pogotovo u uzoj gradskoj jezgri. Pauk kupi samo tako. Imate zone i vrijeme zadrzavanja u zoni, i pravo su im azurni ovi koji obilaze parkinge. Parking mjesta su uska do bola. Svugdje. Dva puta sam morao kroz gepek ulaziti iako su svi oko mene bili uredno parkirani izmedju linija.
Najisplativije je u parking garazama. Sat je 100 dinara. Isto tako kod trznih centara je super. Negdje traze racun o kupovini negdje ne. Znaci vrlo velika sansa da ce vas neko zatvoriti na javnom parkingu.
Kada cekate zeleno i upali se, otvorite 12 ociju. Uvelikoj vecini slucajeva neko ce sa nekom sklopocijom proletiti iz neke bocne na crveno.
Zmigavac zaboravljen tamo.
Taksisti kao i kod nas. Ista bagra.
Veliki upitnik iznad glave. Cekate na semafor da negdje skrenete desno i pali vam se zeleno ma bocnom semaforu za skretanje desno. Pazite jer u tom slucaju ostaje upaljeno zeleno(ne dugo nakon toga) i autima koji se krecu saobracajnicom u koju se ukljucujete. S tim sto oni imaju prednost. Nije na svim raskrsnicama isto ali na dosta jeste. Glupo do bola.
Samo par napomena posto sam zivio u Bg godinu dana.
Parking servis ako ne platite ostavlja kaznu (razlicita je u zavisnosti od zone) te pauk reaguje tek ako imate 3 neplacene kazne (svaki dan mogu jednu zakaciti). Nema zastare za ovo. Placanje je moguce samo na nekim trafikama(rijetko kojim),kao i ako uhvatite radnika parking servisa. U suprotnom placanje je moguce jedino mobitelom sa +381 brojem. Ako idete u centar, naravno da je najbolja opcija garaza jer su sve zone crvene tj max 1 sat zadrzavanja. Najjeftinija je u sklopu TC Rajiceva koji je u centru, jer se prvi sat ne placa a svaki naredni je 100din (2 sata za racun od 3000 din dodatno). Pored toga postoji opcija i Obilicev venac garaze, 1500din za dan. Ako vas neko zagradi na parkingu, opet zoves parking servis, oni jedva docekaju da uzmu lovu, jer rade na procenat.

Za snalazenje u bilo kojem vecem gradu bez navigacije je ludara, to valjda ne treba nikome spominjati. Pogresno se prestrojis i eto te na novom beogradu :)

Policije da zaustavlja na prosirenjima i slicno po gradu skoro da nikada nema, osim u nocnim satima. Presretac vozi samo autoput. Zuta traka ako ste na BiH tablama ne mogu vam nista ako vas uslikaju. Dok uopste dodje na obradu prodje sigurno godinu dana. Cesto znaju stati gdje su zabrane za skretanje, a raja tu krati put ili bjezi od guzve. Naravno ako ste sa BiH tablama, uvijek su raspolozeni za dogovor uz 1000-2000rsd

O povezanosti Beograda ne bih, da je dobro povezan ne bi bilo tolikih guzvi. Brankov most u 5 sati cekas 45min da predjes prema gradu. Autoput prolazi kroz centar tako da veza autokomanda-novi BG kad je spica je nemoguca za promet.

Taxi, zovite neke od privatnika tipa Lux. Malo duze cekas ali nemas problema sa njima bez obzira kakva je voznja i koja su doba.
Na aerodromu je bio onaj stand, gdje si mogao kupiti vaucer za taxi. Kazes do koje adrese ides, zena ti kaze koliko kosta, platis odmah i taksisti samo das vaucer, zavrsena prica. Nisam siguran da li to jos uvijek funkcionise.
zdruzdjo

#16138 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

azdralovic wrote: O povezanosti Beograda ne bih, da je dobro povezan ne bi bilo tolikih guzvi. Brankov most u 5 sati cekas 45min da predjes prema gradu. Autoput prolazi kroz centar tako da veza autokomanda-novi BG kad je spica je nemoguca za promet........
Pricao sam sa jednim cikom koji kaze da je izgradnjom nekog mosta i poveznicama sa tim istim situacija se znatno poboljsala. Smanjile se kaze guzve. Ne znam koji je. Rekao mi je i da sam prosao par puta preko njega ali ja nisam obracao paznju. Nevena sa Igo-a mi ke bila najbolja drugarica pa sam nju stalno slusao :-)
Pa ne mogu puno suditi ali obzirom da je to ipak jedan milionski grad koji se razlio ohooooo dobro je.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#16139 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Ja sam vozio nekih 200-300 m tom trakom, ukljucio se iz neke sporedne, nisam ni skontao, i onda okrenuo prema slaviji. :mrgreen:
maxell_sarajevo

#16140 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by maxell_sarajevo »

Mozda most na Adi, grandiozno izdanje, Sarajevo je jedno 50godina iza BG u saobracajnoj infrastrukturi.
Optimus09

#16141 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimus09 »

shandrprcSA wrote:
Gomila ovakvih klipova na youtube gdje se policija zadesi u blizini.Ovaj put ne :lol:
amar1994

#16142 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Evo ih sve tedei.. :oops:

Lančani sudar četiri vozila u Sarajevu, jedna osoba prebačena u bolnicu
http://www.klix.ba/clanak/190320180
Daryl Dixon

#16143 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

azdralovic wrote: Taxi, zovite neke od privatnika tipa Lux. Malo duze cekas ali nemas problema sa njima bez obzira kakva je voznja i koja su doba.
Na aerodromu je bio onaj stand, gdje si mogao kupiti vaucer za taxi. Kazes do koje adrese ides, zena ti kaze koliko kosta, platis odmah i taksisti samo das vaucer, zavrsena prica. Nisam siguran da li to jos uvijek funkcionise.
letio prije par mjeseci za bg jos uvijek fercera tako... ;)
Throttle

#16145 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Mogu mislit okica kad je vidio ovog zdrvima :lol:
славянин

#16146 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by славянин »

Throttle wrote:Mogu mislit okica kad je vidio ovog zdrvima :lol:
Jel ovo iz zenice prema lasvi :D moze se tu ponekad malo i nacepiti :D
Throttle

#16147 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Teško da je u Lašvi znak ćirilicom :mrgreen:
Last edited by Throttle on 25/03/2019 16:03, edited 1 time in total.
l33t

#16148 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by l33t »

ide mu ostra krivina koju ne vidi i hoce lola, sreca pa je bio kamion tu a da je bio iza 20m bio bi frontalni
shandrprcSA

#16149 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shandrprcSA »

pratio ga u retrovizoru zadnjih par kilometara, sve i jedno preticanje je bilo na punoj i ruka izbacena kroz prozor :D dok mu se ovaj sticar nije ukazao :izet: poslije ovoga je milio ko bubica :D :D :D
JavierBosnia

#16150 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

славянин wrote: Jel ovo iz zenice prema lasvi :D moze se tu ponekad malo i nacepiti :D
Ma kakva nicaze, iz Foce ka Sarajevu :D
Post Reply