Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
PapakizSarajeva

#16126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

sebija wrote:
...Lagumdžija je debelo u krivu što nudi DF-u ruku spasa jer je nisu zaslužili. ...
Ja bih prije rekao :

Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...
JedanMova

#16127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

sebija wrote:Lagumdžija je debelo u krivu što nudi DF-u ruku spasa jer je nisu zaslužili. Treba ih pustiti jer oni će sve sami o sebi reći. Jedan su mandat uzeli varanjem glasača i na račun oslabljenog SDP-a, u drugi garantovano neće ući.
Uzjebali nam se malo pojmovi, ili?
Nije on pruzio ruku spasa, nego ruku da se spasi :lol: :lol: :lol:
JedanMova

#16128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

madner wrote:Zanimljivo kako ste odmah poceli napadati covjeka iz DFa. Medo, ostao paf itd...

Covjek sasvim normalne pojave, no treba protivnika diskreditovati dok se moze. :D
Trenutno im je vrhunac diskreditacije - "Hamo, divi mu glave" :lol: :lol: :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#16129 Komšić, intervju za Slobodnu Bosnu

Post by dr.gog »

Četvrtak, 16. Oktobar 2014 u 10:29 | Izdanje: 936 | Suzana Mijatović
Izborni rezultat Demokratske fronte, najmlađe političke stranke u BiH, koja je osnovana prije samo godinu i pol dana, predstavljao je, bez premca, najveće iznenađenje u noći 12. oktobra. Nakon što je 2012. istupio iz SDP-a, Željko Komšić je u kratkom roku uspio okupiti golemi broj pristalica i do nogu potući svoje nekadašnje stranačke kolege, ostvarivši zavidan izborni rezultat na svim razinama. Prema broju osvojenih glasova Demokratska fronta će biti druga, odnosno treća stranka u državnom i Parlamentu Federacije BiH, u Sarajevskom kantonu su, poslije SDA, dobili najveće povjerenje birača, a računa se da će imati zastupnike u još najmanje pet kantona.

Image
Željko Komšić, DF (foto: Milutin Stojčević)

Jeste li, iskreno, očekivali tako dobar izborni rezultat?

Rezultat je za nas bio očekivan, barem su tako pokazivale interne ankete, iako sam ja uvijek bio protiv toga da se o istraživanjima puno govori, čak i kada su nam išla u prilog. Za mene su od procenata bili puno važniji trendovi, raspoloženje i očekivanja ljudi. Ipak, prezadovoljan sam kada se uzme u obzir kada smo i kako krenuli, da je za relativno kratko vrijeme trebalo okupiti ljude, izgraditi stranačku infrastrukturu, provesti unutarstranačke izbore, proces kandidiranja članova stranke na liste...

Pretpostavljam da ćete kazati kako je o postizbornim koalicijama još rano govoriti, ali vjerujem da ozbiljno razmatrate opcije da u naredne četiri godine budete dio vlasti. Budući da je najveći uspjeh u Federaciji BiH ostvarila SDA, hoće li ta stranka biti politički partner Demokratske fronte?

Jeste prerano govoriti, jer još nisu poznati konačni rezultati, recimo, ne zna se hoćemo li u Zastupničkom domu Parlamenta BiH imati pet ili šest mandata. Predstoji nam, pored toga, komplikovana procedura konstituiranja domova naroda, od kojih ovisi formiranje izvršne vlasti. Da budem iskren, nas još niko nije kontaktirao kada je u pitanju saradnja bilo koje vrste. Treba, naravno, poštovati izborni rezultat, čestitati pobjednicima, bez obzira šta privatno neko o tome misli, da li je ovo povratak u prošlost, ili nešto sasvim novo. Rezultat koji su ostvarili SDA, HDZ i stranke iz Republike Srpske se mora respektovati, oni će predstavljati nezaobilazan faktor u formiranju i funkcionisanju vlasti. Bilo bi pogrešno pokušavati izigrati rezultat koji su oni ostvarili, praviti nekakve koalicije koje su matematički moguće, ali su protiv volje naroda.

Da li to znači da Vi isključujete mogućnost koalicije koju bi, matematički, mogli formirati Demokratska fronta, SBB i SDP, nasuprot SDA?

Nisam ni za kakve matematičke koalicije, jer su se pokazale kao loša praksa, vidjeli smo gdje nas je to odvelo u prethodne četiri godine. Ponavljam, mora se poštovati izborna volja naroda. Mi jesmo ostvarili odličan rezultat, ali nismo dobili najveći broj glasova. Nećemo rušiti nikakve političke dogovore, nećemo opstruirati brzo formiranje vlasti, bez obzira hoćemo li biti dio te priče ili ne. Za nas je najvažniji euroatlantski put BiH i ispunjavanje obaveza, i mi ćemo u tom smislu glasati s obje ruke. Na federalnom nivou na našu podršku mogu računati svi koji su spremni na ekonomske reforme, otvaranje novih radnih mjesta... Sada je sve na izbornim pobjednicima.

Još niste odgovorili hoćete li prihvatiti eventualnu ponudu SDA za ulazak u vlast?

Mi ne želimo ulaziti po svaku cijenu u vlast, boriti se samo za pozicije, bez obzira što vjerovatno ima i ljudi koji smatraju da je to dobra prilika da se ojača infrastruktura stranke. Možemo razgovarati, ali ako ćemo prekinuti dosadašnju praksu - ja tebi telekom, ti meni elektroprivredu, i sve dogovore svesti na raspodjelu državnog novca. Ako se politička praksa koja je prisutna u posljednjih dvadeset godina nastavi, ja ne vidim naše mjesto u takvoj vlasti. Mi bismo tada izdali sebe i sigurno bi se, na kraju, pretvorili u privjesak stranaka koje su dobile povjerenje naroda, ali se narod ne bi razočaro u njih, nego u nas. Može se jedno vrijeme gospodariti Direkcijom Autocesta, BH Telecomom, Elektroprivredom BiH, ali šta poslije? Da li za dvije ili za četiri godine, nama bi se desilo isto što se desilo SDP-u.

Samo što SDP nije u proteklih četiri godine bio privjesak SDA, nego su vlast formirali kao pobjednici prošlih izbora...
Da, ali je na kraju SDP umro u zagrljaju SDA.

Može li se, uopće, ići odlučno u promjene sa SDA, ako znamo da je ta stranka na vlasti više od 20 godina?

Ne želim komentarisati druge stranke, ako oni odgovaraju narodu, to se mora prihvatiti, takva je BiH. Nećemo se valjda ljutiti na narod, kao što su sada neki ljuti. Narod uvijek ima svoju logiku, pitanje je da li je neko razumije ili ne.

Kakav će biti Vaš odnos prema HDZ-u, koji je dobio najveće povjerenje hrvatskih glasača, jeste li spremni da i sa njima idete u koaliciju?

Kada kažem da poštujem volju naroda, isto vrijedi i za HDZ. Pretpostavljao sam da će raspoloženje biračkog tijela ići u ovom pravcu i zato sam stalno govorio da se rezultati izbora moraju uvažavati, bez obzira što se kod nas sve svodilo na to ko će koga prevariti.

Da li ste o tome razgovarali s Draganom Čovićem, na sastanku u Širokom Brijegu?

Najprije ću reći da taj sastanak nije bio u Širokom Brijegu, nego u blizini Mostara, i jedino o čemu smo razgovarali jeste potreba da se, nakon izbora, što prije formira vlast i da se prizna izborni rezultat. Mi se ne slažemo oko mogućih ustavnih rješenja, ja mislim da svaki čovjek u BiH vrijedi isto bez obzira gdje živi, ali smo saglasni da se ekonomski problemi moraju hitno rješavati. Draganu Čoviću sam također rekao da mi ne moramo biti dio te vlasti, ali da nećemo ulaziti u kombinacije s namjerom da se neka stranka izgura. Nama su dvije kandidature za člana Predsjedništva BiH bile bitne zbog naših principa, bez obzira na rizik.

Ali priznat ćete da je vaš kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić ipak bio puno „jači“ od hrvatskog kandidata Ante Popovića?

Sve se promijenilo nakon što su prebili profesora Slavu Kukića. On je batine dobio samo zbog najave svoje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH...

Da li to znači da bi Slavo Kukić bio kandidat Demokratske fronte?

O kandidaturi se tek trebalo odlučivati na sjednici Predsjedništva stranke, ali bi vjerovatno bio Kukić. Nemojte me pogrešno shvatiti, da ne zvučim demagoški, ali je velika čast kada grupa ljudi u stranci stane iza nekoga i kaže - hajde ti budi naš kandidat. Gubitak na izborima nije kraj svijeta, život se nastavlja.

Emir Suljagić nije pobijedio u utrci za člana Predsjedništva BiH, ali je dobio veliki broj glasova. Hoće li Suljagić, ako Demokratska fronta bude dio vladajuće koalicije, biti nagrađen nekom ministarskom funkcijom?

Emir Suljagić nema takvih ambicija. Razgovarali smo nakon izbora i on je džentlmenski podnio poraz.

Kažete da Demokratska fronta neće sudjelovati u pregovorima oko raspodjele stranačke kontrole nad profitabilnim javnim poduzećima i da je takva praksa za Vas neprihvatljiva. No, bivši Vas je stranački šef Zlatko Lagumdžija optužio da ste ranije bili glavni kadrovik kada se odlučivalo o imenovanjima direktora u javnim poduzećima.

Da je Zlatko Lagumdžija samo dio vremena i novca koji je potrošio da mene diskredituje iskoristio u druge svrhe, vjerovatno bi bolje prošao. Nije nikakva tajna kako je Lagumdžija vodio kadrovsku politiku, direktor je bio onaj za kojeg je šef kazao da će biti. Ko se drugi pitao osim Lagumdžije, pa on je vodio računa koji je direktor škole koju čistačicu zaposlio. Zlatko Lagumdžija je takav tip da je samo računao koga je rasporedio u koji upravni odbor, koje je direktore postavio... Elvedin Grabovica i Ensad Karić su bili potpuno izvan infrastrukture SDP-a, a postavljeni su da vode dva najveća resursa kojima se tada raspolagalo. Da li mislite da je Zlatko Lagumdžija nekoga pitao prije nego što ih je imenovao?

Zlatko Lagumdžija je u predizbornoj kampanji izjavio da ste Vi izdali 300.000 glasača SDP-a. Osjećate li se danas kao izdajnik ili pobjednik?[/i]

Ako se to može nazvati izdajom, ponosan sam što sam izdao njegov način političkog razmišljanja. SDP nikada nisam izdao, niti iko od mene treba očekivati da lešinarim nad SDP-om, ali Lagumdžijino ponašanje jesam. Ja nisam mogao živjeti tako, a njegova je logika da nema ni vjere ni Boga, da mu je jedina vjera - moć, a novac - Bog. Mene je ta odluka skupo koštala, prije svega zdravlja, brige, jer kada nekome udarite na novac i moć, možete očekivati svašta. Još se ta priča nije završila.

Kako mislite da nije završena?

Nemojte potcjenjivati Zlatka Lagumdžiju, on nikada neće stati. Već je krenuo s pripremama za Kongres stranke, ima kandidata kojeg priprema da mu grije stolicu dvije ili četiri godine i već je započela priča kako kompletno rukovodstvo SDP-a treba podnijeti ostavku. Kao da se rukovodstvo stranke ikada nešto pitalo!

Ko bi mogao biti Lagumdžijin nasljednik u SDP-u?

Bakir Hadžiomerović, koji je prvi i izjavio da cijelo rukovodstvo SDP-a treba podnijeti ostavku. To su sheme koje smo svi mi već gledali, na taj je način „skinuta glava“ Nijazu Durakoviću, Miri Lazoviću, Ivi Komšiću... Zlatko Lagumdžija se nikada ne predaje, on će se boriti da pomete sve svoje oponente u SDP-u, a sada mu je cijelo rukovodstvo oponent, jer s pravom njemu ispostavljaju fakture.

*Iz torbe Munira Alibabića Blitza, šefa Ureda Slobodne Bosne za saradnju sa Munirom Alibabićem, ukrao @dr.gog iz Redakcije heretičkih foruma :D

http://www.slobodna-bosna.ba
vee-jay

#16130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

sebija wrote:Jedan Amir Zukić i previše za domaću političku scenu. :izet:

Ponašanjem još podsjeća i na Mirzu Ustamujića. Vjerovatno će i završiti kao on.
hoces li ti tako i kad krenu razgovori izmedju ove dvije partije.

shvatite da je upravo zato SDP ovako propala, nemate respekta prema ljudima koji drugacije misle nego odmah krenete sa avazovom spikom. ali sta ocekivati od vas mladjih ako vam "sef" covjeka sa kojim je decenijom zajedno radio naziva patuljkom.
sebija

#16131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

PapakizSarajeva wrote:Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...
JedanMova wrote:Nije on pruzio ruku spasa, nego ruku da se spasi
Lagumdžija može raditi šta hoće, ali ja govorim o strankama. SDP nema potrebe da spašava Komšića i njegovu stranku. Ono što slijedi, a za šta su šanse da se ne desi 1:1000000, je situacija bez pametnog izlaza za DF i s druge strane ozdravljenje SDP-a nakon godina guranja pojedinih stvari pod tepih.

Uđe li DF u koaliciju sa SDA - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SDA oduprli koaliciji SDP-SDA? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?

Uđe li DF u koaliciju sa SBB - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SBB oduprli koaliciji SDP-SBB? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?

Ne uđe li DF nikako u vlast - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi bili posmatrači? Zar se mogu, siroti Željko, tako nipodaštavati glasovi građana BiH?

Ako neko zna za četvrtu opciju, volio bih je čuti. I sa kojim svojim ljudima Željko misli da uđe u vlast?

I ono što je još jako bitno je da Komšić prestane da se petlja u unutarpartijske probleme SDP-a i prestane konstruisati laži o kandidaturi Hadžiomerovića za predsjednika partije. To jedino njegov jadni mozak može zamisliti da je moguće. Ima li još neko da može pomisliti da je moguće da B.H. dođe u stranku i za par mjeseci postane predsjednik? To jedino neko nezreo poput Komšića može smisliti.
vee-jay wrote:nemate respekta prema ljudima koji drugacije misle
Ja ne osuđujem drugačije mišljenje nego primjećujem nepolitičko i nekulturno ponašanje jednog od isturenih kadrova DF-a. Gdje je tu problem?
Last edited by sebija on 18/10/2014 11:18, edited 1 time in total.
nino19

#16132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nino19 »

"Očekujem da će Demokratska fronta biti prva najveća stranka u Federaciji i očekujem da ću biti član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka”, naglasio je Suljagić." 12/10/ 2014 negdje oko 23,00 h.
ww.bhrt.ba/vijesti/bih/zavrseni-izbori-u-bih-gradani-ucekuju-rezultate-uzivo/
Može li mi neko pomoći da shvatim zašto je Komšić zadovoljan ovim postigntim rezultatom DF-a na izborima? Očekuju nas četiri godine ratničkog prepucavanja, nastojanja da se podijeli zemlja i zaokruži svoja teritorija, nastavak i finalizacija pljačke državne imovine, potpuna kontrola sudstva, policije i medija, sve već viđeno. Četiri godine naših života, za to vrijeme neko završi školu ili fakultet, 4 fuc..ng years
vee-jay

#16133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

sebija wrote:
Ja ne osuđujem drugačije mišljenje nego primjećujem nepolitičko i nekulturno ponašanje jednog od isturenih kadrova DF-a. Gdje je tu problem?
onda kreni od a) sebe i b) svojih.

i btw. sta znaci "politicko ponasanje"?
sebija

#16134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

vee-jay wrote:i btw. sta znaci "politicko ponasanje"?
Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.

Ovaj Komšićev glavutan je klasičan primjer netaktičnog srljatora koji brzo završi karijeru. Čista kopija Fahrinog Ustamujića.

Imao je i SDP takvog. Zove se Nermin Pećanac.
vee-jay

#16135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

sebija wrote:
vee-jay wrote:i btw. sta znaci "politicko ponasanje"?
Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.

Ovaj Komšićev glavutan je klasičan primjer netaktičnog srljatora koji brzo završi karijeru. Čista kopija Fahrinog Ustamujića.

dobro onda kao sto rekoh:

-> onda kreni od a) sebe i b) svojih.
JedanMova

#16136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

sebija wrote:
Lagumdžija može raditi šta hoće, ali ja govorim o strankama. SDP nema potrebe da spašava Komšića i njegovu stranku. Ono što slijedi, a za šta su šanse da se ne desi 1:1000000, je situacija bez pametnog izlaza za DF i s druge strane ozdravljenje SDP-a nakon godina guranja pojedinih stvari pod tepih.

Uđe li DF u koaliciju sa SDA - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SDA oduprli koaliciji SDP-SDA? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?

Uđe li DF u koaliciju sa SBB - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SBB oduprli koaliciji SDP-SBB? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?

Ne uđe li DF nikako u vlast - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi bili posmatrači? Zar se mogu, siroti Željko, tako nipodaštavati glasovi građana BiH?

Ako neko zna za četvrtu opciju, volio bih je čuti. I sa kojim svojim ljudima Željko misli da uđe u vlast?

I ono što je još jako bitno je da Komšić prestane da se petlja u unutarpartijske probleme SDP-a i prestane konstruisati laži o kandidaturi Hadžiomerovića za predsjednika partije. To jedino njegov jadni mozak može zamisliti da je moguće. Ima li još neko da može pomisliti da je moguće da B.H. dođe u stranku i za par mjeseci postane predsjednik? To jedino neko nezreo poput Komšića može smisliti.

Hajde molim te podijeli sa nama cime se to pucate ti i Zlatko?
Dobra neka roba ocito, al da je prije bila na trzistu - cisto sumnjam ;-)
LSD

#16137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by LSD »

sebija wrote:

:lol: :lol: :lol: koga ce bolan SDP ,politicki mrtvac, spašavati :lol: oni ne mogu pomoci više ni sami sebi

druge podvucene izjave....pa upravo se SDP kurvao prvo sa SDA, pa onda sa SBB....i šta se desilo?? zbog tog kurvaluka su brutalno kažnjenu na ovim izborima i otišli na političko smetljište putem Haretove raje iz SZBiH.

dakle, Komšić je u rekordnim vremenu (u svega godinu i pol dana) uradio slijedece: prvo odjebao vođu Crvenih Kmera, odmah zatim osnovao svoju stranka, da bi na kraju do nogu potukao Crvene Kmere kojima preostaje samo još songovi o hodži pedofilu u izvedbi Bakira "malog od palube".

inace, duboki naklon za DF na nenomalnom progresu u tako kratkom vremenu, vec naredne izbore ce postati najjaca stranka Federacije....jedino što ne smiju - jeste uci u kurvaluk (to jest koaliciju) sa zelenim virusom ....bolje im je cak otici u opoziciju i naredne izbore trijumfalno pomesti konkurenciju (nešto što SDP nije htio zbog vlastoljublja)....sve ostalo je podnošljivo i nekažnjivo na narednim izborima.
sebija

#16138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

JedanMova wrote:Hajde molim te podijeli sa nama cime se to pucate ti i Zlatko?
Dobra neka roba ocito, al da je prije bila na trzistu - cisto sumnjam ;-)
Hvala ti što nemaš odgovore pa izigravaš humoristu, samo molim te nemoj da pretjeraš da se neko ne upiški od smijeha.
LSD wrote:pa upravo se SDP kurvao prvo sa SDA, pa onda sa SBB....i šta se desilo??
Ma bravo! Uočio si bitan dio, ali nisi izvukao bitnu pouku. :wink:
LSD wrote:naklon za DF na nenomalnom progresu u tako kratkom vremenu, vec naredne izbore ce postati najjaca stranka Federacije....
Odlično. A čime će zaraditi to "liderstvo" u Federaciji? Robovanjem vodećoj SDA ili bratu Fahrudinu?
LSD wrote:jedino što ne smiju - jeste uci u kurvaluk (to jest koaliciju) sa zelenim virusom ....
Baš bih volio da vidim kako će to izbjeći.
LSD wrote:bolje im je cak otici u opoziciju
To jeste jedno od rješenja ali ti otvara velike mogućnosti da nakon jednog ignorisanja glasača drugu priliku i ne dobiješ. Nemaju ljudi 100 života.
bosančica-sunčica

#16139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bosančica-sunčica »

Sto ljudi ,sto ćudi. Željko nemoj tamo, Željko nemoj vamo....
DF je izašla na izbore....postigla dobar rezultat. SDA je pobjednička stranka.SBB je takođe bila volja naroda.
Ponavljam, ja sam glasala za DF,ne da budu opozicija, već da uđu u vlast "i počnu raditi na promjenama".
Ž.K. je i sam rekao" nema ništa svetije od BiH". Dakle, nema odsupanja i bježanja u hladovinu...u opoziciju. Nema više vremena za "kalkulacije". BiH je na koljenima. Sve tri navedene stranke su uspjele uglavnom većinskim glasovima Bošnjaka i manjim procentom Bosanaca. Niko nema pravo da se postavlja superiorno u odnosu na narod koji je rekao svoje (koliko-toliko). Baš me briga kako će koja stranka proći na sljedećim lokalnim i opštim izborima.Mi imamo tešku sadašnjost i interesuje me izlazak iz krize ,a ne utakmica stranka. Ovi se moraju dogovoriti i zajedno djelovati i biti u "službi naroda".
Svi moraju podnijeti taj rizik....jer manje je bitno šta će biti s njima, bitno je šta će biti s nama i BiH. Možda se i ponovi "februar 2014",ali oni su ti koji ga moraju izbjeći....Zajednička borba protiv kriminala i korupcije je prioritet....a jedino kad budu djelovali zajedno,niti jedna stranka neće moći amnestirati "svoje",jer su tu druge dvije. I tako će "demokratija" ući u poslaničke klupe.... I nemamk ništa protiv da DF koalira sa SDA,jer su oni pobjednička stranka....i to se mora poštovati. Mislim da se u svim strankama pripremaju "čistilišta"....jer je i za proces sazrijevanja ljudi i stranaka ,bilo potrebno vrijeme. Mislim da će sada biti puno više odgovornosti i zrelosti u ponašanju političara...jer dotjeralo se cara do duvara. Dakle, idemo u promjene i počnimo raditi. Ja doduše zazirem od SBB-a, i bojim se da bi SDA ,bez DF, bio ucjenjivan od "utemeljetilja svega i8 svačega", a to ne bi bilo dobro za BiH.SBB bi bio puno koperativniji ako bi SDA i DF djelovali zajednički u rješavanju strateških pitanja i poštujući narod koji ih je izabrao.
Nema BiH vremena za matematičke kombinatorike....svi u vatru,pa ko preživi.
kutre

#16140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kutre »

bosančica-sunčica wrote:Sto ljudi ,sto ćudi. Željko nemoj tamo, Željko nemoj vamo....
DF je izašla na izbore....postigla dobar rezultat. SDA je pobjednička stranka.SBB je takođe bila volja naroda.
Ponavljam, ja sam glasala za DF,ne da budu opozicija, već da uđu u vlast "i počnu raditi na promjenama".
Ž.K. je i sam rekao" nema ništa svetije od BiH". Dakle, nema odsupanja i bježanja u hladovinu...u opoziciju. Nema više vremena za "kalkulacije". BiH je na koljenima. Sve tri navedene stranke su uspjele uglavnom većinskim glasovima Bošnjaka i manjim procentom Bosanaca. Niko nema pravo da se postavlja superiorno u odnosu na narod koji je rekao svoje (koliko-toliko). Baš me briga kako će koja stranka proći na sljedećim lokalnim i opštim izborima.Mi imamo tešku sadašnjost i interesuje me izlazak iz krize ,a ne utakmica stranka. Ovi se moraju dogovoriti i zajedno djelovati i biti u "službi naroda".
Svi moraju podnijeti taj rizik....jer manje je bitno šta će biti s njima, bitno je šta će biti s nama i BiH. Možda se i ponovi "februar 2014",ali oni su ti koji ga moraju izbjeći....Zajednička borba protiv kriminala i korupcije je prioritet....a jedino kad budu djelovali zajedno,niti jedna stranka neće moći amnestirati "svoje",jer su tu druge dvije. I tako će "demokratija" ući u poslaničke klupe.... I nemamk ništa protiv da DF koalira sa SDA,jer su oni pobjednička stranka....i to se mora poštovati. Mislim da se u svim strankama pripremaju "čistilišta"....jer je i za proces sazrijevanja ljudi i stranaka ,bilo potrebno vrijeme. Mislim da će sada biti puno više odgovornosti i zrelosti u ponašanju političara...jer dotjeralo se cara do duvara. Dakle, idemo u promjene i počnimo raditi. Ja doduše zazirem od SBB-a, i bojim se da bi SDA ,bez DF, bio ucjenjivan od "utemeljetilja svega i8 svačega", a to ne bi bilo dobro za BiH.SBB bi bio puno koperativniji ako bi SDA i DF djelovali zajednički u rješavanju strateških pitanja i poštujući narod koji ih je izabrao.
Nema BiH vremena za matematičke kombinatorike....svi u vatru,pa ko preživi.
Na osnovu čega je DF postiga dobre izborne rezultate, na osnovu čega zasnivaš tu nebulozu kada je DF u Hercegovini jedva prešao izborni prag u 9 izbornih jedinica sve ukupno glasova za DF 3800 što je nekih cirka 5,5% , DF jedobro prošao samo u KS i nigdje više http://www.izbori.ba/files/Glavni_repor ... a_207.html dokazi http://www.izbori.ba/files/Lista_opstina_trka_7.html
sebija

#16141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

Nisu ni sami vjerovali da će išta dobiti pa je ovo za njih golemo iako nisu svjesni da svoje mandate mogu okačiti mačku o rep jer s njima ništa neće moći uraditi.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#16142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr.gog »

sebija wrote:Nisu ni sami vjerovali da će išta dobiti pa je ovo za njih golemo iako nisu svjesni da svoje mandate mogu okačiti mačku o rep jer s njima ništa neće moći uraditi.

Bez zamjeranja- čemu tolika agresivnost kao da pišeš o SS-u,a ne o dojučerašnjem generalu SDP-a, te o nekoliko desetina hiljada svojih sugrađana koji su glasali za DF?

Mislim, definitivno si ljut, mada ne mislim da ovdje više ljudi trolaju za neke honorare kao što je znalo biti :D

Drugo, postovi su ti baš za stil a la Fadil Mandal i ono fekalisanje vs.SDP... Jako je površno i otrcano.

I na koncu, baš je krasno raznim malim fašistima kad vide kako se drugari s lijeve strane kolju kao pijane kabadahije.
Ono, došao drug iz SDP za stol bivšim drugovima, malo pripit, pa zaboravio da je zapravo za tuđim stolom.

Elem, šta ima da kažeš na ,recimo, intervju Željka Komšića koji sam nelegalno&bez pitanja kopirao iz SB?
sebija

#16143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

dr.gog wrote:šta ima da kažeš na ,recimo, intervju Željka Komšića koji sam nelegalno&bez pitanja kopirao iz SB?
Nisam čitao njegove intervjue, niti me zanimaju, niti sam ikad imao simpatije prema njemu, niti sam ikad vjerovao da je sposoban čovjek, niti je on bilo čim dokazao da je radnik i dobar političar. Samo jedna kurvica koja je dobila priliku da se kiti tuđim perjem, nakratko.

A i ti bi, čika Mandale, mogao malo da poboljšaš vještine komunikacije i poštivanja sagovornika da ne bi bio isti kao on i provaljivao se po govornicama šanerskim govorima.
Chavez Presidente

#16144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

sebija wrote:
dr.gog wrote:šta ima da kažeš na ,recimo, intervju Željka Komšića koji sam nelegalno&bez pitanja kopirao iz SB?
Nisam čitao njegove intervjue, niti me zanimaju, niti sam ikad imao simpatije prema njemu, niti sam ikad vjerovao da je sposoban čovjek, niti je on bilo čim dokazao da je radnik i dobar političar. Samo jedna kurvica koja je dobila priliku da se kiti tuđim perjem, nakratko.

A i ti bi, čika Mandale, mogao malo da poboljšaš vještine komunikacije i poštivanja sagovornika da ne bi bio isti kao on i provaljivao se po govornicama šanerskim govorima.
PSIHOPATA jos neumorno trola, i ko god mu odgovara na negove nebuloza, time ostvaruje je njegov cilj.

"Nisam čitao njegove intervjue, niti me zanimaju, niti sam ikad imao simpatije prema njemu"

Pa ukloni se onda sa teme DF bolesnice!

Mislim da je vrijeme za administraciju
forel

#16145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Od ujedinjenja nema nista.Lagumđija je jako mudar, al plasim se da ga je Zeljko suvise uvelicao njegovu pamet.Pozivat na ujedinjenje kad si propao ko zeton je vise nego smjesno.Al Lagumova je dobra finta - on ce da da DF onu dozu profesionalnosti i infrastrukture koja fali DF, a DF ce da sve ostalo, nove ljude i ljude cistih ruku.A on bi sebe i svoje lesinare da uvuce u DF potiho.To bi bilo ravno samoubistvu DF-a.SDP vise nije politicki bitan i trebat ce godine i mnogo promjena u SDP da bi postao politicka figura.SDP je socijalisticka desnica, tvrdolinijasi koji su gladni vlasti, i pravi socijalisticki nasljednici bivse drzave.Tito je balansirao na liniji SSSR, SAD i zato je njegov tako dugovjecni uspijeh i osiguran.A SDP i Lagumđija svoju kožu prodaju tamo gdje imaju vise koristi.SDP nipodsto nije socijalisticka stranka, jer su direktno koalirali sa nacionalistima i strankama orijentisanih na desno, sto niti jedna socijalisticka stranka u Europi od kad postoji savez socijalistickih stranaka nije uradila.Rezultati takvih igri i prodavanja je rezultat od 10% glasova, raspad stranke, i raslojavanje SDP.Sinoc slusam Hamdiju Lipovacu koji kaze : Saberite glasove DF i SDP to je rezultat SDP prije 4 godine.Lipovaca ocigledno se pravi naivan, jer nije DF taj koji je bio 4 godine na vlasti nego SDP.

Ujedinjavanjem sa SDP , SDP nema sta izgubit(vec su sve izgubili) a DF itekako ima izgubit i vecina clanstva bi okrenulo leđa DF.Od koalicije sa SDA nema nista, to ko prosipa tu pricu taj nije svjestan da DF ne bi isao u avanturu u vlasti nespreman, ovo su prvi DF ovi izbori, a mandate dobivaju relativno neiskusni mladi kadrovi.DF se sprema na preuzimanje lokalnih samouprava za 2 godine.

PS: Za clanstvo SDP, zadnji ko izađe nek ugasi svjetlo..poskupila struja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#16146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

madner wrote:Necemo matamatiku koaliciju ne znaci da bilo koja koalicija koja ne skupi glasove nije validna, nego da program mora biti na prvom mjestu u svakom slucaju.

SDA je svakako na potezu.
Dodatak: "... kojom ce se negirati izborna volja vecine" ne ostavlja previse prostora za bilo kakve nedoumice na sta se mislilo :)
exliberal-ex

#16147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by exliberal-ex »

forel wrote:Od ujedinjenja nema nista.Lagumđija je jako mudar, al plasim se da ga je Zeljko suvise uvelicao njegovu pamet.Pozivat na ujedinjenje kad si propao ko zeton je vise nego smjesno.Al Lagumova je dobra finta - on ce da da DF onu dozu profesionalnosti i infrastrukture koja fali DF, a DF ce da sve ostalo, nove ljude i ljude cistih ruku.A on bi sebe i svoje lesinare da uvuce u DF potiho.To bi bilo ravno samoubistvu DF-a.SDP vise nije politicki bitan i trebat ce godine i mnogo promjena u SDP da bi postao politicka figura.SDP je socijalisticka desnica, tvrdolinijasi koji su gladni vlasti, i pravi socijalisticki nasljednici bivse drzave.Tito je balansirao na liniji SSSR, SAD i zato je njegov tako dugovjecni uspijeh i osiguran.A SDP i Lagumđija svoju kožu prodaju tamo gdje imaju vise koristi.SDP nipodsto nije socijalisticka stranka, jer su direktno koalirali sa nacionalistima i strankama orijentisanih na desno, sto niti jedna socijalisticka stranka u Europi od kad postoji savez socijalistickih stranaka nije uradila.Rezultati takvih igri i prodavanja je rezultat od 10% glasova, raspad stranke, i raslojavanje SDP.Sinoc slusam Hamdiju Lipovacu koji kaze : Saberite glasove DF i SDP to je rezultat SDP prije 4 godine.Lipovaca ocigledno se pravi naivan, jer nije DF taj koji je bio 4 godine na vlasti nego SDP.

Ujedinjavanjem sa SDP , SDP nema sta izgubit(vec su sve izgubili) a DF itekako ima izgubit i vecina clanstva bi okrenulo leđa DF.Od koalicije sa SDA nema nista, to ko prosipa tu pricu taj nije svjestan da DF ne bi isao u avanturu u vlasti nespreman, ovo su prvi DF ovi izbori, a mandate dobivaju relativno neiskusni mladi kadrovi.DF se sprema na preuzimanje lokalnih samouprava za 2 godine.

PS: Za clanstvo SDP, zadnji ko izađe nek ugasi svjetlo..poskupila struja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nesto slicno napisah I ja na SDP temi, ako DF prihvati clanstvo SDP ( I ne samo clanstvo nego I rukovodstvo ) ili ako se udruzi sa SDP ako drug Zlatko odstupi DF ulazi u minsko polje sa zavezanim ocima...vrlo se lako moze desit da za par godina dodju u situaciju gdje je SDP sad
It_is_a_Leclerc

#16148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

sebija wrote: Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.

Ja kad čujem netaktični sroljator, neumjerena seljačina, komunjara bez pokrića, prvo mi na pamet pada ovaj lik...

https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater
Chavez Presidente

#16149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

Odlika PSIHOPATE je ta, da kada ga drugi ucesnici argumentovano iznerviraju, agresivno prelazi na nacionalizami mrznju koja u njemu tinja. Evo ga sad sa svjeze registrovanim nickovima Prpomir i Krstivoje. Taj bolesnik nikad ne odustaje! Njegov bolesni cilj je da trola i da svaku iole ozbiljnu raspravu obezvrijedi a u dusi mu je mrznja.

Administratore, ima li te da reagujes?
sebija

#16150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sebija »

Chavez Presidente wrote:Mislim da je vrijeme za administraciju
Tako je, kad ti propadnu sve varijante laganja, vrijeđanja, omalovažavanja, pokušaja da budeš duhovit, onda plačeš i zoveš "mamu" da te brani.

Plači, plači. :izet:
Post Reply