Ja bih prije rekao :sebija wrote:
...Lagumdžija je debelo u krivu što nudi DF-u ruku spasa jer je nisu zaslužili. ...
Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...
Ja bih prije rekao :sebija wrote:
...Lagumdžija je debelo u krivu što nudi DF-u ruku spasa jer je nisu zaslužili. ...
Uzjebali nam se malo pojmovi, ili?sebija wrote:Lagumdžija je debelo u krivu što nudi DF-u ruku spasa jer je nisu zaslužili. Treba ih pustiti jer oni će sve sami o sebi reći. Jedan su mandat uzeli varanjem glasača i na račun oslabljenog SDP-a, u drugi garantovano neće ući.
Trenutno im je vrhunac diskreditacije - "Hamo, divi mu glave"madner wrote:Zanimljivo kako ste odmah poceli napadati covjeka iz DFa. Medo, ostao paf itd...
Covjek sasvim normalne pojave, no treba protivnika diskreditovati dok se moze.
Izborni rezultat Demokratske fronte, najmlađe političke stranke u BiH, koja je osnovana prije samo godinu i pol dana, predstavljao je, bez premca, najveće iznenađenje u noći 12. oktobra. Nakon što je 2012. istupio iz SDP-a, Željko Komšić je u kratkom roku uspio okupiti golemi broj pristalica i do nogu potući svoje nekadašnje stranačke kolege, ostvarivši zavidan izborni rezultat na svim razinama. Prema broju osvojenih glasova Demokratska fronta će biti druga, odnosno treća stranka u državnom i Parlamentu Federacije BiH, u Sarajevskom kantonu su, poslije SDA, dobili najveće povjerenje birača, a računa se da će imati zastupnike u još najmanje pet kantona.Četvrtak, 16. Oktobar 2014 u 10:29 | Izdanje: 936 | Suzana Mijatović

hoces li ti tako i kad krenu razgovori izmedju ove dvije partije.sebija wrote:Jedan Amir Zukić i previše za domaću političku scenu.![]()
Ponašanjem još podsjeća i na Mirzu Ustamujića. Vjerovatno će i završiti kao on.
PapakizSarajeva wrote:Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...
Lagumdžija može raditi šta hoće, ali ja govorim o strankama. SDP nema potrebe da spašava Komšića i njegovu stranku. Ono što slijedi, a za šta su šanse da se ne desi 1:1000000, je situacija bez pametnog izlaza za DF i s druge strane ozdravljenje SDP-a nakon godina guranja pojedinih stvari pod tepih.JedanMova wrote:Nije on pruzio ruku spasa, nego ruku da se spasi
Ja ne osuđujem drugačije mišljenje nego primjećujem nepolitičko i nekulturno ponašanje jednog od isturenih kadrova DF-a. Gdje je tu problem?vee-jay wrote:nemate respekta prema ljudima koji drugacije misle
onda kreni od a) sebe i b) svojih.sebija wrote:Ja ne osuđujem drugačije mišljenje nego primjećujem nepolitičko i nekulturno ponašanje jednog od isturenih kadrova DF-a. Gdje je tu problem?vee-jay wrote:nemate respekta prema ljudima koji drugacije misle
Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.vee-jay wrote:i btw. sta znaci "politicko ponasanje"?
dobro onda kao sto rekoh:sebija wrote:Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.vee-jay wrote:i btw. sta znaci "politicko ponasanje"?
Ovaj Komšićev glavutan je klasičan primjer netaktičnog srljatora koji brzo završi karijeru. Čista kopija Fahrinog Ustamujića.
Imao je i SDP takvog. Zove se Nermin Pećanac.
sebija wrote:PapakizSarajeva wrote:Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...Lagumdžija može raditi šta hoće, ali ja govorim o strankama. SDP nema potrebe da spašava Komšića i njegovu stranku. Ono što slijedi, a za šta su šanse da se ne desi 1:1000000, je situacija bez pametnog izlaza za DF i s druge strane ozdravljenje SDP-a nakon godina guranja pojedinih stvari pod tepih.JedanMova wrote:Nije on pruzio ruku spasa, nego ruku da se spasi
Uđe li DF u koaliciju sa SDA - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SDA oduprli koaliciji SDP-SDA? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?
Uđe li DF u koaliciju sa SBB - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SBB oduprli koaliciji SDP-SBB? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?
Ne uđe li DF nikako u vlast - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi bili posmatrači? Zar se mogu, siroti Željko, tako nipodaštavati glasovi građana BiH?
Ako neko zna za četvrtu opciju, volio bih je čuti. I sa kojim svojim ljudima Željko misli da uđe u vlast?
I ono što je još jako bitno je da Komšić prestane da se petlja u unutarpartijske probleme SDP-a i prestane konstruisati laži o kandidaturi Hadžiomerovića za predsjednika partije. To jedino njegov jadni mozak može zamisliti da je moguće. Ima li još neko da može pomisliti da je moguće da B.H. dođe u stranku i za par mjeseci postane predsjednik? To jedino neko nezreo poput Komšića može smisliti.
Ja ne osuđujem drugačije mišljenje nego primjećujem nepolitičko i nekulturno ponašanje jednog od isturenih kadrova DF-a. Gdje je tu problem?vee-jay wrote:nemate respekta prema ljudima koji drugacije misle
sebija wrote:PapakizSarajeva wrote:Lagumdzija MOLI ruku spasa od DF-a ...Lagumdžija može raditi šta hoće, ali ja govorim o strankama. SDP nema potrebe da spašava Komšića i njegovu stranku. Ono što slijedi, a za šta su šanse da se ne desi 1:1000000, je situacija bez pametnog izlaza za DF i s druge strane ozdravljenje SDP-a nakon godina guranja pojedinih stvari pod tepih.JedanMova wrote:Nije on pruzio ruku spasa, nego ruku da se spasi
Uđe li DF u koaliciju sa SDA - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SDA oduprli koaliciji SDP-SDA? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?
Uđe li DF u koaliciju sa SBB - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi se koaliranjem sa SBB oduprli koaliciji SDP-SBB? Zar mogu, siroti Željko, demokrati sa nacionalistima?
Ne uđe li DF nikako u vlast - čemu onda osnivanje njihove stranke? Osnovali su DF da bi bili posmatrači? Zar se mogu, siroti Željko, tako nipodaštavati glasovi građana BiH?
Ako neko zna za četvrtu opciju, volio bih je čuti. I sa kojim svojim ljudima Željko misli da uđe u vlast?
I ono što je još jako bitno je da Komšić prestane da se petlja u unutarpartijske probleme SDP-a i prestane konstruisati laži o kandidaturi Hadžiomerovića za predsjednika partije. To jedino njegov jadni mozak može zamisliti da je moguće. Ima li još neko da može pomisliti da je moguće da B.H. dođe u stranku i za par mjeseci postane predsjednik? To jedino neko nezreo poput Komšića može smisliti.
Hvala ti što nemaš odgovore pa izigravaš humoristu, samo molim te nemoj da pretjeraš da se neko ne upiški od smijeha.JedanMova wrote:Hajde molim te podijeli sa nama cime se to pucate ti i Zlatko?
Dobra neka roba ocito, al da je prije bila na trzistu - cisto sumnjam
Ma bravo! Uočio si bitan dio, ali nisi izvukao bitnu pouku.LSD wrote:pa upravo se SDP kurvao prvo sa SDA, pa onda sa SBB....i šta se desilo??
Odlično. A čime će zaraditi to "liderstvo" u Federaciji? Robovanjem vodećoj SDA ili bratu Fahrudinu?LSD wrote:naklon za DF na nenomalnom progresu u tako kratkom vremenu, vec naredne izbore ce postati najjaca stranka Federacije....
Baš bih volio da vidim kako će to izbjeći.LSD wrote:jedino što ne smiju - jeste uci u kurvaluk (to jest koaliciju) sa zelenim virusom ....
To jeste jedno od rješenja ali ti otvara velike mogućnosti da nakon jednog ignorisanja glasača drugu priliku i ne dobiješ. Nemaju ljudi 100 života.LSD wrote:bolje im je cak otici u opoziciju
Na osnovu čega je DF postiga dobre izborne rezultate, na osnovu čega zasnivaš tu nebulozu kada je DF u Hercegovini jedva prešao izborni prag u 9 izbornih jedinica sve ukupno glasova za DF 3800 što je nekih cirka 5,5% , DF jedobro prošao samo u KS i nigdje više http://www.izbori.ba/files/Glavni_repor ... a_207.html dokazi http://www.izbori.ba/files/Lista_opstina_trka_7.htmlbosančica-sunčica wrote:Sto ljudi ,sto ćudi. Željko nemoj tamo, Željko nemoj vamo....
DF je izašla na izbore....postigla dobar rezultat. SDA je pobjednička stranka.SBB je takođe bila volja naroda.
Ponavljam, ja sam glasala za DF,ne da budu opozicija, već da uđu u vlast "i počnu raditi na promjenama".
Ž.K. je i sam rekao" nema ništa svetije od BiH". Dakle, nema odsupanja i bježanja u hladovinu...u opoziciju. Nema više vremena za "kalkulacije". BiH je na koljenima. Sve tri navedene stranke su uspjele uglavnom većinskim glasovima Bošnjaka i manjim procentom Bosanaca. Niko nema pravo da se postavlja superiorno u odnosu na narod koji je rekao svoje (koliko-toliko). Baš me briga kako će koja stranka proći na sljedećim lokalnim i opštim izborima.Mi imamo tešku sadašnjost i interesuje me izlazak iz krize ,a ne utakmica stranka. Ovi se moraju dogovoriti i zajedno djelovati i biti u "službi naroda".
Svi moraju podnijeti taj rizik....jer manje je bitno šta će biti s njima, bitno je šta će biti s nama i BiH. Možda se i ponovi "februar 2014",ali oni su ti koji ga moraju izbjeći....Zajednička borba protiv kriminala i korupcije je prioritet....a jedino kad budu djelovali zajedno,niti jedna stranka neće moći amnestirati "svoje",jer su tu druge dvije. I tako će "demokratija" ući u poslaničke klupe.... I nemamk ništa protiv da DF koalira sa SDA,jer su oni pobjednička stranka....i to se mora poštovati. Mislim da se u svim strankama pripremaju "čistilišta"....jer je i za proces sazrijevanja ljudi i stranaka ,bilo potrebno vrijeme. Mislim da će sada biti puno više odgovornosti i zrelosti u ponašanju političara...jer dotjeralo se cara do duvara. Dakle, idemo u promjene i počnimo raditi. Ja doduše zazirem od SBB-a, i bojim se da bi SDA ,bez DF, bio ucjenjivan od "utemeljetilja svega i8 svačega", a to ne bi bilo dobro za BiH.SBB bi bio puno koperativniji ako bi SDA i DF djelovali zajednički u rješavanju strateških pitanja i poštujući narod koji ih je izabrao.
Nema BiH vremena za matematičke kombinatorike....svi u vatru,pa ko preživi.
sebija wrote:Nisu ni sami vjerovali da će išta dobiti pa je ovo za njih golemo iako nisu svjesni da svoje mandate mogu okačiti mačku o rep jer s njima ništa neće moći uraditi.
Nisam čitao njegove intervjue, niti me zanimaju, niti sam ikad imao simpatije prema njemu, niti sam ikad vjerovao da je sposoban čovjek, niti je on bilo čim dokazao da je radnik i dobar političar. Samo jedna kurvica koja je dobila priliku da se kiti tuđim perjem, nakratko.dr.gog wrote:šta ima da kažeš na ,recimo, intervju Željka Komšića koji sam nelegalno&bez pitanja kopirao iz SB?
PSIHOPATA jos neumorno trola, i ko god mu odgovara na negove nebuloza, time ostvaruje je njegov cilj.sebija wrote:Nisam čitao njegove intervjue, niti me zanimaju, niti sam ikad imao simpatije prema njemu, niti sam ikad vjerovao da je sposoban čovjek, niti je on bilo čim dokazao da je radnik i dobar političar. Samo jedna kurvica koja je dobila priliku da se kiti tuđim perjem, nakratko.dr.gog wrote:šta ima da kažeš na ,recimo, intervju Željka Komšića koji sam nelegalno&bez pitanja kopirao iz SB?
A i ti bi, čika Mandale, mogao malo da poboljšaš vještine komunikacije i poštivanja sagovornika da ne bi bio isti kao on i provaljivao se po govornicama šanerskim govorima.
Dodatak: "... kojom ce se negirati izborna volja vecine" ne ostavlja previse prostora za bilo kakve nedoumice na sta se mislilomadner wrote:Necemo matamatiku koaliciju ne znaci da bilo koja koalicija koja ne skupi glasove nije validna, nego da program mora biti na prvom mjestu u svakom slucaju.
SDA je svakako na potezu.
forel wrote:Od ujedinjenja nema nista.Lagumđija je jako mudar, al plasim se da ga je Zeljko suvise uvelicao njegovu pamet.Pozivat na ujedinjenje kad si propao ko zeton je vise nego smjesno.Al Lagumova je dobra finta - on ce da da DF onu dozu profesionalnosti i infrastrukture koja fali DF, a DF ce da sve ostalo, nove ljude i ljude cistih ruku.A on bi sebe i svoje lesinare da uvuce u DF potiho.To bi bilo ravno samoubistvu DF-a.SDP vise nije politicki bitan i trebat ce godine i mnogo promjena u SDP da bi postao politicka figura.SDP je socijalisticka desnica, tvrdolinijasi koji su gladni vlasti, i pravi socijalisticki nasljednici bivse drzave.Tito je balansirao na liniji SSSR, SAD i zato je njegov tako dugovjecni uspijeh i osiguran.A SDP i Lagumđija svoju kožu prodaju tamo gdje imaju vise koristi.SDP nipodsto nije socijalisticka stranka, jer su direktno koalirali sa nacionalistima i strankama orijentisanih na desno, sto niti jedna socijalisticka stranka u Europi od kad postoji savez socijalistickih stranaka nije uradila.Rezultati takvih igri i prodavanja je rezultat od 10% glasova, raspad stranke, i raslojavanje SDP.Sinoc slusam Hamdiju Lipovacu koji kaze : Saberite glasove DF i SDP to je rezultat SDP prije 4 godine.Lipovaca ocigledno se pravi naivan, jer nije DF taj koji je bio 4 godine na vlasti nego SDP.
Ujedinjavanjem sa SDP , SDP nema sta izgubit(vec su sve izgubili) a DF itekako ima izgubit i vecina clanstva bi okrenulo leđa DF.Od koalicije sa SDA nema nista, to ko prosipa tu pricu taj nije svjestan da DF ne bi isao u avanturu u vlasti nespreman, ovo su prvi DF ovi izbori, a mandate dobivaju relativno neiskusni mladi kadrovi.DF se sprema na preuzimanje lokalnih samouprava za 2 godine.
PS: Za clanstvo SDP, zadnji ko izađe nek ugasi svjetlo..poskupila struja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja kad čujem netaktični sroljator, neumjerena seljačina, komunjara bez pokrića, prvo mi na pamet pada ovaj lik...sebija wrote: Umjerenost, odlučnost, nenametanje, rađe šutnja nego laganje, prijetnje ostaviti kod kuće... i tako dalje. To su stvari za koje se rodiš, koje se uče, a koje se ne mogu steći u instant strankama.
Ovaj Komšićev glavutan je klasičan primjer netaktičnog srljatora koji brzo završi karijeru. Čista kopija Fahrinog Ustamujića.
Imao je i SDP takvog. Zove se Nermin Pećanac.
Tako je, kad ti propadnu sve varijante laganja, vrijeđanja, omalovažavanja, pokušaja da budeš duhovit, onda plačeš i zoveš "mamu" da te brani.Chavez Presidente wrote:Mislim da je vrijeme za administraciju