Sirija
- Cyrax
#16101 Re: Sirija
Mogao sam i ja kuci ovo napisati. 
- gnjev
#16102 Re: Sirija
Koji kanal na youtubeu radi redovan update ako nema nepristrasan onda pro-rezimski ?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
-
sarajevoxxxx
#16103 Re: Sirija
Moguće, a moguće i da je istina. U svakom slučaju objavljuju i imena boraca FSA koji poginu. Na četiti ili pet opozicijskih portala svaki dan se objavi na desetine imena i slika poginulih i civila i boraca FSA.Cyrax wrote:Mogao sam i ja kuci ovo napisati.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/07/2013 02:04, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#16104 Re: Sirija
Policijska stanica u Nevi, poginuli Asadovi vojnici, njegove slike i oca mu, i zarobljeni tenk
- McMoy
#16105 Re: Sirija
@sarajevoxxxx, možeš li, molim te objasniti čemu služe ta imena, odnosno šta je svrha ta dva posta??
U Siriji se vodi krvavi i nemilosrdni rat do istrebljenja (naravno, ukoliko se Velik brat direktno ne umiješa da spasi svoju "dječicu") u kojem slabo ko vodi računa o Međunarodnom ratnom pravu i običajima ratovanja. Siguran sam da ovaj topic prati puno više ozbiljnih ljudi nego što piše postove na njemu; ljudi pokušavaju dobiti jasniju sliku šta se tamo dešava.
Bilo je ovdje nekoliko finih diskusija i analiza (nažalost dosta rijetko), ali zaista ne vidim svhu ili pozadinu iznošenja nekih detalja poput imena poginulih (još samo fale slike i JMBG koje pretpostavljam ni ne koriste u arapskom svijetu).
U Siriji se vodi krvavi i nemilosrdni rat do istrebljenja (naravno, ukoliko se Velik brat direktno ne umiješa da spasi svoju "dječicu") u kojem slabo ko vodi računa o Međunarodnom ratnom pravu i običajima ratovanja. Siguran sam da ovaj topic prati puno više ozbiljnih ljudi nego što piše postove na njemu; ljudi pokušavaju dobiti jasniju sliku šta se tamo dešava.
Bilo je ovdje nekoliko finih diskusija i analiza (nažalost dosta rijetko), ali zaista ne vidim svhu ili pozadinu iznošenja nekih detalja poput imena poginulih (još samo fale slike i JMBG koje pretpostavljam ni ne koriste u arapskom svijetu).
-
sarajevoxxxx
#16106 Re: Sirija
okMcMoy wrote:@sarajevoxxxx, možeš li, molim te objasniti čemu služe ta imena, odnosno šta je svrha ta dva posta??
-
sarajevoxxxx
#16107 Re: Sirija
Hims: Režimski avioni su jučer (18.03.2013.) raketirali školu Andelus u Himsu, u kojoj su smještene izbjeglice, tačnije oko 250 porodica. Rezulatat avionskog bombardovanja je 5 poginulih i veliki broj ranjenih. Za neke od njih ljekari se još uvijek bore za život.
- muhafuca
#16108 Re: Sirija
tesko da ces naci nepristrasangnjev wrote:Koji kanal na youtubeu radi redovan update ako nema nepristrasan onda pro-rezimski ?
drzavni / prorezimski kanal na engleskom
Syria News na youtube
Code: Select all
http://www.youtube.com/user/SiriaNews- muhafuca
#16109 Re: Sirija
BBC - Hriscani sve cesca meta stranih Jihadista u Siriji
Christians targeted by foreign Jihadis in Syrian war
The BBC has uncovered evidence that minority Christians are being increasingly targeted by foreign jihadis fighting in the Syrian civil war.
The growing sectarian nature of the conflict has been underlined with the aerial bombardment of a historic castle klix back to the crusades and seen as a symbol of Christian presence in Syria.
Crac de Chevaliers was bombed by government fighter jets after rebel snipers took up position inside.
Code: Select all
http://www.bbc.co.uk/news/world-23361938-
joe_black
#16110 Re: Sirija
Za nepovjerovat:
Po Islamu je LAŽ inace grijeh teski a evo isjecka s jednog popularnog sajta:
Prema statistikama sirijskih organizacija i UN-a, u Siriji je do sada od strane režimskih snaga ubijeno najmanje 100 000 ljudi, od čega su 91% civili.
Matematicki gledano ispadne da je u Siriji poginulo 9.000 sto rebelsa sto pripadnika SAA, a ostalih 91.000 su civili...
Zaista nigdje veze...no comment UZEVSI u obzir da samo prema izvjestaju ISTOG sajta do sada je FSA unistila barem 9.000tenkova
Po Islamu je LAŽ inace grijeh teski a evo isjecka s jednog popularnog sajta:
Prema statistikama sirijskih organizacija i UN-a, u Siriji je do sada od strane režimskih snaga ubijeno najmanje 100 000 ljudi, od čega su 91% civili.
Matematicki gledano ispadne da je u Siriji poginulo 9.000 sto rebelsa sto pripadnika SAA, a ostalih 91.000 su civili...
Zaista nigdje veze...no comment UZEVSI u obzir da samo prema izvjestaju ISTOG sajta do sada je FSA unistila barem 9.000tenkova
- asurbanipal
#16112 Re: Sirija
Za bolje razumijevanje stanja u Siriji nije malo zgoreg uzeti retrovizor i vratiti se u prošlost.
Tamo i leže korijeni današnjeg sukoba. Samo treba povezati događaje iz tadašnjeg perioda sa današnjim i dobijete jasniju sliku...
Tamo i leže korijeni današnjeg sukoba. Samo treba povezati događaje iz tadašnjeg perioda sa današnjim i dobijete jasniju sliku...
-
slazemse_neslazemse
#16113 Re: Sirija
S obzirom da su stali uz nusajrije i njihovig vodju i zlocinca Basara za ocekivati je takvo sto..muhafuca wrote:BBC - Hriscani sve cesca meta stranih Jihadista u Siriji
Christians targeted by foreign Jihadis in Syrian war
The BBC has uncovered evidence that minority Christians are being increasingly targeted by foreign jihadis fighting in the Syrian civil war.
The growing sectarian nature of the conflict has been underlined with the aerial bombardment of a historic castle klix back to the crusades and seen as a symbol of Christian presence in Syria.
Crac de Chevaliers was bombed by government fighter jets after rebel snipers took up position inside.Code: Select all
http://www.bbc.co.uk/news/world-23361938
-
slazemse_neslazemse
#16114 Re: Sirija
Naravno, dovoljo je samo procitati tekstove koji govore o masakru i zlocinu u Hami kada je basarov otac Hafiz ubio 40 000 muslimana Sirije, gradjana Hame. Inace zlocinac naprdjuje o brizi za drzavu, drustvo, Sirijce, a ustvari klasicni zlocinac i siledzija koji je pod izgovorom brige za drzavu i narod pocinio najvece zlocine ubivsi desetine hiljada ljudi a desetine hiljada drugih zatvorio, a sce kako bi se do smrti nalazio na predsjednickom tronu kojeg je kasnije demokratski predao u nasljedstvo svom retardiranom sinu koji je valjda dok je jos bio mlad od oca slusao price iz Hame kako postupati sa onima koji te ne zele vidjeti na tom tronu..,asurbanipal wrote:Za bolje razumijevanje stanja u Siriji nije malo zgoreg uzeti retrovizor i vratiti se u prošlost.
Tamo i leže korijeni današnjeg sukoba. Samo treba povezati događaje iz tadašnjeg perioda sa današnjim i dobijete jasniju sliku...![]()
- asurbanipal
#16115 Re: Sirija
Ta priča o masakru u Hami 1982. godine ima i svoju drugu stranu medalje. Muslimansko bratstvo iz Sirije su pomagale jordanske vlasti, a sarađivalo je sa Falangistima iz Libanona, i desničarskom izraelskom vladom Menahema Begina. Historija se dakle ponavlja, samo što su tu sada pored starih i neki novi igrači.slazemse_neslazemse wrote:
Naravno, dovoljo je samo procitati tekstove koji govore o masakru i zlocinu u Hami kada je basarov otac Hafiz ubio 40 000 muslimana Sirije, gradjana Hame. Inace zlocinac naprdjuje o brizi za drzavu, drustvo, Sirijce, a ustvari klasicni zlocinac i siledzija koji je pod izgovorom brige za drzavu i narod pocinio najvece zlocine ubivsi desetine hiljada ljudi a desetine hiljada drugih zatvorio, a sce kako bi se do smrti nalazio na predsjednickom tronu kojeg je kasnije demokratski predao u nasljedstvo svom retardiranom sinu koji je valjda dok je jos bio mlad od oca slusao price iz Hame kako postupati sa onima koji te ne zele vidjeti na tom tronu..,
-
udrch
#16116 Re: Sirija
40000 civila su sarađivali sa stranim vojnim formacijama i sa stranom vladom?asurbanipal wrote:Ta priča o masakru u Hami 1982. godine ima i svoju drugu stranu medalje. Muslimansko bratstvo iz Sirije su pomagale jordanske vlasti, a sarađivalo je sa Falangistima iz Libanona, i desničarskom izraelskom vladom Menahema Begina. Historija se dakle ponavlja, samo što su tu sada pored starih i neki novi igrači.slazemse_neslazemse wrote:
Naravno, dovoljo je samo procitati tekstove koji govore o masakru i zlocinu u Hami kada je basarov otac Hafiz ubio 40 000 muslimana Sirije, gradjana Hame. Inace zlocinac naprdjuje o brizi za drzavu, drustvo, Sirijce, a ustvari klasicni zlocinac i siledzija koji je pod izgovorom brige za drzavu i narod pocinio najvece zlocine ubivsi desetine hiljada ljudi a desetine hiljada drugih zatvorio, a sce kako bi se do smrti nalazio na predsjednickom tronu kojeg je kasnije demokratski predao u nasljedstvo svom retardiranom sinu koji je valjda dok je jos bio mlad od oca slusao price iz Hame kako postupati sa onima koji te ne zele vidjeti na tom tronu..,
vi šije stvarno znate pretjerati..
-
sarajevoxxxx
#16117 Re: Sirija
Nema potrebe za etiketiranjem, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje. Naravno da za svaku intervenciju i za svaki zločin ima i druga strana medalje što ne umanjuje odgovornost onih koji su ga počinili.udrch wrote: 40000 civila su sarađivali sa stranim vojnim formacijama i sa stranom vladom?
vi šije stvarno znate pretjerati..
-
sarajevoxxxx
#16118 Re: Sirija
Dok se ide kralju Saudije na noge, dok se rone suze za britanski i američki stav o naoružavanju sirijske opozicije, tamo u nekoj zabiti, pod svijećom, na planini
par ljudi se dalo na posao.
Opozicijska brigada Tevhid koja pripada FSA jedinicama Horana ni manje ni više, proizvodi vlastite rakete ili granate. Nedaju oružje, i ne moraju, neka crknu od muke, od ničega će napraviti najbolju granatu na svijetu u inat dušmanima i bjelosvjetskim hohštaplerima.
Opozicijska brigada Tevhid koja pripada FSA jedinicama Horana ni manje ni više, proizvodi vlastite rakete ili granate. Nedaju oružje, i ne moraju, neka crknu od muke, od ničega će napraviti najbolju granatu na svijetu u inat dušmanima i bjelosvjetskim hohštaplerima.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/07/2013 22:33, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#16119 Re: Sirija
Predgrađe Damaska, Duma. Ramazan, mijesec pobjeda i slobode
-
sarajevoxxxx
#16120 Re: Sirija
Slavlje Sirijaca na ulicama Horana nakon oslobađanja Neve

Da Allah dragi da, pa da nasilje što prije stane, i da se mir vrati u kuće svih Sirijaca. Amin
- Prevod teksta na transparentu kojeg drže ova dvojica mladića, otprilike:
''oni koji su uzeli arabizam njima heva-zrak, a lijep pozdrav herojima Slobodne vojske u Nevai''
Horan - 16.07.2013. - ramazan, mjesec pobjeda i osvajanja

Da Allah dragi da, pa da nasilje što prije stane, i da se mir vrati u kuće svih Sirijaca. Amin
- Prevod teksta na transparentu kojeg drže ova dvojica mladića, otprilike:
''oni koji su uzeli arabizam njima heva-zrak, a lijep pozdrav herojima Slobodne vojske u Nevai''
Horan - 16.07.2013. - ramazan, mjesec pobjeda i osvajanja
- AleksoMKD
#16121 Re: Sirija
Mapa koja pokazuje razgranicenje izmedju Al-Nusre i Kurdskih snaga kao i "front" gde se sukobljavaju. Mapa je napravljena po Kurdskom vidjenju stvari tako da je uzimam sa zrnom soli (kao i izvestaje bilo koje strane u ovom ratu).

Isto tako po Kurdskim izvjestajima, zadnja runda zestokih okrsaja koja je pocela pre nekoliko dana je inicirana zasedom u kojoj su borci Al-Nusre napali konvoj za zenskim Kurdskim borcima.

Isto tako po Kurdskim izvjestajima, zadnja runda zestokih okrsaja koja je pocela pre nekoliko dana je inicirana zasedom u kojoj su borci Al-Nusre napali konvoj za zenskim Kurdskim borcima.
-
sarajevoxxxx
#16122 Re: Sirija
Novi prebijeg u Asadovoj vojsci
Dera: Jedan poručnik i dvojica njegovih kolega sa vojnog punkta ''Haske'' ''Željeznička stanica'' u Deri danas su prebjegli i priključili se jedinicama FSA
''Već sam jednom pokušao prebjeći na vojnom punktu ''Binnaimeh'' međutim prevario me je jedan vojnik. Poslije sam premješten na drugo mjesto, dva mjeseca sam bio pod prismotrom, uzeli su mi mobitel, nisam mogao ni oružje zadužiti. Poslije sam premješten na vojni punkt ''Haske'' i mjesec dana sam se spremao za prebjeg. Kada sam se napokon odlučio, imao sam u vidu da mogu biti ubijen od strane FSA i ja i moje kolege, ili da mogu biti zarobljen i ispitivan, na sve sam bio spreman. Na prebjeg sam se odlučio, tako mi Boga, iz ubjeđenja, smatram da su pobunjenici na pravom putu, da režim griješi, nisam osječao nikakav strah. Smatram da je bolje prebjeći pa makar i sada nego nikako, ili ostati u režimskoj vojsci. Ovi za koje nam govore da su teroristi, pa ti ljudi su naša rodbina, naši prijatelji. I sada postupaju sa nama kao da sam im brat. Vojniće ako smatraš da si čist, nemoj se nikoga bojati. nemoj se dvoumiti, pouzdaj se u Boga... '' riječi su prebjeglog oficira SAA Abdulkadira Abdulhamida. (19.07.2013.)
Dera: Jedan poručnik i dvojica njegovih kolega sa vojnog punkta ''Haske'' ''Željeznička stanica'' u Deri danas su prebjegli i priključili se jedinicama FSA
''Već sam jednom pokušao prebjeći na vojnom punktu ''Binnaimeh'' međutim prevario me je jedan vojnik. Poslije sam premješten na drugo mjesto, dva mjeseca sam bio pod prismotrom, uzeli su mi mobitel, nisam mogao ni oružje zadužiti. Poslije sam premješten na vojni punkt ''Haske'' i mjesec dana sam se spremao za prebjeg. Kada sam se napokon odlučio, imao sam u vidu da mogu biti ubijen od strane FSA i ja i moje kolege, ili da mogu biti zarobljen i ispitivan, na sve sam bio spreman. Na prebjeg sam se odlučio, tako mi Boga, iz ubjeđenja, smatram da su pobunjenici na pravom putu, da režim griješi, nisam osječao nikakav strah. Smatram da je bolje prebjeći pa makar i sada nego nikako, ili ostati u režimskoj vojsci. Ovi za koje nam govore da su teroristi, pa ti ljudi su naša rodbina, naši prijatelji. I sada postupaju sa nama kao da sam im brat. Vojniće ako smatraš da si čist, nemoj se nikoga bojati. nemoj se dvoumiti, pouzdaj se u Boga... '' riječi su prebjeglog oficira SAA Abdulkadira Abdulhamida. (19.07.2013.)
-
sarajevoxxxx
#16123 Re: Sirija
Zapadna Dera: Režimska vojna jedinica Al Hanut u rukama FSA
Zarobljen je jedan tenk, jedno oklopno vozilo, i magacini puni municije...
Zarobljen je jedan tenk, jedno oklopno vozilo, i magacini puni municije...
-
sarajevoxxxx
#16124 Re: Sirija
Neva: Nakon dva dana žestokih borbi Bataljon Alchelka je pod kontrolom FSA
Hanul Assel, predgrađe Haleba: FSA je zauzela nekoliko zgrada i magacine oružja i municije nakon žestokih borbi sa režimskom vojskom u predgrađu Haleba.
https://www.facebook.com/ShaamNews
Hanul Assel, predgrađe Haleba: FSA je zauzela nekoliko zgrada i magacine oružja i municije nakon žestokih borbi sa režimskom vojskom u predgrađu Haleba.
https://www.facebook.com/ShaamNews
- asurbanipal
#16125 Re: Sirija
Britanija mora biti spremna za rat
Šef oružanih snaga upozorava kako Britanija mora biti spremna za rat u Siriji, ministar odbrane kaže kako nijedna opcija nije isključena.
"Britanija mora biti spremna za rat ako želi okončati sukob u Siriji i zadržati hemijsko oružje što dalje od ruku al-Qaide", upozorio je šef oružanih snaga.
Šef oružanih snaga upozorava kako Britanija mora biti spremna za rat u Siriji, ministar odbrane kaže kako nijedna opcija nije isključena.
"Britanija mora biti spremna za rat ako želi okončati sukob u Siriji i zadržati hemijsko oružje što dalje od ruku al-Qaide", upozorio je šef oružanih snaga.